Wifi πάνω από το κεφάλι μου

Απάντηση: Re: Wifi πάνω από το κεφάλι μου

Internet? εχμ.. θελει δυο συνεστραμμενα ζευγη απο τα 4 που βρισκονται μεσα στο καλώδιο για να δωσει 100Μbps στο ethernet.

Σωστά. Για να δικτύωση χρειάζεσαι τουλάχιστον 4 αγωγούς (2 ζεύγη) στις θέσεις 1,2,3,6 για τα 100. Στα 1000 τους θες όλους)

κάτι δεν μου λέτε καλά.
στο sagemάκι που έχω έρχεται ένα τηλεφωνικό που βγαίνει από το splitter.
αυτό δυό καλώδια δεν δίνει ?

κάτι δεν μου λέτε καλά.

εμείς δε στα λέμε καλά; Άλλο το τηλεφωνικό. Ναι, το τηλεφωνικό 2 αγωγούς δίνει

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά πιο πάνω. Τα συγκεκριμένα grid είναι directional και ουσιαστικά δεν τρως καθόλου ακτινοβολία από αυτά μιας και εισαι εντελώς εκτός Line Of Sight.

κάτι δεν μου λέτε καλά.

Συγκρίνεις δυο διαφορετικά πράγματα. Το καλώδιο που ερχεται από τον OTE ειναι δισύρματο συνεστραμμενο και φέρνει αναλογικό σήμα (που μέσα του πλέον εκτός απο την χαμηλόσυχνη πληροφορία φωνής της κλασικης τηλεφωνίας περιέχει και υψισυχνη πληροφορία "του internet". Αυτό χρειάζεται δυο αγωγούς, ας πούμε το + και το -, φαντασου το κατι αντιστοιχο με το σημα που παει στο διδρομο ηχειο σου. το σήμα φτάνει στο crossover ( = splitter ) που διαχωρίζεται στα μπάσα ( = φωνή τηλεφωνιας ) και στα πριμα ( = ιντερνετ )

Απλά το υψίσυχνο κομμάτι του σήματος που φτανει στο modem σου, μετατρέπεται πλεον παλι σε ψηφιακό ώστε μέσω του ethernet interface, από την άλλη μεριά του modem δηλαδή, (που χρειάζεται δυο συνεστραμμένα ζευγη, ενα αποστολής και ενα ληψης δεδομένων) να μεταφερθεί στον υπολογιστή σου με έναν τροπο που ο υπολογιστής σου να τον καταλαβαίνει. Το modem σου βρισκεται αναμεσα σε δυο ξεχωριστά δικτυα ( internet & lan του σπιτιου σου) και ενας απο τους ρόλους του ειναι να τα ενώνει ( routing )

Παλι στα ηχητικά το γύρισα :D

Last edited:
εχω μοντεμ ρουτερ ασυρματο.

πως απενεργοποιω

την ασυρματη λειτουργια?

εννοω να δουλευω μονο με εθερνετ...

Συγκρίνεις δυο διαφορετικά πράγματα. Το καλώδιο που ερχεται από τον OTE ειναι δισύρματο συνεστραμμενο και φέρνει αναλογικό σήμα (που μέσα του πλέον εκτός απο την χαμηλόσυχνη πληροφορία φωνής της κλασικης τηλεφωνίας περιέχει και υψισυχνη πληροφορία "του internet". Αυτό χρειάζεται δυο αγωγούς, ας πούμε το + και το -, φαντασου το κατι αντιστοιχο με το σημα που παει στο διδρομο ηχειο σου. το σήμα φτάνει στο crossover ( = splitter ) που διαχωρίζεται στα μπάσα ( = φωνή τηλεφωνιας ) και στα πριμα ( = ιντερνετ )

Απλά το υψίσυχνο κομμάτι του σήματος που φτανει στο modem σου, μετατρέπεται πλεον παλι σε ψηφιακό ώστε μέσω του ethernet interface, από την άλλη μεριά του modem δηλαδή, (που χρειάζεται δυο συνεστραμμένα ζευγη, ενα αποστολής και ενα ληψης δεδομένων) να μεταφερθεί στον υπολογιστή σου με έναν τροπο που ο υπολογιστής σου να τον καταλαβαίνει. Το modem σου βρισκεται αναμεσα σε δυο ξεχωριστά δικτυα ( internet & lan του σπιτιου σου) και ενας απο τους ρόλους του ειναι να τα ενώνει ( routing )

Παλι στα ηχητικά το γύρισα :D

ναι βρε παιδιά...
μετά βγαίνει usb
έτσι δεν είναι ?

οι συγκεκριμένες κεραίες είναι Wi-Fi στους 5.8GHz 802.11a το σήμα σε αυτές τις συχνότητες διαπερνά τους τοίχους με μεγαλύτερη δυσκολία από οτι στα Wi-Fi 2.4GHz. Τώρα η ισχύς διαφέρει από χώρα σε χώρα όπως και τα κανάλια στην Ευρώπη αν θυμάμαι καλά είναι μέχρι 30mWatt. Για αυτό είναι σωστό και φρόνιμο σε όσες συσκευές Wi-Fi έχουν επιλογή χώρας να επιλέγουμε την σωστή....
http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11a-1999
http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_electronic_devices_and_health
EMF levels for wireless LAN devices are lower than mobile phones (the transmission power of a typical wireless access point is around 35 mW, although common standards allow for power levels up to 200 mW), and there is less public concern about the possible, suggested, health issues for wireless LAN devices, than there is for mobile phones. Most wireless LAN equipment is designed to work within predefined standards. Wireless LANs work by setting up microwave communication, usually in narrow frequency bands around 2.4 and 5.8 GHz, depending on the protocol that is used (WiFi, WiMax, OFDM, etc). In small work and home environments, the access points are also often in close proximity to humans.
There have been over 30 provocation studies on the effect of low power electromagnetic fields on people who claim electrosensitivity, and none have shown a causal link between "EMF" and the symptoms reported. It has been suggested that the symptoms of sufferers are caused by other, more likely, factors, or are the result of stress or psychosomatic illness.

