Wharfedale SW-150 vs Velodyne VX-10

Το αποφασισα και δεν το πολυσκεφτομαι γιατι παλι θα αλλαξω καμια γνωμη. Θα παρω το 515 της yamaha με κλειστα ματια. Τωρα απλα ψαχνω καταστημα. Ο νακας το εχει ακριβο...απο ηλεκτρονικο μαγαζι δεν θελω γιατι τα πιο πολλα ειναι στα αθηνα και θα μου φανε την διαφορα η μεταφορικη. Γνωριζει κανεις καταστημα στην θεσσαλονικη? Το Media markt...μην τρεχω τσαμπα μεχρι εκει (δεν εχω car) Και το εχουν ακριβω. Thanks για την βοηθεια σας!!!

Ρε παιδια παίζει να το βρω κατω απο 300ευρω σε καταστημα (οχι ινερνετ) ? Αμα ειναι να μην ψαχνω τσαμπα. Ευχαριστω...

Re: Απάντηση: Wharfedale SW-150 vs Velodyne VX-10

Το Yamaha sw515 το έχει παρουσιάσει σε συγκριτικό τέστ ο "Ηχος" στο τελευταίο τεύχος και το βγάζει πρώτο με διαφορά.
Το τεστ αν το ειδες δεν εχει ουτε ενα τεχνικο στοιχειο ή αναλυση ακουστικη...
Τετοια τεστ... να τα φοβασαι...:HTEHETH63:

Στον Ηχο γράφει τιμή αντιπροσωπίας Νάκας 332 για το Yamaha YST-SW515
Αμα το έχει η αντιπροσωπία 332 δεν μπορεί τα μαγαζιά να το έχουν πάνω από 300 Λογικά όπου και να το βρεις πιο κάτω θα πρέπει να κοστίζει.

komhst δεν την πολυ έπιασα την απαντηση σου σορυ....Τι εννοεις?

Ναι energy δεν λεει τιποτα τεχνικο στοιχειο, λες και εβγαλαν αποτελεσματα απο τα χαρακτηριστικα που δινει η εταιρεια και τα αυτια τους!!! Ασε που δεν εχει και κανα velodyne για να μπορω να συγκρινω:)

Απάντηση: Re: Wharfedale SW-150 vs Velodyne VX-10

komhst δεν την πολυ έπιασα την απαντηση σου σορυ....Τι εννοεις?

Tι δεν κατάλαβες; Αν ο Νάκας που είναι η αντιπροσωπεία το πουλάει 332 αυτή λογικά θα είναι και η μέγιστη τιμή. Τα μαγαζιά λιανικής θα πρέπει να το έχουν κάτω από 300

YST-SW515 (B) YAMAHA

Περιγραφή

Ενεργό subwoofer, 270 W, στα 5 Ω, τεχνολογίας YST, QD-Bass σχεδίασης, μαγνητικά θωρακισμένο, απόκριση συχνότητας 20Hz-140kHz, auto stand by on/off. Σε χρώμα μαύρο.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

* Advanced YST
* Τεχνολογία QD-Bass
* Ενισχυτής υψηλής επάρκειας
* Τροφοδοτικό υψηλής επάρκειας
* Μαγνητικά Θωρακισμένο
* Φίλτρο αποκοπής υψηλών συχνοτήτων : 40–140 Hz (συνεχώς μεταβαλλόμενο)
* Phase Control (Normal or Reverse)
* Λειτουργία Auto Standby
* Σύστημα BASS (Bass Action Selector System)
* Ισχύς εξόδου (RMS) : 270 W (5 ohms)
* Απόκριση συχνότητας : 20–140 Hz
* Διαστάσεις (Π x Υ x Β, mm) : 350 x 430 x 382
* Βάρος : 19 kg

Τιμή @γοράς Μετρητοίς
332,00
Συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ

Τιμή @γοράς με δόσεις
3 x 112,42

Όλες οι δόσεις είναι έντοκες* και υπολογίζονται με βάση την λιανική τιμή του προϊόντος.

