Windows 7 media center!!!!

Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Ti περιλαμβάνει το pc σου απο hardware?

Έχω το htpc της Altec - Ido Silver - με AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.2GHz, MSI Motherboard, 2 GB RAM, Nvidia GeForce 6150LE.

Η τηλεόρασή μου δεν είναι μου δεν είναι full HD, ενώ η συχνότητα είναι ρυθμισμένη στα 30 Hz

Έχω το htpc της Altec - Ido Silver - με AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.2GHz, MSI Motherboard, 2 GB RAM, Nvidia GeForce 6150LE.

Η τηλεόρασή μου δεν είναι μου δεν είναι full HD, ενώ η συχνότητα είναι ρυθμισμένη στα 30 Hz

50 Δεν πάει? 24 σίγουρα όχι. Εγώ πριν δεν είχα 100Hz motionflow, ούτε 24p (sony 40w4000 1080p) και τα προβλήματά στην αναπαραγωγή λυνόντουσαν ποιο εύκολα σε σχέση με τώρα, τώρα απλά μπορείς να πετύχεις αρκετά καλύτερή προβολή.
Τα ποιο πολλά προβλήματά εμφανίζονται από το μέσο προβολής, γι αυτό το κάθε pc θέλει το κατάλληλο software και δεν υπάρχει ένας standar οδηγός.

SONY 40W4500
ASUS P7P55D \\ CPU QuadCore Intel Core i5 750, 2800 MHz (21 x 133) \\ Palit GTX 295 \\ OCZ Intel XMP Ready 4GB Dual Channel Kit DDR3-1333 \\ VAMPYRE GAMER CASE – BLACK \\ PC Power & Cooling (750W) \\WINDOWS 7 ULTIMATE x64 GR \\

Το βρίσκω πιθανό τα προβλήματα σου να έχουν να κάνουν με τα 30ΗΖ που έχεις στην τηλεόραση σου. Δοκίμασε να κλειδώσεις την κάρτα με την TV στα 60 η στα 50ΗΖ.

Το βρίσκω πιθανό τα προβλήματα σου να έχουν να κάνουν με τα 30ΗΖ που έχεις στην τηλεόραση σου. Δοκίμασε να κλειδώσεις την κάρτα με την TV στα 60 η στα 50ΗΖ.

Οι επιλογές που έχω είναι 25 Hz όπου η εικόνα "τρέμει", 29 και 30 Hz

Υπάρχει περίπτωση να είχα καλύτερα αποτελέσματα με Win7 64 bit ;

Μάλλον σχετίζεται με την κάρτα γραφικών - δεν χρησιμοποιώ ποτέ κάρτες nvidia σε HTPC οπότε δεν ξέρω πολλά για αυτές αλλά σιγουρα υπάρχει τρόπος με τους drivers η με powestrip να ρυθμίσεις το refresh rate.
Ισως κάποιος άλλος στο φορουμ που ξέρει απο nvidia μπορεί να βοηθήσει. Δοκίμασε να ανοίξεις ένα καινούργιο θέμα συγκεκριμένα για αυτό.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν λέω σπασίματα, εννοώ ότι, κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, μοιάζει σαν να "κόβεται" η ταχύτητα,
στιγμιαία και κατά διαστήματα, και μετά συνεχίζει κανονικά.

Με WinXP MC Edition, δεν είχα αυτό το πρόβλημα ...

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν λέω σπασίματα, εννοώ ότι, κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, μοιάζει σαν να "κόβεται" η ταχύτητα,
στιγμιαία και κατά διαστήματα, και μετά συνεχίζει κανονικά.

Με WinXP MC Edition, δεν είχα αυτό το πρόβλημα ...

Σίγουρα φταίει το reafresh rate, κανε κάνα update σε nvidia.
Μέσα από τις ρυθμίσεις ... ανάλυση οθόνης... των windows, έχεις τα ίδια Hz διαθέσιμα;
Πέρα από τα mkv αρχεία έχεις και πάλι σπασίματα; Βάλε κάποιο βίντεο των 25Hz να δεις αν έχεις ομαλή αναπαραγωγή.
Το μέσο προβολής ποιο είναι?

Παιδες, το mediabrowser ειναι Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο!
Επιτελους εχω ενα εντυπωσιακο interface που πανευκολα & πανεμορφα μπορω να εχω μαζεμενες ολες τις HD ταινιες μου τις οποιες μπορω να δω με ενα κλικ!
Πολλα ευχαριστω στον Μπαμπη και τον Γιαννη για την βοηθεια.. :ernaehrung004:

ΥΓ. Ξαναθυμηθηκα γιατι λατρευω τα HTPC :music-smiley-005:

Είδες τι ωραία είναι να κάνεις τα πάντα με ένα τηλεκοντρόλ; :music-smiley-005:
Κι εγώ γιά πλάκα το ξεκίνησα αλλά έφαγα πολύ γερό κόλλημα, σε σημείο να σκέφτομαι "καλά, τι έκανα τόσο καιρό";
Media Browser + MediaScout σαν συμπληρωματικό... :worshippy: :worshippy:

Σουπερ πραγματικα.. Εγω χρησιμοποιω το "αυγο" της Logitech που ειναι bluetooth, εχει ολα τα κουμπια και δεν χρειαζεται οπτικη επαφη..
Το βραδυ θα παιξω με το music plugin για να οργανωσω και την μουσικη μου. Απο οτι διαβασα ΔΕΝ διαβαζει τα ID tags κατι που με χαροποιει ιδιαιτερα, γιατι σιχαινομαι να μου κανει το media center μανταρα την οργανωση των φακελων μου..

Εννοείται ότι εκεί είναι το ζουμί.

Πριν κανα χρόνο είχα βάλει το mymovies και ήταν καλό αλλά τότε είχαμε το θέμα με το pdvd και τα iso οπότε υπήρχε πρόβλημα στην άμεση αναπαραγωγή.

Πλέον με το TMT 3 λογικά δεν θα υπαρχει πρόβλημα (απλως, ως συνήθως, δεν εχω προλάβει να το δοκιμάσω).

Οπότε τελικά το media browser σε τι υπερτερεί ακριβώς του mymovies πχ;

Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Εννοείται ότι εκεί είναι το ζουμί.

Πριν κανα χρόνο είχα βάλει το mymovies και ήταν καλό αλλά τότε είχαμε το θέμα με το pdvd και τα iso οπότε υπήρχε πρόβλημα στην άμεση αναπαραγωγή.

Πλέον με το TMT 3 λογικά δεν θα υπαρχει πρόβλημα (απλως, ως συνήθως, δεν εχω προλάβει να το δοκιμάσω).

Οπότε τελικά το media browser σε τι υπερτερεί ακριβώς του mymovies πχ;

Δεν έχω δουλέει το Mymovies και δεν ξέρω να σου πώ ακριβώς. Κάτι που είχε το mymovies όμως και δεν το έχει ο Media Browser, και θα το ήθελα, είναι η δυνατότητα να σου δίνει και τις βιογραφίες των ηθοποιών.
Θέμα πλέον με οποιοδήποτε format δεν υπάρχει αφού έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις external players χωρίς καμία εμπλοκή του Media Center με ότι αυτό συνεπάγεται.

Re: Απάντηση: Windows 7 media center!!!!

ΥΓ. Ξαναθυμηθηκα γιατι λατρευω τα HTPC :music-smiley-005:

Για το lipsync ? :grinning-smiley-043 :Banane0:

Edit: o "αλλος" μου ειπε να σε ρωτησω γιατι δεν χρησιμοποιεις τον mac για htpc.Δεν τα κανει αυτα ρωταει?

Last edited:
@ Μπαμπης

Οποτε εσυ τελικά γιατί επελεξες το media browser;

Εμενα δεν με ενδιαφερουν τοσο τα μπλιμπλίκια (βιογραφικα κλπ) οσο απλως ενα εξωφυλλο.

Αυτό που λες ''Θέμα πλέον με οποιοδήποτε format δεν υπάρχει αφού έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις external players χωρίς καμία εμπλοκή του Media Center με ότι αυτό συνεπάγεται.'' τι σημαίνει ακριβώς; Αυτή τη δυνατότητα (να browsαρεις μέσα από mc και να πατάς ''play'' και να σε ''πεταει'' εξω στα ''κανονικα'' win και να ανοίγει ένα Χ πρόγραμμα αναπαραγωγής) στη δίνει συγκεκριμένα πχ το media browser;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 7 media center!!!!

Edit: o "αλλος" μου ειπε να σε ρωτησω γιατι δεν χρησιμοποιεις τον mac για htpc.Δεν τα κανει αυτα ρωταει?

Επειδη απο κολλημα του Steve, δεν υποστηριζει Blurays...:devil-smiley-029:
Οταν το κανει ομως, θα αισθανθουμε μ@λ@κες γιατι ταλαιπωρουμασταν τοσο καιρο, να εισαι σιγουρος....

Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Αυτό που λες ''Θέμα πλέον με οποιοδήποτε format δεν υπάρχει αφού έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις external players χωρίς καμία εμπλοκή του Media Center με ότι αυτό συνεπάγεται.'' τι σημαίνει ακριβώς; Αυτή τη δυνατότητα (να browsαρεις μέσα από mc και να πατάς ''play'' και να σε ''πεταει'' εξω στα ''κανονικα'' win και να ανοίγει ένα Χ πρόγραμμα αναπαραγωγής) στη δίνει συγκεκριμένα πχ το media browser;

ακριβως, σε πεταει εξω, αλλα δεν το καταλαβαινεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 7 media center!!!!

Οταν το κανει ομως, θα αισθανθουμε μ@λ@κες γιατι ταλαιπωρουμασταν τοσο καιρο, να εισαι σιγουρος....

Όταν (ή πιο σωστά, αν) το κάνει, είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα παίζει μόνο καρα-original δισκάκια.. Ούτε backups, ούτε rips, ούτε τίποτα σχετικό.. ;)

Επειδη απο κολλημα του Steve, δεν υποστηριζει Blurays...:devil-smiley-029:
Καλά, κάτσε να το κάνει πρώτα και βλέπουμε.

Κάτσε επίσης να υποστηρίζει rips (και μάλιστα με δομη αρχείων και όχι ISO) – γιατί αλλιώς κάποιος θα γελάει σε volume Χρηστάκη :p – και πάλι βλέπουμε.

Και κάτσε να το κάνει σύντομα (και όχι 5 χρόνια – όταν θα έχουμε πάει στο Green Ray 4K 3D II) και πάλι βλέπουμε.

Edit: lol @ dim sync

Και αύριο το πρωί να το έκανε όλα πάντως, αν το ότι τόσα χρόνια βλέπεις HD, με το συγκεκριμένο κόστος σε κάνει να αισθάνεσαι μαλάκας ε, τότε τι να πω…..

ακριβως, σε πεταει εξω, αλλα δεν το καταλαβαινεις.
Ναι, το έχω καταλάβει αυτό.

Αυτό που ρωτάω όμως είναι εάν αυτό είναι ‛’feature’’ του media browser συγκεκριμένα (γιατί αν είναι, όντως είναι κάτι πολύ καλό).