Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Ρε παιδιά, δεν τίθεται σύγκριση. Μέχρι στιγμής αν κάποιος θέλει απλή χρήση (ευκολόχρηστο), διακριτική (ποιο μικρό δεν γίνεται) και φθηνή (γύρω στα 100e), το Live είναι μονόδρομος.
Είχα HTPC και το άλλαξα γιατί δεν έπαιζε καλά HD υλικό.
Το πόσα χρήματα είχα δώσει για να το στήσω (η κάσα μόνο έκανε περισσότερα) και πόσα θα χρειαζόταν για αναβάθμιση δεν λέγεται!
Πήγα πήρα το Live κι ένιωσα μ@λ@κ@ς που τόσο καιρό παιδευόμουν...
Και να μη μιλήσουμε για start up times.

Τώρα...
αν κάποιος θέλει ένα pc (αν έχει χώρο για μεγάλο ή μικρό), είτε γιατί θέλει κάτι εξεζητημένο σε χρήση, είτε γιατί θεωρεί ότι είναι καλύτερο value for money, πολύ καλώς...
Δεν έχουν όμως όλοι οι χρήστες τις ίδιες απαιτήσεις από την ψυχαγωγία...

Και τέλος...
αν χρειάζομαι απαραιτήτως ένα μεταφορικό μέσο σε μια μεγάλη πόλη για να παω στη δουλειά και δεν με εξυπηρετεί η συγκοινωνία, ένα μικρό οικονομικό σε αγορά, κατανάλωση και συντήρηση αμαξάκι, όπου παίρνει άνετα κι άλλα 2-3 άτομα με τις αποσκευές τους και είναι ευέλικτο, είναι μονόδρομος, σωστά;
Σέβομαι το γεγονός ότι για την ίδια ανάγκη, άλλος θεωρεί ότι χρειάζεται ένα μεγάλων διαστάσεων αυτοκίνητο και ξοδεύει συγκριτικά μια περιουσία για την ίδια ακριβώς εν τέλει χρήση.
Αλλά ποιος από μας δεν έχει βρίσει εκείνο το τεράστιο Hummer που στέκεται μπροστά μας στο κέντρο της πόλης...;;; :furious3::chinese:

Last edited:
Bεβαιως και εχουν τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα τους.Ομως ,κακα τα ψεμματα,που εχει στραφει ο περισσοτερος κοσμος (ακομα και γνωστες του αντικειμενου 'htpc' ) ? Kαι μπορει το wd να υστερει στο hd ηχο (αυτη τη στιγμη, για τα λεφτα του βεβαια σουπερ) αλλα ποσοι θα κατσουν να τραβηξουν το μανικι του στησιματος-σεταρισματος-θορυβου/θερμοκρασιας του htpc οταν καθαριζουν με ενα ακριβοτερο player (τυπου dune πχ)
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα.
Και αυτός είναι ο λόγος που χρόνο με το χρόνο τα media players αντί να μειώνονται αυξάνονται κατά κόρων.

Έτσι λες?

Δηλαδη θελεις να μου πεις ότι στο htpc ΔΕΝ πρόκειται να κάνεις ΠΟΤΕ αναβάθμιση απολύτως τίποτα σε hardware ή software έτσι?

Όπως λοιπόν κατά καιρούς κάνεις αναβαθμίσεις είτε σε hardware, είτε σε software στα htpc έτσι κάνεις και αναβάθμιση λογισμικού και στα hd media players.
Έτσι είναι η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και αν θελεις να είσαι ενημερωμένος πρέπει να την ακολουθείς.

Που εχω άδικο?

Βασικά θα μπορούσα να έχω ακριβώς το ίδιο configuration κοντά 1-2 χρόνια, ακριβώς όπως ήταν όταν το έστησα. Οτι άλλαξα, ήταν απλά επειδή βρήκα σε καλή τιμή κάποια πράγματα και τα πήρα, π.χ. έναν γρηγορότερο επεξεργαστή (χωρίς όμως να τον χρειάζομαι πραγματικά). Το μόνο που ουσιαστικά έπρεπε να αναβαθμίσω σε νεότερη έκδοση, ήταν το coreAVC. Τώρα το ότι κάνει update μόνο του σε λογισμικό, AV κλπ, ε δεν με απασχολεί αφού δεν εμπλέκομαι (π.χ. σήμερα πέρασε νέους nvidia drivers).
Επίσης το WDTVL είναι δεύτερης γενιάς media player, κάποια media players πρώτης γενιάς δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν υποστήριξη για το double header compression... ή για ότι άλλο πρόβλημα προκύψει. Π.χ. σαν τα Μ34Α... το Μ31Β... το WD TV G1... εδώ αυτό ούτε DTS δεν δίνει... Και τέτοια έχει πολύς κόσμος. Αρα αναγκαστικά στα media players, κάθε τόσο θα πρέπει να ξαναγοράζουμε νεότερα μηχανάκια που να υποστηρίζουν τις νέες δυνατότητες.

Επίσης για να γίνω πιο συγκεκριμένος στο WDTVL, δεν θα χωνέψω ποτέ το κάκιστο μίνιμαλ τηλεκοντρόλ του, και κάποιες βασικές ελλείψεις στην διαχείριση του (goto σε διάρκεια, έλλειψη πληροφοριών αρχείου, κλπ)

Φυσικά όμως, στα 120Ε προιόντα όπως τα WDTVL κλπ είναι άριστες αγορές, για αυτά που τελικά μπορούν και κάνουν. Γι'αυτό και λέω ότι και οι δύο κόσμοι θα ζουν και θα αναπτύσσονται παράλληλα...

Last edited:
Ναι αλλά σε καιρούς οικονομικής κρίσης για μάντεψε ποιος κόσμος θα πάει καλύτερα. :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Για να μην ανόιγω κάποιο νεο thread μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του...

http://www.engadget.com/2010/10/16/wd-live-tv-hub-media-streamer-nas-leaks-out-of-best-buy-with-g/

φαίνεται ενδιαφέρον και ποιο ολοκληρωμένη λύση! στο κουτί φαίνεται και το interface αλλαγμένο...!

και εδω η ελληνικη αναφορα για το νεο προιον της WD

http://www.nooz.gr/tech/neo-multimedia-player-apo-ti-wd

Blockbuster...Pandora....Netflix...Ολα για την Αμερική. Μου φαίνεται ότι κυνηγάει το Boxee η WD. .....(γι αυτό και η gigabit..για το streaming νοικιασμένων ταινιών από το Blockbuster...)

Kati isos ligo asxeto apo ena neo xristi...

Prota apo ola kalispera sto forum!
O filos mou agorase to wd media player kai einai poly euxaistimenos. Protou to agoraso kai ego anakalupsa oti to surround mou exei mono coaxial digital sound in. Meta apo anazitisi sto forum eida oti uparxoun katalliloi converters optical to coaxial p.x.
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17391&cat=0&page=1

H erotisi mou einai:
Exei kanenas empeiria me ton metatropea? 8a exo apoleies? Exei *megali* diafora ston yxo? A3izei genika 'H einai kalytera na pao se egreat 'h popcorn pou exoun kat'eu8eian coaxial out. Etsi 8a glitoso mia metatropi, tis apoleies kai tin agora tou converter.

Euxaristo poly!

Όταν λες coaxial εννοείς τα 2 rca κόκκινο - μαύρο(Ή άσπρο) για τον ήχο?
Αν ναι τότε έχει τετοιο βύσμα το wd tv live μέσα στο πακέτο και ΔΕΝ χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα.

http://www.youtube.com/watch?v=5SshKVpJlWQ

Πρόσεξε στο 2:00 λεπτό.

Last edited:
Καλησπέρα. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι. Έχω firm 1.02.21 και όταν κάνω ff χάνεται ο συγχρονισμός του ήχου με την εικόνα. Είδα ότι το αντιμετωπίζουν και άλλοι αλλά δεν βρήκα την λύση. Μια βοήθεια παρακαλώ!

Ποιοί άλλοι ? Δεν έχει τέτοια θέματα γενικά
Γίνε πιο συγκεκριμένος
Πώς το έχεις συνδέσει ?
Set up live με TV ή με ενισχυτή
mkv ή κάτι άλλο ? Δίκτυο η σκληρός ?

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Όταν λες coaxial εννοείς τα 2 rca κόκκινο - μαύρο(Ή άσπρο) για τον ήχο?
Αν ναι τότε έχει τετοιο βύσμα το wd tv live μέσα στο πακέτο και ΔΕΝ χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα.

http://www.youtube.com/watch?v=5SshKVpJlWQ

Πρόσεξε στο 2:00 λεπτό.

Sorry μαλλον δικό μου λάθος.

Τα rca (κοκκινο - ασπρο για τον ήχο) ειναι αναλογική έξοδος.

Εγώ μιλάω για το optical out που έχει ο WD. Θέλω να το συνδέσω στο digital in του surround μου.
Όμως το digital in του surround μου είναι coaxial. Με τον μετατροπεα λοιπον εχει κάποιος εμπειρια? Και έχει μεγάλες απώλειες με τέτοια μετατροπή?

Αγόρασα σήμερα τη συσκευή απο τα Saturn και διαπιστώνω οτι τελικά δεν έχει Ελληνικό μενού (όπως έγραφε στα specs). Δεν είναι κατι το τρομερό αλλά για το γμτ.

Ποτέ δεν έγραφε στα specs ότι έχει ελληνικό μενού απλά ότι υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους.
Μήπως μπερδεύτηκες.

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Sorry μαλλον δικό μου λάθος.

Τα rca (κοκκινο - ασπρο για τον ήχο) ειναι αναλογική έξοδος.

Εγώ μιλάω για το optical out που έχει ο WD. Θέλω να το συνδέσω στο digital in του surround μου.
Όμως το digital in του surround μου είναι coaxial. Με τον μετατροπεα λοιπον εχει κάποιος εμπειρια? Και έχει μεγάλες απώλειες με τέτοια μετατροπή?

Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά...αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για το συγκεκριμένο.

Σύνδεση με hdmi απευθείας στην Τv. Εξωτερικό σκληρό. avi αρχειο

Δεν το εχω δεί ούτε σε mkv των 25 gb από σκληρό
Δεν νομίζω να φταίει το live
Μόνο σε ασύρματη σύνδεση παίζει αυτό μερικές φορές

Δεν χρειάζεται πάντως να κάνεις ff σε μεγάλη ταχύτητα όλη την ταινία
α) Θυμάται που έχεις μείνει και συνεχίζει από εκεί
β)Πατώντας μια φορά το ff και το Next σε πάει μπροστά (και πίσω) ανα δεκάλεπτα

Πες μου πού είδες την ειρωνία;
Σου λέω οτι έχεις δίκιο και τώρα που το ξαναείδα ΟΝΤΩΣ δεν έχει Ελληνικό μενού. Σου κάνω παράθεση το επίσημο link μάλιστα.
Απαντήσεις του στύλ "Ρε με ειρωνεύεσαι" δεν νομίζω οτι βοηθάνε το topic.