* Ετήσιο 9,5% - Σ.Ε.Π.Ε 9,5%

Διαθεσιμότητα: Μή Διαθέσιμο

Κατασκευαστής
YAMAHA

Κωδικός είδους
S010.31060

Διαθέσιμα χρώματα
Mαύρο Cherry

Downloads
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Εγχειρίδιο Χρήσης (EN)
Εκτυπώστε τη σελίδα
Ζητήστε πληροφορίες

Το ειχα ξεχασει τελειος αυτο το μαγαζακι. Θα το ψαξω...

ΟΚ komhst....λάθος μου...

Λοιπον τρωγομαι με τα ρουχα μου και με τα λιγοστα χρηματα μου. Ευρω Ευρω μαζευω για να φτιαξω σιγα σιγα ενα 5.1 ηχοσυστημα το οποιο ομως θα χρησιμοποιειτε κυριος για μουσικη (rock,blues, εως και κλαμπαδικα μπιτ). Κατανοω οτι δεν υπαρχει ηχειο για ολες τις δουλειες (ετσι νομιζω). Αυτο το thread το ανοιξα για να με δωσε τα φωτα σας στην αγορα ενως sub που θα το ταιριαζα με τα wharfedale 9.6. Τα ηχεια αυτα δεν τα εχω ακομα στα χερια μου!!! Οποτε δεν μπορω να κρινω αν χρειαζομαι subwoofer. Βλεποντας οτι τα 9.6 φορανε 8αρια woofer και οτι μπορουν να παιξουν απο 28hz....μηπως τελικα θα μπορουσαν να βγαλουν επαρκες χαμηλα? Ο χωρος ειναι καπου στα 20 τετραγωνικα. Και ρωταω για μουσικη μονο...δεν θα μπω στην διαδικασια να αγορασω subwoofer μονο και μονο για τις ταινιες.

Πολλοι επισης λενε οτι το subwoofer δεν θα μου αρεσει στην μουσικη και θα το βγαλω off. Ισχυει κατι τετοιο? Σε ολα τα ειδη μουσικης η μονο σε κλασικη jazz κτλ που δεν με απασχολει και πολυ?

Και τελευταιο και βασικοτερο μηπως τα wharfedale δεν ειναι για το ειδος μουσικης που τα θελω? (τα εχω ακουσει σε πολυ ανοιχτο χωρο και δεν μπορεσα να κρινω). Με τραβηξαν την προσοχη μου λογο τιμης, τα 90db sensitivity,τα 8αρια woofer και ποιοτικα-εμφανησιακα. Αν καποιος γνωριζει καποια ηχεια πιο μουσικα με κοστος περι τα 550 ευρω το ζευγος ας μου προτεινει.

Ουπς...ξεχασα να διευκρινησω οτι θα παιξουν με sony db870 QS 2*105w,5*70w (οι τιμες ειναι απο το Hitech).

Σορυ αν σας ζαλισα,:argue: αλλα εχω ανοξει και αλλα thread χωρις να βγαλω ακρη...ελπιζω να με βοηθησετε τωρα επαρκως...Θελω τα φωτα σας!!!:a0210:

