Windows 7 media center!!!!

Προς Θεού, θα κάνεις φορματ για να καθαρίσεις ρυθμίσεις? Ουτε για πλάκα, εχω να κανω φορματ / εγκατάσταση απο την πρώτη μέρα που πηρα τα windows.

Τρέξε το codec tweak tool και επέλεξε detect & remove broken filters and codecs. Ακολουθησε τις οδηγίες και επελεξε να βγάλει χαλασμένα και ασύμβατα codecs.

Τι ακριβώς πρόβλημα έχεις?

Δεν ξέρω κάτι έχει γίνει και δε μου φορτώνει το Catalyst Control Center της ΑΤΙ. Ούτε τον Media Browser. Μου βγάζει Application Error. Κάτι του στράβωσε τώρα δεν ξέρω τι...

Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα, δεν ξέρω τι κάνω λάθος. Διάβασα κι αυτά που λένε στο παραπάνω link αλλά δεν καταλαβαίνω από που τικάρω ή ξετικάρω το Auto play που αναφέρει αυτός;

"I think I may have it working, simply by leaving it pointing to VCDMount.exe and making sure the "use autoplay" IS CHECKED. I saw advice on this or another forum to NOT have it checked".

Μπαμπη, βγαλε εντελως daemonas kai virtual clone disk , καθως και powerdvd (reboot).
Βαλε μονο arcsoft player TMT τελευταια version , και virtual clone drive (reboot).
Meta πηγαινε στο media browser και δηλωσε external player για Bluray το TMT και δηλωσε εκει που ειναι το .exe toy vcd.

Το auto play , μηπως ειναι οι ρυθμισεις gia startup για το tmt sto Media browser (οπως κανεις και με το mpc /play /fullscreen /close).

Kαλη τυχη !!!-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Μπαμπη, βγαλε εντελως daemonas kai virtual clone disk , καθως και powerdvd (reboot).
Βαλε μονο arcsoft player TMT τελευταια version , και virtual clone drive (reboot).
Meta πηγαινε στο media browser και δηλωσε external player για Bluray το TMT και δηλωσε εκει που ειναι το .exe toy vcd.

Το auto play , μηπως ειναι οι ρυθμισεις gia startup για το tmt sto Media browser (οπως κανεις και με το mpc /play /fullscreen /close).

Kαλη τυχη !!!-bye-

Γιάννη σ' ευχαριστώ αλλά το PowerDVD το χρειάζομαι. Με τη ΑΤΙ 5750 που έχω μόνο αυτό παίζει ήχο True-HD και δεν θέλω να το χάσω.
Αν δεν τα καταφέρω προτιμώ να βλέπω μόνο τις ματρόσκες από τό Media Browser και τα Blu-Ray από περιβάλον Win7.

Δεν ξέρω κάτι έχει γίνει και δε μου φορτώνει το Catalyst Control Center της ΑΤΙ. Ούτε τον Media Browser. Μου βγάζει Application Error. Κάτι του στράβωσε τώρα δεν ξέρω τι...

ΟΚ, αυτά και τα δύο δεν έχουν τίποτα να κάνουν με κόντεκς κλπ. Εκ πρώτης όψεος μου λένε ότι έχεις μπρεδέψη την εγκτάσταση του MS.Net στο σύστημα σου, καθώς και το CCC και το Media Browser είναι εφαρμογές .Net.

Στη microsoft έχει ένα εργαλέιο που καθαρίζει πλήρως το σύστημα σου από κάθε έκδοση .Net και μετα μπορείς να τις ξαναεγκατασήσεις όλες (η καλυτερα, απεγκατέστησε πρωτα το CCC και το Media Browse, τρέξε το εργαλείο, και μετά εγκατέστησε τα ξανά (θα βάλουν το .Net μαζι τους). Καν τα ένα, ένα, πρώτα το CCC, δες αν δουλευει, φτιάξε ένα system restore point και μετά βάλε το Media Browser. Αν δε δουλεύει τρέχεις το system restore να το καθαρίσεις. Αν και πάλι δε δουλέψει, τοτε αν θες κάνεις φορματ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Γιάννη σ' ευχαριστώ αλλά το PowerDVD το χρειάζομαι. Με τη ΑΤΙ 5750 που έχω μόνο αυτό παίζει ήχο True-HD και δεν θέλω να το χάσω.
Αν δεν τα καταφέρω προτιμώ να βλέπω μόνο τις ματρόσκες από τό Media Browser και τα Blu-Ray από περιβάλον Win7.

