Καλησπέρα.
Δοκίμασα σε trial το cloudberry (σε WHS v.1), αφού αποφάσισα να αλλάξω το safesync (το οποί χρησιμοποιούσα τ τελευταία 2 χρόνια) με κάτι που υποστηρίζει WHS λειτουργικό.
Δυστυχώς κάποιες λεπτομέρειες, με ανάγκασαν να μείνω μακριά του...
Παρωχημένο και μπερδεμένο interface, απελπιστικά αργό upload για τα δεδομένα τις γραμμής μου, προβληματικό-αργό restore, και το σπουδαιότερο.....χρέωση ανά GB.
Πραγματικά θεωρώ απαράδεκτο τη σημερινή εποχή να συζητάμε για ογκοχρέωση σε κάτι που όλοι οι υπόλοιποι το δίνουν με πάγια χρέωση.
Ετσι τελικά κατέληξα στο Crashplan, ύστερα από έρευνα που διήρκησε όσο και η trial περίοδος του cloudberry. Ακόμα βρίσκομαι με trial στο crashplan, αλλά μπορώ να αναφέρω μερικές προσωπικές διαπιστώσεις ...
Θετικά:
Απλό και λειτουργικό interface
Επιλογή για παράλληλο backup σε cloud, υπολογιστή φίλου σε άλλη περιοχη, σκληρούς δίσκους οπουδήποτε στο δικτυό μας που βρίσκονται εκτός storage pool του server
Άμεσο restore οποιοδήποτε αρχείου από το cloud backup
Yψηλές ταχύτητες upload (μόνιμα παίζει στα 4/5 του ονομαστικου upload μου)
Restore οποιοδήποτε αρχείου στο κινητό μέσω mobile εφαρμογής (ios, android)
Και το σημαντικότερο...
unlimited storage + unlimited traffic με 3,75 ευρώ το μήνα σε ετήσια βάση (ανεκτίμητο για κάποιον με πολλά data ή/και συχνό ανεβοκατέβασμα δεδομένων)
Αρνητικα
Δεν υπάρχει add in, οπότε η εγκαταστασή του αλλά και το σετάρισμά και ο χειρισμός πρέπει να γινει με RDC
Αυτές είναι οι προσωπικές μου διαπιστώσεις ύστερα από 10 ημέρες χρήσης και 85 GB upload δεδομένων μέχρι τώρα.
Φιλικά
Πέτρος