Εφόσον το σύστημα το θέλεις κυρίως για μουσική η γνώμη μου είναι να μην πάρεις sub. Πολύ καλά σού λένε ότι δεν θα σού αρέσει και θα το βγάλεις off. Σε όλα τα είδη της μουσικής και κυρίως στην rock και στην μπιτάτη μουσική που θέλεις να ακούς εσύ.
Το πρόβλημα με τα subs στην μουσική είναι ότι γενικά είναι αργά και είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να ταυτιστούν χρονικά με τα υπόλοιπα ηχεία. Ετσι μπορεί να κατεβαίνουν χαμηλά αλλά το μπάσο αρχίζει να γίνεται πιο πλαδαρό και χάνει το σωστό timing. Αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα στις ταινίες στις εκρήξεις και στους σεισμούς αλλά είναι πρόβλημα στην μουσική. Και φυσικά στην μπιτάτη μουσική είναι πιο αισθητό το φαινόμενο όταν το sub δυσκολεύεται να παρακολουθήσει το μπιτ παρά σε κάποια άλλη πιο ατμοσφαιρική ή lounge μουσική.
Αλλος ένας λόγος για τον οποίον δεν αξίζει να πάρεις sub είναι ότι τα 20 τετραγωνικά στα οποία θα παίζουν τα Wharfedale είναι ένας σχετικά μικρός χόρος τον οποίο τον καλύπτουν άνετα ακόμα και μικρότερα ηχεία. Και φυσικά τα 9.6 κατεβαίνουν πολύ χαμηλά. Τόσο που κάνουν περιτή την ύπαρξη του sub στα 20 τετραγωνικά.
Εγώ όσες φορές έχω ακούσει μουσική από home cinema σύστημα, πάντα λέω στον ιδιοκτήτη του να απενεργοποιήσει το sub και τότε τα πράγματα βετλιώνονται αισθητά.

Last edited:
και εγω που εχω τα diamond 9.5 που κατεβαινουν στα 30hz μια χαρα παιζουν και χωρις να εχω sub. Γνωμη μου καλυτερα τα λεφτα που θα εδεινες για sub σπρωξε για να παρεις ισως ενα καλυτερο ποιοτικα ενισχυτη για καλυτερη αποδοση μουσικης

Ρίξε και ένα άκουσμα από τη σειρά της dali concept αν ακόμα το ψάχνεις, έχουν 8αρια γούφερ και προορίζονται για μουσικά ακούσματα.

Last edited:
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!! Ευχαριστω komhst...μου εβαλας μυαλα στην θεση τους!!!:firstprize:

Μαλλον τοτε θα κανω αγορα μονο τον 9.6 χωρις subwoofer.

serreos73...προς το παρων δεν σκεφτομαι να αλλαξω ενισχυτη, με καλυπτει αν και πασχει σε αρκετα σημεια, οπως...τα χαμηλα!!!

gmak...ακομα τα ψαχνω αλλα δεν ξερω...αυτα τα dali δεν μου καθοντε με τιποτα!!! Αλλα αμα υπερεχουν απο τα wharfedalε 9.6 να το σκεφτω.:AFADF0:

Re: Απάντηση: Wharfedale SW-150 vs Velodyne VX-10

Εφόσον το σύστημα το θέλεις κυρίως για μουσική η γνώμη μου είναι να μην πάρεις sub. Πολύ καλά σού λένε ότι δεν θα σού αρέσει και θα το βγάλεις off. Σε όλα τα είδη της μουσικής και κυρίως στην rock και στην μπιτάτη μουσική που θέλεις να ακούς εσύ.
Το πρόβλημα με τα subs στην μουσική είναι ότι γενικά είναι αργά και είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να ταυτιστούν χρονικά με τα υπόλοιπα ηχεία. Ετσι μπορεί να κατεβαίνουν χαμηλά αλλά το μπάσο αρχίζει να γίνεται πιο πλαδαρό και χάνει το σωστό timing. Αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα στις ταινίες στις εκρήξεις και στους σεισμούς αλλά είναι πρόβλημα στην μουσική. Και φυσικά στην μπιτάτη μουσική είναι πιο αισθητό το φαινόμενο όταν το sub δυσκολεύεται να παρακολουθήσει το μπιτ παρά σε κάποια άλλη πιο ατμοσφαιρική ή lounge μουσική.
Αλλος ένας λόγος για τον οποίον δεν αξίζει να πάρεις sub είναι ότι τα 20 τετραγωνικά στα οποία θα παίζουν τα Wharfedale είναι ένας σχετικά μικρός χόρος τον οποίο τον καλύπτουν άνετα ακόμα και μικρότερα ηχεία. Και φυσικά τα 9.6 κατεβαίνουν πολύ χαμηλά. Τόσο που κάνουν περιτή την ύπαρξη του sub στα 20 τετραγωνικά.
Εγώ όσες φορές έχω ακούσει μουσική από home cinema σύστημα, πάντα λέω στον ιδιοκτήτη του να απενεργοποιήσει το sub και τότε τα πράγματα βετλιώνονται αισθητά.
Η εμπειρία μου στα subwoofer είναι μικρή αλλά νομίζω ότι έχεις δίκιο. Πρόσφατα απόκτησα το Sunfire Dominator 8. Σε μικρό χώρο με κύρια ηχεία τα Teledyne Acoustic Research AR-28 και χωρίς πολλες ρυθμίσεις η μουσική ροκ απάκτησε "punch" και σαφήνεια. Πρέπει να έχει καλό έλεγχο. Σε μεγαλύτερο χώρο - για τον οποίο προορίζεται - θα παίξει με JR149+JR superwoofer. Εκεί δεν το δοκίμασα.
Επειδή μου άρεσε αυτό που άκουσα στο μικρό γραφείο μου από τώρα ψάχνω για άλλο ΦΤΗΝΟ subwoofer. Τι λέτε ανάμεσα στα (πάντα με το φόβο για πλαδαρό-αργό μπάσσο):
1.KODA SW-10A (~140E)
2. Yamaha SW015 ~140E
3. Koda SW-212 (~190E)

