Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Για αναπαραγωγή ταινίας και ΟΧΙ μεταφορά/αντιγραφή αρχείου ταινίας(Γιατί θα σου τα μεταφέρει/αντιγράφει με τη ταχύτητα των 9 εως 12mb/sec) μια χαρά είναι και το wireless b/g δεν χρειάζεσαι το wireless n mode.
Και που είδες ότι κάποιος με usb wifi b/g είχε πρόβλημα με αναπαραγωγή ταινίας 1080p?

Εκτός αν το ασύρματο σήμα ήταν άθλιο ή αν χρησιμοποιούσε το δίσκο του pc και για πολλά άλλα πράγματα κάτι για τα σπασίματα(Αν του παρουσιάστηκαν) δεν είναι υπαίτιο το wd tv live αλλά ο δίσκος που διάβαζε πολλά εκείνη την ώρα.

Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου (και όχι για πρώτη φορά). Λες ότι το wifi 802.11g θα μεταφέρει/αντιγράφει ταινίες με 9-12MB/sec το οποίο το βρίσκω πολύ αισιόδοξο.
Η θεωρητική ταχύτητα του g πρωτοκόλλου είναι 54Mbps δηλαδή κάτω από 7MB/sec (ως γνωστό MB=megabyte & Mb=megabit). Άρα κατά συνέπεια το 9-12 είναι απίθανο, ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες.

Αυτά όλα επιβεβαιώνονται και από τις μετρήσεις μου, σε δύσκολο ομολογουμένως χώρο, μεζονέτα, όπου το mini PC που είναι δίπλα στο live, με USB wifi με καλώδιο επέκτασης, σε optimum συνθήκες σήματος, πιάνει τα 20Mbps (2,4MBps).

Το homeplug δίκτυό μου πιάνει max 26,4Mbps (3,2MBps) και ταινίες με υψηλό bitrate ούτε που διανοείται να τις αναπαραγάγει από το NAS μου.
Το "How to Train Your Dragon" μου σε 1080p χωρίς DTS ήχο, απλά με AC3 5.1, έχει max bitrate 55671bps, δηλαδή παραπάνω απο το θεωρητικό max του wifi g!
Ρίχνοντας 11m UTP καλώδιο όμως πάνω στο gigabit switch, μπορεί μια χαρά, και ας μην έχει gigabit το live.

Κατά συνέπεια, και κατ' εμέ φυσικά, 1080p HD από wifi 802,11g είναι λαχείο. Και δεν το λέω μόνο εγώ. Αν το router είναι δίπλα στο live, και τα router/usb wifi αρίστης ποιότητας, τότε μπορεί και να δουλέψει. Αλλά αν είναι έτσι γιατί να μην τα συνδέσεις με utp καλώδιο?

Αν υπάρχει τεκμηριωμένη αντίρρηση, ας την ακούσουμε.

P.S. Θα ήθελα πάντως να μάθω τις πραγματικές ταχύτητες που πιάνει σε κάποιους το 802.11n, γιατί το σκέπτομαι προς τα εκεί. Ξεκίνησα αρχικά στο σπίτι αυτό με το homeplug, μιας και δεν είχα εμπιστοσύνη στο wifi g, χωρίς να το δοκιμάσω καθόλου εδώ, αλλά τελικά το δοκίμασα για να κάνω σύγκριση με το homeplug (το οποίο τελικά δεν με καλύπτει) και για να ξέρω τι θα μπορούσα θεωρητικά να περιμένω από το 802.11n. Και sorry για την έκθεση, παρασύρθηκα...

1080p από b/g έχω περάσει χωρίς πρόβλημα αλλά μόνο 1080p Mkv με χαμηλό bitrate .Αναφέρομαι σε ματροσκες μεγέθους 8-9gb.
Με απλό draft n έχω παίξει και ματροσκες 18gb.
Για full bd ούτε λόγος ,ακόμα και για dual band.

