Wharfedale Diamond 9.3 ή 9.1

paknik

New member
10 August 2008
54
Παιδια καλησπερα

Σκεφτομαι την αγορα ενος denon 1909.
Το γνωριζω πως ειναι ενας απο τους καλους ενισχητες και δεν το ψαχνω αλλο.

Αυτο που με εχει τρελανει ειναι η αγορα ηχειων 5.1.

Ειναι ΤΟΣΑ πολλα που εχω μπερδευτει. :AFADF0:

Τα ηχεια τα θελω ναι μεν για ΗΤ αλλα και για μουσικη (η μουσικη με ενδιαφερει λιγο περισσοτερο).

Κατοπιν μελετης στο φορουμ και αρκετο ψαξιμο κατεληξα στα Wharfedale Diamond 9.3 για μπροστα και στα 9.1 για πισω.
Κεντρικο το Diamond 9 CS και sub το SW150 παλι της Wharfedale.

Θα ηθελα καταρχην να μου πειτε την γνωμη σας για την αγορα αυτη γιατι ειναι καπως τσιμπημενη η τιμη για μενα και δεν θελω να το μετανιωσω μετα !!

Θα εχω καλη μουσικη με αυτα τα ηχεια?
Να βαλω τα 9.3 μπροστα ή αρκουν τα 9.1 ?
Εχουν αρκετο μπασο η ειναι σαν τα πακετα 5.1 που ολη την δουλεια την κανει το sub?

Τελος σε ΗΤ θα μεινω ευχαριστημενος?

Ελπιζω να μην κουρασα.

Φιλικα Παυλος

Φίλε μου οι επιλογές που αναφέρεις είναι πολύ καλές...το λένε εξάλλου και άτομα εδώ μέσα που τα έχουν αυτό το σέτ.
Θα έλεγα όμως για front να πήγαινες στα 9.5 η ακόμα καλύτερα στα 9.6,και τα 9.1 για πίσω ηχεία.
Η διαφορά τιμής δεν είναι τόσο μεγάλη..και θα αποζημειώσουν στο έπακρο...-bye-
Και καμμιά σχέση πιστεύω με τα φθηνά πακέτα 5.1.

Last edited:
Μάλιστα κι εγώ ενδιαφέρομαι για το σέτ αυτό με τα 9.6 μπροστά...αλλά να δούμε πότε θα κάνω την κίνηση....υποχρεώσεις βλέπεις...

Γεια χαρα

Τα 9.5 κ 9.6 ανεβαζουν το συνολο αρκετα.
Φαντασου οτι σκεφτομαι τα 9.1 και μπροστα αλλα δεν ξερω μηπως τα 9.3 εχουν πιο πολυ μπασο και ειναι καλητερα για μπροστα.

9.3 ή 9.1 ????

Φίλε paknik μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Αυτά είναι αληθινά ηχεία και σε σχέση με τα σετ δορυφόρων-sub θα παίξουν καλύτερα στις ταινίες και πολύ καλύτερα σε μουσική.

Εάν δεν έχεις θέματα με το αν φαίνονται άσχημα στο χώρο ή δεν τα θέλει κάποιο έτερο ήμισυ ή γενικώς δικαιολογίες lifestyle, τότε προχώρα και μη σε νοιάζει τίποτα.

Γεια χαρα

Τα 9.5 κ 9.6 ανεβαζουν το συνολο αρκετα.
Φαντασου οτι σκεφτομαι τα 9.1 και μπροστα αλλα δεν ξερω μηπως τα 9.3 εχουν πιο πολυ μπασο και ειναι καλητερα για μπροστα.

9.3 ή 9.1 ????

Όσο πιο μεγάλα τόσο καλύτερα.

Σκέψου ότι κάποιες φορές θα μπορείς να ακούς και stereo και με σβηστό το sub.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ,

Μαλλον δευτερα θα παω να τα ακουσω κιολας και θα προβω σε αγορα αν μεινω ικανοποιημενος.

Θα σας πω εντυπωσεις... ελπιζω συντομα. -bye-

Καλησπερα παιδια ,

Τελικα ψαχνοντας κι αλλο ειμαι αναμεσα στα :

1. DALI Concept 6

2. Canton GLE 470

3.Wharfedale Diamond 9.5

Για πειτε μου την γνωμη σας και αν τα εχετε ακουσει?

Ευχαριστω.

Αγοραζοντας δαπεδου για μπροστα το τελειωνεις το θεμα σου. Αντιθετα με τα 9.3 η 9.1 ισως θα εχεις ενα αναπαντητο: αν ειχα παρει τις κολονιτσες....
Τα λεω αυτα γιατι ειμαι στην ιδια φαση. Φαντασου οτι εγω ηδη εχω 5.1 με SUB και τρωγομαι. Θελω να ακουσω πραγματικη μουσικη!!

συμφωνω με τους προλαλήσαντες, τα δαπέδου για εμπρός θα σε αποζημιώσουν ηχητικά αφου ενδιαφέρεσαι για ακρόαση μουσικής. έχουν τόσο μεγάλη διαφορα στις συχνοτητες και τον τρόπο που τις αποδίδουν που εγω κατέληξα σε δαπέδου και για τα πλαϊνά ηχεία, γιατί με ενδιέφερε η μουσική. υπερβολή, το ξερω. κοίτα και τα q-acoustics 1050, είναι στην ίδια κατηγορία τιμής και είναι εξαιρετικά μουσικά ηχεία, σε αυτή την κατηγορία παντα και για συνδιασμό με πολυκάναλο.

Καλημερα

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Τελικα μαλλον κατεληξα στα Canton GLE 470 για μπροστα και στα 420 για πισω.

Αυτο τωρα που με απασχολει ειναι οτι απο reviews του denon 1909 που διαβασα , σε 2 καναλια στα 4Ω βγαζει 138W , κανενα προβλημα.

Στα 5 καναλια με 4Ω ηχεια βγαζει ΜΟΝΟ 50W , σε 8Ω 5 καναλια παλι κανενα προβλημα.

Τα Canton λενε στο site τους οτι το Nominal Impedance ειναι 4-8Ω.

Τι σημαινει αυτο??
Επειδη σε μετρησεις ολη η σειρα GLE αποδιδει 4.1-5Ω θα εχω προβλημα στα 5 καναλια?

Και τελος αφου τα GLE εχουν την δυνατοτητα για 8Ω μπορω καπως να επιλεξω να παιζουν στα 8Ω (απο τον denon ή καπως αλλιως) ?

Official site : http://www.canton.de/en-produktdetail-gleserie-gle470.htm

Review των CANTON : http://www.ultimateavmag.com/speakersystems/canton_gle_speaker_system/index5.html

Review του DENON : http://www.homecinemachoice.com/node/10081

Ευχαριστω πολυ.-bye-

Last edited:
Ποια ειναι η διαφορα παιζοντας τον ενισχυτη στα 6 ή στα 8Ω?

Για να μην εχω προβλημα εντασης και watt δεν μπορω να παιζω ολα τα ηχεια στα 6Ω αφου οι προδιαγραφες τους λενε 4-8Ω σε ολα τα ηχεια?
Θα χασω σε ποιοτητα ηχου στα 6 αντι 8?
Στα 6Ω ο denon βγαζει 120Watt.

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα...:chinscratch:

ναι αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι ο ενισχυτης στο manual λεει πως υποστηριζει 6Ω και 8Ω , με 120W και 90W αντιστοιχα αλλα δεν γραφει καπου οτι υπαρχει τετοια επιλογη σε καποιο μενου.

Αυτο που γραφει ειναι οτι δεν πρεπει να συνδεσουμε ηχεια κατω απο το οριο 6Ω αλλα τα canton ειναι 4...8Ω.

Αυτο που ρωταω ειναι σε τι Ω θα παιζουν τα ηχεια αυτα αφου δεν υπαρχει καπου επιλογη ?
Και αν επιλεγει αυτοματα ο ενισχ. τι θα επιλεξει ? Γνωριζει κανεις?

