Wifi ή Ethernet σύνδεση σε τηλεόραση ;

komaster

New member
1 November 2012
25
Έχω μια τηλεόραση LG 55QNED80T6A ήθελα να ρωτήσω τι είναι προτιμότερο να την συνδέσω με ethernet καλώδιο ; ή ασύρματα Wifi ;

Από ότι είδα η ταχύτητα της Ethernet θύρας είναι 100Mbps και η τηλεόραση έχει Wifi 5 που θεωρητικά πιάνει 3,5Gbps.

Πάντως από το Speedtest δεν είχα καμία απώλεια με Wifi σύνδεση. Επίσης η γραμμή Ίντερνετ που έχω είναι 100Mbps.

Κατά την γνώμη μου νομίζω το Wifi αξίζει περισσότερο διότι όταν αναβαθμιστεί η γραμμή Ίντερνετ π.χ. σε 200Mbps δεν θα την πιάνω αυτή την ταχύτητα με το καλώδιο ενώ με το Wifi θα την πιάνω.

Η τηλεόραση είναι στο ίδιο δωμάτιο με το Router στην περίπτωση που θα την συνδέσω με Ethernet θα χρειαστώ και επιπλέον 10 μέτρα καλώδιο.

to 99% των tv εχουν 100αρες καρτες δυκτιου. το wifi απο οτι νομιζω στα 5gz πρεπει να τα ξεπερναει.

Βάλε καλώδιο (αν μπορείς)να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Εγώ με WiFi, παρόλο που έχω διακοσαρα γραμμή και άριστο ρούτερ,είχα διακοπές και όταν για πλάκα, έπαιζα 4κ από το YouTube ιδρωνε.
Έβαλα cat6 καλώδιο και δεν είχα ούτε μια αποσύνδεση.

Last edited:
Έχω μια τηλεόραση LG 55QNED80T6A ήθελα να ρωτήσω τι είναι προτιμότερο να την συνδέσω με ethernet καλώδιο ; ή ασύρματα Wifi ;

Από ότι είδα η ταχύτητα της Ethernet θύρας είναι 100Mbps και η τηλεόραση έχει Wifi 5 που θεωρητικά πιάνει 3,5Gbps.

Πάντως από το Speedtest δεν είχα καμία απώλεια με Wifi σύνδεση. Επίσης η γραμμή Ίντερνετ που έχω είναι 100Mbps.

Κατά την γνώμη μου νομίζω το Wifi αξίζει περισσότερο διότι όταν αναβαθμιστεί η γραμμή Ίντερνετ π.χ. σε 200Mbps δεν θα την πιάνω αυτή την ταχύτητα με το καλώδιο ενώ με το Wifi θα την πιάνω.

Η τηλεόραση είναι στο ίδιο δωμάτιο με το Router στην περίπτωση που θα την συνδέσω με Ethernet θα χρειαστώ και επιπλέον 10 μέτρα καλώδιο.
Δεν χρειάζεται να τραβήξεις καλώδιο. Πάρε ένα power line Devolo (ζευγάρι). Το ένα το τοποθετείς στην ίδια πρίζα με το router και το άλλο στην πρίζα της τηλεόρασης. Ό,τι πιο σταθερό και υψηλής ταχύτητας σύνδεση (εν τω μεταξύ τα 200Mbps γιατί δεν μεταφέρονται με καλώδιο; Συνήθως οι καλύτερες ταχύτητες επιτυγχάνονται με΄σω ethernet σύνδεσης παρά με wifi).

• Like
Reactions: opsim
αν θες σταθερότητα τότε καλώδιο.
αν θες ευκολία τότε wifi, θα παίζει μια χαρά με streaming apps.

Powerline; Αυτό κι αν είναι μούφα. Για να δώσεις κάνα ίντερνετ για σερφάρισμα σε κάνα άλλο όροφο καλό είναι αλλά όχι για να στριμαρεις απαιτητικό bitrate.
Καλωδιακι. ALL TIME ΕΓΓΥΗΣΗ 👍 και τέλος.

Power line είναι το πιο last resort που υπάρχει. Πιο κάτω και από την σύνδεση των 2 σημείων με χρήση του καλωδίου της uhf/vhf antenna

Powerline; Αυτό κι αν είναι μούφα. Για να δώσεις κάνα ίντερνετ για σερφάρισμα σε κάνα άλλο όροφο καλό είναι αλλά όχι για να στριμαρεις απαιτητικό bitrate.
Καλωδιακι. ALL TIME ΕΓΓΥΗΣΗ 👍 και τέλος.
Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από το wifi. Και δεν χρειάζεται να γεμίσεις τα δωμάτια του σπιτιού σου με καλώδια!

