Westworld [HBO]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 28 41.2%
  • Πολύ Καλή

Votes: 21 30.9%
  • Καλή

Votes: 8 11.8%
  • Μέτρια

Votes: 9 13.2%
  • Κακή

Votes: 2 2.9%

• Total voters
    68
Re: Westworld (2016, ΗΒΟ)

Στο νημα " ως εδω σε παρατάω " καποιος έγραψε οτι το παρατάει επειδή εχει πολυ ασκοπο περπάτημα λεει. Ειπα να μπω να ρωτησω ποια ειναι η αγαπημένη του σειρά ετσι απο περιέργεια....αλλα μετα σκέφτηκα οτι, πρώτων ....περι ορέξεως.....και δεύτερων οτι κινδυνεύω σοβαρά να μου απαντήσει το Μαγκαιβερ ...και προς αποφυγήν εγκεφαλικού επεισοδίου δεν εγραψα τίποτα.

μην ασχολεισαι. ειδικη περιπτωση

Για αυτό που λέγαμε πριν
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι όλα ένα καινούριο σενάριο του Φόρντ. Η Μέιβ ξέρουμε οτι το ακολουθεί πιστά.
Η Ντολόρες πιστεύω οτι είναι 60/40 πιθανότητες να έχει και εκείνη. Έχω τις αμφιβολίες μου γιατί υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα δεδομένα, πχ. σχεδόν η μισή πρώτη σεζόν αφιερώθηκε στο πως θα "ξυπνήσει", ενώ η δολοφονία του Φόρντ ήταν λίγο...αψυχολόγητη. Άρα scripted.
Επίσης πριν πεθάνει ο Φορντ το ξεκαθάρισε οτι η ιστορία πρόκειται για καινούριο σενάριο.

Επίσης όπως είδαμε αρκετές φορές ο Γουίλιαμ διαπιστώνει οτι το καινούριο παιχνίδι είναι για εκείνον. Οι hosts ξέρουν ποιός είναι και έχουν ειδικό διάλογο. Το οτι μπορούν και σκοτώνουν κόσμο όμως δεν σημαίνει οτι έχουν και επίγνωση. Απλά είναι μέρος του παιχνιδιού όπως το ήθελε ο Γουίλιαμ.

Να πω την αλήθεια πιστεύω οτι τελικά ο μόνος που δεν έχει καινούριο narrative είναι ο Μπερνάρντ. Απλά γιατί δεν μπορούσε να τον ελέγξει ο Φόρντ στο τέλος (ή μάλλον δεν ήθελε...).
Βέβαια αυτό που δεν έχει απαντηθεί, πως σκότωσε όλους τους άλλους hosts και το κυριότερο, γιατί;
Και το καινούριο ερώτημα, γιατί σκότωσε τους ανθρώπους στο εργαστήριο; Για να μην υπάρχουν μάρτυρες για αυτό που έφτιαχναν; (υποθέτω έφτιαχναν ανθρώπινες συνειδήσεις για μεταφορά σε σώμα host...)
Και γιατί το κρατάει μυστικό από την Έλσι;

Όσο για τις θεωρίες:
Η μια θεωρία επιβεβαιώθηκε, για την κόρη του Γουίλιαμ. Πιστεύω και η δεύτερη, οτι οι ιθαγενείς είναι οι πραγματικοί προστάτες των ανθρώπων μέσα στο πάρκο. Ας μην ξεχνάμε οτι είναι σε δικό τους "κλειστό κύκλωμα", ανεξάρτητο από τους άλλους hosts όπως είδαμε στην προηγούμενη σεζόν.

Πάντως πολύ μου αρέσει ο χαρακτήρας του Γουίλιαμ έτσι όπως ξεδιπλώνεται κάθε επεισόδιο. Θα δούμε επικούς διαλόγους με την κόρη του!

Για αυτό που λέγαμε πριν
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι όλα ένα καινούριο σενάριο του Φόρντ. Η Μέιβ ξέρουμε οτι το ακολουθεί πιστά.
Η Ντολόρες πιστεύω οτι είναι 60/40 πιθανότητες να έχει και εκείνη. Έχω τις αμφιβολίες μου γιατί υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα δεδομένα, πχ. σχεδόν η μισή πρώτη σεζόν αφιερώθηκε στο πως θα "ξυπνήσει", ενώ η δολοφονία του Φόρντ ήταν λίγο...αψυχολόγητη. Άρα scripted.
Επίσης πριν πεθάνει ο Φορντ το ξεκαθάρισε οτι η ιστορία πρόκειται για καινούριο σενάριο.

