Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Ρε modis ΔΕΝ διαβάζεις τα προηγούμενα ποστ σε αυτό το τοπικ?
Εξηγούν πλήρως το τι γίνετε με τις νεότερες εκδόσεις του mkvtoolnix και τα βίντεο files που φτιάχνεις με αυτό απλά ΔΕΝ παίζουν στο μηχάνημα και το κάνουν να κολλάει με αποτέλεσμα να χρειάζεται να βγάλεις/βάλεις ξανά το καλώδιο ρεύματος για να ισιώσει το μηχάνημα.

Το μόνο προγραμμα με το οποιο μπορεις να δεις αν καποιο mkv εχει αυτο το προβλημα, ειναι το mkvinfogui (μερος του mkvtoolnix). Εκει που γραφει τις ιδιοτητες του ηχου, θα δειτε κατι σαν

Content compression at 4507
Algorithm: 3 (header removal) at 4510

Δυστυχως αυτο το προβλημα ηρθε για να μεινει, καθως ο δημιουργος του mkvmerge το εχει παρει πατριωτικα...
Μονο ισως με καποιο update για το Live (το WDTV1 μαλλον δε θα δει φως)...
Γιατί αυτό?
Αφού βλέπει ότι προκαλεί προβλήματα για ποιο λόγο το αφήνει και δεν το κάνει όπως στις παλιότερες εκδόσεις του προγράμματος που ΔΕΝ το είχε καν.

Τι παραπάνω προσφέρει αυτή η επιλογή στο πρόγραμμα που είναι τόσο σημαντική για το δημιουργό του?

Και τέλος αν απλά δούμε ότι έχουμε μια ταινία που δεν ακούμε ήχο λόγο αυτού του "προβλήματος" δεν έχουμε παρά να κανουμε αυτό για να λυθεί το πρόβλημα.

furious99 με το πρόγραμμα mediainfo δεν μπορούμε να το δούμε?
Μάγκες αυτός που φτιάχνει το πρόγραμμα mkvtoolnix αντί να το καλυτερεύει το χαλάει όσο το δυνατόν και περισσοτερο.

Και εξηγώ τι εννοώ παρόλο που κατέβασα την τελευταία έκδοση 4.2.0 και κάνω αυτό πολλές ταινίες που εχω μετατρέψει με αυτή την έκδοση απλά ΔΕΝ τις παιζει καν(Δεν ξεκινάνε καθόλου) και αν βάλω μια τέτοια ταινία μετά για να παίξει οποιοδηποτε βίντεο πρέπει να βγει και ξαναμπεί στην πρίζα.

Μα καλά αυτό το άτομο τόσο άθλιο είναι αντί να φτιάχνει το ίδιο του το πρόγραμμα το χαλάει?
Μόνος του σαμποτάρι τον εαυτό του?

Για να ΜΗΝ έχετε προβλήματα με τα αρχεία βίντεο θα σας πρότεινα να κατεβάσετε την έκδοση 4.0.0 του προγράμματος mkvtoolnix που δεν είχε αυτό το πρόβλημα.

Last edited:
Φίλε fits79 ,
ειλικρινά σου απαντώ πως δεν κάθησα να διαβάσω 2121 posts για ένα μηχανάκι που δεν έχω και δεν πρόκειται να αποκτήσω
, απλά η δική μου "άτυχη" στιγμή έτυχε να συμπέσει με το post του Astale έτσι κάθησα και έγραψα τι βρήκα ...
τώρα αν αυτό είχε ήδη γραφτεί και χάθηκε μέσα στον όγκο τόσων μυνημάτων λυπάμαι πολύ ... , μένω μεταξεταστέος .. θα τα πούμε τον Σεπτέμβρη

Υ.Γ Επείδη προβλέπω το παραπάνω πρόβλημα να γίνεται όλο και πιο συχνό σε περισσότερους κατόχους (μεταξεταστέους σαν και εμένα ...) μπορεί να μπεί κάπου που να είναι πιο εμφανές ;

Last edited:
Βγήκε νέο prerelease 1.03.38
και να τι αλλάζει:
Code:
Beta v1.03.38
Resolved issues:
HDMI handshake issues introduced in 1.03.35V
Μάλλον για κάποιους που είχανε πρόβλημα με την hdmi θήρα.