Εχω τα 9.5 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια δεν άκουσα και άλλα ηχεία για να έχω μέτρο συγκρισής, οπότε σε εμένα ισχυεί το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"!

Πάντως επειδή έχω και το μεσαίο το CS (1,5 χρόνο) και σκεφτόμουν αναβάθμιση, σε περίπτωση που καταλήξεις σε Wharfedale, στείλε PΜ αν σε ενδιαφέρει να στο δώσω για να πάρω το CM.

Θα ηθελα να πω λιγα λογια

1. Μακρια απο Wharfedale
ειναι φτιαγμενα για να εντυπωσιαζουν τους αδαεις μπασακηδες
2. Οι πολυκαναλοι και οι ιδαιτερα οι φθηνοι ενισχυτες πολυ δυσκολα εχουν
μουσικοτητα. Μαλλον μουγκριζουν
3. Υπαρχουν πολλοι φανατικοι της αποψης οτι με συγκρατημενο
προυπολογισμο η καλυτερη λυση ειναι ηχεια βασης σε συνδιασμο
με subwoofer.
4. Εφοσον σε ενδιαφερει και η ακροαση μουσικης βαλε αυτη σαν
προτεραιοτητα γιατι ετσι θα μπορεις και να βλεπεις ταινιες.
Το αναποδο δεν θα σου βγει.

Συμβουλεψου καποιον εμπειρο "φιλο" σου και μην ψαχνεις μονο σου

Ολοι την εχουμε πατησει ετσι γιατι αγορασαμε με το ματι και οχι
με το αυτι.

Τελος εξετασε και τι παιζει σε μεταχειρισμενο. Ετσι θα χωρεσει στον
προυπολογισμο σου περισσοτερο απο το ονειρο σου -bye-

Απάντηση: Re: Wharfedale Diamond 9.3 ή 9.1

Θα ηθελα να πω λιγα λογια

1. Μακρια απο Wharfedale
ειναι φτιαγμενα για να εντυπωσιαζουν τους αδαεις μπασακηδες
2. Οι πολυκαναλοι και οι ιδαιτερα οι φθηνοι ενισχυτες πολυ δυσκολα εχουν
μουσικοτητα. Μαλλον μουγκριζουν
3. Υπαρχουν πολλοι φανατικοι της αποψης οτι με συγκρατημενο
προυπολογισμο η καλυτερη λυση ειναι ηχεια βασης σε συνδιασμο
με subwoofer.
4. Εφοσον σε ενδιαφερει και η ακροαση μουσικης βαλε αυτη σαν
προτεραιοτητα γιατι ετσι θα μπορεις και να βλεπεις ταινιες.
Το αναποδο δεν θα σου βγει.

Συμβουλεψου καποιον εμπειρο "φιλο" σου και μην ψαχνεις μονο σου

Ολοι την εχουμε πατησει ετσι γιατι αγορασαμε με το ματι και οχι
με το αυτι.

Τελος εξετασε και τι παιζει σε μεταχειρισμενο. Ετσι θα χωρεσει στον
προυπολογισμο σου περισσοτερο απο το ονειρο σου -bye-

Δηλ φίλε μου..δε μας λές κιόλας κάτι καλύτερο στα 450-500 ευρώ που πιστεύω οτι κινείται ο φίλος μας..εκτος απο τα Wharfedale που είναι για αδαείς μπασάκηδες;
Ηθελε τα 9.1 η 9.3 και του λέμε ν ανέβει λίγο για καλύτερα αποτελέσματα..
Τι έχουν τα 9.6;Τα άκουσες και τα απέριψες με τη μία;
Για να καταλάβουμε δηλ...
Οσο για τους πολυκάναλους της φθηνής κατηγορίας,που δύσκολα έχουν μουσικότητα..είσαι τόσο σίγουρος οτι είναι ολοι ετσι;
Δεν έναι στα επίπεδα των μεγάλων,αλλά οταν είναι το οικονομικό στη μέση κάνεις και συμβιβασμούς νομίζω..ε;
Ενταξει ο φίλος μας νομίζω ξέρει τι να περιμένει,αφου εκεί κινειται οικονομικώς..