Windows 10

Απάντηση: WINDOWS 10

(Κάνω copy/paste το πόστ από τις ρυθμίσεις mpc-hc)
Μετά από καθαρή εγκατάσταση και format στα windows 10 64bit (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δούλεψαν σωστά - πριν είχα όλο κολλήματα, καθυστερήσεις και με τις μισές λειτουργίες να μην υφίστανται) εγκατέστησα ξανά τον φοβερό mpc-hc. Οι ρυθμίσεις δυστυχώς δεν κρατήθηκαν στη μνήμη με αποτέλεσμα να ανατρέξω στον πολύ καλό οδηγό του av club που κάποιος καλός φίλος - ο θεός του κόσμου να τον έχει καλά - δημιούργησε. Εντόπισα ορισμένα θεματάκια για τα οποία θα ήθελα την βοήθειά σας αν είναι δυνατόν. Καταρχήν το lap top είναι ένα hp pavillion dv6 με intel i5 /ati 7xxx / intel HD 3000 / 6gb ram. Το mpc-hc είναι σεταρισμένο με madvr/lav filters. Η ati ποτέ δεν δούλευε με madvr. Έβλεπα μαύρη οθόνη. Μόλις πήγαινα στις ρυθμίσεις της ati και έβγαζα τον mpc-hc από την αντιστοίχηση, ΟΛΑ ok. Τώρα με την αναβάθμιση των οδηγών μέσω windows update (αλλά και μόνος μου που έκανα απεγκατάσταση/εγκατάσταση για πιο καλό αποτέλεσμα), δεν μπορώ καν να κάνω την αντιστοίχηση σε mpc-hc ή JRiver για παράδειγμα. Μου βγάζει ένα "λουκετάκι" - είναι κλειδωμένη η συγκεκριμένη αντιστοίχηση δηλαδή. Αν γνωρίζει κάποιος φίλος κάτι, θα το εκτιμούσα! Ενδεχομένως βέβαια αυτό να οφείλεται στα windows 10 τα οποία δεν έχουν τελειοποιηθεί ακόμη (για πόσο ακόμη θα είμαστε beta testers) ή στη αναβάθμιση των οδηγών. Επίσης στον οδηγό ρύθμισης του mpc-hc έχω παρατηρήσει ότι στην εικόνα της ρύθμισης των internal filters, στα transform filters δεν γίνεται κάποια αλλαγή. Μήπως πρέπει να ξετικάρουμε όπως πριν τα H264, VC1 κτλ. ? Εν τω μεταξύ και οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην καρτέλα fullscreen σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις που προτείνονται για τον madvr για 1080p 24p, μου τα κάνουν όλα μαντάρα (η οθόνη από 1920x1080 μου γυρνάει στην ανάλυση του lap top και στα 60hz από 24hz). Ξετίκαρα τα "use autochange...", "apply default..." και "restore resolution..." και όλα δούλεψαν μια χαρά...

Re: WINDOWS 10

και εγω εχω πολλα..περιεργα θεματα με τα 10αρια http://avclub.gr/forum/showthread.php/73170-ΑΤΙ-10-12-απορια-sos/page5
ξερεις τι ειναι να σου δειχνει αναλυση 1920χ1080(την σωστη δηλαδη)και να βλεπεις μεγαλα εικονιδια και να ανοιγουν σωστα οι εφαρμογες και σε επομενο ρισταρτ,να βλεπεις σε σωστη αναλυση τα εικονιδια και τεραστιες τις εφαρμογες ...?
κατι παιζει με τον οδηγο thw ATI,που κατεβαινει απο τα windows update.αντε βγαλε ακρη..

Απάντηση: Re: WINDOWS 10

και εγω εχω πολλα..περιεργα θεματα με τα 10αρια http://avclub.gr/forum/showthread.php/73170-ΑΤΙ-10-12-απορια-sos/page5
ξερεις τι ειναι να σου δειχνει αναλυση 1920χ1080(την σωστη δηλαδη)και να βλεπεις μεγαλα εικονιδια και να ανοιγουν σωστα οι εφαρμογες και σε επομενο ρισταρτ,να βλεπεις σε σωστη αναλυση τα εικονιδια και τεραστιες τις εφαρμογες ...?
κατι παιζει με τον οδηγο thw ATI,που κατεβαινει απο τα windows update.αντε βγαλε ακρη..

Άστα.... Εν τω μεταξύ εγώ κατέβασα και δοκίμασα και τον beta από το site της AMD, αφού πρώτα απεγκατέστησα τον υπάρχον οδηγό και έκανα επανεκκίνηση, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει. Ας ελπίσουμε ότι η AMD θα εντοπίσει το πρόβλημα και θα το διορθώσει. Χτες έκανα recovery στο laptop (έγινε δηλαδή όπως όταν το έβγαλα απ' το κουτί του) και αφού έκανε όλα τα updates των windows 7 (πάνω από 2ωρο), προχώρησα σε εκ νέου αναβάθμιση σε windows 10 και έπειτα σε καθαρή εγκατάσταση. Το laptop τώρα είναι σαν να το αγόρασα μόλις με εγκατεστημένα τα windows 10. Φυσικά το πρόβλημα με την αντιστοίχηση των εφαρμογών (κυρίως των software players που μας ενδιαφέρουν), παραμένει.

εαν τις κανω duplicate,δεν υπαρχει κανενα προβλημα.παιζει κανονικα..εαν κανω disable το dell,παλι εχω το γνωστο θεμα με το kodi(και οχι μονο..).
αυτο που βλεπω ειναι οτι βαση των εικονιδιων,ο οδηγος πρεπει να βλεπει λαθος τις οθονες,γι`αυτο και το μπερδεμα.
δηλαδη ως μεγαλη οθονη βλεπει το dell(24αρι Μονιτορ pc)και ως μικρη οθονη την πλασμα(pioneer 5090H).
δηλαδη Νο1 η dell,Νο2 η Pioneer..

Untitled-2.jpg

και εκει που τα ειχα στησει μια χαρα και πηγαιναν σφαιρα(εκτος του θεματος που αναφερω πιο πανω)με το ανοιγμα εχθες το βραδυ,καποιο update φαινεται οτι εκαναν και η οθονη αρχισε να αναβοσβηνει σαν χριστουγεννιατικο δεντρο.
απ`οτι διαβασα ειναι καποιο bug των windows.Προσοχη λοιπον τι κατεβαζετε(αν και απ`οτι βλεπω,δεν υπαρχει επιλογη να κοψεις καποια Update..).

Απάντηση: WINDOWS 10

Λίγων εβδομάδων λειτουργικό είναι θα στρώσει.
Σε μένα (win10 home 64bit, πρώτη εγκατάσταση σε νέο δίσκο, audio/video εφαρμογές) πάνε όλα καλά πάντως. Και ιδιαίτερα φιλικό περιβάλον θα έλεγα. Μου έφυγε ένα άγχος.

Φροντίστε να εγκαταστήσετε όλα τα updates bios, μητρικής ακόμα και περιφερειακών που υπάρχουν.
Κάποια προβλήματα που είχα με screen saver (δεν μου έκανε τη χάρη να εμφανιστεί), αναπαραγωγή youtube και μερικά ακόμα ψιλοπράγματα (αλλαγές στο μέγεθος των εικονιδίων του desctop, πάγωμα slideshow και γενικώς ρυθμίσεις του personalization) με τις ενημερώσεις και τα καθημερινά updates μπήκαν όλα σε λογαριασμό πλέον.

το θεμα ειναι οτι δεν μπορουσα να κανω τιποτε,με αποτελεσμα να καταληξω στην επιλογη ρισετ.
εννοηται οτι χαθηκαν ολα και παμε παλι απο την αρχη..

πρωτα 7αρια και μετα 10αρια?
γιατι ειχα τα 10αρια επανω,εβαλα σε ενα 2ο παρτισιον τα 7αρια,αλλα δεν μπαινει με τιποτε στα 7αρια.πεταει μπλε οθονη..

δεν ξερω..2 φορες τα περασα,αλλα στο παρτισιον των 7,αρχικα κανει τσεντισκ.εαν το αφησω,κανει το τσεκ και με το που παει να μπει στα 7αρια,βγαζει μπλε οθονη.
θα βρω αλλη εκδοση μηπως φταιει αυτο.
νομιζω παντως οτι το σωστο ειναι εγκατασταση πρωτα τα 7αρια και μετα τα 10αρια.

Εγω τα εκανα αναβαθμιση απο 7 pro 64 bit, σε ssd δισκο και πηγαινουν ΣΦΑΙΡΑ. και ολα τα προγραμματα μου δουλευουν μια χαρα. Θεωρω οτι ειναι το καλυτερο λειτουργικο που εβγαλε η MS.

Τα έχω από τον Αύγουστο, μόνο θετικά έχω να πω.
Ορισμένες ασυμβατότητες με εκτυπωτή και κάρτα ήχου λύθηκαν σχετικά εύκολα, ένα πολύ καλό λειτουργικό ίσως λίγο γρηγορότερο από τα 7.

Τα εχω βαλει και στα 3 PC (2 Laptop kai 1 Desktop) που σε αυτο δουλευω και βαριες εφαρμογες και ειμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευχαριστημενος. Πανε και τα 3 σφαιρα (με καθαρες εγκαταστασεις) χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα. Μπραβο στην MICROSOFT για να μην την βρυζουμε παντα

Ξαφνικά βρέθηκα με Windows 10. Δεν ξέρω ποιος μέσα στο σπίτι έκανε την γκάφα, το πρωί είδα την αλλαγή και ταράχτηκα. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό. Έχω μερικά παλιά προγράμματα που δεν δουλεύουν πια. Και ακόμα δεν έχω δει τι γίνονται οι drivers. Προς το παρόν το Audition λέει ότι δεν μπορεί να γράψει γιατί δεν έχει σύνδεση με την κάρτα ήχου...

Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου αυτή τη στιγμή είναι ότι στο Word Starter 2010 άλλαξαν οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου, το copy από CTRL-C έγινε SHIFT+DEL, κοκ. Αυτό έγινε μόνο στο Word Starter κι όχι στο Excel Starter. Στο Word Starter δεν υπάρχει επιλογή να ορίσω τις συντομεύσεις. Ζήτησα επιδιόρθωση και μου απάντησε ότι ο υπολογιστής δεν είναι συνδεδεμένος με το ίντερνετ κι έκανε "τοπική επιδιόρθωση" χωρίς αποτέλεσμα (παρότι του είπα να ΜΗΝ κρατήσει τις ρυθμίσεις του χρήστη). Τι να κάνω;

Το άλλο εκνευριστηκό είναι ότι σε κάθε επανεκίννηση μου λέει ότι υπήρξε πρόβλημα και ξαναβάζει τον "Edge" default browser, το "Φωτογραφίες" default για τα αρχεία γραφικών, κ.ο.κ..

Το AVG χρειάστηκε επανεγκατάσταση, αλλά μάλλον δουλεύει κανονικά πια. Το Corel 12 δεν δουλεύει καθόλου, οπότε το απεγκατέστησα.

Από ταχύτητα, δεν βλέπω να έχει σημαντική διαφορά, ίσως να είναι λίγο πιο αργό. Έχει αυξηθεί μόνο ο χρόνος έναρξης, αλλά έτσι κι αλλιώς στα 7 έπρεπε να περιμένω για να μπορέσω να κάνω κάτι παρότι το desktop εμφανίζονταν αμέσως.

Έχω δυο ακόμα θέματα που τα κουβαλάω από τα 7 και θα ήθελα βοήθεια. Το πρώτο είναι καμιά 12αριά (δεν υπερβάλω) drivers από τα παλιά κινητά Samsung που αρνούνται να απεγκατασταθούν. Το δεύτερο είναι ότι δεν έχω γραμμή ένδειξης γλώσσας. Πάω στις ρυθμίσεις ζητάω να εμφανίζεται, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Τώρα στα 10 εμφανίσζεται η γραμμή στο login, αλλά όχι μετά!

Εχω ενα παλιο workstation (HP Z800) με αυθεντικα windows 7.

Πλεον η microsoft εβαλε deadline την 29η Ιουλιου για το upgrade στα 10αρια.

Εχοντας προγραμματα με τα οποια εργαζομαι το φοβαμαι το αλμα.

Σκεφτομαι να κανω το εξης :

Nα κλωνοποιησω τον δισκο του συστηματος και να κανω το upgrade. Αν τα προγραμματα δεν δουλευουν αλλαζω δισκο συστηματος και συνεχιζω με τα 7αρια κρατωντας ομως εναν δισκο με 10αρια νομιμα περιμενοντας να λυθουν -αν λυθουν- τα θεματα με τους drivers ?

Να το κανω ή δεν θα ξαναλειτουργησουν τα 7αρια αν η microsoft "σημειωσει" οτι περασα σε 10αρια πλεον ?

Οποιος επιθυμει να βαλει windows 10 χωρις να χασει τα εφταρια,
και χωρις να μπλεχτει με παρτισιον, μπορει να αγορασει εναν δευτερο
εσωτερικο σκληρο οπου θα εγκαστησει κανονικα τα win10.

Το PC θα μπουταρει με ερωτηση για το ποιο λειτουργικο απο τα δυο
θελετε να χρησιμοποιησετε.

Διατηρηση του παλαιοτερου λειτουργικου στο ιδιο PC μπορει να
γινει για να αποφευχθουν δυσαρεστες εκπληξεις ασυμβατοτητας
περιφερειακων η software με το νεο λειτουργικο.

Επίσης καποιος μπορει να κρατησει το παλιο λειτουργικο οταν θελει να μεταβει σε νεο ομαλα,
δλδ χωρις να χασει ουτε στιγμη την λειτουργικοτητα του υπολογιστη του,
παιρνοντας απλετο χρονο να οργανωσει με την ησυχια του το νεο λειτουργικο.

Last edited: