Windows 7 media center!!!!

Να κάνω μιά χαζή ερώτηση; Γιατί όλα αυτά; Γιατί τόση ταλαιπωρία με το WMC;
Έχω βάλει PowerDVD9 και ΤΜΤ για τα Blu-Ray και MPC-HT για mkv με CoreAVC 2.0, Ac3filter και DirectVobSub, έβαλα κι ένα Reclock και τέλος. Όλα μέλι γάλα.
Εκτός από το περιβάλον του WMC τί χάνω δηλαδή εγώ και τί κερδίζεται εσείς;

Μην μου πείτε για upscale σε DVD... Δεν με ενδιαφέρει καθόλου...:p

Το εικονίδιο το εμφανίζει μόνο όταν το αρχείο που ανοίγω έχει και ενσωματωμένους υπότιτλους. Αν δεν έχει και έχει μόνο εξωτερικούς δεν το εμφανίζει. Άμα είναι να μπαίνω να τους βάζω κάθε φορά χειροκίνητα τότε ας βάλω το vlc να τελειώνω. Εγώ θέλω μέσα από το περιβάλλον το Media Center να μπορώ χωρίς πολλά πολλά να κάνω δουλειά... Ζητάω πολλά μάλλον.
Δεν δουλευει το auto load προφανώς, παιξε με τις ρυθμίσεις και κλικαρισετο, εγω σε ολες τις ταινίες εχω εξωτερικους subs srt, και τους φορτωνω με ffdshow, η αποψη μου ειναι οτι στα win7 o wmc δεν ειναι για να καθετε.

Re: Απάντηση: Windows 7 media center!!!!

Έχω βάλει PowerDVD9 και ΤΜΤ για τα Blu-Ray και MPC-HT για mkv με CoreAVC 2.0, Ac3filter και DirectVobSub, έβαλα κι ένα Reclock και τέλος. Όλα μέλι γάλα.

Δε θα χρειάζομαι το πληκτρολόγιο για να δω μιά ταινία που έχω αποθηκευμένη. Αυτό μόνο. Αλλιώς τίποτα άλλο. Εγώ προσωπικά γι' αυτό το θέλω. Αν και έχω το Xtreamer για αυτή τη δουλειά αλλά θέλω να μπορώ να δω και μια ταινία από το pc.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 7 media center!!!!

Δε θα χρειάζομαι το πληκτρολόγιο για να δω μιά ταινία που έχω αποθηκευμένη. Αυτό μόνο. Αλλιώς τίποτα άλλο. Εγώ προσωπικά γι' αυτό το θέλω. Αν και έχω το Xtreamer για αυτή τη δουλειά αλλά θέλω να μπορώ να δω και μια ταινία από το pc.

Γιώργο, ούτε εγώ πληκτρολογώ κάτι. Ένα bluetooth mouse είναι υπερ αρκετό για να τα κάνεις όλα.

Re: Απάντηση: Windows 7 media center!!!!

Μην μου πείτε για upscale σε DVD... Δεν με ενδιαφέρει καθόλου...:p
Μαλλον γιατι το topic ειναι για αναπαραγωγη wmc.
Και γω με ενα kmplayer-coreAVC ολα μελι γαλα τα εχω.

Εγκατέστησα το K-Lite codecpack και παίζουνε κανονικά. Φορτώνονται μόνοι τους οι εξωτερικοί υπότιτλοι. Αλλά με τόσα που έβαλα έχει γίνει μπάχαλο. Μάλλον θα το ξαναφορμάρω... ούτως ή άλλως στην αρχή είμαι ακόμα.
Για ήχο θα θέλω κάτι ή θα πρέπει να παίζει έτσι; Δεν είμαι κοντά στον ενισχυτή ακόμα για να δοκιμάσω την ψηφιακή γι' αυτό ρωτάω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 7 media center!!!!

Γιώργο, ούτε εγώ πληκτρολογώ κάτι. Ένα bluetooth mouse είναι υπερ αρκετό για να τα κάνεις όλα.

