wifi και φούρνος μικροκυμάτων

οι συχνότητες είναι κοντινές και η ισχύς του φούρνου τεράστια σε σχέση με τα τηλέφωνα.
Συνεπώς από αρμονικές και μόνο (και μάλιστα ούτε καν ακέραιες) μπορεί να ταπώνει ο φούρνος τα πάντα γύρω του.

Μια στιγμουλα παιδια, γιατι τα κινητα τηλεφωνα λειτουργουν στα 800 και στα 1900 mHz και ο φουρνος μικροκυματων λειτουργει στα 2,4 gHz αρα δεν εχει καμια σχεση με την συχνοτητα των κινητων τηλεφωνων.

Συνεπως, βασει λογικης, και η πορτα του φουρνου δεν οφειλει να αποκοπτει το σημα της κινητης τηλεφωνιας γιατι κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι σχεδιασμενη να αποκοπτει ολες τις συχνοτητες.

Αν πρεπει οπωσδηποτε να γινει καποιο τεστ με τηλεφωνο, αυτο το τεστ μαλλον θα πρεπει να γινει με καποιο ακουστικο ασυρματου τηλεφωνου, που θα λειτουργει οπως και ο φουρνος, στα 2,4 gHz επισης. (οπως και το wi fi)

Εγω εκανα το τεστ, και ενω το κινητο λειτουργησε κανονικα, το ακουστικο του ασυρματου τηλεφωνου δεν λειτουργησε μεσα στο φουρνο μικροκυματων.

ο φούρνος φίλε μου λειτουργεί σαν κλωβός φαραντει ( Faraday cage )

http://www.youtube.com/watch?v=t23iXhEiQUc

εμένα ο φούρνος είναι τόσο άθλιος που εάν αφήσεις νερό κοντά του ζεσταίνατε ελαφρά , ψήνει και από μακριά δλδ :violent-smiley-030::flipout::flipout::flipout: όσο δε για το ραδιόφωνο που είναι απο πάνω του παύει να τραγουδά !!! και μουγκρίζει παρέα με τον φούρνο .. όσο δε για το τηλέφωνο 5 στα 5 μέσα στο φούρνο ( μην σου πω ότι έχει καλύτερο σήμα μέσα )

μια κατασκευή της Nuova Electronica που ανιχνεύει αν ο φούρνος σας έχει διαρροή η οχι φαίνεται παρακάτω

attachment.php

attachment.php

attachment.php

τα υλικά είναι τα παρακάτω
R1 = 47K
R2 = 47K
R3 = 10K
R4 = 330K
R5 = 47K
R6 = 10K
R7 = 10K
R8 = 1M
R9 = 1M
R10 = 200K TRIMMER
R11 = 22K
R12 = 220K
R13 = 3,3K
R14 = 5,6K
C1 = 10nF
C2 = 10nF
C3 = 100nF
C4 = 100nF
C5 = 100nF
C6 = 100nF
C7 = 100nF
C8 = 10μf
C10 = 100nF
DS1 = Diode Schottky BAR10 or 5711
DS2 = Diode Schottky BAR10 or 5711
DS3 = Diode Schottky BAR10 or 5711
DS4 = Diode Schottky BAR10 or 5711
DS5 = 1N4148
DS6 = 1N4148
DS7 = 1N4148
IC1 = LM358
PANNEL = 200μA

υ.γ
επειδή το σχέδιο το είχα βρει παλιά στο νετ δεν εχω κρατήσει το αρχικό λινκ

Attachments

• sch.jpg
    sch.jpg
    39.4 KB · Views: 76
  • pcb.JPG
    pcb.JPG
    55.5 KB · Views: 77
  • silc.jpg
    silc.jpg
    75.1 KB · Views: 76
εμένα ο φούρνος είναι τόσο άθλιος που εάν αφήσεις νερό κοντά του ζεσταίνατε ελαφρά , ψήνει και από μακριά δλδ :violent-smiley-030::flipout::flipout::flipout: όσο δε για το ραδιόφωνο που είναι απο πάνω του παύει να τραγουδά !!! και μουγκρίζει παρέα με τον φούρνο .. όσο δε για το τηλέφωνο 5 στα 5 μέσα στο φούρνο ( μην σου πω ότι έχει καλύτερο σήμα μέσα )

Περα απο την πλακα το μαγκνετρον ειναι εξαιρετικα επικινδυνο εξαρτημα. Εαν εχεις διαρροη μηπως να αλλαξεις φουρνακι;

Μια στιγμουλα παιδια, γιατι τα κινητα τηλεφωνα λειτουργουν στα 800 και στα 1900 mHz και ο φουρνος μικροκυματων λειτουργει στα 2,4 gHz αρα δεν εχει καμια σχεση με την συχνοτητα των κινητων τηλεφωνων.