μου το εκανε και σε μενα χθες το βραδυ....
εκανε loading για ωρες....το εβγαλα απο την τροφοδωτικο ολο το βραδυ και σημερα που το δοκιμασα φορτωνει κανονικα......:BXVZCBXZ6:
Μου το ξαναεκανε παλι...αλλα δεν επανηλθε...παρολο που του εκανα reset και του εβαλα το τελευταιο firmware 1.03.38.
Θα ζητησω αντικατασταση απο την WD...σημερα κιολας....
Εναν ενδοιασμο εχω μονο, μηπως φταιει ο σκληρος που ειναι Seagate...:bigcry:

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Μου το ξαναεκανε παλι...αλλα δεν επανηλθε...παρολο που του εκανα reset και του εβαλα το τελευταιο firmware 1.03.38.
Θα ζητησω αντικατασταση απο την WD...σημερα κιολας....
Εναν ενδοιασμο εχω μονο, μηπως φταιει ο σκληρος που ειναι Seagate...:bigcry:
Δεν δοκίμασες με κάποιον άλλο σκληρό ή στικάκι;

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Δεν δοκίμασες με κάποιον άλλο σκληρό ή στικάκι;

δοκιμασα εναν σκληρο wd my book 250GB και μου δουλεψε κανονικα....
μολις εβαλα τον seagate κολλαγε και στους δυο....με στικακι επαιζε μεχρι προτινος...αλλα παλι μολις εβαζα σαν 2ο drive τον seagate παλι μου κολλαγε...
θα παω τελικα για αντικατασταση τον δισκο για να τον αλλαξω με εναν wd my passport και θα δω....:bigcry:

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Οπότε είναι θέμα δίσκου.

μαλλον ναι...απο οτι διαβασα στο forum το wd tv live τρωει κολληματα με τους seagate δισκους.....ιδωμεν....

Μέχρι στιγμής έχω πάνω δύο πεντακοσιάρηδες έναν Wd και έναν Seagate Free Agent και οι δύο χωρίς εξωτερική τροφοδοσία και δεν έχει φάει κανένα κόλλημα.

Μάλλον ψέματα κόλλημα έφαγε το μηχάνημα μετά από μια τελευταία ταινία 1080p της όμάδας cinefile. Το ίδιο έγινε και με το μηχάνημα πρώτης γενιάς. Τα μηχανάκια να πω καλύτερα τρελλάθηκαν.

Αυτό ωφείλεται σε όσα mkv αρχεία έχουν δημιουργηθεί με τις έκδοσεις του MKVToolnix 4.1.0 και πάνω. Υπάρχει λύση πάνω σε αυτό αλλά δεν νομίζω να αξίζει το κόπο να ασχοληθεί κάποιος να διορθώσει δηλαδή τα mkv αρχεία αυτά. Είδωμεν στο μέλλον γιατί δεν είναι και λίγα τα νέα αρχεία που δημιουργούν το πρόβλήμα.

Έσβησα το αρχείο από τον Seagate αλλά δεν έσβηνε τελείως. Δεν γινόταν διαγραφή. Μου έβγαζε μνμα σφάλματος και επανήλθε με check disc for errors. Έτσι δεν χρειάστηκε να του κάνω format.

Η αλήθεια είναι ότι οι WD δίσκοι ίσως ανταποκρίνονται καλύτερα από τους Seagate αλλά πριν μια βδομάδα αγόρασα τον 500άρι τον SG 69 Ευρώ ενώ ο WD είχε πάνω από 100.

:2thumb22sup:

μαλλον ναι...απο οτι διαβασα στο forum το wd tv live τρωει κολληματα με τους seagate δισκους.....ιδωμεν....
Εγω με έναν seagate 1.5tb το δουλεύω και παιζει μια χαρά τα πάντα.

