Υπαρχουν διαφορες ποιοτητες και στα MDF και στα κοντραπλακε θαλασσης και στα πλακαζ...
Το κακο με τα MDF ειναι οτι δε ξερεις ποιο ειναι απο τα νεα "πιο" οικολογικα (γιατι ολοι λενε οτι τα εχουν πλεον)...
Το κακο με τα κοντραπλακε θαλασσης ειναι οτι λιγοι εχουν τις σωστες κολλες και συνηθως πουλανε κοντραπλακε απλο για κοντραπλακε θαλασσης (μπορει κανεις να το ξεχωρισει στα ακοπα τεραστια φυλλα αν δει ινες κολλας σαν ψιλες τριχες να υπαρχουν στα εξωτερικα πλαινα γιατι ειναι ειδικη κολλα -η θαλασσης- και αφηνει καταλοιπα κανονικα απο το εργοστασιο)...
Το κακο με τα πλακαζ ειναι οτι ολοι πλεον χρησιμοποιουν λευκα και κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ξυλο που θελετε να φτιαξετε κατι σοβαρο...
Φυσικα το πιο ευκολοδουλευτο ειναι το MDF αλλα κατα τη γνωμη μου το καλυτερο ειναι το ΚΠ θαλασσης που θα ζησει αναλλοιωτο πολυ μετα τα τρισεγγονα σας ακομη και αν το εχετε κατω απο βροχη και ηλιο...
Οποτε αναλογα τι θελουμε, χρησιμοποιουμε το αναλογο "ξυλο"... Εγω προσωπικα θα εφτιαχνα το ταμπλο μιας μπασκετας απο ΚΠ θαλασσης, αλλα με MDF ενα ηχειο...