Windows 7 media center!!!!

Η υποστήριξη εξωτερικών υπότιτλων είναι σπασμένη στο coreavc 2.0 (ίσως φταίει ο haali splitter - δεν είναι σίγουρο γιατί δεν επηρεάζει όλους τους χρήστες). Δες εδώ για λεπτομέρειες.

Προσωπικά βρίσκω για την ώρα το Divx h.264 καλύτερη λύση, απο το coreavc (αν και το έχω αγοράσει και εγώ). Στο παρελθόν άξιζε, αλλά τώρα πλέον δεν είναι το μοναδικό γρήγορο h.264 decoder - το Divx είναι πολύ κοντά σε ταχύτητα ειδικά σε επεξεργαστές Ιντελ.

Εξαιρείται η περίπτωση 64-bit όπου οι μόνες επιλογές είναι το coreavc & το ffdshow 64 (πολύ βαρύ).

Η υποστήριξη εξωτερικών υπότιτλων είναι σπασμένη στο coreavc 2.0 (ίσως φταίει ο haali splitter - δεν είναι σίγουρο γιατί δεν επηρεάζει όλους τους χρήστες). Δες εδώ για λεπτομέρειες.

Προσωπικά βρίσκω για την ώρα το Divx h.264 καλύτερη λύση, απο το coreavc (αν και το έχω αγοράσει και εγώ). Στο παρελθόν άξιζε, αλλά τώρα πλέον δεν είναι το μοναδικό γρήγορο h.264 decoder - το Divx είναι πολύ κοντά σε ταχύτητα ειδικά σε επεξεργαστές Ιντελ.

Εξαιρείται η περίπτωση 64-bit όπου οι μόνες επιλογές είναι το coreavc & το ffdshow 64 (πολύ βαρύ).

Από που κατεβάζουμε το Divx h.264;
Άντε να δούμε... πάλι από την αρχή.

Δεν το έχω κατεβάσει ποτέ ξεχωριστά - είμαι φανατικός του K-Lite Codec Pack που κατά τη γνώμη μου είναι το καλύτερο (η μάλλον το μόνο καλό codec pack).

Αν πάντως το θές οποσδήποτε ξεχωριστά μπορείς να το κατεβάσεις από τη σελίδα του K-Lite Codec Pack:
http://www.codecguide.com/download_other.htm

Θα χρειαστείς και το Windows 7 DirectShow Filter Tool (απο την ιδια σελιδα) για να ρυθμίσεις τα Windows 7 να το χρησημοποιούνε αντί κάποιο άλλο. Για να ξερεις πως δουλευει ανοιγεις τα properties και τσεκαρεις το "enable Logo" - θα εμφανίσει το σημα του divx για 10" στην αρχη καθε βιντεο.

Επίσης μπορείς να το βρείς στη σελίδα της DivX http://labs.divx.com/ αλλά δέν ξέρω πως να βάλεις μόνο το codec και όχι όλο το player που θα σου αλλάξει και τα file associations.

Γενικά συνιστώ το klite για απροβλημάτιστη λειτουργία εκτος αν θες να κανεις κατι πολύ περίπλοκο...

Να προσθέσω ότι σε ότι αφορά την περίπλοκη συζητηση που είχατε πιο πάνω με το φίλο konandrio και τους λοιπούς, όλες αυτές οι ρυθμίσεις καθαρίζονται αυτόματα και ξαναστήνονται σωστά από το πρόγραμμα εγκατάστασης του K-Lite Codec Pack.

Επίσης το codec Tweak Tool που περιλαμβάνει μπορεί να σου ξαναφτιάξει όλες τις ρυθμίσεις αν της χαλάσεις κατά λάθος.

Δεν θα άντεχα να μπω σε εκείνη την περίπλοκη διαδικασία για να φτάξω κάτι όταν μου τα φτιάχνει ολα ετοιμα...

Εξαρτατε απο πολλα πραγματα, οπως το μεσο προβολης, το τι αποτελεσμενα ψαχνει ο καθενας, το pc. .........
Υπαρχουν διαφορες συνταγες, που η καθεμια θελει το ψαξιμο της, εχω κανει πολλες ωρες πειραματα και παντα κατι με ενοχλει.
Συνήθως το καθε pc θελει τα δικα του.
sony KDL-40W4500 100Hz, 24p
ASUS P7P55D \\ CPU QuadCore Intel Core i5 750, 2800 MHz (21 x 133) \\ Palit GTX 295 \\ OCZ Intel XMP Ready 4GB Dual Channel Kit DDR3-1333 \\ VAMPYRE GAMER CASE – BLACK \\ PC Power & Cooling (750W) \\WINDOWS 7 ULTIMATE x64 GR \\

Εγώ ρε παιδιά ψάχνω έναν τρόπο να παίξει ο WMP .mkv αρχεία. Δεν υπάρχει δηλαδή ένας απλός τρόπος να γίνει αυτό;

Εγώ ρε παιδιά ψάχνω έναν τρόπο να παίξει ο WMP .mkv αρχεία. Δεν υπάρχει δηλαδή ένας απλός τρόπος να γίνει αυτό;
Mονο το coreAVC 2.00 να βαλεις, θα μπορεις, διαβασε λιγο ποιο πισω.

Σε 32bit δεν χρειαζεται ο ffdshow, βαλε VobSub

Η οθονη πρεπει να ειναι ρυθμισμένη να τρεχει τα ιδια Hz με τα fps της ταινιας, αν εχουμε 24p tv, βαζουμε τον ρυθμο ανανεωσης στα 24 Ηz, συνηθως οι ταινιες ειναι στα 23,976 fps, τυχαίνει και 25 τοτε βαζουμε 50 ή 75.

Αν βαλετε προεπιλεγμενο το ffdshow δεν θα κρασαρει.
Με περασμενο shark007 και coreavc, ειχα και γω προβλημα, απεγκαταστηστε τα παντα και το core, ενα καθαρισμα registry, restart, εγκατασταση coreAvc2-Haali Media Splitter, ffdshow Rev. 3176 (generic/x64) απενεργοποιηση σε ολους τους codecs εκτος το τελευταιο (raw), ενεργοποιηση την καρτελα subtitles, ειναι το προγραμμα που θα εχουμε για υποτιτλους , αν εχετε προβλημα με Thumbnails, καντε εγκατασταση το http://www.divx.com/downloads/divx. και περναμε μονο το divx plus....mkv on win7, για να ειναι προεπιλεγμενος player ο wmp x64 περναμε Win7-WMP-x64.zip
και τρεχουμε το Set_WMP_x64.cmd. Εχω ηχο AC3,dts 5.1 με spdif . Ειμαι με win7 x64 ultimate.
Περαστε folder.jpg (εξώφυλλό ταινίας) στο φακελο καθε ταινιας, και φτιαξτε βιβλιοθηκη στον wmc που ειναι ολα τα λεφτα.
Αν δεν εχετε remote και εχετε ασυρματο joypad, περαστε το xpadder και θα καταλαβετε.

Sorry, και υπότιτλους εννοούσα. Το CoreAVC το έχω βάλει.

Μαλλον δεν διαβασες τιποτα.

Προφανώς και διάβασα. Όπως θα διάβασες ίσως και εσύ έχω βάλει Coreavc & Vobsub ΜΟΝΟ. Αυτά δε λες να βάλω και εσύ με λίγα λόγια;
Πολύ καλά. ΔΕΝ δουλεύει όμως. Αυτό είναι το πρόβλημα. Κάνω κάτι λάθος αυτά δεν προτίνεις ή δεν διαβάζω κάτι καλά; Σημειοταίων έχω Win7 32bit.

Προφανώς και διάβασα. Όπως θα διάβασες ίσως και εσύ έχω βάλει Coreavc & Vobsub ΜΟΝΟ. Αυτά δε λες να βάλω και εσύ με λίγα λόγια;
Πολύ καλά. ΔΕΝ δουλεύει όμως. Αυτό είναι το πρόβλημα. Κάνω κάτι λάθος αυτά δεν προτίνεις ή δεν διαβάζω κάτι καλά; Σημειοταίων έχω Win7 32bit.
Εγω εχω x64 και για subs εχω το ffdshow.
To εικονιδιο στο εμφανιζει στην task bar? αν ναι, μπες στις ρυθμισεις και φορτωσε τους χειροκινητα. Στα χ64 δεν λειτουργει το autoload γι αυτο βαζω ffdshow.

Εξαρτατε απο πολλα πραγματα, οπως το μεσο προβολης, το τι αποτελεσμενα ψαχνει ο καθενας, το pc. .........
Υπαρχουν διαφορες συνταγες, που η καθεμια θελει το ψαξιμο της, εχω κανει πολλες ωρες πειραματα και παντα κατι με ενοχλει.
Συνήθως το καθε pc θελει τα δικα του.
sony KDL-40W4500 100Hz, 24p
ASUS P7P55D \\ CPU QuadCore Intel Core i5 750, 2800 MHz (21 x 133) \\ Palit GTX 295 \\ OCZ Intel XMP Ready 4GB Dual Channel Kit DDR3-1333 \\ VAMPYRE GAMER CASE – BLACK \\ PC Power & Cooling (750W) \\WINDOWS 7 ULTIMATE x64 GR \\

Συμφωνώ απόλυτα - ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες και προτεραιότητες. Εξέφραζα μόνο τη δική μου προτίμηση. Γενικά προτιμώ λύσεις που δουλεύουν σταθερά (εννοώ χωρίς μεταβολές με νέες εκδόσεις κτλ, και με σχετική ευκολία).

Για αυτό προτιμώ τη λύση του klite, για το οποίο αμφέβαλα παλιά, αλλά μετά 2 χρόνια σταθερής χρήσης το εμπιστεύομαι. Προπαντός μου δίνει την ίδια αίσθηση ελέγχου και σταθερότητας επαγγελματικού λογισμικού, όπου η ευκολία του administrator είναι η βασική προτεραιότητα.

Παρεμπιπτόντως όλα αυτά που αναφέρετε πιο πάνω (για υπότιτλους κλπ) τα κάνει εντελώς αυτόματα, είναι νόμιμα δωρεάν και βασίζετε κυρίως σε ανοιχτό λογισμικό (αν και έχει και εμπορικά αλλά νόμιμα προγράμματα μεσα) που γενικά αξίζει να υποστηρίζουμε.

Υπάρχει σε έκδοση χ64 επίσης αν και όλα τα 64-bit codecs δουεύουν πιο αργά απο τις 32-bit εκδόσεις τους.

Εγω εχω x64 και για subs εχω το ffdshow.
To εικονιδιο στο εμφανιζει στην task bar? αν ναι, μπες στις ρυθμισεις και φορτωσε τους χειροκινητα. Στα χ64 δεν λειτουργει το autoload γι αυτο βαζω ffdshow.

Το εικονίδιο το εμφανίζει μόνο όταν το αρχείο που ανοίγω έχει και ενσωματωμένους υπότιτλους. Αν δεν έχει και έχει μόνο εξωτερικούς δεν το εμφανίζει. Άμα είναι να μπαίνω να τους βάζω κάθε φορά χειροκίνητα τότε ας βάλω το vlc να τελειώνω. Εγώ θέλω μέσα από το περιβάλλον το Media Center να μπορώ χωρίς πολλά πολλά να κάνω δουλειά... Ζητάω πολλά μάλλον.

Το εικονίδιο το εμφανίζει μόνο όταν το αρχείο που ανοίγω έχει και ενσωματωμένους υπότιτλους. Αν δεν έχει και έχει μόνο εξωτερικούς δεν το εμφανίζει. Άμα είναι να μπαίνω να τους βάζω κάθε φορά χειροκίνητα τότε ας βάλω το vlc να τελειώνω. Εγώ θέλω μέσα από το περιβάλλον το Media Center να μπορώ χωρίς πολλά πολλά να κάνω δουλειά... Ζητάω πολλά μάλλον.

Δεν ζητάς πολλά, αλλά μάλλον δεν διαβάζεις προσεκτικά, γιατί σου έδωσα 2 λύσεις παραπάνω που είναι και εύκολες και αποτελεσματικές. Μην το κουράζεις.

Δεν ζητάς πολλά, αλλά μάλλον δεν διαβάζεις προσεκτικά, γιατί σου έδωσα 2 λύσεις παραπάνω που είναι και εύκολες και αποτελεσματικές. Μην το κουράζεις.

Προφανώς εννοείς το K-Lite Codec Pack. Θα το δοκιμάσω.

Eπειδη πολυ κοσμος βαζει πια WMC , καλο θα ηταν καποιος που το εχει κανει επιτυχως , να φτιαξει εναν οδηγο για το στησιμο ενος HTPC με WIN 7 kai media center.
Σκοπος ειναι να παιζουμε ολα τα HD arxeia (mkv, m2ts , ts klp) με Coreavc, και dvd με upscale σε 1080 μεσω ffdshow για καλυτερο αποτελεσμα (και ολα αυτα φυσικα με υποτιτλους).

Εχω βρει κι εγω διαφορους οδηγους codecs, κλπ αλλα δεν ειναι αναλυτικοι, ακριβεις και οι πιο πολλοι δεν αναφερουν υποτιτλους (ειμαστε βλεπετε λιγοι...)

Φίλε George C, γνώμη μου είναι να αποφύγεις τα codec packs. Λογικά τα ffdshow, coreAVC-Haali, ac3filter και Direct VobSub είναι αρκετά, ενώ θα χρειαστείς και τα MCDU και τα Tweaker tools από K-Lite για να παρακάμψεις τους decoders των Windows στα MC και να ορίσεις τις δικές σου προτιμήσεις. Για το θέμα των υποτίτλων δοκίμασε στο coreAVC στο output να αφήσεις επιλεγμένο μόνο το YV12.