Win 7 x64 και αναπαραγωγη mkv

konandrio

Established Member
23 March 2008
255
Εδω και δυο βδομαδες προσπαθω να δω mkv χωρις να κλοτσαει η εικονα και δεν το εχω καταφερει, εχω δοκιμασει τα παντα απο συνδιασμο codecs και προγραμματων, μπορει να καταφερω ενα αρχειο να παιζει σωστα αλλα καποια αλλα να μην παιζουν και τουμπαλι. kmplayer, mpc-h, vlc, wmp, wmp x64 και wmc ειναι δοκιμασμενα. Aυτο ειναι το συστημα μου, αν μπορει καποιος που βλεπει τα παντα σωστα, ας ποσταρει , προγραμμα-codecs-nvidia settings.

ASUS P5B \\ CORE 2 DUO E6400 2.13 GHz \\ Palit GTX 295 \\ 4x KINGSTON HYPERX 1GB PC6400 800MHZ \\ VAMPYRE GAMER CASE – BLACK \\ PC Power & Cooling (750W) \\WINDOWS 7 ULTIMATE x64 GR \\sony 42'' 1920x1080 p24

Καλο θα ηταν να γινει κατι τετοιο sticky για να μπορει καποιος να βρισκει παρομοιο συστημα με καποιου αλλου και να στινει κατευθειαν το htpc του.

Μα κατώτερα specs από αυτά που γράφεις, πάλι με Windows 7 x64, έχω μονο CCCP και με mpc-hc δεν εχω κανένα πρόβλημα.

Και τα βλέπω μεσω LAN καθώς στον τοπικό δισκο δεν αποθηκεύω τίποτα. Τους codec του shark, που λέει ο κ. Νάκος, δεν τους έχω δοκιμάσει για να ξέρω, αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά για το CCCP.

Μα κατώτερα specs από αυτά που γράφεις, πάλι με Windows 7 x64, έχω μονο CCCP και με mpc-hc δεν εχω κανένα πρόβλημα.

Και τα βλέπω μεσω LAN καθώς στον τοπικό δισκο δεν αποθηκεύω τίποτα. Τους codec του shark, που λέει ο κ. Νάκος, δεν τους έχω δοκιμάσει για να ξέρω, αλλά μπορώ να σου πω με σιγουριά για το CCCP.

Το πρωτο που εβαλα ηταν του shark007.
Θα δοκιμασω και cccp, αν μπορεις πες μου codecs ειναι ενεργη κατα την διαρκεια αναπαραγωγης.

Ερωτηση: Σε τι refresh rate εχεις ρυθμίοσει την κάρτα γραφικών? Εάν είναι κάτι διαφορετικό από 24 (για ταινίες) ό,τι και να κάνεις πάντα θα κλοτσάει.

Συγνωμη για το offtopic αλλα ποιο ειναι ο καλυτερος ρυθμος ανανεωσης για την προβολη ταινιων?Εμενα παντως η καρτα γραφικων συνδεδεμενη με ενα απλο 4:3 lcd μονιτορ μου εχει να επιλεξω ητε 60 hz hte 75hz

Μου κάνει εντύπωση. Με τον υπολογιστή μου, που είναι χαμηλότερων δυνατοτήτων από τον δικό σου βλέπω μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα 1080p mkv.
- AMD ATHLON 64 X2 5600+, 1x2 GB muskin RAM (STOCK SPEED), 2xGEFORCE 8600GTS (sli), WINDOWS 7 x64 Ultimate
Και τα προγράμματα:
- Media Player Classic
- FFDSHOW
- HAALI media splitter
και παίζουν όλα μια χαρά...

Αναρωτιέμαι μήπως το πρόβλημα έχει να κάνει με την απεικόνιση στην τηλεόρασή σου και όχι με το στήσιμο του υπολογιστή για την αναπαραγωγή Mkv. Σε αναπαραγωγή dvd παρουσιάζονται τα ίδια προβλήματα? Αν ναι είναι μάλλον θέμα κλειδώματος 99%.

Last edited:
Απάντηση: Re: Win 7 x64 και αναπαραγωγη mkv

Συγνωμη για το offtopic αλλα ποιο ειναι ο καλυτερος ρυθμος ανανεωσης για την προβολη ταινιων?Εμενα παντως η καρτα γραφικων συνδεδεμενη με ενα απλο 4:3 lcd μονιτορ μου εχει να επιλεξω ητε 60 hz hte 75hz

Είναι το native refresh rate του βιντεο. Στην προκειμενη περίπτωση 24 εαν πρόκειται για ταινια.

Απάντηση: Re: Win 7 x64 και αναπαραγωγη mkv

Εννοειτε.

Και είσαι σίγουρος ότι σε αυτή την σάρωση έχει κλειδώση στην τηλεόραση? Μήπως έχεις ενεργοποιημένα τίποτε φίλτρα βελτίωσης εικόνας της TV? Καλό θα ήταν να τα κλείσεις μέχρι να δείς τι φταίει.

Re: Απάντηση: Win 7 x64 και αναπαραγωγη mkv

Εμένα και στα 50 και στα 60Ηz παίζει μια χαρά.

Και στα 24 τι κανεις?

Τα εχω απενεργοποίησει ολα τα φιλτρα τιβί.
Αν μπορεί καποιος με παρόμοιο συστημα να μου πει προγραμμα και φιλτρα που ειναι ενεργα στην αναπαραγωγή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Win 7 x64 και αναπαραγωγη mkv

Και στα 24 τι κανεις?

Τα εχω απενεργοποίησει ολα τα φιλτρα τιβί.
Αν μπορεί καποιος με παρόμοιο συστημα να μου πει προγραμμα και φιλτρα που ειναι ενεργα στην αναπαραγωγή.

Ακολούθησε τον οδηγό: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809

Είναι για Vista αλλά δεν έχει πρόβλημα και στα 7.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Win 7 x64 και αναπαραγωγη mkv

Ακολούθησε τον οδηγό: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809

Είναι για Vista αλλά δεν έχει πρόβλημα και στα 7.-bye-

Ειναι δοκιμασμένο και αυτό, θα δοκιμασω αλλαγή καλωδίου. Παντος blu ray βλεπω κανονικα με media theater.
Με βλεπω να καταλήγω σε κατι ετοιμο media center.

Το πρωτο που εβαλα ηταν του shark007.
Θα δοκιμασω και cccp, αν μπορεις πες μου codecs ειναι ενεργη κατα την διαρκεια αναπαραγωγης.

δεν κάνω καμία απολύτως ρυθμιση.

setup και αναπαραγωγή. Και πίστεψέ με... Κάνω format και επανεγκατάσταση στα PC μου πολύ πιο συχνά απ'όσο φαντάζεσαι :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Δοκίμασε κάτι που εκτιμώ αυτό είναι το πρόβλημά σου.Ανέβασε λίγο τον επεξεργαστή με overclocking. Βάλτον π.χ. στα 2,5GHz.Επειδή η επεξεργασία σε καθαρά Hertz που απαιτεί το mkv γίνεται καθαρά από CPU, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αυτό να σου δημιουργεί το πρόβλημα. Ο φίλος π.χ. που λέει ότι έχει χειρότερο σύστημα από σένα, δεν έχει, μιας και η CPU του τρέχει σε πολύ μεγαλύτερη συχνότητα.
Επίσης, εννοείτε αν έχεις PS3 μην ασχοληθείς καν με το PC. Κάντο Media server, πέτα το PS3 στο lan, κατέβασε το PS3 media server και καθάρισες, παίζε τα πάντα από κει.

Last edited:
Τον επεξεργαστη τον εχω κλοκαρει στα 3 αλλα τζιφος, ps3 εχω αλλα μου φενεται υπερβολη για να δω μια ταινια να εχω τοσες συσκευες σε λειτουργεια, προτιμω να παρω κανα popcorn a100.

Χεχε, όχι βρε συ καμμία σχέση. Άκουσέ με και θα με θυμηθείς. Δοκίμασε να βάλεις το PS3 όπως σου λέω και είναι ένας εντελώς νέος κόσμος. Pop corn μόνο να τρως :)