ΟΚ... Όλα καλά... Λύθηκε το πρόβλημα και με τα Blu-Ray.
Δέν μου τα παίζει αμέσως βέβαια, μου βγάζει μιά οθόνη που πρέπει να διαλέξω αν θα τα παίξω με το PowerDVD9 ή με το ΤΜΤ αλλά δεν με χαλάει καθόλου.
Κάποια μικροπροβληματάκια έχω βέβαια.
1. Σε κάποιες ταινίες δεν κατεβάζει εξώφυλλα. Γράφω σωστά τον τίτλο (copy paste από το ThemovieBD που χρησιμοποιεί σαν database αλλά τίποτε. Το ίδιο και με το imdb).
2. Δεν ξέρω αν στην τελευταία έκδοση για Win7 υπάρχει το Vanilla Theme, δν το βρίσκω.
3. Δεν ξέρω πώς διαχειρίζεται Folders που περιλαμβάνουν συλλογές. Έχω πχ ένα folder που το ονομάζω "Dirty Harry Collection" κι εκεί έχω όλα τα Dirty Harry. Στις ταινίες μέσα στο folder βγάζει κανονικά εξώφυλλα αλλά στο αρχικό folder δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω κάποια δικιά μου για να μην είναι κενό.
Εδώ μάλλον υπάρχει κι ένα bug, όταν μπείς με το τηλεκοντρόλ μέσα σε τέτοιο folder δεν μπορείς να επιλέξεις ταινία, είναι όλες γκριζαρισμένες, και για να μπορέσεις να το κάνεις θα πρέπει να πατήσεις ένα "κλίκ" με το mouse.

Αυτά τα λίγα θυμάμαι πρός το παρόν, άν θυμηθώ και τίποτε άλλο ξαναγράφω.
icon12.gif

Αν δε κατεβαζει μονο του εξωφυλο, βρες εσυ ενα και βαλτο μεσα στο φακελο με τη ταινια και απλα ονομασε το folder.jpg .
To ιδιο και για τις συλλογες.... βαλε μονος σου μια εικονα απο google me ονομα folder.jpg.

Δες κι εδω...
http://www.mediabrowser.tv/forum/viewtopic.php?f=12&t=2847

http://www.mediasmartserver.net/2009/11/04/review-media-browser-2-1-3-0-phoenix/

Για το Vanilla theme, εδω...

http://www.thehtpc.net/htpc/what-happened-to-vanilla/

Στα λινκ που εβαλα εχει και το κολπο για να δεις Trailer ταινιων μεσα απο media browser και Diamond-vanilla theme.

Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Αν δε κατεβαζει μονο του εξωφυλο, βρες εσυ ενα και βαλτο μεσα στο φακελο με τη ταινια και απλα ονομασε το folder.jpg .
To ιδιο και για τις συλλογες.... βαλε μονος σου μια εικονα απο google me ονομα folder.jpg.

Δες κι εδω...
http://www.mediabrowser.tv/forum/viewtopic.php?f=12&t=2847

http://www.mediasmartserver.net/2009/11/04/review-media-browser-2-1-3-0-phoenix/

Στα λινκ που εβαλα εχει και το κολπο για να δεις Trailer ταινιων μεσα απο media browser και Diamond-vanilla theme.

Είσαι αρχηγός... :Banane0:

Τώρα αν σου πώ τι πληγές μ' ανοίγεις πάλι... Πάνε τα ματάκια μου...
icon10.gif

Ακολούθησα τον οδηγό που αναφέρει το link αλλά σ´εμένα δεν δουλεύει. Όταν πατάω το Install για εγκατάσταση του plug-in δεν κάνει τίποτε, κολλάει.
Υπάρχει κάποιος που το κατάφερε με την τελευταία beta έκδοση του Media Browser και Win7;

Τη τελευταια εχω κι εγω Μπαμπη... κατι δε κανεις καλα.
Αν το θελεις μονο για τα τραιλερ, κοιτα και το ενσωματωμενο diamond, νομιζω οτι δουλευουν και σ αυτο.
Γιατι αλλες διαφορες σημαντικες δεν εχουν, ασε που μ αρεσει περισσοτερο το original theme.

Τη τελευταια εχω κι εγω Μπαμπη... κατι δε κανεις καλα.
Αν το θελεις μονο για τα τραιλερ, κοιτα και το ενσωματωμενο diamond, νομιζω οτι δουλευουν και σ αυτο.
Γιατι αλλες διαφορες σημαντικες δεν εχουν, ασε που μ αρεσει περισσοτερο το original theme.

Γιάννη δεν καίγομαι για το Vanilla, κι έτσι μιά χαρά είμαι. Απλά το αναφέρω επειδή δεν μπορώ να το εγκαταστήσω.
Με τις ταινίες όλα καλά; Σου βρίσκει πληροφορίες και εξώφυλλα;
Διάβασα οτι το ΜΒ "διαβάζει" πληροφορίες από το "Themoviedb.com" κι όχι από το "imdb.com".
Υπάρχουν ερκετές ταινίες που, ενώ γράφω σωστά το όνομα, δεν μου δίνει καμία πληροφορία (πχ Idintity ή Che:Part One). Να βάλω δικό μου εξώφυλλο (folder.jpg) δεν είναι λύση γιατι δέν έχω καμία πληροφορία, απλά ένα εξώφυλλο.
Και καλά, στις ταινίες κάτι γίνεται. Σε σειρές, μουσικά Blu-Ray, Documentaries κλπ ελάχιστα υπάρχουν.

Υ.Γ. Για θύμησέ μου, τι κάνουμε για να μην εμφανίζεται η μπάρα από κάτω;

Oπως ειπα , και το diamond theme Που περιλαμβανεται , δειχνει τα τραιλερ.

Υπαρχουν προγραμματα εξειδικευμενα, εγω χρησιμοποιω το metabrwoser
http://themetabrowser.com/2009/04/10/release-041009/

Δεςτο και πες μου...

Καλο ειναι επισης στο ονομα του φακελου να βαζεις κα την ημερομηνια σε παρενθεση , πχ στο δικο σου Identity (2003) και οχι Idintity !!!

Υπάρχει οριστική λύση για τα σπασίματα εικόνα σε 1080p (σε WIN7 32bit από Media Center) ;
Έχω δοκιμάσει και το Shark007 και το K-lite, full pack αλλά και standard version, χωρίς αποτελέσματα.
Έχω δοκιμάσει το CoreAVC σε συνδυασμό τόσο με VobSub, όσο και με ffdshow, αλλά δεν κατόρθωσα να δω υπότιτλους.
Το ίδιο πρόβλημα με τους υπότιτλους το είχα και με το DivX7.

Με λίγα λόγια, παρόλο που δεν είμαι ο πλέον ειδικός, ακολούθησα όσες προτάσεις έχουν γίνει εώς τώρα, αλλά
είτε το πρόβλημα με τα σπασίματα παρέμενε, είτε δεν έβλεπα υπότιτλους.

Ποιος μπορεί να βοηθήσει ; Όσοι διαβάζετε το forum έχετε βρει λύση ;

Υπάρχει οριστική λύση για τα σπασίματα εικόνα σε 1080p (σε WIN7 32bit από Media Center) ;
Έχω δοκιμάσει και το Shark007 και το K-lite, full pack αλλά και standard version, χωρίς αποτελέσματα.
Έχω δοκιμάσει το CoreAVC σε συνδυασμό τόσο με VobSub, όσο και με ffdshow, αλλά δεν κατόρθωσα να δω υπότιτλους.

Με λίγα λόγια, παρόλο που δεν είμαι ο πλέον ειδικός, ακολούθησα όσες προτάσεις έχουν γίνει εώς τώρα, αλλά

Ti περιλαμβάνει το pc σου απο hardware?

Προπαντός το τελευταίο και επίσης με τι τρόπο έχεις συνδέσει την τηλεόραση και το pc?

Σε windows 7 media center δουλεύουν μόνο τα microsoft codecs οτι και αν εχεις βαλει εσυ εκτός αν τα εχεις απενεργοποιεισει και αντικαταστήσει με τα δικά σου (με το MCDU και το Win7 DS filter Tool του Klite). Το έχεις κανει?

Αλλα τα σπασιματα που έχεις δεν νομιζω να εχουν να κάνουν με το codec που χρησιμοποιείς, coreavc, klite η οτιδήποτε άλλο. Μπορει να έχουν να κάνουν με τον renderer, αλλά σε media center δεν μπορείς να τον ρυθμίσεις.

Το πιθανότερο είναι να έχει να κάνει με το κλείδωμα TV-PC. Άρα το refresh rate και επίσης να μην έχεις ενεργοποιημένα τίποτα 100hz mode η κάτι ανάλογο στην τηλεόραση.

Last edited:
επίσης να μην έχεις ενεργοποιημένα τίποτα 100hz mode η κάτι ανάλογο στην τηλεόραση.

Επειδή σ αυτο με τα 100Hz, διαβαζω συνεχεια οτι πρεπει να ειναι απενεργοποιημενο, εγω σε sony 40w4500 αν απενεργοποιησω το motionflow η κινηση της εικονας ειναι αθλια απο οποια δηποτε πηγη.
Μπορει να μου το εξηγησει καποιος?
Βαζω refresh rate 24 hz, η τηλεοραση μου βγαζει 1080/24p, αν απενεργοποιησω το motionflow βλεπω χαλια.
Παντως ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.

Εγώ παίζω μιά χαρά, ίσως από τις λίγες φορές που δεν έχω κανένα πρόβλημα (φτού.. φτού...)
Με Win7 32bit αλλά και από Media Center, χρησιμοποιώ και τον Media Browser που τον βρίσκω καταπληκτικό κι εκεί του ορίζεις εξωτερικούς players.
Για τα Blu-Ray χρησιμοποιώ το PowerDVD 9 (λόγω HD ήχου) και για mkv και λοιπά το WMP-HC με Coreavc 2.0, Ac3filter για ήχο και DirectVobSub για υπότιτλους ρυθμισμένο να μου φορτώνει κατ´ευθείαν τους Ελληνικούς.
Αυτά και τέρμα... Τέρμα και τα προβλήματα.

Όσοι χρησιμοποιείτε Media Center και δεν έχετε δοκιμάσει το plugin Media Browser χάνετε...