Wide angle lens για Canon Τ3i-600D

Καλησπέρα παιδιά,

βρήκα σε προσφορά τον Tokina 11-16 DXII στα 450$, και πάνω που ετοιμαζόμουν να τον τσιμπήσω, βλέπω ότι σε λίγες μέρες κυκλοφορεί ο Canon 10-18 STM στα 300$.

1. Θα έχουν auto-focus στην T3i (600D);

2. Aξίζει θεωρητικά η διαφορά τιμής υπέρ του Tokina πιστεύετε;

Ο κανον λογω μοτερ θα ειναι καταλληλοτερος για βιντεο. Κατα τα λοιπα ο τοκινα ειναι καταξιωμενος φακος. Ωστοσο η κανον μας εχει συνηθισει σε πολυ καλες υλοποιησεις τελςυταια.

Εδώ βλέπω ύμνους για τον Canon.

Με προβληματίζει γιατί στις ερωτοαπαντήσεις χρηστών στο Amazon γράφει κάπου το εξής:

-Will this lens work on a Canon Rebel EOS t3i? Thank you.
-Do note that with the STM motor it will not auto-focus on anything before the T4i as its not supported while in video-mode

Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο. Εχω τον 40/2,8 που εχει μοτερ STM (βηματικο) και δουλειει μια χαρα στη 40D , μοντελο 2007. Για βιντεο δεν ξερω.

Αν εννοεί μόνο στο video μάλλον είναι λογικό, αφού η T3 δεν έχει autofocus συνεχόμενο στο video. Εμένα με αφορά κυρίως η φωτογραφία, στο βίντεο νομίζω ότι σε τέτοιο μήκος δε θα έχεις πολύ σοβαρά θέματα εστίασης.

Να πάρεις τον canon εκτός κι αν σου περισσεύουν τα χρήματα. Σε αυτή την τιμή έχει επαναπροσδιορίσει τα κοστολόγια των υπερευρυγώνιων apsc.

Χρήματα φυσικά και δεν περισσεύουν! Απλά έπεσε στα 450 απ'τα 550 που ήταν κολλημένος εδώ και μήνες και είπα να κάνω το καλό (καλό που θα με ξεφραγκιάσει). Αλλά αμέσως εκείνη τη στιγμή στα σχόλια πέτυχα τον Canon του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα (μάλλον επειδή κυκλοφορεί επίσημα στις 30 Ιουνίου).

Βλέπω βέβαια ότι μάλλον είναι πιο φωτεινός ο Tokina...

Last edited:
Τελικά μετά από κοντά 6 μήνες σκέψεων και διλημμάτων, τον παρήγγειλα τον Canon, μαζί με διάφορα καλούδια του Adoramaτος (3 φιλτράκια, σετ καθαρισμού, 3ετή εγγύηση spill and drop κλπ) με 320$.

Νομίζω ότι το ρίσκο άξιζε αφού σε τέτοια τιμή καλός ευρυγώνιος δεν υπάρχει άλλος για να συγκρίνεις.

Εντυπώσεις και φωτό από βδομάδα.

Μερσί!

Ευχαριστημένος, σε πρώτη ματιά. Όντως το polarizer αφήνει σκοτεινά σημεία στις γωνίες, αλλά αν το'χεις στο μυαλό σου όταν βγάζεις τη φωτό απλά διορθώνεις με κροπ. Βέβαια δεν έχω κάνει ακόμα αναλυτικά συγκρίσεις για το τι επίδραση έχει γενικότερα στη φωτό.