WIN 7 64-bit & MPC-HC x64

Μια χαρα ειναι ο MPC, αλλα αν καποιος θελει να παιζει mkv με DTS/AAC και υποτιτλους μεσα απο το περιβαλλον του Media Center?

dimitris με όλο το σεβασμό στις γνώσεις και την βοήθεια που μου έδωσες:
ματρόσκες όπως το alien resurection 2 in 1 από τον grond τις έβγαζε με απαράδεκτη πράσινη εικόνα όλα τεράστια τετραγωνικά πίξελ...γενικά δε βλεπότανε. Επίσης η επιλογή Haali ήταν μη επιλέξιμη στο μενού του. Μόλις εγκατέστησα το haali αυτόνομο η επιλογή στον MPC άνοιξε, την επέλεξα και το έργο έπαιξε νεράκι...
τώρα για τις σωστές ρυθμίσεις του 64μπιτου MPC-HC δεν τις έχουμε εδώ...
και οι μόνες που υπάρχουν είναι εκείνες οι παλιές που προυποθέτουν coreAVC and AC3...τα οποία θεωρείς περιττά και δεν τα έβαλα...
μήπως να γράψει κανείς νέο οδηγό με τα ελάχιστα απαραίτητα; δηλ. το fddshow για 7.1; και τις σωστές ρυθμίσεις για τον player;

Σωστά, τα 2 σε 1 που περιέχουν δύο version του ίδιου έργου (και μπορείς να επιλέξεις αυτή που θες), είναι πιθανότατο να θέλουν special splitter, είναι η εξαίρεση στον κανόνα... Προσωπικά τα αποφεύγω γιατί γίνεται μπέρδεμα και με τους υπότιτλους (άλλοι είναι για τη μια version, άλλοι για την άλλη).

Όσο για τα settings του MPC-HC, αν δεν θες HD ήχο, δεν χρειάζεται οδηγός, (σχεδόν) όλα παίζουν με τα original settings.

Αν θες HD ήχο, κάνεις install το ffdshow και παίζεις μόνο τον ήχο μ' αυτό. Δηλαδή αφού το κάνεις install πας στο ffdshow audio decoder configuration, στο output και επιλέγεις όλα τα checkbox που αφορούν DTS-HD και Dolby TrueHD. Μετά πας στον MPC-HC -> options -> external filters και κάνεις add τον ffdshow audio decoder και "Prefer".

Δεν έχει κανένα άλλο μυστικό!

Μια ερωτηση και απο μενα βρε παιδια.......

Εχω εδω και δυο μερες τον Pioneer Lx-83 και παιζω μονο απο pc...μεσω καρτας γραφικων Ati-Sapphire Radeon Hd 6870 hdmi 1.4a.

Mεχρι τωρα επαιζα με ΚΜ και ΜPC-HC σε Windows 7 64b με core Avc -Evr-Ac3-reclock....kαμια δεκαρια terra ματροσκες και blurays .

Tωρα που θελω Hd ηxo ποιος πιστευεται οτι ειναι ο ιδανικος συνδυασμος με τα μεγιστα αποτελεσματα?
Θεωρω πλεον οτι θα πρεπει καποιους codecs να τους καταργησω(ποιους λετε)..

Δωστε λιγη βοηθεια αν θελετε γιατι κατι δεν κανω καλα και παροτι απο την διαχειρηση συσκευων ηχου εχω ενεργοποιησει την Ατι παρολα αυτα εχω αποκλειστικα ηχο PCM.....και κοντευω να σκασω...ξερετε τωρα ,καινουριος ενισχυτης και να μην τον ακους ....ε ειναι κομματακι παρακρουση ετσι?

Καλοδεχουμενες ολες οι αποψεις....να ειστε ολοι καλα και φυσικα.....καλα κουραγια να εχουμε...το ΔΝΤ μου μεσα!!!!!:music-smiley-005:

Τα καταργείς όλα και κατεβάζεις μόνο τα τελευταία ffdshow tryouts x64 και MPC-HC x64. Δηλώνεις το ffdshow audio στον MPC-HC και του ορίζεις να κάνει bistream τα DTS, DTS-HD, DD, και DD TrueHD audio formats.

Τα καταργείς όλα και κατεβάζεις μόνο τα τελευταία ffdshow tryouts x64 και MPC-HC x64. Δηλώνεις το ffdshow audio στον MPC-HC και του ορίζεις να κάνει bistream τα DTS, DTS-HD, DD, και DD TrueHD audio formats.

Αρχικα σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου Δημητρη...:music-smiley-005:

Kουτες ερωτησεις τωρα.......που οριζεις στο MPC να κανει bitstream?

Ποια επιλογη τικαρουμε στο MPC στα οptions :output,external filters,AUDIO RENDERER,formats?

Kαταργουμε τον EVR?

Επισης στην επιλογη Audio Switcher τικαρουμε τα 5 ηχεια που εχω η το βρισκει αυτοματα
Γιαυτο εγραψα ....κουτες ερωτησεις........βρισε-βρισε...θα το αντεξω!!!!

Last edited:
στην παραπάνω οθόνη eγώ με βάση τις οδηγίες του Δημήτρη εχω το μιξερ απενεργοποιημένο

στο mpc: add external decoder - ffd audio, το επιλέγεις σαν prefer

Το mixer όταν θέλεις να κάνεις τον ήχο bitstream προς τον ενισχυτή πρέπει να τον έχεις απενεργοποιημένο. Μόνο όταν θες να κάνει την αποκωδικοποίηση το PC (με σαφώς χειρότερο αποτέλεσμα και χωρίς HD ήχο) ενεργοποιείς το mixer.

Ο ενισχυτής με το bitstream παίρνει το σήμα σαν data και το αποκωδικοποιεί αυτός. Μέσα στην αποκωδικοποιημένη πληροφορία βρίσκονται και τα κανάλια του ήχου, δεν χρειάζεται να τα ορίσεις κάπου.

Για το ffdshow όπως το λέει ο Γιάννης

Last edited:
Πολλες καλημερες....σε ολους!!!!!!!!!

Λοιπον ,με την βοηθεια του φιλου Δημητρη και φυσικα του Ichaltou που εχθες το βραδυ τον ειχα 1 ωρα στο τηλεφωνο για τα σεταρισματα ........επιτελους εχω HD ηχο απο το pc και τον Pioneer lx 83.......
Παιζοντας λοιπον(με FFD show) ειτε με Mpc-hc ειτε με ΚΜ PLAYER ,ειτε με Total media theater 5 ο ηχος με συνδυασμο ηχειων 802 Ν,center HTM1 ,kRELL FPB 400 CX και τον Πιονερο....τι να πω ....μου εχει φυγει απο χθες το κλαπετο απο την πληροφορια που βγηκε απο τα ηχεια...........:music-smiley-005::Banane0:

Μου φαινεται οτι τα 10 τερα που εχω πρεπει να τα ξανακατεβασω σε DTS-HD Master audio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:drummer:

Ναστε καλα βρε παιδια που τα ψαχνεται και μας τα προσφερεται βασιζομενοι στην καλη σας συνφορουμιστικη διαθεση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χιλια ευχαριστω απο καρδιας!!!!!!