Νανόπουλος Γιάννης
Supreme Member
Oποιο YAMAHA και εαν έχω δοκιμάσει στους χώρους μου,και μάλσιτα είναι αρκετά, δεν με έχουν απογοητεύσει...αντίθετα.
Το τεστ αν το ειδες δεν εχει ουτε ενα τεχνικο στοιχειο ή αναλυση ακουστικη...Το Yamaha sw515 το έχει παρουσιάσει σε συγκριτικό τέστ ο "Ηχος" στο τελευταίο τεύχος και το βγάζει πρώτο με διαφορά.
komhst δεν την πολυ έπιασα την απαντηση σου σορυ....Τι εννοεις?
Η εμπειρία μου στα subwoofer είναι μικρή αλλά νομίζω ότι έχεις δίκιο. Πρόσφατα απόκτησα το Sunfire Dominator 8. Σε μικρό χώρο με κύρια ηχεία τα Teledyne Acoustic Research AR-28 και χωρίς πολλες ρυθμίσεις η μουσική ροκ απάκτησε "punch" και σαφήνεια. Πρέπει να έχει καλό έλεγχο. Σε μεγαλύτερο χώρο - για τον οποίο προορίζεται - θα παίξει με JR149+JR superwoofer. Εκεί δεν το δοκίμασα.Εφόσον το σύστημα το θέλεις κυρίως για μουσική η γνώμη μου είναι να μην πάρεις sub. Πολύ καλά σού λένε ότι δεν θα σού αρέσει και θα το βγάλεις off. Σε όλα τα είδη της μουσικής και κυρίως στην rock και στην μπιτάτη μουσική που θέλεις να ακούς εσύ.
Το πρόβλημα με τα subs στην μουσική είναι ότι γενικά είναι αργά και είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να ταυτιστούν χρονικά με τα υπόλοιπα ηχεία. Ετσι μπορεί να κατεβαίνουν χαμηλά αλλά το μπάσο αρχίζει να γίνεται πιο πλαδαρό και χάνει το σωστό timing. Αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα στις ταινίες στις εκρήξεις και στους σεισμούς αλλά είναι πρόβλημα στην μουσική. Και φυσικά στην μπιτάτη μουσική είναι πιο αισθητό το φαινόμενο όταν το sub δυσκολεύεται να παρακολουθήσει το μπιτ παρά σε κάποια άλλη πιο ατμοσφαιρική ή lounge μουσική.
Αλλος ένας λόγος για τον οποίον δεν αξίζει να πάρεις sub είναι ότι τα 20 τετραγωνικά στα οποία θα παίζουν τα Wharfedale είναι ένας σχετικά μικρός χόρος τον οποίο τον καλύπτουν άνετα ακόμα και μικρότερα ηχεία. Και φυσικά τα 9.6 κατεβαίνουν πολύ χαμηλά. Τόσο που κάνουν περιτή την ύπαρξη του sub στα 20 τετραγωνικά.
Εγώ όσες φορές έχω ακούσει μουσική από home cinema σύστημα, πάντα λέω στον ιδιοκτήτη του να απενεργοποιήσει το sub και τότε τα πράγματα βετλιώνονται αισθητά.
Teledyne Acoustic Research AR-28
Πάρα πολύ καλά ηχεία! :award:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.