Επίσης όπως είδαμε αρκετές φορές ο Γουίλιαμ διαπιστώνει οτι το καινούριο παιχνίδι είναι για εκείνον. Οι hosts ξέρουν ποιός είναι και έχουν ειδικό διάλογο. Το οτι μπορούν και σκοτώνουν κόσμο όμως δεν σημαίνει οτι έχουν και επίγνωση. Απλά είναι μέρος του παιχνιδιού όπως το ήθελε ο Γουίλιαμ.

Να πω την αλήθεια πιστεύω οτι τελικά ο μόνος που δεν έχει καινούριο narrative είναι ο Μπερνάρντ. Απλά γιατί δεν μπορούσε να τον ελέγξει ο Φόρντ στο τέλος (ή μάλλον δεν ήθελε...).
Βέβαια αυτό που δεν έχει απαντηθεί, πως σκότωσε όλους τους άλλους hosts και το κυριότερο, γιατί;
Και το καινούριο ερώτημα, γιατί σκότωσε τους ανθρώπους στο εργαστήριο; Για να μην υπάρχουν μάρτυρες για αυτό που έφτιαχναν; (υποθέτω έφτιαχναν ανθρώπινες συνειδήσεις για μεταφορά σε σώμα host...)
Και γιατί το κρατάει μυστικό από την Έλσι;

Όσο για τις θεωρίες:
Η μια θεωρία επιβεβαιώθηκε, για την κόρη του Γουίλιαμ. Πιστεύω και η δεύτερη, οτι οι ιθαγενείς είναι οι πραγματικοί προστάτες των ανθρώπων μέσα στο πάρκο. Ας μην ξεχνάμε οτι είναι σε δικό τους "κλειστό κύκλωμα", ανεξάρτητο από τους άλλους hosts όπως είδαμε στην προηγούμενη σεζόν.

Πάντως πολύ μου αρέσει ο χαρακτήρας του Γουίλιαμ έτσι όπως ξεδιπλώνεται κάθε επεισόδιο. Θα δούμε επικούς διαλόγους με την κόρη του!

ενδιαφεροντα πραγματα λες. Σε καποια συμφωνω σε καποια εχω τις αντιρρησεις μου.
Ποτε κανεις δεν μπορει να ξερει, αλλα θεωρω οτι
η Μαεβ ειναι η μονη που δεν ακολουθει εντολες/σεναριο. Η ντολορες οταν σκοτωσε τον φορντ ακολουθουσε σεναριο και εχω υποψια οτι ακομα και τωρα ακολουθει το παιχνιδι του φορντ. Η μαεβ στην συναντηση τους, της ειπε ορθα κοφτα οτι εγω δεν συμμετεχω και παω να ψαξω την κορη μου. Οπως ειπα και πριν δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι, αλλα αυτο λεει η δικη μου λογικη.

Για τον Μπερναρντ, θα παρω το 50-50 :D Εχω την εντυπωση, οτι πλεον δεν ακολουθει σεναριο και οτι στα flashback δειχνει σκηνες απο πραγματα που συνεβησαν παραλληλα με οτι ειδαμε στη σαιζον 1 και ηταν υπο τον ελεγχο του φορντ.

αυτο με τους ιθαγενεις του Ghost nation και οτι ειναι "δικλειδα προστασιας" προς τους επισκεπτες το εχω διαβασει και εγω. Εχει λογικη, βασει οτι εχουμε δει μεχρι στιγμης, αλλα απο την αλλη ο Stubbs (security) δεν θα το ηξερε. Φαινεται και αυτος ανησυχος αν και προσπαθει να αποτρεψει την κορη του γουιλιαμ απο να δραπετευσει.

Λοιπόν έβαλα να δω 3 & 4 ..
αρκετά γεγονότα και αποκαλύψεις! :cool:

Άφησα λίγο από το 4ο..

Μπορείτε να γράψετε περιληπτικά τι έχουμε μάθει ως τώρα από την 2η σεζόν ?? :cool:

Να σου πω την αλήθεια, μετά από κάθε επεισόδιο βλέπω ένα 10 λεπτο video από αυτό το κανάλι https://www.youtube.com/channel/UCveZqqGewoyPiacooywP5Ig με τις επεξηγήσεις και τα σημεία που μου ξέφυγαν ή είχα ξεχάσει . Έχουν και ένα καλό για όλο το season 1. Βοηθάει πολύ.

Απάντηση: Westworld (2016, ΗΒΟ)

Μολις ειδα το 1ο επεισοδιο αποψε. :proud:

Κορυφαιες ερμηνειες και σεναριο. Κατι που θα περιμενε κανεις μονο απο κορυφαια κινηματογραφικη ταινια
και ΟΜΩΣ .... ειναι τηλεοπτικη σειρα. Νομιζω οτι και μονο που ειναι τηλεοπτικη σειρα, την αδικει εντελως.
Αυτη η ιστορια επρεπε να παιζοταν ΑΥΣΤΗΡΑ σε σινεμαδες (και μαλιστα κορυφαιους σινεμαδες) και μετα
απο δεκα χρονια ... να κυκλοφορουσε σε bd για σπιτι.

Ενα πραγμα που ΔΕΝ μου αρεσε (και μονο ενα) : ολος αυτος ο virtual κοσμος ειναι .... καουμποϊκος !!!
Μπορει αργοτερα να φανει λιγο ευρυτερα και ο πραγματικος αλλα .... γιατι τοσο παλιομοδοτικη οπτικη ?
Ρητορικη ερωτηση αν σκεφτει κανεις οτι .... HBO .... Time Warner !

Κατα τα αλλα .... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καθηλωτικη σειρα. Θα την παω αργα-αργα ...
σαν γκομεναρα που ΔΕΝ θα μου ξανακατσει δευτερη φορα. :proud:

Last edited:
Re: Απάντηση: Westworld (2016, ΗΒΟ)

Μολις ειδα το 1ο επεισοδιο αποψε. :proud:

Κορυφαιες ερμηνειες και σεναριο. Κατι που θα περιμενε κανεις μονο απο κορυφαια κινηματογραφικη ταινια
και ΟΜΩΣ .... ειναι τηλεοπτικη σειρα. Νομιζω οτι και μονο που ειναι τηλεοπτικη σειρα, την αδικει εντελως.
Αυτη η ιστορια επρεπε να παιζοταν ΑΥΣΤΗΡΑ σε σινεμαδες (και μαλιστα κορυφαιους σινεμαδες) και μετα
απο δεκα χρονια ... να κυκλοφορουσε σε bd για σπιτι.

Ενα πραγμα που ΔΕΝ μου αρεσε (και μονο ενα) : ολος αυτος ο virtual κοσμος ειναι .... καουμποϊκος !!!
Μπορει αργοτερα να φανει λιγο ευρυτερα και ο πραγματικος αλλα .... γιατι τοσο παλιομοδοτικη οπτικη ?
Ρητορικη ερωτηση αν σκεφτει κανεις οτι .... HBO .... Time Warner !

Κατα τα αλλα .... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καθηλωτικη σειρα. Θα την παω αργα-αργα ...
σαν γκομεναρα που ΔΕΝ θα μου ξανακατσει δευτερη φορα. :proud:
Η πρώτη σαιζόν είναι ιδιαίτερα απολαυστική επειδή έχει έντονο το στοιχείο του μυστηρίου. Το γεγονός ότι την έχεις έτοιμη όλη στο πιάτο χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις καινούριο επεισόδιο κάθε εβδομάδα είναι επίσης στα συν.
Πάντως τόσο πολύπλοκη ιστορία με τόσες διαφορετικές στρώσεις είναι αδύνατο να βγει στο πανι όπου υπάρχουν σαφείς χρονικοί περιορισμοί.

Ώπα! Καλώς ήρθες στο νήμα Μάνο! :D

Εντάξει 1 επεισόδιο την ημέρα καλά είναι! :cool:
Να σου πω αυτό βοηθάει να βάλεις λίγο σε τάξη τι βλέπεις, καθώς γρήγορα θα καταλάβεις ότι η σειρά παίζει πολύ με τα timelines, και την πραγματικότητα του κάθε οικοδεσπότη! :cool:
Μερικές φορές το καταλαβαίνεις αυτό από κάποιες λεπτομέρειες.. π.χ κάποια διαφορετική επιγραφή.. :cool:

Ως προς το καουμπόικο τώρα..
Πρώτα η ιστορία θέλει να προσφέρει στους επισκέπτες κάτι διαφορετικό..
τι καλύτερο λοιπόν από έναν κόσμο που δεν μπορείς να ζήσεις στην πραγματικότητα! :cool:

Κατά 2ον θέλει να σου προσφέρει και μία ελευθερία κινήσεων χωρίς αναστολές πολλές φορές..
οπότε ταιριάζει ένας κόσμος που μπορεί να υπάρχει ένα είδος "αναρχίας"..

