Windows 32bit ή 64bit;

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,539
Εν ετη 2012, τι προτιματε οταν αποφασιζετε να βαλετε windows λειτουργικο;
32bit ή 64bit;
Καποια στιγμη που ειχα βάλει 64 μου την εσπαγε το γεγονος οταν εκανα εγκατάσταση μιας 64μπιτης εφαρμογής, δημιουργουσε φακελο και στο Program Files που ειναι και καλα οι 32μπιτες εφαρμογες.
Δεν ξερω γιατι λειτουργουσε με αυτο το σκεπτικο, αλλα με χαλουσε αυτο το μπαχαλο στο pc.

Επίσης να ρωτησω. Αν εχω βαλει 64bit με 12 γιγα μνημη πχ και χρησιμοποιω 32μπιτες εφαρμογες γιατι αυτες εχω (πχ after effects, photoshop, office κλπ), θα εχω τα οφελη των 64μπιτ οταν κανω post processing ή θα περιορίζομαι στα 3 γιγα μνημη, χαρακτηριστικο στοιχειο των 32μπιτ;

64bit hands down.
Επειδή δέν έχουν όλα γίνει 64μπιτά γιαυτό υπάρχουν διπλές εγκαταστάσεις.
Το Adobe After Effects είναι 64bit απο το Cs4 άν δε κάνω λάθος και τώρα είναι στο Cs6, καταπίνοντας όση RAM του δώσεις. Το ίδιο κ το PS.
Οφέλη εννοείται οτι θα έχεις, θα δείς μεγάλη διαφορά αυτές οι δυο εφαρμογές είναι RAM hogs. Στο AE θέλει λιγο παραμετροποίηση στο πόση μνήμη θα χρησιμοποιεί κάθε πυρήνας για μέγιστο αποτέλεσμα (2-3GB per core περιπου), θελει λιγο διαβασμα στα forums.

Οπωσδήποτε 64 bit.

Τη διαχείριση της μνήμης την κάνουν τα Windows οπότε την βλέπουν όλα τα προγράμματα.

Απάντηση: Re: Windows 32bit ή 64bit;

.............ορισμένα προβλήματα με προγράμματα, ίσως να τάχεις με τα 64μπιτ!

Λίγα προβλήματα με λίγα παλιά προγράμματα

Σε νέο pc ειδικά εάν έχει έστω 4GB RAM,
Και εγώ πάντα 64bit προτείνω

Άντε δηλαδή να εξαιρέσουμε κάνα atom …

Απάντηση: Re: Windows 32bit ή 64bit;

Οπωσδήποτε 64 bit.

Τη διαχείριση της μνήμης την κάνουν τα Windows οπότε την βλέπουν όλα τα προγράμματα.

Ασχετως αν οι εφαρμογες ειναι 32 bit;

..αν οι εφαρμογές είναι 32μπιτες θα χρησιμοποιούν περίπου 2-4 γιγα, απλά μπορείς να τρέχεις πολλές ταυτόχρονα άν υπάρχει αρκετή μνήμη (12+). Όπως κ πολλές εφαρμογές που εξακολουθούν αν είναι 32 έχουν εισάγει tweaks για βελτιστοποίηση απόκρισης. Οι browsers πχ που είναι σχεδόν όλοι 32μπιτοι ανοίγουν πολλά instances για να διαχειρίζονται πολλαπλά tabs.

Re: Απάντηση: Re: Windows 32bit ή 64bit;

Σε νέο pc ειδικά εάν έχει έστω 4GB RAM,
Και εγώ πάντα 64bit προτείνω

Σωστός. Πάντως αν κάποιος έχει λιγότερα από 4 GB μνήμης, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να βάλει 64bit λειτουργικό. Ίσα ίσα, οι εφαρμογές θα καταναλώνουν περισσότερο χώρο στην (ήδη περιορισμένη) μνήμη.