Συνεπως, βασει λογικης, και η πορτα του φουρνου δεν οφειλει να αποκοπτει το σημα της κινητης τηλεφωνιας γιατι κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι σχεδιασμενη να αποκοπτει ολες τις συχνοτητες.

Αν πρεπει οπωσδηποτε να γινει καποιο τεστ με τηλεφωνο, αυτο το τεστ μαλλον θα πρεπει να γινει με καποιο ακουστικο ασυρματου τηλεφωνου, που θα λειτουργει οπως και ο φουρνος, στα 2,4 gHz επισης. (οπως και το wi fi)

Εγω εκανα το τεστ, και ενω το κινητο λειτουργησε κανονικα, το ακουστικο του ασυρματου τηλεφωνου δεν λειτουργησε μεσα στο φουρνο μικροκυματων.

διάβασε την παράγραφο Principles

Moreover, large industrial/commercial microwave ovens operating at the common large industrial-oven microwave heating frequency of 915 MHz—wavelength 328 millimetres (12.9 in)—also heat water and food perfectly well.

http://en.wikipedia.org/wiki/Microwave_oven

Περα απο την πλακα το μαγκνετρον ειναι εξαιρετικα επικινδυνο εξαρτημα. Εαν εχεις διαρροη μηπως να αλλαξεις φουρνακι;

δουλέυει σπάνια , δεν το θέλω καθόλου ότι και να βάλεις εκει μέσα γίνεται ΧΑΛΙΑ !!!
ναί το magnetron δεν είναι χαβαλές !!

ενα bluetooth που δουλευει στα 2.4 οπως και ο φουρνος και που εχει μικρη ισχυη κανονικα θα επρεπε να χανεται τελειως μεσα στο φουρνο.. σε εναν πανοσονικ παντως ολα εχουν φουλ σημα...

ο φούρνος φίλε μου λειτουργεί σαν κλωβός φαραντει ( Faraday cage )

Καμια αντιρρηση. Μονο που ειναι σχεδιασμενος για να λειτουργει σαν κλωβος ειδικα για τα RF του φουρνου μικροκυματων. Απο το λινκ που εβαλες:

"The cooking chamber of a microwave oven is a Faraday cage, made to contain the RF signals of the cavity magnetron which cooks the food."

Και τα RF των οικιακων φουρνων μικροκυματων ειναι 2,4 gHz.

διάβασε την παράγραφο Principles

Στην αρχη της παραγραφου διαβαζω:

A microwave oven works by passing non-ionizing microwave radiation, usually at a frequency of 2.45 gigahertz (GHz)—a wavelength of 122 millimetres (4.80 in)—through the food

Moreover, large industrial/commercial microwave ovens operating at the common large industrial-oven microwave heating frequency of 915 MHz—wavelength 328 millimetres (12.9 in)—also heat water and food perfectly well

Στα 915 mHz λειτουργουν μονο οι μεγαλοι βιομηχανικοι-επαγγελματικοι φουρνοι (αναφερονται ως large industrial/commercial)

Οι κλωβοι Φαραντει δεν περιοριζουν μονο μια συχνοτητα, περιοριζουν τις συχνοτητες των οποιων το μηκος κυματος ειναι μεγαλυτερο απο τις οπες που εχει ο κλωβος. Εαν ειναι φτιαγμενο να μην διαπερνουν οι 2,45GHz τοτε δεν θα διαπερνουνουτε τα 0,9 η 1,8GHz των κινητων γιατι οντας μικροτερη συχνοτητα εχουν μεγαλυτερο μηκος κυματος. (το μηκος κυματος ειναι αντιστροφος αναλογο με την συχνοτητα)
Εαν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.

Οι κλωβοι Φαραντει δεν περιοριζουν μονο μια συχνοτητα, περιοριζουν τις συχνοτητες των οποιων το μηκος κυματος ειναι μεγαλυτερο απο τις οπες που εχει ο κλωβος. Εαν ειναι φτιαγμενο να μην διαπερνουν οι 2,45GHz τοτε δεν θα διαπερνουνουτε τα 0,9 η 1,8GHz των κινητων γιατι οντας μικροτερη συχνοτητα εχουν μεγαλυτερο μηκος κυματος. (το μηκος κυματος ειναι αντιστροφος αναλογο με την συχνοτητα)
Εαν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.

Ο μεταλικος οπλισμος που υπαρχει περιμετρικα (και εσωτερικα) της πορτας ειναι κατασκευασμενος μονο για 2,45. Ετσι καλυπτουν τις διαρροες του διακενου μεταξυ πορτας και πανελ. Κλωβος στο περιπου δλδ.