WiFi IP Surveillance Camera on NAS

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Δεν βρήκα πιο σχετική κατηγορία για να το βάλω οπότε πάμε εδώ και αν θέλουν οι συντονιστές το πάνε αλλού.
Ψάχνω για IP camera, WiFi, που θα συνδεθεί πάνω σε NAS (π.χ. Synology 211j).
Ξέρω για τη λίστα με τις συμβατές κάμερες που έχει στο site της η synology αλλά είναι παρά πολλές και θέλω κανά μήνα να googlαρω κάθε μία για να δω τι είναι και αν μου κάνει.
Για αυτό σας παρακαλώ αν έχει κάποιος εμπειρία ας με συμβουλέψει στο παρακάτω. \
Εκτός του να συνδέεται με το NAS και να καταγράφει video όταν ανιχνεύσει κίνηση, θα ήθελα αν είναι δυνατόν και τα παρακάτω,
α) υπάρχει κάποια κάμερα που να συνδέεται απευθείας σε 220v; έχω αφήσει αναμονή ένα καλώδιο 3Χ1.5, στη χειρότερη συνδέω το μετασχηματιστή από την άλλη μεριά του καλωδίου αλλά τουλάχιστον από την άλλη μεριά να μη θέλω αντάπτορα αλλά να μπορώ να συνδέσω με τις άκρες του καλωδίου.
β) όταν ενεργοποιείται από την ανίχνευση κάποιας κίνησης να δίνει και μια hardware έξοδο για να ενεργοποιήσω μια σειρήνα (να τη συνδέσω στο τρίτο σύρμα του καλωδίου)
γ) γενικά χαρακτηριστικά: θα λειτουργεί σε στεγασμένο χώρο (δεν θα βρέχεται), μέρα και νύχτα, δεν με ενδιαφέρει η υψηλή ανάλυση αλλά καλοδεχούμενη είναι, όπως και ο ήχος. Θέλω να τη βάλω πάνω στο NAS και σε περίπτωση alarm να μπορώ και από το κινητό μου να δω τι γίνεται. Τέλος, όσο το δυνατόν φθηνότερη αλλά αξιόπιστη.

Τι λέτε, υπάρχει κάτι σαν αυτό που ψάχνω;

Τελικά μετά από κάμποσο διάβασμα καταλήγω ότι δεν αξίζει να πάει κανείς σε nas που υποστηρίζει surveillance station.
Οπότε το ερώτημα εκπίπτει στο εξής: Μπορεί να προτείνει κανείς μια κάμερα που να μπαίνει πάνω σε router (έστω και ενσύρματα) και να βλέπει κανείς ότι βλέπει η κάμερα από ένα κινητό; Καταγραφή δεν με ενδιαφέρει, δεν θέλω απλά να χρειάζεται και ένα Pc δίπλα ανοικτό για να μπορώ να τη βλέπω.

Απάντηση: Re: WiFi IP Surveillance Camera on NAS

Οπότε το ερώτημα εκπίπτει στο εξής: Μπορεί να προτείνει κανείς μια κάμερα που να μπαίνει πάνω σε router (έστω και ενσύρματα) και να βλέπει κανείς ότι βλέπει η κάμερα από ένα κινητό; Καταγραφή δεν με ενδιαφέρει, δεν θέλω απλά να χρειάζεται και ένα Pc δίπλα ανοικτό για να μπορώ να τη βλέπω.

αυτό νομίζω το κάνουν οι περισσότερες δικτυακές κάμερες... π.χ. εγώ το κάνω με δύο tenvis JPT3815W ( http://www.tenvis.com/jpt3815w-hot-pantilt-ip-camera-night-vsion-iphone-view-p-193.html ) των 55 έκαστη. Εχω ανοίξει πόρτες στο ρούτερ, και συνδέομαι απευθείας πάνω τους.

Για το κινητό έχω επιλέξει το IP Cam Viewer (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rcreations.WebCamViewerPaid - έχει και free έκδοση, αλλά ήμουν πολύ ικανοποιημένος και αγόρασα την Pro)

Re: Απάντηση: Re: WiFi IP Surveillance Camera on NAS

αυτό νομίζω το κάνουν οι περισσότερες δικτυακές κάμερες... π.χ. εγώ το κάνω με δύο tenvis JPT3815W ( http://www.tenvis.com/jpt3815w-hot-pantilt-ip-camera-night-vsion-iphone-view-p-193.html ) των 55 έκαστη. Εχω ανοίξει πόρτες στο ρούτερ, και συνδέομαι απευθείας πάνω τους.

