Westworld [HBO]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 28 41.2%
  • Πολύ Καλή

Votes: 21 30.9%
  • Καλή

Votes: 8 11.8%
  • Μέτρια

Votes: 9 13.2%
  • Κακή

Votes: 2 2.9%

• Total voters
    68
Re: Westworld (2016, ΗΒΟ)

Άιντε και λίγο ακόμα! ;)

Shogun...

(spoiler+troiler)
westworld-man-in-black-ed-harris-samurai-world-986728-1280x0.jpg

Το είδαμε σε μια σκηνή 15 δευτερολέπτων, στο φινάλε, και είναι να αναρωτιέσαι:

θα περάσει η επανάσταση και στον Shogun World της Δήλος;
Είναι υπό κατασκευή ο κόσμος αυτός, ακόμα;
Θα ξεχυθούν όλοι αυτοί, στο τέλος, στον αληθινό κόσμο;
Θα γίνει ο Ed Harris σαμουράι; :p

Μου θυμίζει την Total War που έχει βγάλει γκέημς Medieval Total War, Roman Total War, Warhammer Total War κτλ κτλ.
Λέτε στην 3η σεζόν να δούμε και Sparta World? :p

6 εβδομάδες...ακόμα. Δεν αντέχω και είπα να ξαναδώ το Season 1.

Περιμένω μεγάλα πράγματα από το 2ρο κύκλο. Κυρίως θέλω να αναλυθεί κάτι που ειπώθηκε στο 1το επ. από τον Lee Sizemore στην Theresa.

Εκεί στο μπαλκόνι της λέει: ..."and i know that the corporation's real interest in this place goes way beyond gratifying some rich assholes who want to play cowboy. "

Αυτός ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα...

Η Τερέζα του απαντάει......"and here i thought you were only good for writing depraved little fantasies. You 're right, this place is one thing to the guests, another thing to shareholders and something completely different to management"

επειδή είναι τσακάλι δεν τσιμπάει και συνεχίζει..."what do YOU thing managements real interests are? "

Ο Lee καταλαβαίνει οτι το δίχτυ δεν έπιασε τίποτα και αυτό φαίνεται στην ηλίθια έκφραση του προσώπου του

Τερέζα συνεχίζει...."Υou're smart enough to guess there's a bigger picture but not smart enough to see what it is"

Ιδανικά θα ήθελα 1-2 λεπτά από το κάθε επεισόδιο ή αλλιώς ένα ολόκληρο επ. να αφιερωθεί στα Behind the scenes άτομα που ορίζουν την μοίρα της Delos....τους puppetmasters....

....φαντάζομαι κάτι σε στιλ .....σκοτεινό boardroom και πρόσωπα πίσω από σκιές (Βλέπε James Bond Spectre) να λένε μεγάλες κρυφές αλήθειες που θα σοκάρουν τον θεατή...

Το feeling που θα θελα να πάρω από αυτές τις σκηνές θα ήθελα να είναι αντίστοιχο με το feeling που είχα πάρει όταν όντας αθώος πιτσιρικάς είδα την κλασική σκηνή του Network (1976)

...κρατώ μικρο καλάθι όμως ...

Τερέζα συνεχίζει...."Υou're smart enough to guess there's a bigger picture but not smart enough to see what it is"

θυμαμαι οτι το ειχαμε σχολιασει τοτε αυτο, αλλα τελικα δεν δοθηκε συνεχεια απο τους δημιουργους. Υποθετω οτι κατι εχουν στο μυαλο τους, αλλα ισως δεν τους "βγηκε" οπως θα ηθελαν ή δεν ειχαν χρονο να δημιουργησουν ενα ακομα plot thread. Το πεταξαν εκει για να εχουν την επιλογη να το αναπτυξουν και "βλεπουμε". Παντως, θα ηθελα και εγω να μαθω τι ειχαν κατα νου...

Όντως το είχες πει...τώρα κάθισα και διάβασα όλο το νήμα.

