Re: Απάντηση: Win 7 και δίκτυο;
Κι όταν έχεις ολόκληρο NAS shared στο δίκτυο τι πρέπει να κάνεις; σκοπιά στο activity του WiFi;
Πάντως ρε παιδιά, κανένας γνωστός μου ή ακόμα και από εδώ μέσα δεν έχω ακούσει να του την έχουν πέσει τόσο χοντρά και να έχει χάσει δεδομένα. Δεν έχω ασχοληθεί με χάκινκγ βέβαια, αλλά μήπως πρέπει να είναι πολλές οι συγκυρίες για να συμβεί το τραγικό;
Οι πιτσιρικάδες συνήθως χαζεύουν τις φωτογραφίες σου , κάνουν download τις ταινίες σου με καλή ταχύτητα (και όχι από adsl) κ.ο.κ. αντιγράφουν και κανα word. Συνήθως δε βανδαλίζουν. Για αυτό λέω σκεφτείτε καλά τι μοιράζετε.
Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μοιράζετε λ.χ. όλες τις φωτογραφίες σας σε όλο το δίκτυο σας?
Στο NAS σου προτείνω ένα χρήστη read και ένα write.
Write μόνο από το PC σου.
Read από το HTPC, iPad etc.
Θα μου πεις, έτσι δε θα μπορέσω να κάνω update mp3tags από το HTPC… ακριβώς αυτός είναι ένας σοβαρός κίνδυνος ΙΜΗΟ,
να βάλεις ένα πειραματικό software στο htpc, και να ‛πειραχτεί’ ότι έχεις στο nas.
Όπως και στην περίπτωση του NAS – και ξεχνώντας το homegroup - να προτείνω:
Φτιάξτε ένα νέο χρήστη στο PC σας λ.χ. όνομα MyDummyUser , όχι administrator, και βάλτε ένα password
Σε κάθε directory, Sharing and Security -> προσθέστε στη λίστα τον MyDummyUser με δικαιώματα μόνο read
Δημιουργήστε ένα directory με όνομα Incoming για να στέλνετε ότι θέλετε σε αυτό τον υπολογιστή. Σε αυτό το directory δώστε read+write στον MyDummyUser
Από τους άλλους υπολογιστές όταν συνδέεστε σε αυτόν δώστε το username MyDummyUSer και το Password (έχει και επιλογή remember password)