Windows 7: Επιλογές εγκατάστασης

mmoukiou

Supreme Member
22 October 2007
3,069
Ως γνήσιο καταναλωτικό θύμα, ξεμυαλίστηκα κι εγώ από την συνεχή διαφήμιση των windows7. Και έχοντας δοκιμάσει την RC σε ένα λάπτοπ της συμφοράς, αποφάσισα να εγκαταστήσω το νέο λειτουργικό στο καλό μου pc (i7920, nvidia GTS250, μνήμη 3Gb). Πήρα λοιπόν την έκδοση Ultimate (retail).

Κάθομαι λοιπόν τώρα και σκέφτομαι:

α) Να κάνω μια καθαρή αγκατάσταση των 7?
Ο προβληματισμός μου εδώ, είναι αν όλα τα υπάρχοντα προγράμματα θα δουλεύουν ρολόι (κυρίως με ενδιαφέρουν τα pdvd9, virtual clone drive, mpc-hc, core avc, pro evolution 2010, norton360)

β) να κάνω upgrade εγκατάσταση "πάνω" στα vista? Σίγουρα η λιγότερο πιθανή επιλογή, αλλά μάλλον η πιό εύκολη. Σε αυτή την περίπτωση όμως τί γίνεται με την άδεια των vista που ήταν προεγκατεστημένα στο pc σε περίπτωση που θέλω να γυρίσω "πίσω" ?

γ) να εγκαταστήσω σε άλλο partition/σκληρό τα 7 και να έχω και τα δύο λειτουργικά, ώστε αν αποφασίσω ή σιγουρευτώ πως είναι όλα καλά με τα 7, να σουτάρω τελικά τα vista?

Υπάρχει πάντα και το δίλημμα των 32 ή 64 bit, αλλά για αυτό έχω ήδη λάβει κάποιες απαντήσεις σε άλλο νήμα.

Κουρτίνα Γ. Τα βάζεις σε άλλο σκληρό και έχεις και τα 2. Όταν σιγουρευτείς ότι όλα δουλεύουνε κάνε τότε μια καινούρια και πέτα τα Σβήστα. Επίσης εάν μπορέις να βρεις το Acronis Home, κάνε ένα image και βάλε κατευθείαν μετά τα 7. Εάν δεν σου κάνουνε επαναφέρεις το PC σου ακριβώς όπως ήτανε με τα Σβήστα.

Κι εγώ στο γ' προσανατολίζομαι. Αλήθεια, όταν θα εκκινώ με τα 7, το partiton που έχει τα vista πώς θα εμφανιζεται? Θα υπαρχει δυνατότητα χρησιμοποίησης των αρχείων μουσικής, βίντεο, κειμένου, που είναι "υπό" τα vista, ή όχι?

Κι εγώ στο γ' προσανατολίζομαι. Αλήθεια, όταν θα εκκινώ με τα 7, το partiton που έχει τα vista πώς θα εμφανιζεται? Θα υπαρχει δυνατότητα χρησιμοποίησης των αρχείων μουσικής, βίντεο, κειμένου, που είναι "υπό" τα vista, ή όχι?

Σου δίνει λίστα επιλογής στην αρχή για 30 δεύτερα (μπορείς να μειώσεις τον χρόνο) και έχει τα 7 default. Απλά επιλέγεις ποιο θέλεις και έχεις κανονικά και τα 2 λειτουργικά.

Σου δίνει λίστα επιλογής στην αρχή για 30 δεύτερα (μπορείς να μειώσεις τον χρόνο) και έχει τα 7 default. Απλά επιλέγεις ποιο θέλεις και έχεις κανονικά και τα 2 λειτουργικά.

Οκ.
Αλλά τα αρχεία που έχω αποθηκευμένα στα έγγραφα/μουσική πχ, στο ένα λειτουργικό, θα είναι διαθέσιμα όταν εκκινώ με το άλλο, ή δεν θα εμφανίζονται?

Αφού πρόκειται για NTFS partition, θα βλέπεις τα πάντα μιά χαρά. Επί πλέον τα 7 λειτουργούν κατά 95% πολύ καλά με τους drivers των Vista και ενίοτε και των XP, τα δε προγράμματα που έχουν φτιαχτεί για Vista είναι σχεδόν απόλυτα βέβαιο οτι λειτουργούν άριστα στα 7. Ακόμη τα 7 διαθέτουν ένα πολύ καλό compatibility mode για προγράμματα ειδικά φτιαγμένα για προηγούμενες εκδόσεις των Win.

Φιλικά
Γιώργος.

Ως γνήσιο καταναλωτικό θύμα, ξεμυαλίστηκα κι εγώ από την συνεχή διαφήμιση των windows7. Και έχοντας δοκιμάσει την RC σε ένα λάπτοπ της συμφοράς, αποφάσισα να εγκαταστήσω το νέο λειτουργικό στο καλό μου pc (i7920, nvidia GTS250, μνήμη 3Gb). Πήρα λοιπόν την έκδοση Ultimate (retail).

Κάθομαι λοιπόν τώρα και σκέφτομαι:

α) Να κάνω μια καθαρή αγκατάσταση των 7?
Ο προβληματισμός μου εδώ, είναι αν όλα τα υπάρχοντα προγράμματα θα δουλεύουν ρολόι (κυρίως με ενδιαφέρουν τα pdvd9, virtual clone drive, mpc-hc, core avc, pro evolution 2010, norton360)

β) να κάνω upgrade εγκατάσταση "πάνω" στα vista? Σίγουρα η λιγότερο πιθανή επιλογή, αλλά μάλλον η πιό εύκολη. Σε αυτή την περίπτωση όμως τί γίνεται με την άδεια των vista που ήταν προεγκατεστημένα στο pc σε περίπτωση που θέλω να γυρίσω "πίσω" ?

γ) να εγκαταστήσω σε άλλο partition/σκληρό τα 7 και να έχω και τα δύο λειτουργικά, ώστε αν αποφασίσω ή σιγουρευτώ πως είναι όλα καλά με τα 7, να σουτάρω τελικά τα vista?

Υπάρχει πάντα και το δίλημμα των 32 ή 64 bit, αλλά για αυτό έχω ήδη λάβει κάποιες απαντήσεις σε άλλο νήμα.

Δεν βλεπω το λογο να κανεις dual boot , την στιγμη που θα εχεις ολες τις δυνατοτητες των vista - interface αλλα με πολυ καλυτερες επιδοσεις στα παντα με τα windows 7 , θα ειναι σαν να εχεις 2 ιδια λειτουργικα αλλα το ενα θα ειναι χειροτερο σε επιδοσεις απο το αλλο , δηλαδη τσαμπα χωρος.

Ειναι λαθος τακτικη το upgrade καινουργιου λειτουργικου πανω σε παλιο , χανεις σε επιδοσεις και υπαρχει περιπτωση να βρεις και ασυμβατοτητες υλικου , μου εχει τυχει πραγμα σπανιο βεβαια ,format και fresh install η καλυτερη λυση και μετα τραβας και ενα ωραιοτατο image με το acronis και εισαι αρχοντας , ποτε ξανα format μεχρι το επομενο λειτουργικο :ADFADF1:

Κι εγω θα προτεινα κατ ευθειαν το Α.

Απο την εμπειρια μου και την εγκατασταση τους σε πολλα λαπτοπ,και ντεσκτοπ, κανενα προβλημα. Οντως, το να κρατας τα Βιστα ειναι μαζοχισμος πια...:laugh::laugh:

Τελικά έκανα καθαρή εγκατάσταση. Έτσι νομίζω βέβαια, γιατί έκανα την δουλειά από το dvd εγκατάστασης και στο τέλος υπήρχαν στο C: κάτι υπόλοιπα από τα παλιά (πέρα από τον φάκελο windows.old) :nounder:

Όσο αφορά στα προγράμματα που ανησυχούσα:

Το pdvd9 είναι πλήρως συμβατό και επισήμως άλλωστε,
το virtual clone drive λειτουργεί κανονικά,
& το anydvd κανονικά.

Δεν εγκατέστησα (ακόμα) coreavc, ac3, αλλά δοκίμασα κάμποσα mkv και τα έπαιζε πολύ καλά μόνος του ο mpc-hc και με υπότιτλους.

Μόνο πρόβλημα, το pro evolution soccer 2010: στα vista η εικόνα ήταν μετάξι. Τώρα συμβαίνει το εξής: Στην tv (ανάλυση 1920Χ1080, hdmi) παίζει πολύ καλά, σχεδόν το ίδιο με πριν, ίσως λίγο κατώτερο. Στην οθόνη του Pc (ανάλυση 1680Χ1050 vga) κάνει νερά στην κίνηση και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί... Πάντως στα vista γενικώς έπαιζε τέλεια το παιχνίδι...

Μάριε, προτίμησα την κουρτίνα 2, upgrade, όλα δούλεψαν ρολόι, χρειάστηκε μόνο να περάσω τους drivers του εκτυπωτή και άλλαξα antivirus.

Εδώ και περίπου 7 μέρες όλα πάνε ρολόι.

Re: Απάντηση: Windows 7: Επιλογές εγκατάστασης

Μόνο πρόβλημα, το pro evolution soccer 2010: στα vista η εικόνα ήταν μετάξι. Τώρα συμβαίνει το εξής: Στην tv (ανάλυση 1920Χ1080, hdmi) παίζει πολύ καλά, σχεδόν το ίδιο με πριν, ίσως λίγο κατώτερο. Στην οθόνη του Pc (ανάλυση 1680Χ1050 vga) κάνει νερά στην κίνηση και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί... Πάντως στα vista γενικώς έπαιζε τέλεια το παιχνίδι...
Τσεκαρε αν εχεις το vsync στο ON

Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 7: Επιλογές εγκατάστασης

Τσεκαρε αν εχεις το vsync στο ON

Χμμ.. αυτό με το vysnc το διάβασα κάπου... Μάλλον είμαι "θύμα" κάποιου bug, αφού στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού είναι σκιασμένο και δεν μπορώ να το αλλάξω (πάντως είναι τικαρισμένο το κουτάκι). Και επίσης, από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών, δεν μπορώ να επιλέξω 60Hz. Το επιλέγω δηλαδή, αλλά όταν κάνω αποθήκευση των αλλαγών, ξανά γίνεται 59... Αυτό ισχύει για την οθόνη του pc. Στην hdtv όλα κανονικά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Windows 7: Επιλογές εγκατάστασης

Μάριε, προτίμησα την κουρτίνα 2, upgrade, όλα δούλεψαν ρολόι, χρειάστηκε μόνο να περάσω τους drivers του εκτυπωτή και άλλαξα antivirus.

Εδώ και περίπου 7 μέρες όλα πάνε ρολόι.

Σίμο, μήπως έπαιξες mkv αρχεία με αυτόν τον οδηγό των vista? http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809

Είναι συμβατά τα coreavc, ac3, haali με τα win7?

Καλο ειναι γενικα το vsync να το κανεις force on από τον driver της vga.

Απάντηση: Re: Windows 7: Επιλογές εγκατάστασης

το vsync,απ`οσο θυμαμαι παιζει μονο στα 60hz.
εαν αφησεις τον κερσορα επανω στην επιλογη,στο αναφερει.

Λογικά εκεί εστιάζεται το πρόβλημα που παρουσιάζει το παιχνίδι, αφού δεν "κρατάει" την επιλογή για 60Hz η κάρτα γραφικών και την κάνει 59.