Για το κινητό έχω επιλέξει το IP Cam Viewer (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rcreations.WebCamViewerPaid - έχει και free έκδοση, αλλά ήμουν πολύ ικανοποιημένος και αγόρασα την Pro)

Καλησπέρα,

Είσαι ικανοποιημένος με την JPT3815W;

Μήπως θα ήταν εύκολο ένα απλό review.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: WiFi IP Surveillance Camera on NAS

Καλησπέρα,

Είσαι ικανοποιημένος με την JPT3815W;

Μήπως θα ήταν εύκολο ένα απλό review.

ΟΚ, θα γράψω αργότερα όταν θα εχω χρόνο...

Λοιπόν...
Θα έλεγα ότι είμαι σχετικά ικανοποιημένος. Καταρχήν σαν κατασκευή δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, μάλλον φασόν είναι, είναι ίδια με δεκάδες άλλες. Το IR της είναι αρκετά καλό για την χρήση που το θέλω (παιδικό δωμάτιο βλέπω σχετικά άνετα στο σκοτάδι τα παιδιά αν κοιμούνται). Οπως είπα, έχω εικόνα και απο browser από υπολογιστή (και εντός, αλλά και εκτός τοπικού δικτύου μέσω port forward), αλλά και με smartphone app στο κινητό, επίσης και εντός και εκτός σπιτικού δικτύου... Τις χρησιμοποιώ με ενσύρματο, αν και τις είχα δοκιμάσει και με ασύρματο. Ποιότητα εικόνας μάλλον μέτρια. Ηχος μάλλον πολυ χαμηλός... Το motion detection και η αποστολή φωτό σε εμαιλ, δουλεύει μια χαρά... Θα προτιμούσα φυσικά να ήταν με συμπίεση h264 και όχι mjpeg που είναι όλες οι φτηνές...

Re: Απάντηση: WiFi IP Surveillance Camera on NAS

Ευχαριστώ για το review και για τον χρόνο σου.

Εκεί που ήμουν έτοιμος να αγοράσω 2-3 κάμερες για εσωτερική χρήση, πλέον με προβληματίζει η ποιότητα της εικόνας που λες πως είναι μέτρια.

Οπότε ψάξιμο από την αρχή, για καλή και φτηνή κάμερα.

Αν και νομίζω πως τα 40-45 ευρώ (από ebay Αγγλίας) είναι πολύ καλή τιμή.

τίποτα παιδιά.. απλά να θυμάστε ότι είναι από τις φτηνότερες, και ότι είναι για παρακολούθηση. Δλδ μην περιμένετε κάτι αντίστοιχο με την εικόνα που έχει μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για παράδειγμα. Επίσης είχα δει εικόνα από iprobot (v3 νομίζω), και μου είχε φανεί ΠΟΛΥ ανώτερη... βεβαια μιλάμε για h264 και αρκετά ακριβότερη συσκευή.. ψάχτε google, υπήρχαν δείγματα...

Έχω ακριβώς το ίδιο στήσιμο με 1 foscam εξωτερικού χώρου και μια 1 tenvis επίσης εξωτερικού χώρου την οποία εδω και μήνες την έχω μέσα στο σπίτι...wifi,lan, σύνδεση με NAS , IP Cam Viewer όλα δουλεύουν άψογα. Όσον αφορά την ποιότητα..δε νομίζω οτι χρειάζεται κάτι περισσότερο. Κανονικά φαίνονται πρόσωπα, άτομα κλπ...οκ δε βλέπεις το χρώμα του ματιού ! Για το κόστος τους είναι μια χαρά. Σε H264 βλέπουμε μελλοντικά...

Έχω ακριβώς το ίδιο στήσιμο με 1 foscam εξωτερικού χώρου και μια 1 tenvis επίσης εξωτερικού χώρου την οποία εδω και μήνες την έχω μέσα στο σπίτι...wifi,lan, σύνδεση με NAS , IP Cam Viewer όλα δουλεύουν άψογα. Όσον αφορά την ποιότητα..δε νομίζω οτι χρειάζεται κάτι περισσότερο. Κανονικά φαίνονται πρόσωπα, άτομα κλπ...οκ δε βλέπεις το χρώμα του ματιού ! Για το κόστος τους είναι μια χαρά. Σε H264 βλέπουμε μελλοντικά...

Αν έχω καταλάβει καλά η tenvis είναι κλώνος της foscam.

Μπορείς να μου πεις αν η foscam αξίζει τα επιπλέον λεφτά.