wifi σε dreambox

zeovani

Established Member
6 February 2007
105
Χαιρετώ σας,

Θα ήθελα να μου πείτε πώς θα μπορούσα να συνδέσω ασύρματα έναν dreambox 500-s στο net.
Tο έχω προσπαθήσει ανεπιτυχώς προς το παρόν.
Το κουτί σκοπεύω να το συνδέσω ως εξής:

Dreambox----ethernet καλώδιο----asus μικρό wifi-------σύνδεση ασύρματη με το desktop μου μέσω της ενσωματωμένης ασύρματης κάρτας που έχει η μητρική (asus wifi solo) και από εκεί διαμοιρασμός της τοπικής σύνδεσης όπου είναι και το internet.

Τα φώτα σας παρακαλώ... :D :D :D

----asus μικρό wifi-------

Δώσε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο router (μοντέλο κ.λ.π.)

Zeovanni το θέμα (wifi και dreambox) έχει αναφερθεί αρκετές φορές. Τουλάχιστο σε 2 topics έχω γράψει και εγώ.

Νομίζω οτι όταν λες μικρό Asus εννοείς αυτό.

Εφ' όσον είναι αυτό εδώ, έγραψε ο mPokeras πως γίνεται και εδώ το έχω (ξανα)αναφέρει και εγώ.

Γενικά είναι ένα θέμα χιλιοτραγουδισμένο και έχει καταντήσει βαρετό να το λέμε συνέχεια. Ένα απλό google search βρίσκει για πλάκα tutorials. Πριν ~3 χρόνια είχα βρει 2-3. Σε κάποια forum είναι και sticky και στα downloads. Γενικά υπάρχει.

Το σύνηθες λάθος που γίνεται, είναι στο password. Ξανακοίταξε αυτό.

Βοηθάει βέβαια ΠΑΡΑ πολύ όταν λες και το υλικό που χρησιμοποιείς.

Καλή επιτυχία
Σίμος

Ακριβώς, αυτό είναι το wifi. Το πρόβλημά μου είναι όμως ότι το router βρίσκεται σε χώρο όπου δεν υπάρχει οπτική επαφή και έτσι το δίκτυο έρχεται στο pc μου μέσω ethernet. Αυτό που θέλω να κάνω λοιπόν το ξαναλέω είναι να δώσω internet στον dreambox μέσω του asus (άρα πολύ ωραία ο οδηγός επισημαίνει να βάλω το asus στην επιλογή adapter) αλλά το internet δεν θα το παίρνει από τον wifi router που δίνει απευθείας internet αλλά από ένα pc δικτύου με ενσωματωμένη ασύρματη κάρτα.
Ευχαριστώ

Κατ' αρχήν είναι προφανές οτι πολλά πολλά από δίκτυα δεν ξέρεις και δεν έχεις κάτσει και να ασχοληθείς καθόλου. Το λέω διότι ΚΑΙ εγώ αυτοδίδακτος είμαι και μέχρι κάποιου σημείου μπορεί κάποιος να το προχωρήσει μόνος του.
Αυτό κάνει δύσκολο ΚΑΙ να συνεννοηθείς με κάποιον ΚΑΙ να καταλάβεις αυτά που λέει. Το RTFM σημαίνει και το δεύτερο και δεν λέγεται πάντα ειρωνικά.

Εδώ πχ. αυτό που θέλεις είναι να κάνεις επέκταση της εμβέλειας του δικτύου σου (ΕΑΝ φυσικά χρειάζεται και αυτό, διότι το γεγονός οτι δεν έχεις οπτική επαφή, δεν σημαίνει τίποτα. ΔΕΝ είπες αν έχεις ή δεν έχεις δίκτυο στο σημείο όπου έχεις το 500ράκι. Είπες οτι δεν έχεις οπτική επαφή)

Μάλλον είσαι κάπως έτσι

500 ------->Asus wl330ge-----> ? ------->Router

και θέλεις εκεί που είναι το ερωτηματικό να προσθέσεις "κάτι" το οποίο σε βολεύει χωροταξικά να είναι το PC σου. ΑΝ δεχθούμε οτι δεν έχεις δίκτυο στο 500ράκι τότε υπάρχουν δύο τρόποι.
1 Η κάρτα στο pc σου να δουλεύει σε repeater mode. (δεν είμαι όμως βέβαιος οτι το PC ΜΕΤΑ θα έχει και Internet)
2 να προσθέσεις κάτι ακόμη που ΘΑ ΚΑΝΕΙ τον repeater πχ ένα δεύτερο Asus

Θα μπορούσες επίσης να βάλεις ισχυρότερη κεραία στο ρουτερ,

Καλό είναι λοιπόν για αρχή να ψάξεις λίγο για το τι είναι repeater, repeater mode κτλ. Το μικρό ΑSUS πχ ΕΧΕΙ repeater mode. Δες λίγο κάποια πράγματα εκεί για αρχή.

Σίμος

ΥΓ To asus wifi solo που λες τί είναι ; Γιατί στο google μου βγαίνει μόνο ένα software με αυτό το όνομα.

To asus wifi solo ολοκληρωμένο είναι ASUS WIFI-AP SOLO και είναι η ενσωματωμένη ασύρματη κάρτα που έχει η μητρική του desktop μου. To desktop παίρνει internet μέσω ethernet από ένα κεντρικό switch.Πάνω στο switch συνδέεται το καλώδιο ethernet του router της CONN-X και έτσι όλο το σπίτι με υποδοχές ethernet έχει internet.
Εγώ λοιπόν θέλω: 500άρης-asus wl-ασύρματη κάρτα pc--διαμοιρασμός τοπικής σύνδεσης pc (internet)
Γίνεται?

ΥΓ. Η κάρτα στο pc μου δουλεύει είτε σε AP mode είτε σε station mode.
ΥΓ. Εάν είχα βγάλει άκρη πραγματικά δεν θα σας κούραζα ούτε θα κουραζόμουν με μακρόσυρτα μηνύματα

Last edited:
Re: Απάντηση: wifi σε dreambox

To asus wifi solo ολοκληρωμένο είναι ASUS WIFI-AP SOLO και είναι η ενσωματωμένη ασύρματη κάρτα που έχει η μητρική του desktop μου. To desktop παίρνει internet μέσω ethernet από ένα κεντρικό switch.Πάνω στο switch συνδέεται το καλώδιο ethernet του router της CONN-X και έτσι όλο το σπίτι με υποδοχές ethernet έχει internet.
Εγώ λοιπόν θέλω: 500άρης-asus wl-ασύρματη κάρτα pc--διαμοιρασμός τοπικής σύνδεσης pc (internet)
Γίνεται?

ΥΓ. Η κάρτα στο pc μου δουλεύει είτε σε AP mode είτε σε station mode.
ΥΓ. Εάν είχα βγάλει άκρη πραγματικά δεν θα σας κούραζα ούτε θα κουραζόμουν με μακρόσυρτα μηνύματα

Είναι μπερδεμένο
Παρά το γεγοός ότι η κάρτα στο PC δουλέυει σε AP ή Station mode, δεν ξέρω άν δουλέυει συγχρόνως με την ενσύρματη σύνδεση του PC σου. Δηλ. το internet να "μπαίνει" στο pc ενσύρματα (όπως λές ότι μπαίνει) και να βγαίνει ασύρματα μέσω της ασύρματης κάρτας του pc, που σ' αυτή τη περίπτωση θα δουλεύει σαν AP ώστε να την "πιάσει" το Asus.
Εξαρτάται απ' τα χαρακτηριστικά δικτύωσης του pc σου.
Το πιό απλό που μπορώ να δώ:

PC
/
Router
\
Powerline > Δίκτυο ΔΕΗ > Powerline > DM500

Παιδιά άλλαξα image. Πέρασα το genesis 4.2 το βράδυ και θα σας πω νεώτερα σήμερα.

Μπορείτε σε παρακαλώ να μου πείτε ακριβώς τις ρυθμίσεις που γίνονται στο asus για τη σύνδεση με dreambox?
Εγώ δεν συνδέω το asus κατευθείαν με το router αλλά το pc μου που μέσω switch παίρνει internet από το router. Επειδή με το πρόγραμμα που είχε η μητρική για την ασύρματη σύνδεση δεν έβγαλα άκρη, δοκίμασα καταρχάς να συνδέσω desktop με laptop. Κατέβασα λοιπόν το πρόγραμμα connectify και σε τύπο ad hoc-wep και hotspot mode κατάφερα να συνδέσω laptop-desktop και να μοιράσω τη σύνδεση internet του desktop.
Και ρωτάω το εξής:

Εχω λοιπόν αυτή τη σύνδεση:

router-----switch---ethernet desktop

Και θέλω να την επεκτείνω ως εξής:

ethernet desktop (net) --- wifi desktop --- asus wifi --- ethernet dreambox 500s (net)

Για τον dreambox 500s γνωρίζω τι πρέπει να κάνω.
Για το desktop και το asus τι πρέπει να κάνω?

desktop: AP mode ή station mode?
Asus: Μου έγραψες adapter αλλά μόλις το βάζω στο adapter και συνδέετε στο δίκτυο του desktop μετά όταν το βγάλω και το συνδέσω με ethernet στον dreambox ο dreambox δεν παίρνει internet...

Για όποιον έχει χρόνο το manual μπορεί να το κατεβάσει από εδώ:

http://www.iusermanual.com/get.php?...1S19QcmVtaXVtL2UzMzAzX3A1a19wcmVtaXVtLnppcA==

Ευχαριστώ...

Όλοι οι adapters ενσύρματοι οι ασύρματοι πρέπει να βλέπουν μία διεύθυνση getway που στην περίπτωσή σου είναι ο ρούτερ για να μπορέσουν να βγουν στο internet.

Παράδειγμα αν η τοπική διεύθυνση που έχεις δώσει στον ρούτερ είναι 192.168.1.1 τότε οι υπόλοιποι clients πρέπει να έχουν δηλωμένη την 192.168.1.1 σαν gatway.

Μη ξεχάσεις στον Dreambox να δηλώσεις name server που στην περίπτωση σου θα είναι ίδια με την gatway

Το Asus προφανώς πρέπει να το δηλώσεις να παίζει σε bridge mode και να βλέπει με τη σειρά του το ρούτερ μέσω της getway.

Ολα αυτά καλά αλλά στην πράξη δεν βγαίνει τίποτα...
Οταν το πάω στην επιλογή adapter χάνει την επαφή, δεν μπορώ να μπω στο web interface και αναγκάζομαι να το κάνω reset...

Re: Απάντηση: wifi σε dreambox

Ολα αυτά καλά αλλά στην πράξη δεν βγαίνει τίποτα...
Οταν το πάω στην επιλογή adapter χάνει την επαφή, δεν μπορώ να μπω στο web interface και αναγκάζομαι να το κάνω reset...

Το πρόβλημα σου είναι ότι η ασύρματη κάρτα της M/B δεν κάνει cross conection με την ethernet.

Δοκίμασε να δηλώσεις access point την ασύρματη της Μ/Β και να δώσεις σαν getway την local ip του ρούτερ.

Κάτι σου ξεφεύγει και ίσως δεν μπορείς να μας το δώσεις να το καταλάβουμε και εμείς.
Δηλαδή το asus να έχει σαν getway την ip του access point της M/B και το access point να έχει getway την ip του ρούτερ.

ένα μικρό παράδειγμα:

router m/b ethernet m/b a/p asus

192.168.1.1 192.168.1.2 192.168.1.3 192.168.1.4
192.168.1.1(g/w) 192.168.1.2(g/w)* 192.168.1.3(g/w)

*εδώ έβαλα getway την ip της ethernet μήπως και κάνει εσωτερικό connection αν δεν δουλέψει δοκίμασε να βάλεις την 192.168.1.1 δηλ. αυτή του ρουτερ.(Δεν θα είχες πρόβλημα αν το ρούτερ σου ήταν ασύρματο)

Last edited:
Λίγο ποιο καλύτερα τοποθετημένο:

ένα μικρό παράδειγμα:

router
192.168.1.1 local ip

m/b asus
192.168.1.2 local ip
192.168.1.1 getway

access point m/b
192.168.1.3 local ip
192.168.1.2 getway*

asus bridge
192.168.1.4 local ip
192.168.1.3 getway

*εδώ έβαλα getway την ip της ethernet μήπως και κάνει εσωτερικό connection αν δεν δουλέψει δοκίμασε να βάλεις την 192.168.1.1 δηλ. αυτή του ρουτερ.(Δεν θα είχες πρόβλημα αν το ρούτερ σου ήταν ασύρματο)

Καταρχάς για να καταλαβαινόμαστε καλύτερα:

router=bauteck της Conn-x
m/b asus=τοπική σύνδεση ethernet η οποία μέσω switch λαμβάνει το internet του router?
access point m/b= η ασύρματη κάρτα της μητρικής?

asus bridge: Το μικρό access point της asus που θα πρέπει να ρυθμιστεί ώς adapter???

Εάν κατάλαβα καλά προχωράμε:

Δεν έχω δηλώσει σαν Access Point την m/b, δεν ξέρω πώς να το κάνω, απλά επειδή σκέφτηκα κατευθείαν την ασύρματη κάρτα εφόσον είχα το πρόγραμμα, έβαλα σαν Access Point αυτή. Το ερώτημά μου είναι όμως:

Να ρωτήσω τα εξής:

1.Το router είναι στην επιλογή DHCP. Στην m/b asus η ip είναι στο automatic (παίρνω αυτόματα όποια ip μου δώσει ο ρούτερ).
Εσύ μου λες να καταργήσω εκεί το αυτόματο και να δώσω manual ip?
Τότε θα πρέπει να αλλάξω και τις ρυθμίσεις του router από DHCP σε manual ip και να δώσω εύρος ip's???
2.Στο access point m/b το πρόγραμμα που είναι εγκατεστημένο (δεν μπορώ να το αποφύγω γιατί ταυτόχρονα εγκαθιστά και τους drivers της ασύρματης κάρτας) στο setup wizard έχω πολλές επιλογές: Στην αρχή (AP mode ή station mode. Εάν επιλέξω AP μετά έχω να επιλέξω ad hoc ή infrastructure...Τι επιλέγω?

Τέλοσπάντων εάν δεν την παλέψω με το wizard εκεί πώς μπορώ να παρακάμψω το πρόγραμμα της ασύρματης κάρτας και να φτιάξω από τις ρυθμίσεις των windows την ασύρματη κάρτα σαν AP και από εκεί να "παίξω μπάλλα"? Θα πρέπει παράλληλα με αυτές τις πληροφορίες που μου έδωσες να κάνω και κάποιο bridge μεταξύ m/b asus-access point m/b???

asus bridge: Εάν εδώ εννοείς το AP wifi asus 330 και όχι την bridge τότε:

Αυτό το μηχανηματάκι έχει 4 modes: 1.Gateway, 2.AP 3.Adapter 4.repeater.

Σίγουρα η ρύθμισή του είναι Adapter?

Εχει κάπου δεξιά ένα κοινό menu για όλες τις ρυθμίσεις. Μου λες ότι εκεί θα περάσω με το χέρι (και όχι DHCP την ip?)

Ευχαριστώ πολύ

Πρέπει να τα κάνεις όλα χειροκίνητα το DHCP το ξεχνάς.

Στην Μ/Β asus την ip την βάζεις χειροκίνητα όπως σου ανέφερα στο ποιο πάνω post.

Στην ασύρματη κάρτα της Μ/Β οπωσδήποτε infrastructure και με τις ip που σου ανέβασα.

Στο a/p asus 330 βάζεις το mode getway εφόσον το συνδέσεις με τον dreambox. Δοκίμασε και την adapter.

Σε όλα subnet mask 255.255.255.0

Κάτι άλλο το baudeck είναι το ασύρματο η το ενσύρματο;

Last edited:
To bautek είναι ασύρματο αλλά επειδή στο σημείο που βρίσκεται δεν υπάρχει οπτική επαφή με τον χώρο το έχω κάνει ενσύρματο (έχω απενεργοποιήσει το wifi). Βασικά θέλω από το pc μου να παίρνει internet το asus και όχι από το router. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα τις εφαρμόσω και θα σου πω εάν κολλάω κάπου.

1.Πρέπει εφόσον θα τα κάνω χειροκίνητα όλα να μπω στο router και να του δώσω manual ips? Η μπορώ να το αφήσω στο DHCP και να βάλω την ip manual στο pc?
2.To asus wifi 330 πρέπει να το έχω σαν gateway? Γιατί όπου διαβάσω για αυτή τη δουλειά πρέπει να το χρησιμοποιήσω ως adapter...pc δίνει internet---adapter---dreambox λαμβάνει internet...
3.Στο asus m/b θα πρέπει να το ρυθμίσω ως Access Point + infrastructure?
Ευχαριστώ

To bautek είναι ασύρματο αλλά επειδή στο σημείο που βρίσκεται δεν υπάρχει οπτική επαφή με τον χώρο το έχω κάνει ενσύρματο (έχω απενεργοποιήσει το wifi). Βασικά θέλω από το pc μου να παίρνει internet το asus και όχι από το router. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα τις εφαρμόσω και θα σου πω εάν κολλάω κάπου.

1.Πρέπει εφόσον θα τα κάνω χειροκίνητα όλα να μπω στο router και να του δώσω manual ips? Η μπορώ να το αφήσω στο DHCP και να βάλω την ip manual στο pc?
2.To asus wifi 330 πρέπει να το έχω σαν gateway? Γιατί όπου διαβάσω για αυτή τη δουλειά πρέπει να το χρησιμοποιήσω ως adapter...pc δίνει internet---adapter---dreambox λαμβάνει internet...
3.Στο asus m/b θα πρέπει να το ρυθμίσω ως Access Point + infrastructure?
Ευχαριστώ

1. Στο PC manual ip
2. Δοκίμασε getway και αν δεν παίξει προσπάθησε adapter οι ρυθμίσεις λογικά των ip είναι ίδιες. (o dreambox λαμβάνει αλλά και στέλνει internet)
3. Ναι

Paidia mhpos mporo na exo kai ego mia voithia. Eimai kainourios sto Dreambox

Exo ena 800HD kai exo faei to internet na vro to plugin pou to kanei wireless

To adapter einai to Linksys WUSB54GC pou symfona me auta pou exo diavasei einai 100% symvato me to DM.

To image pou exo einai E2 v 0.10. Den mporo na vro to koumpi na anapsei to wlan. Exo valei to stikaki alla den to vlepei
Mhpos mpori kapoios na mou pei apo pou na katevaso to plougin?

To router mou einai to D-LINK Dir 855

Polla xairetismata apo thn souhida kai eyxaristo gia thn bohthia

Last edited: