Why not MDF?

Ουτε κάν το κοντρα πλακέ θαλασσης είναι καλο , κατακανόνα μπετοφόρμ είναι αυτο που πουλάνε , αυτο δηλαδή που καλουπόνουν μπετά , πολυ γερό βέβαια και ανεκτικο στην κακομεταχείριση αλλαααα!! χάλια ο καπλαμας απέξω και θές 70 κιλά βερνικι και στόκο να ρθει σε λογαριασμο

Last edited:
Είχα δει κάπου ένα υλικό που μου κανε κλικ.
Μοιάζει με κόντρα πλακέ αλλά δεν είναι ,ρώτησα τον τύπο που το δούλευε και μου είχε πει ότι είναι από φύλλα σημύδας , είχε εξωτερικό καπλαμά από σφενδαμι (πολύ ωραίο ανοιχτόχρωμο ξύλο).Ο καπλαμάς ήταν λείος και καθαρός και η πλέξη του πολύ πυκνή .
Θεωρώ ότι θα ήτανε πολύ καλό για κατασκευή ηχείου .
Τιμή από ότι θυμάμαι τσουχτερή, ε ότι πληρώνεις …

Εννοώ οτι στο τελικό στάδιο θα δώσει μια πολύ καλή επιφάνεια με δύο χεράκια υπόστρωμα μόνο και ενα καλό τελικό πέρασμα.(λάκκα,αυτοκινήτου,κλπ.).

Σωστα ολα αυτα αλλα οπου υπαρχει ενωση, ματα απο καποιο διαστηαμ αρχιζει να ρουφαει. Σε μερικα ηχεια, πχ Audio spectum, κανουν το εξης: αυλακι με το ρουτερ οπου υπαρχει ενωση. Παντως και γω με ΜDF φτειαχνω τα ηχεια μου, απλα θελω να ψαχτω και σε εναλλακτικες λυσεις....

Μοιάζει με κόντρα πλακέ αλλά δεν είναι ,ρώτησα τον τύπο που το δούλευε και μου είχε πει ότι είναι από φύλλα σημύδας, είχε εξωτερικό καπλαμά από σφενδαμι (πολύ ωραίο ανοιχτόχρωμο ξύλο).
Ουσιαστικά κόντρα-πλακέ είναι από σημύδα, αλλά με πολύ χοντρά φύλλα. Χρησιμοποιείται ήδη από κατασκευαστές ηχείων. Θέλει μόνο προσοχή το φινίρισμα στο σόκορο. Από κει καταλαβαίνει ότι έχει χρησιμοποιηθεί στο ηχείο, αφού αυτές οι ακμές είναι διαφορετικές από το υπόλοιπο.

Υπαρχουν διαφορες ποιοτητες και στα MDF και στα κοντραπλακε θαλασσης και στα πλακαζ...
Το κακο με τα MDF ειναι οτι δε ξερεις ποιο ειναι απο τα νεα "πιο" οικολογικα (γιατι ολοι λενε οτι τα εχουν πλεον)...
Το κακο με τα κοντραπλακε θαλασσης ειναι οτι λιγοι εχουν τις σωστες κολλες και συνηθως πουλανε κοντραπλακε απλο για κοντραπλακε θαλασσης (μπορει κανεις να το ξεχωρισει στα ακοπα τεραστια φυλλα αν δει ινες κολλας σαν ψιλες τριχες να υπαρχουν στα εξωτερικα πλαινα γιατι ειναι ειδικη κολλα -η θαλασσης- και αφηνει καταλοιπα κανονικα απο το εργοστασιο)...
Το κακο με τα πλακαζ ειναι οτι ολοι πλεον χρησιμοποιουν λευκα και κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ξυλο που θελετε να φτιαξετε κατι σοβαρο...
Φυσικα το πιο ευκολοδουλευτο ειναι το MDF αλλα κατα τη γνωμη μου το καλυτερο ειναι το ΚΠ θαλασσης που θα ζησει αναλλοιωτο πολυ μετα τα τρισεγγονα σας ακομη και αν το εχετε κατω απο βροχη και ηλιο...
Οποτε αναλογα τι θελουμε, χρησιμοποιουμε το αναλογο "ξυλο"... Εγω προσωπικα θα εφτιαχνα το ταμπλο μιας μπασκετας απο ΚΠ θαλασσης, αλλα με MDF ενα ηχειο...

Υπαρχουν διαφορες ποιοτητες και στα MDF και στα κοντραπλακε θαλασσης και στα πλακαζ...
Το κακο με τα MDF ειναι οτι δε ξερεις ποιο ειναι απο τα νεα "πιο" οικολογικα (γιατι ολοι λενε οτι τα εχουν πλεον)...
Το κακο με τα κοντραπλακε θαλασσης ειναι οτι λιγοι εχουν τις σωστες κολλες και συνηθως πουλανε κοντραπλακε απλο για κοντραπλακε θαλασσης (μπορει κανεις να το ξεχωρισει στα ακοπα τεραστια φυλλα αν δει ινες κολλας σαν ψιλες τριχες να υπαρχουν στα εξωτερικα πλαινα γιατι ειναι ειδικη κολλα -η θαλασσης- και αφηνει καταλοιπα κανονικα απο το εργοστασιο)...
Το κακο με τα πλακαζ ειναι οτι ολοι πλεον χρησιμοποιουν λευκα και κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ξυλο που θελετε να φτιαξετε κατι σοβαρο...
Φυσικα το πιο ευκολοδουλευτο ειναι το MDF αλλα κατα τη γνωμη μου το καλυτερο ειναι το ΚΠ θαλασσης που θα ζησει αναλλοιωτο πολυ μετα τα τρισεγγονα σας ακομη και αν το εχετε κατω απο βροχη και ηλιο...
Οποτε αναλογα τι θελουμε, χρησιμοποιουμε το αναλογο "ξυλο"... Εγω προσωπικα θα εφτιαχνα το ταμπλο μιας μπασκετας απο ΚΠ θαλασσης, αλλα με MDF ενα ηχειο...

... διαφορες πρεπει να υπαρχουν στις ποιοτητες του MDF αφου και το χρωμα παιζει απο μαγαζι σε μαγαζι. Kοντρα πλακε απο σημυδα, εχει ασχολιθει κανεις?
Ξερετε τιποτα συγκεκριμενο? Που ? Ποσο το τετραγωνικο μετρο κλπ?

Σωστα ολα αυτα αλλα οπου υπαρχει ενωση, ματα απο καποιο διαστηαμ αρχιζει να ρουφαει. Σε μερικα ηχεια, πχ Audio spectum, κανουν το εξης: αυλακι με το ρουτερ οπου υπαρχει ενωση. Παντως και γω με ΜDF φτειαχνω τα ηχεια μου, απλα θελω να ψαχτω και σε εναλλακτικες λυσεις....

Το «κάθισμα» της βαφής (αν κατάλαβα καλά) στην ένωση δεν μπορείς να το αποφύγεις ότι υλικό κι αν έχεις ,δεν υπάρχει περίπτωση από συστολές κλπ. θα έχεις γραμμούλα
Εκτός και αν έχεις 45 άρα γωνία στις ενώσεις αλλά άστο καλύτερα,τρελός βαθμός δυσκολίας.

Αγαπητε dim μόλις σήμερα βρηκα κόντρα πλακέ απο σημίδα Ρωσίας με 13 στρώσεις στα 18mm και σε τιμή 120 ευρώ για δύο φύλλα 125Χ250εκ.
Παπαδημητρίου Λ. Δημοκρατίας 355 στο Μενίδι.

... διαφορες πρεπει να υπαρχουν στις ποιοτητες του MDF αφου και το χρωμα παιζει απο μαγαζι σε μαγαζι. Kοντρα πλακε απο σημυδα, εχει ασχολιθει κανεις?
Ξερετε τιποτα συγκεκριμενο? Που ? Ποσο το τετραγωνικο μετρο κλπ?

Αν ρωτησεις τις προελευσεις του MDF θα βγαλεις και απο μονος σου συμπερασματα... φυσικα μη σου πουλανε ρουμανικα και βουλγαρικα με ψευτικες ταμπελες...

Ο Παπαδημητριου (πχ) οτι σου πει, ειναι. Ειναι πολλα χρονια στο εμποριο με αριστο ονομα και δεν εχει αναγκη τωρα να κοροιδεψει για να πουλησει...

Απάντηση: Re: Why not MDF?

αυλακι στις ενωσεις εχω κανει και εγω στα δικα μου και συν οτι φαινεται και πιο ομορφο ειναι και ασκαστο στο χρωμα .....

το ΜΤΦ ειναι πολυ καλο υλικο το καλυτερο για μενα αν ξερεις να το δουλευεις!!

και βιδες να βαλεις αμα βαλεις καλο στοκο και τοναφησεις 1 βδομαδα να τραβηξει τον τριψεις και μετα ξαναστοκαρεις και ξανα αφησεις 1 βδομαδα και ξαναφινιρισεις ..... τοτε γινετε αστερι!!!!!!!

τα δικα μου ετσι τα εκανα και δεν φαινεται τιποτα εδω και ενα χρονο......

Re: Απάντηση: Re: Why not MDF?

και βιδες να βαλεις αμα βαλεις καλο στοκο και τοναφησεις 1 βδομαδα να τραβηξει τον τριψεις και μετα ξαναστοκαρεις και ξανα αφησεις 1 βδομαδα και ξαναφινιρισεις ..... τοτε γινετε αστερι!!!!!!!

Πολύ σωστά Βαγγέλη , δοκιμασμένο και απο εμένα.

Αγαπητε dim μόλις σήμερα βρηκα κόντρα πλακέ απο σημίδα Ρωσίας με 13 στρώσεις στα 18mm και σε τιμή 120 ευρώ για δύο φύλλα 125Χ250εκ.

Thanks Χαρη, ειναι αυτο ακριβως που ηθελα - θα μιλισουμε και στο τηλεφωο...

παιδιά ο Παπαδημητρίου κόβει κατά παραγγελία ?

Ασφαλώς και κόβει Αργύρη και μάλιστα η παραπάνω τιμή περιλαμβάνει το κόψιμο και μιλάμε για αρκετά κομμάτια. !!!

Χάρη κόβει κιόλας?

... ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.

Υ.Γ. Εντυπωσιακη η αποδοση του tonian στην εκθεση ( τεραστια καμπινα, σε μεγεθος ντιβανοκασελλας, φτιαγμενη απο μολις 8 χιλιοστα κοντραπλακε) .....