Windows 7 RC

Από firewall τί χρησιμοποιείτε? Δοκίμασα το zonealarm αλλά έβγαλε μήνυμα ότι δε μπορεί να το εγκαταστήσει. Antivirus έβαλα το avira.
Εγώ έχω εγκαταστησει τη σουιτα της ESET Smart Security που εχει το Nod32 και προγραμμα firewall . Ειναι πολύ καλή και δουλεύει ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΑ! :a0210:

Νομίζω πως και το default firewall των w7 είναι κατά πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα που ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε.

Από firewall τί χρησιμοποιείτε? Δοκίμασα το zonealarm αλλά έβγαλε μήνυμα ότι δε μπορεί να το εγκαταστήσει. Antivirus έβαλα το avira.

Comodo και είσαι ok, απενεργοποίησε το antivirus και είσαι jet -bye-

Άλλο πρόβλημα τώρα: έχω εγκαταστήσει haali, kmplayer και ενώ ενεργοποιώ τα thumbnails extraction από το haali, δεν έχω προεπισκοπήσεις των mkv αρχείων, ενώ το κάνει κανονικά στα mp4. Τι μπορεί να παίζει?

Windows_7.jpg

Η Microsoft αποκάλυψε σήμερα ότι η παγκόσμια κυκλοφορία του νέου της λειτουργικού θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου

Συγκεκριμένα, κατά την εναρκτήρια ομιλία της στην Computex, η εταιρεία αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, να ανακοινώσει την επίσημη ημερομηνία για την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου λειτουργικού της, Windows 7.

Την ίδια στιγμή, η Microsoft θα προσφέρει και μια νέα υπηρεσία αναβαθμίσεων, τη λεγόμενη Windows Upgrade Option, σε όλους τους χρήστες των Windows. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καινούρια υπηρεσία θα δοθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αντιπροέδρου της Microsoft Corporate, Steve Guggenheimer.

Πριν φτάσουν, όμως, τα Windows 7 στα ράφια των καταστημάτων, θα έχουμε την παράδοση της RTM ( release to manufacturing) έκδοσης τους στους κατασκευαστές, προς το τέλος του Ιουλίου, ίσως και αρχές Αυγούστου.

Παράλληλα με την κυκλοφορία των Windows 7 τον Οκτώβριο, θα έχουμε και την κυκλοφορία του Windows Server 2008 R2, που θα αποτελούν και την πρώτη έκδοση του server λειτουργικού, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε 64bit.

Η εταιρεία είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά της και οι δύο εκδόσεις του λειτουργικού, καταναλωτική και επιχειρηματική, ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν στο τέλος του έτους, κατά την περίοδο των εορτών. Ένα Release Candidate του λειτουργικού έχει ήδη διατεθεί μέσω της υπηρεσίας Microsoft Update, το οποίο κατά μέσο όρο έλαβε θετικές κριτικές.

Επιπλέον, η Microsoft έχει ήδη αποκαλύψει ότι τα Windows 7 θα τρέχουν σε PCs, notebooks αλλά και τα δημοφιλή netbooks, τα οποία έως τώρα τρέχουν είτε σε Windows XP είτε σε Linux. Και αυτό γιατί το hardware footprint* των Vista είναι πολύ ογκώδες για την ομαλή λειτουργία τους στα μικροσκοπικά laptops.

πηγή:www.pcw.gr

Απάντηση: Re: Windows 7 RC

Το AVG, εγκταστάθηκε με ευκολία.

Το ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ!!!!

Εξηγούμαι αμέσως:

Εδώ και 2 εβδομάδες έχω εγκαταστήσει τα 7 32bit στο laptop. Όλα καλά, όλα όμορφα, πλην ενός. Ο αγαπημένος KMplayer έκανε 10-15 δευτερόλεπτα ν' ανοίξει τα αρχεία, χωρίς περαιτέρω προβλήματα πάντως. Το πρόβλημα ήταν ιδιαιτέρως σπαστικό και ήμουν στο παρά 5 να τον σουτάρω. Η αναμονή μέχρι να ανοίξει το αρχείο ήταν εκνευριστικότατη. Μέχρι που ένα παλληκάρι (να 'ναι καλά!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:) στο φόρουμ του ΚΜ έδωσε την μαγική λύση:

ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του AVG!!!!!

Αυτό ήταν. Ο AVG πήγε σε dt στα τσακίδια, όλα τα αρχεία ανοίγουν βολίδα και 'γω συνεχίζω να είμαι ένας ευτυχής χρήστης του εκπληκτικού αυτού player!!!:Banane0::Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Windows 7 RC

Το ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ!!!!

Εξηγούμαι αμέσως:

Εδώ και 2 εβδομάδες έχω εγκαταστήσει τα 7 32bit στο laptop. Όλα καλά, όλα όμορφα, πλην ενός. Ο αγαπημένος KMplayer έκανε 10-15 δευτερόλεπτα ν' ανοίξει τα αρχεία, χωρίς περαιτέρω προβλήματα πάντως. Το πρόβλημα ήταν ιδιαιτέρως σπαστικό και ήμουν στο παρά 5 να τον σουτάρω. Η αναμονή μέχρι να ανοίξει το αρχείο ήταν εκνευριστικότατη. Μέχρι που ένα παλληκάρι (να 'ναι καλά!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:) στο φόρουμ του ΚΜ έδωσε την μαγική λύση:

ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του AVG!!!!!

