wifi και φούρνος μικροκυμάτων

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Έχω-αναγκαστικά- παρατηρήσει,ότι όταν ανοίγω τον φούρνο μικροκυμάτων,σταματάει η ασύρματη σύνδεση στο internet.
Θέλω από καιρό να σας ρωτήσω γι´αυτό και όλο το ξεχνάω.
Το "φαινόμενο" αυτό,το παθαίνω σε 2 διαφορετικά σπίτια,με 2 διαφορετικούς φούρνους μικροκυμάτων και με 2 διαφορετικούς ασύρματους routers.
Υποτίθεται ότι οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι θωρακισμένοι για να μην διαφεύγει ακτινοβολία.Αν ήταν έτσι όμως,γιατί να επηρεάζουν την ασύρματη μετάδοση των routers?
Και οι 2 φούρνοι είναι υποτίθεται επώνυμοι(SIEMENS και BAUKNECHT).

Σωκράτη που να δεις τι γίνετε όταν εχεις κανένα video center στους 2,4GHz !!!

υ.γ
το να εχει διαρροή ο φούρνος το εχεις τσεκάρει ?

Απάντηση: Re: wifi και φούρνος μικροκυμάτων

Σωκράτη που να δεις τι γίνετε όταν εχεις κανένα video center στους 2,4GHz !!!

υ.γ
το να εχει διαρροή ο φούρνος το εχεις τσεκάρει ?

Βρε συ είναι καινούριοι και υποτίθεται "καλοί".
Άντε και θες να τους τσεκάρεις.Με ποιό τρόπο θα το κάνεις;
Εσείς έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο;

Σωκράτη πρώτη φορά ακούω στα σίγουρα αντίστοιχο περιστατικό. Φήμες έχω ξανά ακούσει …

Για κανε το παρακάτω πείραμα, βάλε ενα κινητό στον φούρνο ( χωρίς να τον εχεις ανάψει ) και κλείσε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων

τώρα κάλεσε απο ένα αλλο τηλέφωνο το τηλέφωνο που εχεις βάλει στον φούρνο
κανονικά θα πρέπει να σου δείξει οτι είναι εκτός δικτύου

Φαινεται οτι δεν ειναι σπανιο το φαινόμενο. Yπαρχουν αρκετές αναφορές στο διαδικτυο.
Προφανώς μικροδιαρροες, αλλα και παλι πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ειναι ακινδυνες?

Last edited:
Απάντηση: Re: wifi και φούρνος μικροκυμάτων

Για κανε το παρακάτω πείραμα, βάλε ενα κινητό στον φούρνο ( χωρίς να τον εχεις ανάψει ) και κλείσε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων

τώρα κάλεσε απο ένα αλλο τηλέφωνο το τηλέφωνο που εχεις βάλει στον φούρνο
κανονικά θα πρέπει να σου δείξει οτι είναι εκτός δικτύου

Λοιπόν το έκανα στούς δύο φούρνους που έχω, έναν ευρωπαϊκό και έναν κινέζικο.
Βγήκε η τηλεφωνήτρια της βόνταφον και μου είπε: Η σύνδεση με τον φούρνο μικροκυμάτων που καλέσατε δεν είναι εφικτή!:flipout:
Πέρα απ την πλάκα και στις δύο περιπτώσεις το τηλέφωνο καλούσε κανονικά!!.....

Όσο και να φαίνεται περίεργο ποτέ δεν είναι (πλήρως) μονωμένοι οι φούρνοι αν και λέγεται ότι είναι.

Το WiFi μεταδίδει στην ίδια συχνότητα και αν και δεν έχω ακούσει τίποτα λογικό ακούγεται να υπάρχουν παρεμβολές. :D

Αν εχεις δυνατότητα να αλλάξει συχνότητα στο access point κάντο. αν εχει επιλογή επελεξε την πρωτη ή τελευταία, ως οι πιο μακρίες και μη αλληλοκαλύπτόμενες!1

Όσο και να φαίνεται περίεργο ποτέ δεν είναι (πλήρως) μονωμένοι οι φούρνοι αν και λέγεται ότι είναι.

Το WiFi μεταδίδει στην ίδια συχνότητα και αν και δεν έχω ακούσει τίποτα λογικό ακούγεται να υπάρχουν παρεμβολές. :D

φίλε μου στους 2,4GHz και με ισχύει κοντά στα 1KW ο φούρνος θα πρέπει να είναι 100% μονωμένος.....

Εκανα το πειραμα στον φουρνο μικροκυματων με το κινητο, εχω ενα SE W595, το οποιο εχει γενικα πολυ καλο σημα (σχεδον καθε μερα ειμαι με δυο τηλεφωνα και το W595 εχει παντα καλυτερο σημα). Το τηλεφωνο αυτο στο σπιτι μου πιανει (Cosmote) 5 γραμμες στο σημα. Καλεσα απο το σταθερο και αργησε αρκετα να μου απαντησει αλλα στο τελος εβγαλε το μηνυμα οτι ο χρηστης ειναι εκτος δικτυου. Μολις εβγαλα το τηλεφωνο απο το φουρνο εγραφε "Εκτος δικτυου".

Το φουρνακι ειναι LG αλλα δεν ξερω μοντελο.

ΥΓ Θα μου επιτρεψετε να αμφισβητω την εγκυροτητα της συγκεκριμενης δοκιμης.

το "πείραμα" ειναι απλά μια ένδειξη, τώρα απο την δοκιμή ο φούρνος σου δείχνει
οτι το σήμα δεν περνάει οταν εχεις το κινητό στον φούρνο, στον δικό μου
φούρνο όμως απο 4 γραμμές το σημα κατεβαίνει στις 1 με 2 και το τηλέφωνο
χτυπάει κανονικά ! o φούρνος είναι daewoo kor6c07 αλήθεια αλλάζουμε φούρνο ???

Το έκανα κι εγώ το τεστ στους φούρνους μου.Και στους 2,το τηλέφωνο δεν χτυπησε και ο τηλεφωνητής μου είπε ότι ο συνδρομητής είναι εκτός δικτύου.Στον φούρνο της μάνας μου,έναν Panasonic,το τηλέφωνο χτύπησε κανονικά.

Ο φούρνοι μικροκυμάτων (όπως και άλλες συσκευές που λειτουργούν στην ίδια μπάντα) αποτελούν συνηθησμένο πρόβλημα για τα ασύρματα δίκτυα μας.
Οτι φούρνο και να πάρεις θα έχεις κάποιο σχετικό πρόβλημα, δείτε τι λέει και η Cisco που ξέρει κάτι τις για δίκτυα :D

link

Επίσης έχει ανακοινώσει τεχνολογία για έλεγχο τέτοιων παρεμβολών, κάτι που δεν μας αφορά και πολύ στα οικιακά δίκτυα αλλά αφορά πολύ τα εταιρικά.

Cisco announced a new lineup of high-end wireless LAN access points with so-called CleanAir technology that gives network administrators the ability to monitor Wi-Fi interference from a variety of devices, such as microwave ovens, cordless phones or spycams.

Πιο απλά παίρνεις ένα router που λειτουργεί και στα 5 Ghz και λύνεται το πρόβλημα.

Μια στιγμουλα παιδια, γιατι τα κινητα τηλεφωνα λειτουργουν στα 800 και στα 1900 mHz και ο φουρνος μικροκυματων λειτουργει στα 2,4 gHz αρα δεν εχει καμια σχεση με την συχνοτητα των κινητων τηλεφωνων.

Συνεπως, βασει λογικης, και η πορτα του φουρνου δεν οφειλει να αποκοπτει το σημα της κινητης τηλεφωνιας γιατι κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι σχεδιασμενη να αποκοπτει ολες τις συχνοτητες.

Αν πρεπει οπωσδηποτε να γινει καποιο τεστ με τηλεφωνο, αυτο το τεστ μαλλον θα πρεπει να γινει με καποιο ακουστικο ασυρματου τηλεφωνου, που θα λειτουργει οπως και ο φουρνος, στα 2,4 gHz επισης. (οπως και το wi fi)

Εγω εκανα το τεστ, και ενω το κινητο λειτουργησε κανονικα, το ακουστικο του ασυρματου τηλεφωνου δεν λειτουργησε μεσα στο φουρνο μικροκυματων.