ναι βρε παιδιά...
μετά βγαίνει usb
έτσι δεν είναι ?

Οντως υπαρχουν και (φθηνοτερα) μόντεμ που από την "μέσα" μεριά, δηλαδή προς το δίκτυο του σπιτιού σου, αντί για ethernet interface εχουν usb port. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει "μέσα" δικτυο (lan δηλαδή) απλά το μόντεμ πέφτει κατευθείαν πάνω στον υπολογιστή σου.

Σε μπέρδεψα? σόρυ στοχος μου ήταν το αναποδο.

to wifi ειναι επικινδυνο δηλαδη για να καταλαβω...?

αν ειναι να το καταργησω.

για να καταλάβεις αυτό που λεει ο 3dgs αρκεί να εχεις στο μυαλό σου ότι υπαρχουν δυο διαφορετικες λειτουργίες & μηχανάκια:

modem : διαμορφώνει/αποδιαμορφώνει αναλογικό σήμα σε ψηφιακό (κατι σαν το DAC δηλαδη)

router : διεκπεραιώνει επικοινωνία μεταξύ δυο διαφορετικών δικτύων ( internet & lan σπιτιου )

τα φτηνά μηχανάκια κανουν μονο την πρωτη δουλεια και γι αυτό εχουν usb port στην "μέσα" μεριά

τα πιο προχωρημένα, κανουν και τις δυο δουλειές και γι αυτό εχουν δικτυακό interface από την μέσα μεριά, ωστε να μπορεις στο σπιτι σου να εχεις παραπάνω από εναν υπολογιστές που θα "βγαίνουν" στο internet

to wifi ειναι επικινδυνο δηλαδη για να καταλαβω...?

αν ειναι να το καταργησω.

δεν ξέρω αν μπορει να απαντηθεί μονολεκτικά αυτό ή όχι.. ακόμα και αν αποδειχτεί ότι δεν ειναι επικίνδυνο, κανεις δεν μπορει να μας διαβεβαιώσει ότι μια εκτενέστερη ερευνα στο μελλον δεν θα δειξει το αντίθετο.

Σιγουρα υπαρχουν βλαβερότερα, όπως πχ το κινητό. Αν δεν μπορουμε να τα κλεισουμε, ε τουλαχιστον δεν χανουμε τιποτα να τα κραταμε σε μια αποσταση λιγο πιο μακρια μας...

Εγω διάλεξα το better safe than sorry και περασα καλώδια. Αν και αυτό ειναι κατι που θα επρεπε να το κανουμε σε αλλα σημαντικότερα κομματια της ζωής μας πριν ασχοληθουμε με το wifi, οπως ειναι πχ η οδήγηση, η διατροφή, το καπνισμα, για να μην το χοντρύνω και πω η ζωή της μεγαλούπολης...

μην ξεχνάμε και τα homeplug ε! (ethernet over power line)

ειναι πολυ σταθερά, οι τιμές τους πλέον ειναι πέραν για πέραν λογικες και μας απαλλάσσουν απο το μεγάλο κόστος ( και βαβούρα!) στο να περαστούν καλώδια...

οι δε ταχύτητες έχουν φτάσει τα 200mbit.

http://www.homeplug.org/home

Υπάρχει μήπως συσκευή φορητή και προσιτή που να μετράει την εκπεμπόμενη ακτινοβολία;
Δε θα ήταν καλύτερα να το βλέπαμε ιδίοις όμμασι αντί να φανταζόμαστε;

Υπάρχει η Έρευνα Πανεπιστημίου Πελοπονήσου που είναι αρκετά κατατοπιστική, με παραδείγματα από την καθημερινή μας ζωή..

η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που διαφεύγει του φούρνου μικροκυμάτων (10% της ονομαστικής ισχύος αρα για ενα φούρνο 1400W εκπέμπονται γύρω στα 10W από τον φούρνο.). Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων (αυτά παίζουν γύρω στο 1-1,2Watt) σε σχέση με την ακτινοβολία ενός κεραιοσυστήματός (τυπικά γύρω στα 20-100mWatt 10-60% μικρότερη ποσότητα ενέργειας), και με την κατευθυντικότητα των κεραιοσυστημάτων (χρήση ως επι το πλείστον κατευθυντικών ζεύξεων, σε αντίθεση με τα κινητά που εκπέμπουν σε μια νοητή σφαίρα γύρω τους).

Last edited:

Υπάρχει η Έρευνα Πανεπιστημίου Πελοπονήσου που είναι αρκετά κατατοπιστική, με παραδείγματα από την καθημερινή μας ζωή..
Αρκετά ενδιαφέρουσα.
Εντυπωσιακό το γεγονός ότι κινδυνεύεις πολύ περισσότερο από την ηλιακή ακτινοβολία παρά απ' όλες τις άλλες μαζί.