Αυτό ήταν. Ο AVG πήγε σε dt στα τσακίδια, όλα τα αρχεία ανοίγουν βολίδα και 'γω συνεχίζω να είμαι ένας ευτυχής χρήστης του εκπληκτικού αυτού player!!!:Banane0::Banane0:

Καλά βρε αθεόφοβε και εσύ AVG πήγες και έβαλες??

1. Αν εγκαταστήσω την RC έκδοση μετά θα πρέπει να κάνω format για να βάλω μια αγορασμένη έκδοση???
2. Παίζουν διαφορετικοί δέκτες τηλεόρασης ταυτόχρονα (πχ δορυφορική, ψηφιακή επίγειοι, υβριδικοί κτλ)???
3. Υποστηρίζει dvb-t mpeg4 αναπαραγωγή και εγγραφή???
4. Υποστηρίζει dvb-t hd???

ευχαριστώ

1. Σχεδόν σίγουρο
2. Αν είναι διαφορετικές συσκευές μπορούν να παίζουν μαζί, με υβριδικές εξαρτάται από τις ίδιες (δεν ξέρω ποιες υποστηρίζουν ταυτόχρονη λήψη δορυφορικής/επίγειας).
3 και 4, δεν έχουν σχέση με τα Windows 7 (εκτός αν εννοείς με το Windows Media Center, που δεν γνωρίζω τι ακριβώς υποστηρίζει), αλλά με τις κάρτες και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς.

Υπόψη ότι τα Windows 7 έρχονται με decoders της Microsoft για mpeg2/mpeg4-avc που σε γενικές γραμμές δουλεύουν αρκετά ικανοποιητικά...

Ευχαριστώ.
Μα άμα έρχονται με decoders τότε το WMC δεν θα πρέπει λογικά να παίζει mpeg4 από tv tuner???
dual tuner υποστηρίζει??? Λέω να πάρω ένα dual tuner dvb-t.

Δεν είπα ότι δεν παίζει mpeg4 από tv tuner, απλά δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά διότι εδώ δεν υπάρχει καν mpeg2 σε επίγεια ψηφιακή, και έτσι δεν έχω δοκιμάσει με το media center (υποθέτω γι αυτό μιλάς). Με δορυφορική κάρτα πάντως (skystar hd2) οι decoder της ms δουλεύουν κανονικά και σε mpeg2 και σε mpeg4, με το DVBViewer Pro που κυρίως χρησιμοποιώ (υποστηρίζει και επίγεια λήψη πάντως).

Για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν ένα απ' τα πρώτα επίσημα releases των W7, το amazon.co.uk ήδη τα πουλάει (pre-order με Price Guarantee) διευκρινίζοντας ότι θα κυκλοφορήσουν 22 Οκτωβρίου:
W7 Home Premium 74,97 Stp (περίπου 87 ευρώ με τη τωρινή ισοτιμία)
W7 Professional 179,97 Stp (περίπου 210 ευρώ)
W7 Ultimate E δεν έχει τιμή, λέει "Sign up.." κλπ
Φυσικά ως συνήθως, θα κυκλοφορήσουν και οι γνωστές φθηνότερες εκδόσεις, που είναι για εγκατάσταση σε "νέο υπολογιστή"..

Εγώ πάλι έχω βαρεθεί την αρχαιολογία των Xp.
Πρώτη φορά οταν είχα βάλει τα Xp RC1 ήταν σε πολύ χειρότερη μοίρα από ότι η beta των 7. BSOD και αγίος ο Θεός. Χρησιμοποιώ την beta των 7 εδώ και 2 μήνες περίπου και είναι τα καλύτερα Windows που βγήκαν μεχρι τώρα. Περιμένω πως και πως να βγούνε και εμπορικά για να τα βάλω και στη δουλεία.

Απο εμπειρια τα windows 7 εχουν τη φιλοσοφια των vista με σαφεις
βελτιωσεις αλλα εχουν τις ιδιες ασυμβατοτητες σε προγραμματα
οπως imagedrive του nero

Απο εμπειρια τα windows 7 εχουν τη φιλοσοφια των vista με σαφεις
βελτιωσεις αλλα εχουν τις ιδιες ασυμβατοτητες σε προγραμματα
οπως imagedrive του nero
Βέβαια, τα W7 με βάση το Virtual PC (εικονικό PC) προσφέρουν τη δυνατότητα XPM (σε beta mode ακόμη), δηλαδή τη λειτουργία ενός εικονικού PC που τρέχει XP. Σ' αυτό το "εικονικό PC", μπορούν να εγκατασταθούν όλα τα προγράμματα που έτρεχαν σε XP άρα, δεν χρειάζεται να ξανα-αγοράσουμε τις ακριβοπληροπληρωμένες εφαρμογές μας που δούλευαν σε XP.
To XPM θα είναι δωρεάν διαθέσιμο για κατέβασμα απ' την MS, για τις εκδόσεις Professional, Enterprise και Ultimate των W7.