Αλλά να ξέρεις ότι η σειρά μπορεί να υποσχεθεί πολλά "θεματικά πάρκα" στο μέλλον! :cool:

Άμα κάτσεις να διαβάσεις το θέμα από την αρχή όπως προχωρούσαμε και εμείς.. θα δεις πόσο "καήκαμε" στην 1η σεζόν!! :p
Κάτι σα το "Edge of Tomorrow".. :cool:

Το καουμπόικο κι εμένα με χαλάει κάπως αλλά μικρό το κακό.
Κάποια κλισέ όμως και κάποιες σεναριακές ευκολίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Πχ: η ομάδα ασφαλείας του Πάρκου επιτίθεται στο οχυρό πεζή και αποδεκατίζεται από τα καριοφίλια ενώ αυτή διαθέτει high tech όπλα και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ακόμη βαρύτερο οπλισμό (ρουκέτες) ή ακόμη και να επιτεθεί από αέρος. Οι πόροι άλλωστε της μαμάς εταιρίας είναι τεράστιοι.
Ο William (υπερεξηκονταετής Ed Harris) τα καταφέρνει εξαιρετικά σε σώμα με σώμα συγκρούσεις με κατά πολύ νεώτερους οι οποίοι είναι μηχανές και όπως έχουμε δει σε άλλες περιπτώσεις έχουν πολύ μεγαλύτερη μυική δύναμη από τους ανθρώπους (θυμάστε πόσο εύκολα ο Bernard είχε τσακίσει την Τερέζα).
Τέλος, μάλλον είμαι ο μοναδικός που θεωρώ την Dolores αχώνευτη...

Το καουμπόικο κι εμένα με χαλάει κάπως αλλά μικρό το κακό.
Κάποια κλισέ όμως και κάποιες σεναριακές ευκολίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Πχ: η ομάδα ασφαλείας του Πάρκου επιτίθεται στο οχυρό πεζή και αποδεκατίζεται από τα καριοφίλια ενώ αυτή διαθέτει high tech όπλα και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ακόμη βαρύτερο οπλισμό (ρουκέτες) ή ακόμη και να επιτεθεί από αέρος. Οι πόροι άλλωστε της μαμάς εταιρίας είναι τεράστιοι.
Ο William (υπερεξηκονταετής Ed Harris) τα καταφέρνει εξαιρετικά σε σώμα με σώμα συγκρούσεις με κατά πολύ νεώτερους οι οποίοι είναι μηχανές και όπως έχουμε δει σε άλλες περιπτώσεις έχουν πολύ μεγαλύτερη μυική δύναμη από τους ανθρώπους (θυμάστε πόσο εύκολα ο Bernard είχε τσακίσει την Τερέζα).
Τέλος, μάλλον είμαι ο μοναδικός που θεωρώ την Dolores αχώνευτη...

δικιο σε ολα! Η ιστορια της Dolores δεν με πολυενδιαφερει πλεον ουτε εμενα. Πιο πολυ μου αρεσει η ιστορια της Maeve, την οποια δυστυχως (τουλαχιστον εως και το 2.04) την βλεπουμε πολυ λιγοτερο.

Ολες οι ιστορίες μου αρεσουν αν και η dolores απο τοτε που την ειδε αφεντικό μου την σπαει και μενα. Την προτιμούσα οταν ακομα την έσερναν απ τα μαλλια.

Μια ιστορια με νοιαζει λιγο παραπανω απο τις αλλες......αυτη του Ed Harris....

Μάνο βασίστηκε στην ομώνυμη ταινία του 70κάτι.....όποτε μην περιμένεις διάστημα καθόλου. Ελπίζω να σε κρατήσει με όλα τα άλλα + της....

H Dolores ούτε και μένα με καίει ιδιαίτερα..
Γενικά δεν έχω δεθεί πολύ με κανένα χαρακτήρα θα έλεγα..

Την Maeve πάντως ναι, την βρίσκω αρκετά ενδιαφέρουσα!

Εγώ ξενέρωσα και από το πόσο μικρό ρόλο δώσανε στην Lili Simmons .. :cool:

Δεν έχω ξεκινήσει την δεύτερη σεζόν ακόμη. Η πρώτη μου άρεσε αρκετά από κάθε άποψη. Δηλαδή από ότι κατάλαβα πάλι σαν πάρκο καουμπόηδες θα βλέπουμε; Περίμενα διαφορετικό σκηνικό καθώς και να δοθεί βάση στην ανάμειξη των Ανδροειδων με τους ανθρώπους εκτός πάρκου.. Δεν ξέρω αν αντέξω δεύτερο far west

Sent from my iPhone using Tapatalk

κάτσε να το σκάσουν απο το πάρκο.......μετα θα χει πολύ γέλιο......δεν το βλέπω να γινεται μέχρι την 4η σεζόν όμως.

Το 5το το ειδε κανεις...ειναι καλο?

κάτσε να το σκάσουν απο το πάρκο.......μετα θα χει πολύ γέλιο......δεν το βλέπω να γινεται μέχρι την 4η σεζόν όμως.

Το 5το το ειδε κανεις...ειναι καλο?

και πανω που ηθελα να ρωτησω εσενα αυτο (περιμενα οτι θα το ειχες δει) :) Να ξερω, να βιαστω να το δω ή να παιξω κανενα video game το βραδυ.

9.0 βλεπω στο imdb για το επεισοδιο, οποτε μαλλον τα games θα πρεπει να περιμενουν