Winlink για να το λέει ο vadergr αυτό κάτι σημαίνει δεν νομίζεις?
Κι εγώ δεν μίλησα επ ουδενί για full bluray iso files ούτε mkv με πολύ υψηλό bitrate αλλά για νορμάλ 720 & 1080 ματροσκες μια χαρά είναι και το wifi b/g mode.
Τώρα όσο αφορά το wifi n mode δεν ξέρω να σου πω γιατί πολύ απλά ΔΕΝ το εχω δοκιμάσει.

Και κάτι ψηλό άσχετο. Σαν πολύ δεν έχει χωρίς νέο firmware η western digital? Ούτε prerelease αφού τα κατάργησε πλέον.

Last edited:
Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Winlink για να το λέει ο vadergr αυτό κάτι σημαίνει δεν νομίζεις?
Κι εγώ δεν μίλησα επ ουδενί για full bluray iso files ούτε mkv με πολύ υψηλό bitrate αλλά για νορμάλ 720 & 1080 ματροσκες μια χαρά είναι και το wifi b/g mode.

Σχετικό είναι αυτό, όπως ανέφερα παραπάνω στο παράδειγμα του "How to Train Your Dragon" που έχω σε 1080p και έχει max bitrate 55671Kbps, δηλαδή παραπάνω από το θεωρητικό μέγιστο του wifi g.
Άρα απλά θα κάνει σπασίματα, και με απόλυτη σιγουριά.

Θα μου πεις όμως:
"πόση ώρα έχει τόσο υψηλό bitrate η ταινία?"

Φαντάζομαι ότι συνολικά δεν είναι πολλή, γιατί το μέσο bitrate της εν λόγω ταινίας είναι 9Mbps. Αλλά αν το live ζοριστεί δικτυακά, όταν επανέλθει το δικτυακό stream στα καλά του, το live αργεί να συγχρονίσει εικόνα και ήχο, και μάλιστα θέλει να πέσει το bitrate αρκετά χαμηλότερα από το όριο του δικτύου σου για να συνέλθει.

Έ, έτσι στην εν λόγω ταινία που έχει πολλά ψηλά peaks, απλά δεν βλέπεται...
Και έχω πλείστες άλλες ταινίες που κάνουν τα ίδια σε "βαριές" σκηνές.
Τα 720p παίζουν όλα σχεδόν. Πάντως δεν έχει δυστυχώς να κάνει με το μέγεθος του αρχείου της ταινίας. Αυτό εξαρτάται από την διάρκεια της ταινίας και το μέσο bitrate. Τα peaks όμως δεν φαίνονται από αυτό.

Και κάτι ψηλό άσχετο. Σαν πολύ δεν έχει χωρίς νέο firmware η western digital? Ούτε prerelease αφού τα κατάργησε πλέον.

Είχα γράψει εδώ πριν κάνα τετράμηνο ότι με χαροποιούσε που εξακολουθούσε να ασχολείται η WD με το Live. Έ, έβγαλε επιτέλους το firmware που χρώσταγε για μήνες, και έπαψε να ασχολείται. (πάντα κατά την άποψη μου)

Όπως προείπαμε αλλά μάλλον δεν το κατάλαβες.

Για ΝΟΡΜΑΛ(Επιτρεπτά όρια bitrate και ΟΧΙ αυτό που λες) ματροσκες μια χαρά τις αναπαραγάγει με ασύρματο b/g οπότε που κολλάει το παράδειγμα που έφερες αφού όπως εσύ ο ίδιος λες η ταινία έστω και σε μερικά σημεία της ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΟ BITRATE επομένως...

Είμαι περίεργος πόσο ακόμα θα αντέξω τις παραξενιές του.

ΟΚ, όταν "βαριέται", δεν μπαίνει στα windows7 shares (γνωστό πρόβλημα). Τέλοσπάντων, μετά από κάποια στιγμή στρώνει (επανεκκινήσεις, απανωτές προσπάθειες, πρώτα στο media library και μετά ξανά στα shares κλπ - έχω κάνει και την αλλαγή στο registry γιατί κάποια στιγμή είχε σταματήσει να μπαίνει γενικώς).