Δεν ξέρω ρε Μπάμπη. Είναι πιό εύκολο νομίζω και για τη σύζυγο....
Αυτός να φανταστείς ήταν και ο λόγος που πήρα το xtreamer για τα HD και έλεγα κάποια στιγμή να αναβαθμίσω το pc και να του βάλω και 7.
Και τώρα ήρθε η ώρα και θέλω να του κάνω κάτι να μη χρειάζεται πολλά πολλά... Μέσα από το περιβάλλον του Media Center δηλαδή αναζήτηση της ταινίας, επιλογή και τέλος.

Ρε Μπαμπη εσυ ειδικα δεν επρεπε να τα ρωτας αυτα !!!:2thumb22sup:

Πανω απ ολα για μενα ειναι η αισθητικη... αλλο να εχεις ενα ποντικι στο χερι και να ψαχνεις ν ανοιγεις τα προγραμματα , ειδικα αν εχεις και παρεα , με παιδια κλπ.

Και αλλο ειναι να εχεις αυτο μπροστα σου , μ ενα απλο τηλεκοντρολ ...

http://www.youtube.com/watch?v=P6QKd4AkK7s&feature=related

http://www.hack7mc.com/2009/06/media-browser-2-1-adds-plenty-of-new-features.html

Eγω εβαλα Win 7 media center και Media Browser και ειναι καταπληκτικο !
Εχεις μπροστα σου ολες τις λεπτομερειες, φωτογτραφιες ηθοποιων, τραιλερ κλπ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Ρε Μπαμπη εσυ ειδικα δεν επρεπε να τα ρωτας αυτα !!!:2thumb22sup:

Πανω απ ολα για μενα ειναι η αισθητικη... αλλο να εχεις ενα ποντικι στο χερι και να ψαχνεις ν ανοιγεις τα προγραμματα , ειδικα αν εχεις και παρεα , με παιδια κλπ.

Και αλλο ειναι να εχεις αυτο μπροστα σου , μ ενα απλο τηλεκοντρολ ...

http://www.youtube.com/watch?v=P6QKd4AkK7s&feature=related

http://www.hack7mc.com/2009/06/media-browser-2-1-adds-plenty-of-new-features.html

Eγω εβαλα Win 7 media center και Media Browser και ειναι καταπληκτικο !
Εχεις μπροστα σου ολες τις λεπτομερειες, φωτογτραφιες ηθοποιων, τραιλερ κλπ.

Γιάννη μαζί σου... Από αισθητικής άποψης είναι τέλειο.
Πιό παλιά είχα βάλει το Movie Collector και γούσταρα τρελά... Μετά βαρέθηκα να το ενημερώνω συνεχώς κι έμπλεξα τα μπούτια μου.
Τώρα έχω φτιάξει 2 folders στο desktop, ένα Blu-Ray κι ένα Matroska, έχω πετάξει εκεί μέσα όλες μου τις ταινίες σε shortcut κι απλά πατάω διπλό "κλίκ" και ξεκινάει.
Χάνω σε αισθητική αλλά κερδίζω σε πρακτικότητα.

dvd-catalog-mac-large.png

Oσοι εχουν MAC δεν πρεπει να τα λενε αυτα ... -bye-

Αλλωστε αν τα ρυθμισεις σωστα , δεν χανεις σε πρακτικοτητα .
Εβαλα κι ενα server σπιτι και ησυχασα, ολα σε ενα , νοικοκυρεμενα !

Eπισης, με το media browser , δε χρειαζεται να κανεις κατι για ολα αυτα...
τα κατεβαζει μονο του, αρκει να εχεις το σωστο ονομα στο φακελο που εχει τη ταινια σου (συμφωνα με το imdb).

Ορεξη να υπαρχει και μπορεις να κανεις παπαδες, εγω προσπαθω να εχω οσο το δυνατον λιγοτερα προγράμματα και codecs, το wmc ευτυχως εχει μια χαρα αισθητικη και λειτουργικοτητα απο μαμα.
Βασικο προγραμματακι για ολους: αν εχετε προβλημα με Thumbnails και media info , καντε εγκατασταση το http://www.divx.com/downloads/divx. και περναμε μονο το divx plus....mkv on win7.

Attachments

• 2010-01-12 16 22 56.jpg
    2010-01-12 16 22 56.jpg
    90 KB · Views: 43
Προφανώς εννοείς το K-Lite Codec Pack. Θα το δοκιμάσω.

Αν χρειαστείς βοήθεια μη διστάζεις να ρωτησείς - αν δεν απαντήσω συντομα, στειλε πμ.

Φίλε George C, γνώμη μου είναι να αποφύγεις τα codec packs. Λογικά τα ffdshow, coreAVC-Haali, ac3filter και Direct VobSub είναι αρκετά, ενώ θα χρειαστείς και τα MCDU και τα Tweaker tools από K-Lite για να παρακάμψεις τους decoders των Windows στα MC και να ορίσεις τις δικές σου προτιμήσεις. Για το θέμα των υποτίτλων δοκίμασε στο coreAVC στο output να αφήσεις επιλεγμένο μόνο το YV12.

Συμφωνώ με την αρχή αλλά θεωρώ το K-Lite την απόλυτη εξαίρεση γιατί ο προγραμματιστής που το φτιάχνει είναι ο βασικός συντηρητης του ffdshow, και αυτός που ξαναξεκίνησε την ανάπτυξη του με το ffdshow tryouts ,όταν η προηγούμενη ομάδα το εγκατέλειψε.
Επίσης όπως αναφέρεις και εσύ, τα καλύτερα εργαλεία είναι αυτά που ό ίδιος έχει γράψει για το K-Lite (εκτός του MCDU) οπότε γιατί να μην εμπιστευτή κανείς τη δουλειά του?

Σε κάθε σύστημα, με προβλήματα σε codecs και ρυθμίσεις, το K-Lite καθάρισε όλα τα σπασμένα codecs και έφτιαξε τις ρυθμίσεις σωστά από την αρχή, φτάνει κανείς να ακολουθήσει τις οδηγίες (και να το αφήσει να απεγκαταστήσει ασύμβατα προγράμματα).

Δεν θα ένιωθα άνετα να το συστήνω αν δεν είχα πολλά παραδείγματα που δούλεψε σωστά και κανένα πρόβλημα τα τελευταία χρόνια.

Εγκατέστησα το K-Lite codecpack και παίζουνε κανονικά. Φορτώνονται μόνοι τους οι εξωτερικοί υπότιτλοι. Αλλά με τόσα που έβαλα έχει γίνει μπάχαλο. Μάλλον θα το ξαναφορμάρω... ούτως ή άλλως στην αρχή είμαι ακόμα.
Για ήχο θα θέλω κάτι ή θα πρέπει να παίζει έτσι; Δεν είμαι κοντά στον ενισχυτή ακόμα για να δοκιμάσω την ψηφιακή γι' αυτό ρωτάω.

Προς Θεού, θα κάνεις φορματ για να καθαρίσεις ρυθμίσεις? Ουτε για πλάκα, εχω να κανω φορματ / εγκατάσταση απο την πρώτη μέρα που πηρα τα windows.

Τρέξε το codec tweak tool και επέλεξε detect & remove broken filters and codecs. Ακολουθησε τις οδηγίες και επελεξε να βγάλει χαλασμένα και ασύμβατα codecs.

Τι ακριβώς πρόβλημα έχεις?

Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Aν εχετε προβληματα με iso blu rays και mount στο Media Browser ... δειτε εδω.
http://www.mediabrowser.tv/forum/viewtopic.php?f=2&t=2015

Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα, δεν ξέρω τι κάνω λάθος. Διάβασα κι αυτά που λένε στο παραπάνω link αλλά δεν καταλαβαίνω από που τικάρω ή ξετικάρω το Auto play που αναφέρει αυτός;

"I think I may have it working, simply by leaving it pointing to VCDMount.exe and making sure the "use autoplay" IS CHECKED. I saw advice on this or another forum to NOT have it checked".