Window Home Server (Δωρεάν για 4 μήνες)

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,156
ΑΘΗΝΑ
Κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2007. Μετά τις παιδικές ασθένειες που πέρασε, ξαναβγήκε ανανεωμένος στα μέσα του 2008. Ως τώρα χρησιμοποιώ Windows 2000 Server και βέβαια, ψάχνω για κάτι πιό κατάλληλο για το σπίτι...
Τον παρήγγειλα από εδώ.
Μπορεί να είναι η λύση για τη πρόσβαση σε όλα τα media αρχεία που έχετε, σε οποιονδήποτε δίσκο/PC του οικιακού δικτύου.
Δοκιμάστε το, δωρεάν για 4 μήνες...

Τον έχω παραλάβει εδώ και μια εβδομάδα (το παραπάνω trial) αλλά που χρόνος να τον δοκιμάσω..

Φαίνεται πολλά υποσχόμενος (για οικιακό περιβάλλον πάντα), και θα έρχεται και σε πολύ ανεκτή τιμή.

Πάει κοντά ένας χρόνος που το έχω στήσει και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Είχα βαρεθεί τα backup σε dvd και ήθελα μια κεντρική λύση, επίσης με βόλεψε το αυτοματοποιημένο καθημερινό backup στους υπόλοιπους υπολογιστές του σπιτιού (άλλοι 3) και τέλος ήθελα ένα κεντρικό αποθηκευτικό χώρο (δε τους πολυπάω τους εξωτερικούς δίσκους και με εκνεύριζε και η διασπορά των αρχείων στους υπολογιστές).

Σαν ιδέα ο home server είναι πολύ καλός και βολικός στη χρήση (το στήνεις, τον αφήνεις και τον ξεχνάς ούτε πληκτρολόγιο χρειάζεται ούτε ποντίκι ούτε οθόνη). Φυσικά αντίστοιχες λύσεις μπορούν να βρεθούν είτε στήνοντας file server σε linux, είτε με κάποιο nas κτλ.

Έχει επιλογές για δημιουργία χρηστών με διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης στους φακέλους, απομακρυσμένη πρόσβαση από παντού, δυνατότητα backup των αρχείων των φακέλων (τα σώζει σε δύο διαφορετικά σημεία με το ανάλογο κόστος σε χώρο), υποστηρίζει media sharing κα.

Φυσικά βολεύει και το γεγονός ότι προσθέτεις σκληρούς ανάλογα με τις ανάγκες (πήρα μητρική με όσο το δυνατόν περισσότερες sata).

Όντας microsoft έκανε την απίστευτη ξεφτίλα. Υπήρχε bug που κατέστρεφε τα αρχεία κάτω από ορισμένες συνθήκες (μόνο η microsoft θα έβγαζε file server που κατέστρεφε τα αρχεία). Τέλος πάντων με το power pack που βγήκε πριν περίπου 4 μήνες λύθηκε το πρόβλημα.

Και γω γι' αυτό το παράγγειλα. Εχω ένα W2K server στο γκαράζ (3 πατώματα κάτω), χωρίς πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη. Απλώς κάθεται και κάνει τον server. Ομως δεν έχει ούστε στο ελάχιστο τις ευκολίες του WHS.