Μήπως κανένα δεν κάνει;
Αξίζει για το μικρό μου χώρο να πάω σε κάτι σαν το Τannoy TS-12;;; (πάνω από 500Ε...)
Υπάρχει τίποτα σε μεταχειρισμένο; Δεν με ενδιαφέρει οπτικά μόνο από ήχο...
:ears:

Λοιπόν άμα σας πώ ότι, τόσο για τα AR28 όσο και για τα JR149+JR superwoofer, ΔΕΝ πλήρωσα δραχμή δεν θα το πιστεύετε. Καλά, τα AR28 τα βρήκα σε μια γωνιά του σπιτιού του πεθερού μου. Ούτε ήξερε ότι υπήρχαν (κρυμμένος θησαυρός...)
Το τρελό όμως είναι με τα JR (Jim Rogers): Πρίν 30 χρόνια ένας γείτονας και φίλος τα είχε φέρει από Αγγλία μαζί με τα σχετικά ενισχυτικα (δεν τα θυμάμαι...). Κάπου το '80 χώρισε και έφυγε από τη γειτονιά.
Πρόσφατα (πρίν 1-2 χρόνια) η πρώην του ήταν σπίτι μου όπου είχα ένα σετάκι 5.1 της πλάκας (90Ε από LIDL) που είχα πάρει για το ανηψάκι μου και με την ευκαιρία το είχα στήσει στο σαλόνι μου (ωραία όμως... χωρίς να φαίνονται ούτε καλώδια ούτε ηχεία...) για να δώ κι εγώ πώς ακούγεται το πολυκάναλο. Να μη τα πολυλογούμε μου ζήτησε να της πάρω και να της στήσω ένα τέτοιο που δεν φαίνεται ενώ εκείνο του πρώην της φαινότανε και της χάλαγε το σαλόνι (τα μικρούλια JR!!!!!!!!!). Τη συνέχεια την καταλαβαίνετε...Πάντως εγώ της εξήγησα με κάθε λεπτομέρεια τι ετοιμάζεται να πετάξει... στην αγκαλιά μου... Ανένδοτη!
Συμπέρασμα: Ψάχτε στα σπίτια άσχετων συγγενών, γνωστών και φίλων (όχι από το Club!) αλλά κυρίως χωρισμένων (άβυσος η ψυχή του ανθρώπου). Oλο και κάτι θα βρείτε και σείς....!

Τώρα για το φτηνό SUB τι λέτε; Πολύ μου άρεσε το στακάτο μπάσο που άκουσα με το Sunfire D8 (νάσαι καλά φίλε "geopolitis"). Moυ κόλλησε. Τί να πάρω; Να μην πάρω;;; (Τί ήθελα και έμπλεκα με σας....)
:ernaehrung004::ernaehrung004: