Win 7 και δίκτυο;

Μηπως υπερβαλλουμε λιγακι με τις ρυθμίσεις των shares κλπ;

Μηπως απλως, όπως ειπε κι ο Δημητρης, ενα καλο κλειδωμα στο wifi κι απο εκει και περα ολα μεσα στο δικτυο ελευθερα;

+1

Οταν ένα πρωι πας στο PC σου και δεις ένα καινούργιο administrator account ...που δεν έχεις φτιάξει εσύ... όπως συνέβη σε μένα, τότε μιλάμε ξανά για υπερβολικές προφυλάξεις...

Τελικά οτι σβήνεις μέσω δικτύου γιατί δεν πάει σε κανένα κάδο ανακύκλωσης?

Θέλει όντως πολύ προσοχή.

Όταν έχεις παραπάνω από δύο μηχανήματα στο σπίτι, πρέπει να μπεις στην λογική να στήσεις και άλλο ένα που θα εκτελεί χρέη server, να μπαίνουν εκεί όλα τα ευαίσθητα αρχεία, να έχει δύο δίσκους mirror raid, ένα καλό password και τέλος. Σκόρπια αρχεία σε διάφορους δίσκους ανά το δίκτυο, είναι πολύ τρόπος να φάει ιό κάποιο μηχάνημα, ή να σκάσει δίσκος και να κλαις, ή ακόμη και να κάνεις την χαζομάρα μόνος σου και να πατήσεις κάνα delete στο δίκτυο και μετά χαίρεται...

ο γιόκας μου τις προάλλες αθελά του κιόλας ... είδε αυτά που δεν έπρεπε να δεί απο το λαπτοπιο της γειτονισας ....

( εμένα δεν με χάλασε βεβαια :jester: ,,, )

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα.
Στο σπιτι υπηρχαν 4 pc σε home network που το καθενα εβλεπε δισκους απο το αλλο. Password σε κανενα.
Προστεθηκε ενα ατομακι για downloader και για να εχω remote desctop αναγκαστηκα να βαλω password στον user. Απο αυτο το pc οταν παω να δω δισκους σε αλλα pc μου ζηταει user name και network passwork. Αλλα και για να δω δισκους σε αυτο το pc απο τα αλλα pc παλι μου ζητειται password.
Συμπερασμα. Αν δωσεις password στα windows σε pc σε home network y.a.f. *
Αν δεν δωσεις δεν μπορεις να εχεις remote desktop.
Το user name ειναι το ιδιο σε ολα τα pc.

*you are fraked

Για αυτό προτείνω να φτιάξεις ένα δεύτερο χρήστη – όχι admin, αλλά με πρόσβαση read όπου θές και write όπου θές.
Η φάση με τον ίδιο χρήστη παντού δε βοηθά από ένα σημείο και μετά…

Σε ολα τα pc? Το θεμα ειναι οτι ειναι μοιρασμενο σημαντικο υλικο :grinning-smiley-043 που πρεπει να ειναι προσβασιμο σε ολα τα pc λογω Media browser. Μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα. Αν βαλω δευτερο χρηστη σε ολα τα pc θα μου ζηταει συνεχεια password (ή οχι ; ) .
Εκτος αν εννοεις να φτιαξω δευτερο account χωρις Password μονο στον atom και ετσι θα μπορω να βλεπω τους σκληρους του απο τα αλλα pc χωρις να χρειαζομαι password (αλλα θα δουλευει και το remote desktop στο account με το password). Θα το δοκιμασω.

Last edited:
Αν βάλεις έναν χρήστη (αυτόν που έχεις ήδη) σε όλα τα PC με το ίδιο login/pass θα δουλεύει σωστά και δεν θα σου ζητάει password.
Τα windows στέλνουν τα στοιχεία του τρέχοντος χρήστη και αν δεν γίνουν αποδεκτά τότε σου βγάζει popup για password.

Απλά θα πρέπει να βάλεις το login/pass και στο media player.

Το homegroup είναι γ@μάτο! ήρθε για να καλύψει τις δυσκολίες της παραμετροποίησης που είχαν τα windows clients σε workgroups.

Παρότι στα Windows είμαι παππούς και δεν κάθομαι να διαβάσω τις οδηγίες για κάθε νέα τεχνολογία, πιστεύω ότι είναι κρίμα να μην την ψάξουμε 5 λεπτά για κάτι τόσο σημαντικό για τους home users. Ούτε passwords, ούτε κοινά accounts, ούτε enable τους guests... μόνο 5 λεπτά διάβασμα:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/help/homegroup-from-start-to-finish

Το homegroup είναι γ@μάτο! ήρθε για να καλύψει τις δυσκολίες της παραμετροποίησης που είχαν τα windows clients σε workgroups.

Παρότι στα Windows είμαι παππούς και δεν κάθομαι να διαβάσω τις οδηγίες για κάθε νέα τεχνολογία, πιστεύω ότι είναι κρίμα να μην την ψάξουμε 5 λεπτά για κάτι τόσο σημαντικό για τους home users. Ούτε passwords, ούτε κοινά accounts, ούτε enable τους guests... μόνο 5 λεπτά διάβασμα:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/help/homegroup-from-start-to-finish

Συμφωνώ ότι αξίζει το ψάξιμο :-)

Να ρωτησω και κατι ακομα. Στο καινουργιο pcaki, στο network εκει που εχει τα εικονιδια με τα pc που ειναι online, εμφανιζετε και ενα ακομη που ονομαζεται tsclient, εχει κανονικα το εικονιδιο ενος pc (οπως δλδ βλεπω το " bedroom-pc" το "htpc" βλεπω και ενα pc με την ονομασια tsclient.
Εγω τετοιο πραγμα στο σπιτι δεν εχω σιγουρα:BDGBGDB55:
Τι ειναι παλι αυτο; Κινδυνευω;