Με αγχώνουν λίγο αυτά που διαβάζω online ότι θα γίνει σφαγή στο δεύτερο. Το διάβασα από 10 μεριές αυτό το σχόλιο. Ελπίζω να μην το κάνουν Rambo και να χει πάλι ουσιαστικό μπλα μπλα, σεξπιρικές σπόντες κτλ.

Επίσης το οτι την έκανε ο Hopkins από την σειρά είναι μεγάλη χασούρα. Τωρα ολα θα πέσουν στους ώμους του Ed Harris που ειναι το επόμενο δυνατό χαρτί (αν και παλι καμια σχεση). Με χαρα ειδα οτι θα παιξει ο τρελιαρης απο το Vikings τον οποίο λάτρεψα στη σειρά.

...καλά αυτή η οικογένεια Σκαρσγκαρντ πόσα μέλη έχει?

Όντως το είχες πει...τώρα κάθισα και διάβασα όλο το νήμα.

Με αγχώνουν λίγο αυτά που διαβάζω online ότι θα γίνει σφαγή στο δεύτερο. Το διάβασα από 10 μεριές αυτό το σχόλιο. Ελπίζω να μην το κάνουν Rambo και να χει πάλι ουσιαστικό μπλα μπλα, σεξπιρικές σπόντες κτλ.

Επίσης το οτι την έκανε ο Hopkins από την σειρά είναι μεγάλη χασούρα. Τωρα ολα θα πέσουν στους ώμους του Ed Harris που ειναι το επόμενο δυνατό χαρτί (αν και παλι καμια σχεση). Με χαρα ειδα οτι θα παιξει ο τρελιαρης απο το Vikings τον οποίο λάτρεψα στη σειρά.

...καλά αυτή η οικογένεια Σκαρσγκαρντ πόσα μέλη έχει?

Παντως, κακως καθεσαι και "τρελλαινεσαι". Αν το ξαναβλεπεις για να θυμηθεις τι εχει γινει καλως, αλλα να ψαχνεις να δεις ποια νηματα θα συνεχισουν και ποια οχι δεν ξερω αν εχει νοημα. Προσωπικα ουτε καν θα ασχοληθω να ξαναδω την 1η σαιζον, θα αρκεστω μονο σε κανενα βιντεακι ανασκοπηση γιατι τωρα δεν θυμαμαι ουτε τους μισους χαρακτηρες :)

Εχει τοσο πολλα ωραια πραγματα που δεν υπαρχει λογος να χασεις χρονο σε κατι τετοιο.

Γενικα, εχει πιο ενδιαφερον να βλεπεις σειρες που εχουν ηδη τελειωσει και ο κοσμος εχει αποφανθει για τον χαρακτηρα και την ποιοτητα τους. Ετσι ομως χανεις την κουβεντα που γινεται εκεινη την εποχη που προβαλονται. Το καθε ενα εχει τα δικα του + και -.

Μη νομίζεις...καταναλώνω media με το κιλό.

...αλλά συγκεκριμένα το westworld χτύπησε την ευαίσθητη χορδή μου....έχει το αγαπημένο μου θέμα A.I.....είχε τον αγαπημένο μου ηθοποιό Hopkins...στους διαλόγους πετάνε και καμιά ψευτοιντελεκτουέλ ατάκα για να ασχολούμαστε ώστε να μην μοιάζει μονοδιάστατη η σειρά και να αποκτάει ένα χ βάρος.....και φυσικά πολλά ακόμα στα + όπως μουσική, φωτογραφία, απίστευτα κορίτσια και και και...

Αλλα σε γενικές γραμμές εχεις δίκιο...να χαμε να λέγαμε....τηλεόραση είναι στο κάτω κάτω.

Έπαθα με το Westworld οτι έπαθε ο Μανος με το Altered Carbon....

γιαυτό έχω φαγωθεί να το δει και αυτός για να το αναλύσουμε...:flipout:

Καλα, εννοειται οτι αν εχει ορεξη να το δει καποιος φιλος, οπως ο μανος ο οποιος δεν το εχει δει μαλιστα, και μετα να κανετε κουβεντουλα, αλλαζει το πραγμα!Εκει αξιζει με τα χιλια, ειδικα αυτη η σειρα, που δινει αρκετη τροφη για σκεψη.

Έκανα κι εγώ την επανάληψη μου και αναμένω... ;)

Θέλω να δω αυτήν την bigger picture, που λέει η τύπισσα, (και αναφέρει ο Teddy743, παραπάνω) να ξεδιπλώνεται στη 2η σεζόν με στυλ και χάρη. :)

Έκανα κι εγώ την επανάληψη μου και αναμένω... ;)

Θέλω να δω αυτήν την bigger picture, που λέει η τύπισσα, (και αναφέρει ο Teddy743, παραπάνω) να ξεδιπλώνεται στη 2η σεζόν με στυλ και χάρη. :)

ονειρευεστε και οι δυο νομιζω! και εμενα θα μου αρεσε κατι τετοιο, αλλα νομιζω ειναι "περασμενα ξεχασμενα"

ονειρευεστε και οι δυο νομιζω! και εμενα θα μου αρεσε κατι τετοιο, αλλα νομιζω ειναι "περασμενα ξεχασμενα"

Καλα, εσενα γιατι σου χει μπει στο μυαλο οτι καθε σεζον ειναι αυτοτελής; Το διαβασες καπου;

Γιατι αλλιως πρεπει να συνεχισει το στορι....δεν μπορει να ειναι περασμενα ξεχασμένα.....θα ειναι πολυ πρόχειρο δουλειά.

μην με παρεξηγεις, και εγω θα ηθελα να εχω απαντησει σε ολα τα νημματα που δημιουργηθηκαν, ποσο μαλλον σε αυτο με το οποιο υπαινισσοταν ενα μεγαλεπηβολο σχεδιο. Δεν πιστευω οτι ειναι αυτοτελεις οι κυκλοι, απλα δεν πιστευω οτι εχουν τον χρονο (ή και τη διαθεση) να τα δεσουν ολα κατω απο "bigger picture". Γενικα οσες φορες στο παρελθον περιμενα απο σειρες να δειξουν κατι φοβερο και τρομερο που να τα συνδεει ολα, εμεινα φοβερα απογοητευμενος, οποτε προσπαθω να μην εχω τετοιου ειδους προσδοκιες. Τα βλεπω τα επεισοδια κομματι-κομματι και απλα ευχομαι να βγαινει νοημα. Με το Lost την πατησαμε μια φορα.. αρνουμαι να συμβει παλι το ιδιο. Το Westworld ειχε αρκετα πραγματα να πει πανω στο ΑΙ και βασιστηκε σε εναν πολυ ενδιαφεροντα αφηγηματικο τροπο, ενω θεωρω πρωτοποριακο τον τροπο αλληλεπιδρασης με το κοινο. Ας εχει η 2η σαιζον τα ιδια σε ιδιες ή και μεγαλυτερες δοσεις και προσωπικα θα ειμαι ευτυχισμενος.
Σκεψου ξενερα που θα φαμε αν πανε να κανουν κατι "μεγαλυτερο" και α. να μην τους βγει, β. να τελειωσουν τα λεφτα και να κουτσουρευτει η παραγωγη, γ. να μην τα παει καλα η σειρα και λογω του μεγαλου budget να την σταματησουν.

Αυτά είναι! Να σε φωνάζουν ως επαγγελματία και να σου ζητάνε να στήσεις ολόκληρο κόσμο και οπτική του.
Ποτέ κανείς δεν θα μπορεί να πει "I've got this". Με το δημιουργικό άγχος και την πίεση για υπέρβαση θα είναι συνέχεια!
(Κάτι που ο θεατής το μυρίζεται με τη μία και το εκτιμά, βεβαίως-βεβαίως :smash: )

Για να δούμε τι θα προστεθεί με τους Shogun...

non spoiler
NfPPOtx.png

πιο μεγάλη δεν έβρισκα; :laugh: