Win7 και ταξινόμηση mp3

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Καλησπέρα
Δεν ξέρω αν είναι εδώ η σωστή κατηγορία αλλά δεν ξέρω και που αλλού να ρωτήσω . Έχω ένα θέμα με τα win 7 ultimate sp1 που τρέχω στο tower pc που με εκνευρίζει . Αποθηκεύω χρόνια τώρα τα mp3 σε ένα drive στην διαδρομή D:\Mp3\ και ακολουθεί φάκελος ανά έτος πχ D:\Mp3\2015 ή πιο αναλυτικά πχ D:\Mp3\2015\Death Cab For Cutie - Kintsugi [2015] . Τόσο ο αρχικός φάκελος Mp3 , όσο και οι ενδιάμεσοι έχουν Τύπος: Φάκελος αρχείων. Χρησιμοποιώ ταξινόμηση κατά ημερομηνία τροποποίησης , Άυξουσα έτσι ώστε κάθε φάκελος που κατεβάζω να εμφανίζεται τελευταίος στην λίστα . Με αυτόν το τρόπο έχω μια ιδέα τι κατέβασα τελευταία και δίνω μια σχετική προτεραιότητα για ακρόαση . Παραδόξως , κάποια άλμπουμς (φάκελοι) όταν τους ακούσω βγαίνουνε τελευταίοι στην λίστα σαν να έγινε κάποια τροποποιηση σε αυτό το αλμπουμ . Αυτό δεν συμβαίνει πάντα , ούτε με όλα τα αλμπουμς , αλλά συμβαίνει αρκετά συχνά .Όταν δώ ότι κάποιο παλιότερο δισκάκι έχει πάρει θέση στο τέλος της λίστας μαζι με τα πιο καινούρια , ελέγχω τις ιδιότητες του με το Attribute Changer 7 και παρατηρώ πως έχει αλλάξει ημερομηνία τροποποίησης σε σχέση με την ημερομηνία δημιουργίας . Τα Mp3 μου τ'ακούω με το winamp και δεν έχω δοκιμάσει άλλους Players προκείμενου να δω αν και αυτοί φαίνεται να τροποποιούν τον φάκελο κατά την ακρόαση . Όπως και να έχει θέλω να κρατήσω το winamp όσο πρωτόγονο και αν είναι . Με δεξί κλικ , ταξινόμηση κατά , περισσότερα βρήκα μια επιλογή που λέει "δημιουργία περιεχομένου" και σε αύξουσα μορφή παίρνω περίπου αυτό που θέλω με την διαφορά ότι κάνει κάποια περίεργη ομαδοποίηση . Γιατί συμβαίνει αυτό με το winamp καμία ιδέα ?

Ευχαριστώ
 
Θα επιχειρήσω μια υπόθεση από το λίγο που θυμάμαι το Winamp.
Και αν θυμάμαι καλά,έβρισκε αυτόματα τίτλους,κλπ κι αυτό.
Αν λοιπόν τα metadata των αρχείων δεν συμφωνούν με αυτά που βρίσκει τα τροποποιεί,έστω και σε παραμέτρους που μπορεί να μην φαίνονται ή σε εξώφυλλα κλπ.

Δεύτερη υπόθεση,είναι το να του έχεις ορίσει να εφαρμόζει Replay Gain,οπότε αποθηκεύει στα metadata την τιμή που ορίζει οπότε και τα τροποποιεί.

Ψάξε πονηρά πάντως και θα την βρεις την άκρη,δεν υπάρχει περίπτωση.
 
Re: Απάντηση: Win7 και ταξινόμηση mp3

Θα επιχειρήσω μια υπόθεση από το λίγο που θυμάμαι το Winamp.
Και αν θυμάμαι καλά,έβρισκε αυτόματα τίτλους,κλπ κι αυτό.
Αν λοιπόν τα metadata των αρχείων δεν συμφωνούν με αυτά που βρίσκει τα τροποποιεί,έστω και σε παραμέτρους που μπορεί να μην φαίνονται ή σε εξώφυλλα κλπ.

Δεύτερη υπόθεση,είναι το να του έχεις ορίσει να εφαρμόζει Replay Gain,οπότε αποθηκεύει στα metadata την τιμή που ορίζει οπότε και τα τροποποιεί.

Ψάξε πονηρά πάντως και θα την βρεις την άκρη,δεν υπάρχει περίπτωση.

Ναι κατάλαβα . Δεν είχα υπόψην μου ότι σε έτοιμους φακέλους συνδέεται σε cddb για να βρει ή να αλλάξει καποια στοιχεία των αρχείων . Αυτό ίσως είναι και η απάντηση γιατί μου το παρουσιάζει μια φορά μόνο σε κάθε φάκελο και στην πρώτη ακρόαση συνήθως .Μετα όσες φορές και αν τα ακούσω δεν υπάρχει άλλη τροποποίηση . Βέβαια ίσως να επρέπε να με ρώτήσει π.χ ότι βρέθηκε διαφορετική λίστα κομματιών , να κάνω τροποποίηση ? ? Οπως και αν έχει κράτησα την ταξινόμηση με κρίτηριο " Ημερομηνία Δημιουργιας Περιεχομένου " κατάργησα την όποια ομαδοποίηση και τα βλέπω πλέον με την σειρά λήψης , αυτό που δηλαδή ήθελα εξαρχής .

Ευχαριστω