Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Είναι 2 διαφορετικοί τρόποι σύνδεσεις που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους απλά πολλές φορές έχουν κοινό παρονομαστή

Network Share εχει την λογική της σύνδεσης σε απομακρυσμένο πόρο είτε φάκελο είτε ολόκληρο υπολογιστή Ακολουθεί τα δικαιώματα που του εχουν δοθεί και έχει τα πλεονεκτήματα των Network Share των Windows

Media Server ουσιαστικά ειναι σαν steaming μέσω Media Server

Εχοντας δουλέψει και τα δύο με στημένο τοπικό δίκτυο στο σπίτι προτείνω την Α λύση O Media Server τρώει κολλήματα χάνει τις ρυθμίσεις και γενικά έχει παράξενη στμπεριφορά Με το Network Share αν στηθεί ΣΩΣΤΑ το κοινόχρηστο (στην περίπτωση μας φάκελοι με ταινίες ) δεν αντιμετωπίζει κάποιο θέμα ούτε με την ταχύτητα ούτε με τα υποστηριζόμενα αρχεία
Απλά ακολουθούμε τα βήματα που πολλές φορές εχουμε πεί για το πώς κάνουμε κοινόχρηστο εναν φάκελο Ειδικά στα Win 7 δεν φτάνει το δεξί κλίκ share

Επειδή έχω win 7 μπορείς να μου πεις πως θα το κάνω γιατί δεν μπορώ.

Επειδή έχω win 7 μπορείς να μου πεις πως θα το κάνω γιατί δεν μπορώ.

Στο post αυτό υπάρχει οδηγός βήμα βήμα

Παίζουν κανονικά τα movie sheets με windows shares?Ευχαριστώ.

Οχι ακόμα

Οχι ακόμα

Εσύ τα κατάφερες?? Γιατί εγώ και με τον οδηγό που μου δίνεις παραπάνω, δυσκολεύομαι.

Εσύ τα κατάφερες?? Γιατί εγώ και με τον οδηγό που μου δίνεις παραπάνω, δυσκολεύομαι.

Δυσκολεύεσαι εννοείς να κάνεις κάτι απο αυτά που λέει ή τα έχεις κάνει όλα και δεν μπορείς να συνδεθείς ?

Ακόμα και με οποιοδήποτε firewall ενεργοποημένο δεν είχα πρόβλημα σε κανένα PC

To θέμα είναι ποια η διαφορά media server με network share ????

Μια σημαντική διαφορά για όσους θέλουν υπότιτλους είναι ότι οι προδιαγραφές DLNA δεν υποστηρίζουν υπότιτλους σε εξωτερικό αρχείο.

Ρε παιδιά πως αλλάζουμε την τοποθεσία που εμφανίζονται οι subtitles στην οθόνη?Γνωρίζω ότι γίνετε μέσα από το config αλλα σε πια γραμμή?

Ρε παιδιά πως αλλάζουμε την τοποθεσία που εμφανίζονται οι subtitles στην οθόνη?Γνωρίζω ότι γίνετε μέσα από το config αλλα σε πια γραμμή?
Με τα βελακια πανω-κατω.

Τον λόγο διαστάσεων μπορούμε να τον άλλαξουμε σε 4:3 ,έχω κάτι παλιές σειρές σε 4:3 και δεν βρίσκω να έχει την επιλογή αυτήν το WD TV Live;
Ακόμα δεν βρίσκω να έχει και την 16:10.

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Τον λόγο διαστάσεων μπορούμε να τον άλλαξουμε σε 4:3 ,έχω κάτι παλιές σειρές σε 4:3 και δεν βρίσκω να έχει την επιλογή αυτήν το WD TV Live;
Ακόμα δεν βρίσκω να έχει και την 16:10.
Γιατι δεν το αλλαζεις απο την τηλεοραση σου;

Δεν το έχει η τηλεόραση.Έχω δει τηλεόρασεις που το κάνουν αυτόματα σε ταινίες 4:3.
Τα Xtreamer και EGREAT Μ34Α που έχω τις έχουν αυτές τις επιλογές(4:3 ,16:10).

Οχι ακόμα

Τελικά το έκανα σύμφωνα με αυτό http://www.egreatworld.com/en/forum/...ts.asp?TID=293 και λειτούργησε!!!
Τώρα το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα :stupid: ποια η διαφορά του να χρησιμοποιείς το media server ή το network share. Το ίδιο πράγμα δεν είναι ?? Και με τον 1 τρόπο και με τον άλλο βλέπεις τα ίδια πράγματα έτσι δεν είναι ?? Γιατί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον network share ?? Τί δίνει πραπάνω ?? Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει με απλά ελληνικά ?? Γιατί να υπάρχουν και οι 2 αυτές επιλογές στο κουτί εφόσον κάνουν το ίδιο πράγμα ?? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Και μια τελευταία ερώτηση : Ποιο πρόγραμμα είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε ?? Το windows media player ή κάποιο άλλο (πχ.tversity κτλ)??

Last edited:
Η λύση με windows share είναι μακράν η καλύτερη λύση διότι:Εάν έχεις ένα δίσκο ας πούμε με θύρα lan και τον βάλεις επάνω στο δίκτυο σου με windows share θα τον δει κανονικά και δεν χρειάζεται να τρέχει κάποιο πρόγραμμα για media server.Άσε που οι media servers που και που τρώνε και κάποια κωλύματα.Προτίμησε τι λύση με windows share έτσι το έκανα και δουλεύει απροβλημάτιστα.

Τελικά το έκανα σύμφωνα με αυτό http://www.egreatworld.com/en/forum/...ts.asp?TID=293 και λειτούργησε!!!

Ευχάριστο το οτι δούλεψε αλλα θέλω να αναφέρω πως δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να κανεις share σε Win 7 Το ίδιο το link to αναφέρει πως η λύση αφορά άλλο λειτουργικό
Την τιμή αυτή (IRPStackSize) δεν την βρήκα σε κανένα PC με Win 7 και παρόλα αυτά δουλεύει το streaming κανονικά
Αλλαγές στη registry χωρίς να ξέρεις τι κάνουν δεν προτείνονται

Υ.Γ Προτίμησε Network Share Μόνο οτι ειναι πιο σταθερό , γρήγορο και συμβατό με PC, NAS, NMT κ.α φτάνει :ernaehrung004:

Θέλω να ρωτήσω εάν έχει κάνει κάποιος το εξης αλλα και να μας πει το πως.είδα τρέχει ftp server το μηχάνημα οποτε εάν του βάλω επάνω ένα σκληρό σε μια από τις usb θύρες του δεν θα μπορώ να ρίχνω πράμα μέσα στο σκληρό του από το pc μου με έναν ftp client όταν το wdtv είναι ανοιχτό?εάν ναι πέστε μας ρε παλικαρια καλά πως το κάνουμε.ευχαριστώ.

Ευχάριστο το οτι δούλεψε αλλα θέλω να αναφέρω πως δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να κανεις share σε Win 7 Το ίδιο το link to αναφέρει πως η λύση αφορά άλλο λειτουργικό
Την τιμή αυτή (IRPStackSize) δεν την βρήκα σε κανένα PC με Win 7 και παρόλα αυτά δουλεύει το streaming κανονικά
Αλλαγές στη registry χωρίς να ξέρεις τι κάνουν δεν προτείνονται

Υ.Γ Προτίμησε Network Share Μόνο οτι ειναι πιο σταθερό , γρήγορο και συμβατό με PC, NAS, NMT κ.α φτάνει :ernaehrung004:

Όχι δεν κατάλαβες. Έβαλα τις ρυθμίσεις του προτελευταίου post. Δεν έχει πουθενά τιμή (IRPStackSize). Εσύ είδες το 2o ποστ.

Αρχικά καταχωρημένο από appleuser
σε 1080p ποσα hz εχετε ? εμενα σε 50/60hz δεν εχει ομαλη κινηση ... σε 24 εχει αρκετα πιο ομαλη αλλα και εκει αραια και που σαν να χανει frames και σπαει η κινηση :(

Με αυτό εδώ που αναφέρει ο φίλος το παρατήρησε κανείς ?? Βρήκε κανείς λύση ?? Και σε μένα με 60hz που το δοκίμασα μου κάνει αραιά και που ένα πήδημα frame - πάει η κίνηση λίγο πιο γρήγορα από το κανονικό (μιλάω για κλάσματα του δευτερολέπτου).
Επίσης ξέρει κανείς αν γίμεται σε μια ταινία εκτός από το forward και rewind έχει άλλο τρόπο να πηγαίνεις στην σκηνή που θέλεις γρηγορότερα?? Πχ. έβλεπα 1 ταινία 2 ωρών και 10 λεπτά πριν τελειώσει την έκλεισα. Την άλλη μέρα πήγα να την ξαναδώ αλλά δεν έκανε resume από το σημείο που την είχα αφήσει (ενδιάμεσα είχα δει και κάποια άλλα αρχεία βίντεο - δεν ξέρω αν έφταιγε αυτό που έχασε το resume) οπότε έπρεπε να γυρνάω την ταινία αρκετή ώρα μ'εχρι να φτάσω στο σημείο που την άφησα. Υπάρχει λύση ???

Έχω δει καμια δεκαρια ματροσκες σε 1080p και δεν μου έχει κάνει το παραμικρό.Όσον αφορά το άλλο που ρώτησα πιο πάνω...Όλα ok το έφτιαξα και ρίχνω files από το pc μέσα στο σκληρό που έχω στο usb με ftp πρόγραμμα.