Το ξαναλέω και σας το λέω με εγγύηση καθώς και στην δουλειά μου που μεταφέρουμε μεγάλα αρχεία με υψηλές ταχύτητες, τηλεδιασκέψεις κλπ. όλοι οι IT μας προτείνουνε mesh δίκτυο και καταργήσαμε εντελώς τα καλώδια. Πάρε ένα/δυο mesh πυργάκια και άσε τα routers, τα powerlines, καλώδια κλπ. το mesh δίκτυο εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα και σταθερότητα και σήμα ΄΄καμπάνα'' παντού μέσα στο σπίτι θα εκπλαγείς. Αν είναι μεγάλο το σπίτι σου απλά βάζεις 2 ή και 3. Και στο σπίτι μου που το έχω φτιάξει με mesh και στο πιο απομακριμένο δωμάτιο έχω ταχύτητα και σταθερότητα ίδια ακριβώς με το να συνδέσω πάνω στο router με καλώδιο μια συσκευή. Κυριολεκτικά πηγαίνω στο περίπτερο και το κινητό μου είναι ακόμα συνδεδεμένο με το mesh δίκτυο του σπιτιού μου!! Streaming 4K, Cloud Gaming με Gamepass/Xbox όλα πάνε σφαίρα χωρίς ούτε ένα κόλλημα πουθενά!

Συμφωνώ εν μέρη.
Σταθερή ταχύτητα δεν είναι σίγουρο ότι θα έχεις. Βέβαια αν αντί για 300Mbit πιάνεις 150Mbit, μια χαρά θα παίζουν αυτά που αναφέρεις.
Το ping βεβαια για το gaming δεν ξέρω γιατί δεν παίζω παιχνίδια.
Αν όμως στην παραπάνω λύση mesh, παίξεις με backhaul σύνδεση, τότε ναι, μιλάμε για άψογα αποτελέσματα.
Αλλά τα καλώδια δεν τα καταργήσαμε σε αυτήν την περίπτωση ;)

Φυσικά υπάρχουν και ακριβές λύσεις της mikrotik πχ που χρησιμοποιούν κι άλλη μία μπάντα wifi για να αντικαταστήσει backhaul σύνδεση έτσι ώστε να μην πέφτει η ονομαστική ταχύτητα.

Έχει πλησιάσει το ethernet/fiber το Wi-Fi 7, αλλά όχι, δεν είναι το ίδιο. Και για σωστό Wi-Fi θες κάτι παραπάνω από να είναι απλά mesh (σωστές θέσεις και ρυθμίσεις των AP, καλωδιωμένο backhaul για το mesh, αντίστοιχα καλά client adapters) και πάλι δεν είναι ακριβώς το ίδιο στα σημεία (error rates, ping).

Προφανώς το καλώδιο είναι καλυτερο, απλά στο σπίτι μου που είναι σχετικά μεγάλο είχα τεράστια θέματα με το Wi-Fi, άλλαζα router, έβαζα power line κλπ. Λύση δεν έβρισκα μέχρι που έβαλα 3 πυργάκια με δίκτυο mesh, ειλικρινά μέρα με την νύχτα και όσο καιρό το χρησιμοποιώ δεν έχω δει πουθενά καμία καθυστέρηση, κόλλημα κλπ. Φυσικά έχω προσέξει που τα έχω βάλει μέσα στο σπίτι, έχω κάνει δοκιμές, έχω παίξει με ρυθμίσεις και μέσα στην εφαρμογή του mesh δικτύου κλπ.

Γραμμή έχω τώρα μια 500αρα. Ακομα και στην βεράντα δεν πέφτει ποτέ κάτω από 400Mbps ενώ μέσα στο σπίτι φτάνει και τα 450Mbps. Τι άλλο να ζητήσω…

• Like
Reactions: Sotiris
Παιδια, υπαρχει tv με καρτα Gbit? γιατι απ'οσο ξερω ολες οι καρτες δικτυου των tv ειναι 100Mbit οπως εχει ηδη γραφτει παραπανω. Κι αν το router ειναι κοντα και συγχρονη η tv (αρα εχει wifi 5G ) τοτε η ταχυτητα του wireless θα ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο του wired. Αν θες να στριμαρεις αρχειο με μεγαλο Bitrate η 100αρα καρτα ΔΕΝ κανει

• Like
Reactions: klamia71
Παιδια, υπαρχει tv με καρτα Gbit? γιατι απ'οσο ξερω ολες οι καρτες δικτυου των tv ειναι 100Mbit οπως εχει ηδη γραφτει παραπανω. Κι αν το router ειναι κοντα και συγχρονη η tv (αρα εχει wifi 5G ) τοτε η ταχυτητα του wireless θα ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο του wired. Αν θες να στριμαρεις αρχειο με μεγαλο Bitrate η 100αρα καρτα ΔΕΝ κανει

Είχε βγάλει ο Βίνσεντ ένα βίντεο πριν μερικά χρόνια, που έβαζε στικάκι WiFi σε μια θύρα USB από LG OLED και αναβάθμιζε την ταχύτητα ίσως και σε gbit. Βέβαια δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο λειτουργεί σε όλες τις μάρκες. Θα μου έκανε εντύπωση αν γινόταν έτσι εύκολα