Προχτές σταμάτησε να παίζει κάποια χιλιοπαιγμένα avi αρχεία, και εμφάνιζε μήνυμα "not supported file format, please check manual" (κάπως έτσι). Ταυτόχρονα, αν δεν πήγαινα μέσω του μενού του βίντεο, αλλά μέσω του μενού της μουσικής, τα ίδια avi έπαιζαν κανονικά.

Σήμερα το πρωί που είχε μια αρκετά μεγάλη διακοπή ρεύματος (1+ ώρα έμεινε εκτός), επανήλθε στα φυσιολογικά του... :BDBDG54:

εχω κατεβασει το firmware b rad 1.03.49_V_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.5.3 και οταν βαζω το φλασακι στο wd δε γινετε τιποτα.Μηπως επειδη εχω το firmware της εταιριας το τελευταιο?(1.04.17_v)

εχω κατεβασει το firmware b rad 1.03.49_V_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.5.3 και οταν βαζω το φλασακι στο wd δε γινετε τιποτα.Μηπως επειδη εχω το firmware της εταιριας το τελευταιο?(1.04.17_v)

Ναι .Αλλαξε με το χερι στο αρχειο .ver την εκδοση και κανε την απο 1.03 :> 1.04
(..1.05 πχ και σωσε φυσικα,για να ξερεις πως λειτουργει το συστημα , ετσι το αναγνωριζει σαν 'νεωτερο' firm :P )

Mε αυτο τον τροπο πισωγυριζεις η αλλαζεις μεταξυ οποιοδηποτε firm,οriginal η οχι.

Είμαι περίεργος πόσο ακόμα θα αντέξω τις παραξενιές του.

ΟΚ, όταν "βαριέται", δεν μπαίνει στα windows7 shares (γνωστό πρόβλημα). Τέλοσπάντων, μετά από κάποια στιγμή στρώνει (επανεκκινήσεις, απανωτές προσπάθειες, πρώτα στο media library και μετά ξανά στα shares κλπ - έχω κάνει και την αλλαγή στο registry γιατί κάποια στιγμή είχε σταματήσει να μπαίνει γενικώς).

Προχτές σταμάτησε να παίζει κάποια χιλιοπαιγμένα avi αρχεία, και εμφάνιζε μήνυμα "not supported file format, please check manual" (κάπως έτσι). Ταυτόχρονα, αν δεν πήγαινα μέσω του μενού του βίντεο, αλλά μέσω του μενού της μουσικής, τα ίδια avi έπαιζαν κανονικά.

Σήμερα το πρωί που είχε μια αρκετά μεγάλη διακοπή ρεύματος (1+ ώρα έμεινε εκτός), επανήλθε στα φυσιολογικά του... :BDBDG54:

Τα κάνει και σε μενα αυτά και μετά από πολύ σιχτίρισμα ανακάλυψα ότι απλά θέλει να το αφήσω 20-30 δευτερόλεπτα (σαν να προσπαθεί να διαβάσει το library). Μετά παίζει κανονικά. Παλιά το τρέλαινα στις επαννεκινήσεις, τώρα το κατάλαβα το χούι του...

Ναι .Αλλαξε με το χερι στο αρχειο .ver την εκδοση και κανε την απο 1.03 :> 1.04
(..1.05 πχ και σωσε φυσικα,για να ξερεις πως λειτουργει το συστημα , ετσι το αναγνωριζει σαν 'νεωτερο' firm :P )

Το εκανα και στο αρχειο.ver και στο φακελο αλλα οταν βαζω το φλασακι παλι τιποτα.τι κανω λαθος?

θα πρεπει να ειναι ενα αριθμο μετα. πχ εαν εχεις ηδη το 1.04.17 θα μετονομασεις px to 1.02.21 σε 1.04.18 παντοτε κανοντας edit με το σημειωματαριο το αρχειο .ver και οχι να μετονομασεις το ονομα του αρχειου .ver.

θα πρεπει να ειναι ενα αριθμο μετα. πχ εαν εχεις ηδη το 1.04.17 θα μετονομασεις px to 1.02.21 σε 1.04.18 παντοτε κανοντας edit με το σημειωματαριο το αρχειο .ver και οχι να μετονομασεις το ονομα του αρχειου .ver.

ααααα.και γω μετονομαζα το αρχειο.ver για να το δοκιμασω.και κατι ακομα πρεπει να κλεισω το wd και μετα να βαλω το φλασακι?

οπως και να το κανεις θα το δει αλλά καλυτερα με κλειστο το wd, βαλε το στικακι και μετα ανοιξε τον wd. καλυτερα τα αρχεια να ειναι χυμα στο στικακι για να το δει αμεσα.

ευχαριστω για τη βοηθεια σας πραγματι το εκανα αλλα τωρα εχω αλλα προβληματα.εβαλα το WDLXTV_LIVE_PsychoTHC_OSD_MOD_v6.5.3 και κανει διαφορα οπως δεν εχω ηχο και σε αρχεια mkv δε μπορω να ακουσω τις αλλες γλωσσες μονο αγγλικα

Εχω μεινει λιγο πισω σε firm για να σε βοηθησω πιο ουσιαστικα , αλλα υπαρχουν 2 firm/εκδοσεις -----> 4.5.3 .Eνα βασισμενο στο 1.02.21 και ενα στο 1.03.49 (που αν δεν κανω λαθος λυνει και τα προβληματα του mkv header ) .Την τελευταια φορα που ειχα διαβασει ο PsychoTHC ειχε βγαλει μονο για το 1.02.21 , ενω στο αλλο υπαρχαν προβληματα συμβατοτητας κλπ.Για κοιταξε αν εχει αλλαξει κατι , και αν ναι τι issues παρουσιαζονται σε χρηστες.(Γενικα το θεμα του PsychoTHC αλλα και τα moviesheets αξιζουν με χιλια,τουλαχιστον για μενα, ομορφαινουν το μηχανημα,και αξιζει να ψαχτει καποιος , )
Βεβαια 'περιεργα' μπορει να παρουσιαστουν σε τετοια θεματα και σε περιπτωσεις που σε αλλους παιζουν ολα οκ.Ευτυχως η αλλαγη firm, επιστροφη osd στο οriginal κλπ ειναι παιχνιδακι .

Ρε παίδες έχετε κανένα πρόβλημα στη μεταφορά/αντιγραφή μεγάλων αρχείων με τις ανεπίσημες εκδόσεις b-rad firmware?

Γιατί εγώ ενώ με οποιαδηποτε επίσημη δουλεύουν όλα ρολόι με όλες τις ανεπίσημες όταν δοκιμάζω να αντιγράψω μεγάλα αρχεία στο δίσκο που εχω στο wd tv live μέσω δικτύου εκτός του ότι αργεί πολύ δεν ξεκινάει ποτέ η αντιγραφή του αρχείου με αποτέλεσμα να κολλάει το δίκτυο του wd tv live και να πρέπει να το βγάλω/βάλω στο ρεύμα για να δουλέψει σωστά ενώ με τα μικρά αρχεια δεν έχει πρόβλημα τα αντιγράφει μια χαρά.

Ρε παίδες έχετε κανένα πρόβλημα στη μεταφορά/αντιγραφή μεγάλων αρχείων με τις ανεπίσημες εκδόσεις b-rad firmware?

Γιατί εγώ ενώ με οποιαδηποτε επίσημη δουλεύουν όλα ρολόι με όλες τις ανεπίσημες όταν δοκιμάζω να αντιγράψω μεγάλα αρχεία στο δίσκο που εχω στο wd tv live μέσω δικτύου εκτός του ότι αργεί πολύ δεν ξεκινάει ποτέ η αντιγραφή του αρχείου με αποτέλεσμα να κολλάει το δίκτυο του wd tv live και να πρέπει να το βγάλω/βάλω στο ρεύμα για να δουλέψει σωστά ενώ με τα μικρά αρχεια δεν έχει πρόβλημα τα αντιγράφει μια χαρά.

Γιατί κάθεσαι και παλεύεις με πολύ χαμηλές ταχύτητες και δεν συνδέεις τον σκληρό σου κατευθείαν στον υπολογιστή να κάνεις γρήγορα την μεταφορά που θέλεις και να τελειώνει η φασαρία;