WiFi για 1080p streaming;

17 June 2006
25,427
Αθήνα
Ως γνωστόν το wifi/b/g δεν αντέχει τα 1080p

Το wifi/n αντέχει; εννοείται με την προϋπόθεση ότι αλλάζω και access point σε n πρωτόκολλο. Το δίκτυο είναι gigabit.

θα ήθελα να μου απαντήσετε σίγουρα αν το έχετε τσεκάρει, μην αγοράζω στα τυφλά εξοπλισμό.

Ως γνωστόν το wifi/b/g δεν αντέχει τα 1080p

Το wifi/n αντέχει; εννοείται με την προϋπόθεση ότι αλλάζω και access point σε n πρωτόκολλο. Το δίκτυο είναι gigabit.

θα ήθελα να μου απαντήσετε σίγουρα αν το έχετε τσεκάρει, μην αγοράζω στα τυφλά εξοπλισμό.

Η απάντηση είναι και ναι και όχι γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Ποιότητα router, αποστάσεις, παρεμβολές από άλλες ασύρματες συσκευές κλπ.
Οπότε κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει αξιόπιστα με ένα ναι ή με ένα όχι.
Γιατί μπορεί σε μένα να παίζει και σε άλλον να μην παίζει και το αντίστροφο και όχι πάντα.
Αν θέλεις την γνώμη μου επειδή έχω στο σπίτι καλύτερα να το αποφύγεις.
Προσπάθησε να φτιάξεις ένα configuration με το HTPC και ένα NAS συνδεδεμένα με 1GB Κοντά στην τηλεόραση και άσε το ασύρματο μόνο για τον internet streaming.

798px-Standard_bridge_large.jpg

Δεν το θέλω για το HTPC και το NAS, εκεί τα πάντα είναι καλωδιομένα.

Οι αποστάσεις είναι αστείες, max. 5 μέτρα και μεσολαβεί ένας τοίχος μονότουβλο.

Απ 'ότι καταλαβαίνω για άλλη μια φορά θα πρέπει να τα σκάσω για πειράματα.....
Υπάρχει καμιά ιδαίτερη προτίμηση σε access point και στικάκι για τον υπολογιστή για n ;

Re: Απάντηση: WiFi για 1080p streaming;

Δεν το θέλω για το HTPC και το NAS, εκεί τα πάντα είναι καλωδιομένα.

Οι αποστάσεις είναι αστείες, max. 5 μέτρα και μεσολαβεί ένας τοίχος μονότουβλο.

Απ 'ότι καταλαβαίνω για άλλη μια φορά θα πρέπει να τα σκάσω για πειράματα.....
Υπάρχει καμιά ιδαίτερη προτίμηση σε access point και στικάκι για τον υπολογιστή για n ;

Δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά με τα ασύρματα.
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το wireless?
Για μένα η κορυφαία και πιο αξιόπιστη εταιρεία στα wireless είναι η D-LINK και χρησιμοποιώ το DAP-1522
που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν Bridge ( που πάντα μπορεί να χρειαστεί σε ένα σπίτι )

Να κάνω streaming στο pc των παιδιών 1080p αρχεία για να μην μου λένε "μπαμπά κολλάει...." δυστυχώς είναι τρελή φασαρία να περάσω καλώδιο.

Τότε τι το θες το access point ?
Ένα wifi-stick για να δώσεις ασύρματο στο PC των παιδιών δεν σου φτάνει?

Επίσης υπάρχει και η λύση Homeplugs.
Δηλαδή ethernet μέσω από το καλώδιο του ρεύματος που το έχει χρησιμοποιήσει κάποιος φίλος εδώ και του έπαιξε κανονικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: WiFi για 1080p streaming;

Τότε τι το θες το access point ?

Είναι σε άλλο όροφο και ήδη χρησιμοποιώ access point από το οποίο παίρνουν internet και το τοπικό δίκτυο.

Εχω ήδη δοκιμάσει powerline Belkin 200mbps και μου έκαναν σπασίματα στα 1080p.

Δύσκολο Τάσο γενικά...

Θες ιδανικές (και σταθερες) συνθήκες.....

Στη θεση σου δεν θα εχανα το χρονο μου για δοκιμες....

Απάντηση: Re: WiFi για 1080p streaming;

Εγω εχω παρει αυτο. Δέχεται και usb αν δεν κάνω λάθος.

Αν μπορούσες να δοκιμάσεις 1080p θα με υποχρέωνες :grinning-smiley-043

Επίσης πες μου με τι θα συνδεθείς; με laptop που έχει wifi/n ενσωματωμένο; ή με κανά στικάκι σε desktop pc;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WiFi για 1080p streaming;

Είναι σε άλλο όροφο και ήδη χρησιμοποιώ access point από το οποίο παίρνουν internet και το τοπικό δίκτυο.

Εχω ήδη δοκιμάσει powerline Belkin 200mbps και μου έκαναν σπασίματα στα 1080p.

άρα δεν θες access point
θες wireless bridge ή wifi repeater.

* Για το homeplugs δεν γνωρίζω προσωπικά, απλά θυμήθηκα άλλο μέλος που το υλοποίησε και ανέφερε ότι του έπαιξε.

