wharfedale 220 vs zali densor 1 vs monitor audio bx1 vs q2020ι ή άλλο μεχρι 250 ευρω

ήμουν σε παρόμοιο δίλλημα αν και δεν άκουσα τα q acoustics, μεταξύ Dali Zensor 3 και BX2, διάλεξα τα BX2 καθώς με ενδιαφέρει ο "καθαρός" ήχος και καταλαβαίνω γιατί πολλοί προτείνουν Dali, ωστόσο στα αυτιά μου τα MA BX2 ήταν ανώτερα.

Τα κριτήρια του καθενός είναι υποκειμενικά, μην ξεχνάμε και τα ενισχυτικά που είναι συνδεδεμένα κάθε φορά και ότι δεν ταιριάζουν όλοι οι ενισχυτές με όλα τα ηχεία. Κατά καιρούς έχω προτείνει και τα q acoustics αλλά και τα monitor audio, το καθένα ηχείο έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά και μην ξεχνάμε τι ζητάει κι ο καθένας εδώ μέσα που δεν έχει τη δυνατότητα ακρόασης οπότε βάσει αυτών που ζητάει προτείνουμε. Μπορεί λοιπόν κατά την προσωπική σου άποψη τα monitor audio να τα βάζεις πρώτα σε κατάταξη και δικαίωμά σου, δεν ζητάνε όμως ούτε έχουν όλοι τα ίδια γούστα. Προσωπική μου άποψη λοιπόν και την καταθέτω μου αρέσουν τα Dali περισσότερο απ τα monitor audio γιατί έχουν πιστεύω πιο γλυκό και πιο μπασάτο ήχο και σου δίνουν την εντύπωση ότι παίζει μεγαλύτερο ηχείο, κάτι που απ το monitor λείπει για τα δικά μου πάντα γούστα.

Κάποια πράγματα είναι και αντικειμενικά και κάνουν μπαμ όμως.

Στο σπίτι ενός γνωστού με BX2, ο τύπος δεν έχει ιδέα από ήχο, μου παραπονιόταν ότι έχει πρόβλημα το tweeter γιατί δεν το ακούει. Τελικώς έφταιγε ότι άκουγε καρασυμπιεσμένα ιντερνετικό ραδιόφωνο. Μόλις τους πήγα ολίγο από hi-rez να αξιοποιήσει το tweeter των BX2, τότε κατάλαβε.

Κάποια πράγματα είναι και αντικειμενικά και κάνουν μπαμ όμως.

Στο σπίτι ενός γνωστού με BX2, ο τύπος δεν έχει ιδέα από ήχο, μου παραπονιόταν ότι έχει πρόβλημα το tweeter γιατί δεν το ακούει. Τελικώς έφταιγε ότι άκουγε καρασυμπιεσμένα ιντερνετικό ραδιόφωνο. Μόλις τους πήγα ολίγο από hi-rez να αξιοποιήσει το tweeter των BX2, τότε κατάλαβε.

Ούτε εγώ έχω ιδέα από ήχο, πιστεύω δεν έχει σημασία κι ούτε είναι απαραίτητο, ακούς κάτι, σου αρέσει ή δε σου αρέσει. Ούτε από κρασί έχω ιδέα, αλλά υπάρχουν μερικά που μου φέρνουν εμετό κι άλλα απλά δε τα χορταίνω. Εξάλλου υπάρχουν εκατοντάδες ηχεία κι απ αυτά προσωπικά έχω ακούσει το πολύ 20, με διαφορετικά ενισχυτικά και σε διαφορετικούς χώρους, μπορεί τα Dalli να τα ακούσω σπίτι μου με το δικό μου εξοπλισμό και να ξενερώσω. Δυστυχώς απ τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα να ακούμε τα υπό δοκιμήν ηχεία που μας προτείνουν στο δικό μας χώρο, το 50% της απόφασης είναι καθαρά τύχη.

Είναι διαφορετικό πράγμα οι αποχρώσεις και το τι σου αρέσει, με το επειδή το έχω θέλω να.... βαράει. Πόσες περιπτώσεις κατόχων sub ας πούμε ξέρεις τέτοιες; Εγώ άπειρες.

Και όχι μόνο. Μην κοιτάς που ασχολούμαστε με το αντικείμενο. Ο περισσότερος κόσμος δεν ασχολείται. Μην σε παραξενεύει δηλαδή το ότι μπορεί να δεις σε ένα σύστημα 5.1 την εμπρός τριάδα μαζί με την TV σε μια γωνία, και το sub καταχωνιασμένο σε μια γωνία, και να αναρωτιέται ο ιδιοκτήτης γιατί δεν... "ακούει καλά". Τι να ακούσει ακριβώς; Αυτός θέλει ειδικό φροντιστήριο από την αρχή και εντατικό μάλιστα. Να του εξηγήσεις για το ITU-R; Θα σου πει, κοίτα να δεις, εγώ έτσι μπορώ να τα έχω μόνο γιατί πέφτει παντόφλα κλπ. Μπορούμε να κάνουμε κάτι;
Τι του απαντάς εκεί; Άνοιξε την μπαλκονόπορτα και όπως είναι στείλ'τα;
Για τη μεγάλη πλειοψηφία, το αντικείμενο έχει να κάνει με το βαράει-δε βαράει. Τη συντριπτική πλειοψηφία θα έλεγα του κόσμου.

Last edited:
Για τη μεγάλη πλειοψηφία, το αντικείμενο έχει να κάνει με το βαράει-δε βαράει. Τη συντριπτική πλειοψηφία θα έλεγα του κόσμου.
Aυτο ξαναπεστο!
Πηγα προσφατα το αυτοκινητο σε ενα γνωστο μου ηλεκτρολογο για ενα θεμα που ειχε το βεντιλατερ,ειδε το καλωδιο του ενισχυτη στη μπαταρια και σκεφτηκε οτι κατι παιζει εδω ,ανοιξε πισω ειδε το γουφερ,εβαλε να ακουσει......παω να το παρω την επομενη μερα μπαινω μεσα βαζω μουσικη και ακουω τις δικασες μονο ,"καλα ρε τι εκανες του λεω?"ανεβασα το γουφερ απο τον ισοσταθμιστη μου λεει...."ε ετσι οπως το ειχες δε βαραγε..." και του απαντω" ναι...τωρα βαραει...μουσιικη ομως δεν ακουω"