Μήπως έτυχες σε ελαττωματική παρτίδα seagate δίσκων γιατί είχε ακουστεί κάτι για πολλά ελαττωματικά κομμάτια seagate δίσκων κάποτε που πρέπει να τους κάνεις ένα firmware update για να στρώσουν.

Μέχρι στιγμής έχω πάνω δύο πεντακοσιάρηδες έναν Wd και έναν Seagate Free Agent και οι δύο χωρίς εξωτερική τροφοδοσία και δεν έχει φάει κανένα κόλλημα.

Μάλλον ψέματα κόλλημα έφαγε το μηχάνημα μετά από μια τελευταία ταινία 1080p της όμάδας cinefile. Το ίδιο έγινε και με το μηχάνημα πρώτης γενιάς. Τα μηχανάκια να πω καλύτερα τρελλάθηκαν.

Αυτό ωφείλεται σε όσα mkv αρχεία έχουν δημιουργηθεί με τις έκδοσεις του MKVToolnix 4.1.0 και πάνω. Υπάρχει λύση πάνω σε αυτό αλλά δεν νομίζω να αξίζει το κόπο να ασχοληθεί κάποιος να διορθώσει δηλαδή τα mkv αρχεία αυτά. Είδωμεν στο μέλλον γιατί δεν είναι και λίγα τα νέα αρχεία που δημιουργούν το πρόβλήμα.

Έσβησα το αρχείο από τον Seagate αλλά δεν έσβηνε τελείως. Δεν γινόταν διαγραφή. Μου έβγαζε μνμα σφάλματος και επανήλθε με check disc for errors. Έτσι δεν χρειάστηκε να του κάνω format.

Η αλήθεια είναι ότι οι WD δίσκοι ίσως ανταποκρίνονται καλύτερα από τους Seagate αλλά πριν μια βδομάδα αγόρασα τον 500άρι τον SG 69 Ευρώ ενώ ο WD είχε πάνω από 100.
Δεν χρειαζόταν φορμάτ αν έκανες στο δίσκο αυτό την εντολή chkdsk e:/f(Οπου e: το γράμμα του δίσκου σου) θα στο έφτιαχνε και αυτό σου έτυχε γιατί έβγαλες το δίσκο από το wd tv live χωρίς eject.

Last edited:
Ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ χθες με το WD , το προηγούμενο μοντέλο όμως , δεν έδειχνε τίποτα , μαύρη οθόνη ....
Νόμιζα ήταν καλώδιο usb ; δεν ήταν
Δίσκος ; δεν ήταν
Power off και on ; τίποτα
Reset ; Έπαιξε μια φορά μετά όσα reset και να έκανα τίποτα ...

Έψαξα στο forum της WD

Βρήκα κάποιον που είχε το ίδιο πρόβλημα και του άλλαξαν μηχανάκι ....

Έτσι σήμερα παρήγγειλα ένα νέο mp

Τώρα διαβάζοντας το μνμ σου , έψαξα να βρω το post που είχα δει χθές και έπεσα σε αυτό
http://community.wdc.com/t5/General...y-MKV-or-video-file-at-all-solution/m-p/41305

..η αλήθεια είναι ότι χθες πήγα να δω μια ταινία που την είχα περάσει από την πιο τελευταία έκδοση του mkvmerge και μετά η μαυρίλα ,
κάνω reset και παίζω μια άλλη ταινία (κανονικά) και στο καπάκι ξαναπάω να δω αυτήν που είχα το πρόβλημα αλλά και πάλι μαυρίλα ,

αν συμβαίνει ότι και στο post που έβαλα ... τότε .....

μήπως έχουμε θέμα όλοι με τις νέες κωδικοποιήσεις ?

Τελικα είσαι σωστός, μόλις περασαν καποιες μερες εκτος πριζας και εκανα και το τελευταιο firmware του 10/8 δουλεψε για όλα τα προηγουμενα MKV που επαιζαν κανονικα. ελπιζω να το νιωσει η Westerd Digital και να βαλει support στο προβλημα με τα headers ή ο άλλος ο Μ.. να σταματήσει να το χρησιμοποιει στο encoding, για να μπορουμε να κανουμε τη δουλεια χωρις συνεχεις μετατροπες; τουλαχιστον δεν ειναι χαλασμενο οπως νομιζα.

Πέρα από αυτό θα βάλουνε επιτελούς να δείχνει την ανάλυση του κάθε βίντεο στο original fw οπως γινεται εδώ και καιρό στο b-rad fw ή μπα?

http://netload.in/dateifoj5NGe1ur/BRAD.rar.htm
http://rapidshare.com/files/413155293/BRAD.rar
Και αυτά δεν είναι όλα τα plugins άλλα μόνο 2.

Last edited:
Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Πέρα από αυτό θα βάλουνε επιτελούς να δείχνει την ανάλυση του κάθε βίντεο στο original fw οπως γινεται εδώ και καιρό στο b-rad fw ή μπα?

Kαι τι να το κανεις βρε ? (θυμαμαι που το ειχες ξαναναφερει ) .Σαμπως θα βαλουμε ποτε το original ? :flipout:

Ε όχι μην το λες.
Ποτέ δεν ξέρεις.

Μπορεί να προσθέσουν κάτι στο original fw που στο b-rad fw να αργήσουν να βάλουν καθότι ο b-rad φτιάχνει τα fw με βάση τα τελικά original fw και όχι τα prerealeses επομένως...

Στο τελευταιο firmware του Brad 0.4.2.2 δεν ειναι απαραιτητα αυτα τα αρχεια, μπορεις να κατεβαζεις και να (απ)εγκαθιστας τα plugins απο το ανανεωμενο μενου του Live (απο το οποιο μπορεις να κανεις και reboot αν θες).
Υπαρχουν ομως 2 θεματα:
1. Πρεπει να φτιαξεις στο δισκο σου ενα φακελο οπου θα κατεβαινουν τα plugins, με το ονομα .wdtvext-plugins
(μεσω telnet πλοηγηση με εντολες cd και ls, και φτιαχνεις το φακελο με την εντολη "mkdir
.wdtvext-plugins")
http://forum.wdlxtv.com/viewtopic.php?f=52&t=1276#p9724
2. To plugin MediaNavigation οπως το κατεβαζει αντικαθιστα τα FF/REV με τη λειτουργια skip, ενω στο φακελο που δινω παραπανω αυτο δε γινεται (αν θελετε βεβαια μπορειτε να αντικαταστησετε τα αρχεια που θα κατεβασει αυτοματα στο φακελο /.wdtvext-plugins/MediaNavigation με τα δικα μου)

Για να δουλεψει το framerate sync στο τελευταιο firmware μην ξεχασετε να δωσετε την εντολη
config_tool -c AUTORES=ON
μεσω του αρχειου S00custom-options ή μεσω telnet

Last edited:
Επισης στο τελευταιο firmware του B-rad αν μπειτε απο το pc στην IP του Live θα δειτε ενα κουμπι UPNP (umsp) και πατωντας στο config ενεργοποιειτε το rlslog plugin του umsp για να βλεπετε τι καινουριο "βγηκε"... Αν κατα τυχη εχετε και hotfile λογαριασμο τοτε τα πραγματα γινονται πολυ ενδιαφεροντα οσον αφορα τα divx... Περισσοτερα εδω ...

Ζητάει κωδικό furious99 με το που πατάω την ip του wd tv live στην εξερεύνηση των windows.

παιδιά κατέβασα απ' το link αυτά τα τελευταία plugins, τα πέρασα σε ένα stickακι αλλα δεν κατάλαβα τί ακριβώς να πατήσω τώρα για να τα εγκαταστήσει.
Απο μόνο του δεν τα βρίσκει για να κάνει κάποιο update.
Δεν το έχω συνδεδεμένο με κάποιο PC.
Ευχαριστώ