Πάντως προσωπικα δεν το έχω δοκιμάσει . ΚΑι η δική μου άποψη είναι να μην ξοδευτείς άδικα. Η εμπειρία μου λέει ότι δεν μπορέις να έχεις σταθερότητα στην σύνδεση τού ασύρματου δικτύου λόγω παρεμβολών μέσα στο σπίτι και απέξω. Πχ αν ανάψεις φούρνο μικροκυμάτων να ζεστάνεις φαί αστα βράστα το ασύρματο..η αν ο γείτονας αποφασίσει να ανοιξει το δικό του access ποιντ ταυτοχρόνως στο ίδιο κανάλι

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WiFi για 1080p streaming;

άρα δεν θες access point
θες wireless bridge ή wifi repeater.

* Για το homeplugs δεν γνωρίζω προσωπικά, απλά θυμήθηκα άλλο μέλος που το υλοποίησε και ανέφερε ότι του έπαιξε.

access point θέλω ή router σαν αυτό που έγραψε παραπάνω ο silent

Για να καταλάβεις το δίκτυο μου, από τον έναν όροφο έχω περάσει καλώδιο στον άλλο όροφο στο οποίο έχω κοτσάρει ένα gigabit switcher. Σε μία από τις πόρτες του έχω συνδέσει ένα access point dlink για να μοιράζω wifi/b/g στον άλλο όροφο.

Οπότε σκέφτομαι, αν πάρω το router που γράφει ο silent, θα βγάλω με την ευκαιρία και το gigabit switcher και το access point το dlink διότι θα έχω 2 σε 1 και gigabit switcher και wifi/n.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: WiFi για 1080p streaming;

Αν μπορούσες να δοκιμάσεις 1080p θα με υποχρέωνες :grinning-smiley-043

Επίσης πες μου με τι θα συνδεθείς; με laptop που έχει wifi/n ενσωματωμένο; ή με κανά στικάκι σε desktop pc;

Θα το δοκιμάσω με ενα Mac Mini που εχω το οποίο εχει ενσωματωμένο Ν απο τη μαμα. Απο το Qnap θα γινει το stream

Be patient δεν ξέρω αν θα προλάβω σήμερα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WiFi για 1080p streaming;

access point θέλω ή router σαν αυτό που έγραψε παραπάνω ο silent

Για να καταλάβεις το δίκτυο μου, από τον έναν όροφο έχω περάσει καλώδιο στον άλλο όροφο στο οποίο έχω κοτσάρει ένα gigabit switcher. Σε μία από τις πόρτες σου έχω συνδέσει ένα access point dlink για να μοιράζω wifi/b/g στον άλλο όροφο.

Οπότε σκέφτομαι, αν πάρω το router που γράφει ο silent, θα βγάλω με την ευκαιρία και το gigabit switcher και το access point το dlink διότι θα έχω 2 σε 1 και gigabit switcher και wifi/n.

Οκ τώρα κατάλαβα ότι είχες περάσεις καλώδιο ethernet οπότε ήθελες να συνδέσεις 2 access points μεταξύ τους.
Εγώ πιστεύω ότι αυτό το configuration θα δουλέψει αν δεν έχεις καμιά χονδρή παρεμβολή από κάπου.
Επειδή το ασύρματο θα είναι μόνο στον πάνω όροφο δεν παίζουν παρεμβολές από φούρνους μικροκυμάτων και συσκευές καθημερινής χρήσης.
Δεν μπορώ να σε πάρω στον λαιμό μου πάντως.
Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσες να δοκιμάσεις κάποιο βέβαια πριν την αγορά.

Το καλύτερο πράγμα πάντα είναι η δοκιμή...Για να πάρεις μια γεύση τι είδους αστάθεια να περιμένεις, εγώ χρησιμοποιώ ασύρματο δίκτυο 54g τα τελευταία 4 χρόνια με κορυφαία access points (CISCO) και το πραγματικό throughput κυμαίνεται από το 0.5Μb/sec -2.1Mb/sec ανάλογα με την μέρα. (το Ν πρωτόκολλο βέβαια ανεβαίνει πιο πάνω σε απόλυτες τιμές αλλά η αστάθεια των ασύρματων δικτύων είναι ίδια γιατί είναι εγγενές πρόβλημα)

Αν πάω στην λύση router (για να βγάλω τις δύο συσκευές που έχω τώρα gigabit switcher και access point) τα οποία βλέπω ότι έχουν LAN Gigabit (συνήθως έχουν 4 πόρτες) και μία 10/100 για internet.
Το καλώδιο που έρχεται από το άλλο gigabit switcher που είναι στον άλλο όροφο, πειράζει αν το βάλω σε μία από τις 4 πόρτες για να έχω συνέχεια στο gigabit δίκτυο; Θα έχω δεν θα έχω internet;

Αν πάω στην λύση router (για να βγάλω τις δύο συσκευές που έχω τώρα gigabit switcher και access point) τα οποία βλέπω ότι έχουν LAN Gigabit (συνήθως έχουν 4 πόρτες) και μία 10/100 για internet.
Το καλώδιο που έρχεται από το άλλο gigabit switcher που είναι στον άλλο όροφο, πειράζει αν το βάλω σε μία από τις 4 πόρτες για να έχω συνέχεια στο gigabit δίκτυο; Θα έχω δεν θα έχω internet;

Δεν ξέρω σε ποιο μηχάνημα αναφέρεσαι. Αλλά αν λειτουργεί ώς switch φυσιολογικά ναι θα είσαι μια χαρά στο ενσύρματο δύκτυο. Αρκεί η διευθυνσιοδότησή σου να είναι σωστή. Στο ασύρματο κομμάτι τώρα πρέπει να δεις το Manual του ρουτερ αν μπορεί να γίνει απλώς bridged με το ενσύρματο (το βλεπω πολύ πιθανό απλά επιβεβαίωσε το στο manual)