Windows 8

Τρέξε ξανά τον βοηθό εγκατάστασης (λογικά θα υπάρχει το shortcut του στο desktop, εκτός κι αν με την απευθείας αναβάθμιση σβήνεται) και στις επιλογές που εμφανίζονται διάλεξε "install by creating media", και αμέσως μετά επιλέγεις δημιουργία ISO ή USB.

Τι ακριβώς έτρεξες, στο desktop θα πρέπει να υπάρχει ένα shortcut "install windows". Κάνοντας διπλό κλικ σε αυτό βγαίνουν οι παρακάτω επιλογές:

install1-1.jpg

και αν διαλέξεις το 2,

install2-1.jpg

Τώρα επειδή έκανες απευθείας την αναβάθμιση, ίσως αυτά να μην ισχύουν, όμως μπορείς να κατεβάσεις ξανά τα 8, πρέπει να σου έχει δοθεί το link για τον assistant σε κάποια από τα email επικοινωνίας

"This is your receipt - make sure to print or save a copy for your records.
If you need to download Windows, write down your new product key and enter it here."

http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=262204

Τα αρχεία πάντως των Win8 πρέπει να έχουν παραμείνει στον (κρυφό) φάκελο C:\ESD\Windows. Νομίζω ότι μπορείς να τα βάλεις όπως είναι σε ένα στικάκι USB και να κάνεις την εγκατάσταση από αυτό. Η δομή πάντως παραμένει η ίδια, δεν ξέρω αν πέρα από την απλή αντιγραφή τους χρειάζεται και κάτι άλλο (έχω κάνει την εγκατάσταση με στικάκι USB που δημιούργησε ο assistant, και έχει ακριβώς τα αρχεία όπως υπάρχουν και στον C:\ESD\Windows).

Προσοχή μόνο, τα αρχεία που είναι στον C:\ESD\Windows θα τα βάλεις απευθείας στο root του USB...

2 φορες προσπαθησα να κανω καθαρη εγκατασταση και απετυχα παταγωδος. Εφτανε μεχρι ενα σημειο και κρεμαγε η εγκατασταση χωρις μηνυμα χωρις τιποτα. Εγκαθιστω παλι τα 7 και θα δοκιμασω απο πανω τους

Τα καταφερα. Ηταν δικια μου βλακεια. Κανει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Windows 98...Success
Windows ME...FAIL

Windows XP...Success
Windows Vista...FAIL

Windows 7...Success
Windows 8... ???? :smile:

ΥΓ - στο παληκαρι που εγραψε πως το cyanogen-mod (και οι ετερες AOSP mods) ειναι παρανομο απλα λολ.

Windows 98...Success
Windows ME...FAIL

Windows XP...Success
Windows Vista...FAIL

Windows 7...Success
Windows 8... ???? :smile:

ΥΓ - στο παληκαρι που εγραψε πως το cyanogen-mod (και οι ετερες AOSP mods) ειναι παρανομο απλα λολ.

Τι θα πει "Success" & "FAIL";

Εγώ θα έλεγα, ότι αυτά που χαρακτηρίζεις σαν "FAIL", έφεραν σημαντικές αλλαγές, που αρχικά ξένισαν τους χρήστες, και μόλις τα συνήθισαν θεοποίησαν την επόμενη έκδοση (που δεν είχε σημαντικές διαφορές).

Για παράδειγμα, στα Windows ME εμποδίστηκε για πρώτη φορά η πρόσβαση των εφαρμογών σε "real DOS mode", που σήμαινε ότι πολλές καθαρά DOS εφαρμογές σταμάτησαν να λειτουργούν. Αυτό έφερε ξεκαθάρισμα εφαρμογών, και έστρωσε τον δρόμο για τα Windows XP, τα οποία δεν βασίζονταν πλέον σε DOS.
Τα Vista έφεραν νέο επίπεδο ασφάλειας, ο χρήστης πλέον δεν μπορούσε να κάνει τα πάντα αν δεν αποκτούσε elevated privileges. Μεγάλες οι αντιδράσεις, και μετά από λίγο τα ξαναπακετάρισε σαν windows 7. Νομίζεις ότι τα 7 είναι διαφορετικά από τα Vista; Όχι...

Με τα windows 8 φέρνει νέα γραφική διεπαφή, με άλλη φιλοσοφία. Θα ξενίσει αρκετούς αρχικά, και θα δούμε τις εξελίξεις.
(Εμένα τα 8 μου φαίνονται αρκετά διαφορετικά και δεν έχω προχωρήσει ακόμα σε αναβάθμιση, ενώ σε όλα τα προηγούμενα αναβάθμιζα άμεσα. Θα προσπαθήσω να τα δω πρώτα σε κάποια ταμπλέτα... :flipout:)

Δεν μας λες και τι βλακεία έκανες για να προσέχουμε; :smile:

Ειναι ...λιγο Ποντιακή αν και δεν ειμαι Ποντιος. Εχω συνδεσει το PC με την TV μεσω HDMI οποτε σε ενα σημειο της εγκαταστασης αυτο επιλεγει σαν κυρια οθονη την TV λογω HDMI και ενω εγω εβλεπα μαυριλα στο μονιτορ αυτο εκανε displey στην TV. Ετσι εγω νομιζα οτι ειχε κολλησει η εγκατασταση. Τοσο Ποντιος...

Ξερει κανεις απο που στο καλο θα βρω τον κωδικο του οικιακου δικτυου;

Μετα απο 2 ημερες μους εστειλαν με email τον κωδικο και οδηγιες εγκαταστασης του WINDOWS8 MEDIA CENTER

Τι θα πει "Success" & "FAIL";
Success & Fail σημαινει τι ποσοστο διεισδυσης ειχε το καθε λειτουργικο τοσο σε προσωπικους χρηστες οσο και επιχειρησεις.To τι "αλλαγες" εφερε το καθε λειτουργικο ειναι ανεξαρτητο της χρηστικοτητας του, το κατανοεις νομιζω.

Εγώ θα έλεγα, ότι αυτά που χαρακτηρίζεις σαν "FAIL", έφεραν σημαντικές αλλαγές, που αρχικά ξένισαν τους χρήστες, και μόλις τα συνήθισαν θεοποίησαν την επόμενη έκδοση (που δεν είχε σημαντικές διαφορές)
Τι σχεση ειχαν τα Windows XP με τα Windows ME?

Τα Vista έφεραν νέο επίπεδο ασφάλειας, ο χρήστης πλέον δεν μπορούσε να κάνει τα πάντα αν δεν αποκτούσε elevated privileges. Μεγάλες οι αντιδράσεις, και μετά από λίγο τα ξαναπακετάρισε σαν windows 7. Νομίζεις ότι τα 7 είναι διαφορετικά από τα Vista; Όχι...
Ποιο επιπεδο ασφαλειας? Το UAC prompt που ταλαιπωρουσε τον απλο κοσμο και ολοι εκαναν το αυτονοητο (security wise παραλογο) να το απενεργοποιουν? Τα Vista ηταν τοσο κακογραμμενα ειδικα στο κομματι του πυρηνα εξ´ου και οι απειρες (ενιοτε και απιθανες) ασυμβατοτητες με υλικο.Μην πιασουμε και την διαχειριση πορων.Τα 7 ειναι πολυ πιο εξελιγμενα απο τα Vista, και κατα την αποψη μου ενα εντελως διαφορετικο (και ολοκληρωμενο) λειτουργικο.

Με τα windows 8 φέρνει νέα γραφική διεπαφή, με άλλη φιλοσοφία. Θα ξενίσει αρκετούς αρχικά, και θα δούμε τις εξελίξεις.
(Εμένα τα 8 μου φαίνονται αρκετά διαφορετικά και δεν έχω προχωρήσει ακόμα σε αναβάθμιση, ενώ σε όλα τα προηγούμενα αναβάθμιζα άμεσα. Θα προσπαθήσω να τα δω πρώτα σε κάποια ταμπλέτα... :flipout:)
Το METRO UI πολυ ωραιο για tablet (touch) interface αλλα εντελως αντιπαραγωγικο για εναν desktop orientated χρηστη ποσο μαλλον για ενα power user που κανει ενα σωρο πραγματα πανω στο μηχανημα του.

Και για να κλεισω την παρενθεση, πολλες φορες η Microsoft επιχειρησε να "διαμορφωσει" το μελλον αλλα απετυχε παταγωδως.Αυτη την στιγμη μπορει η ταση στην αγορα να ειναι τα smartphones/tablet αλλα κατα την δικη μου γνωμη ΔΕΝ ειναι το interface του μελλοντος.Για αυτο και αρκετοι κριτικαρουν την προσπαθεια "επιβολης" του METRO UI (ή απαγκιστρωσης απο το desktop UI) ενω καλλιστα θα μπορουσε να προσφερει ειτε την συνυπαρξη ή την επιλογη απο τον χρηστη (σιγουρα οχι με registry mods).

Success & Fail σημαινει τι ποσοστο διεισδυσης ειχε το καθε λειτουργικο τοσο σε προσωπικους χρηστες οσο και επιχειρησεις.To τι "αλλαγες" εφερε το καθε λειτουργικο ειναι ανεξαρτητο της χρηστικοτητας του, το κατανοεις νομιζω.

Όπως επίσης κατανοώ ότι οι επιχειρήσεις δεν αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο λειτουργικά, λόγω αναστάτωσης και κόστους. Εϊναι λογικό να αναβαθμίζουν ανά 10ετία περίπου. Είναι ένας δείκτης οι πωλήσεις, αλλά υπάρχουν και άλλοι δείκτες.
Στον κόσμο των επιχειρήσεων περιμένεις ότι μετά από 10 χρόνια πήγαν από τα XP στα 7, και θα μείνουν εκεί άλλο τόσο.
(Και εμείς θα βλέπουμε γραφήματα πόσο αντέχουν τα 7 σε σχέση με τα windows 10).

Τι σχεση ειχαν τα Windows XP με τα Windows ME?
Τα XP ήταν ο διάδοχος των ΜΕ.

Ποιο επιπεδο ασφαλειας? Το UAC prompt που ταλαιπωρουσε τον απλο κοσμο και ολοι εκαναν το αυτονοητο (security wise παραλογο) να το απενεργοποιουν? Τα Vista ηταν τοσο κακογραμμενα ειδικα στο κομματι του πυρηνα εξ´ου και οι απειρες (ενιοτε και απιθανες) ασυμβατοτητες με υλικο.Μην πιασουμε και την διαχειριση πορων.Τα 7 ειναι πολυ πιο εξελιγμενα απο τα Vista, και κατα την αποψη μου ενα εντελως διαφορετικο (και ολοκληρωμενο) λειτουργικο.

Το ότι οι οδηγοί των vista τρέχουν στα 7, κάτι σημαίνει για τον "πυρήνα" (διαφορετικό από το "κακογραμμένος"). Στα vista άλλαξε το επίπεδο λειτουργίας των οδηγών, πολλοί από τους οποίους τρέχουν σε άλλο επίπεδο από τον πυρήνα (το οποίο φυσικά διατηρήθηκε και στα 7). Το αν δεν βγήκαν οδηγοί για παλιά περιφερειακά (συνήθως επειδή οι εταιρίες θέλουν να σε πιέσουν να ανανεώσεις το υλικό) δεν λέει κάτι για το λειτουργικό. Το UAC υπάρχει και στα 7 (το ίδιο και απαράλλαχτο) και δεν βλέπω πλέον τις ίδιες αντιδράσεις. Θέμα συνήθειας...

Το METRO UI πολυ ωραιο για tablet (touch) interface αλλα εντελως αντιπαραγωγικο για εναν desktop orientated χρηστη ποσο μαλλον για ενα power user που κανει ενα σωρο πραγματα πανω στο μηχανημα του.

Σε αυτό συμφωνώ, αλλά δυστυχώς πλέον αποφασίζει η μάζα, η οποία δεν είναι ούτε desktop oriented, ούτε power user.
Αν δεις, και τα linux desktops κινούνται σε αντίστοιχες κατευθύνσεις (Ubuntu, gnome 3).

Και για να κλεισω την παρενθεση, πολλες φορες η Microsoft επιχειρησε να "διαμορφωσει" το μελλον αλλα απετυχε παταγωδως.Αυτη την στιγμη μπορει η ταση στην αγορα να ειναι τα smartphones/tablet αλλα κατα την δικη μου γνωμη ΔΕΝ ειναι το interface του μελλοντος.Για αυτο και αρκετοι κριτικαρουν την προσπαθεια "επιβολης" του METRO UI (ή απαγκιστρωσης απο το desktop UI) ενω καλλιστα θα μπορουσε να προσφερει ειτε την συνυπαρξη ή την επιλογη απο τον χρηστη (σιγουρα οχι με registry mods).

Θυμάσαι τις 10 αποτυχίες, και όχι τις 100 επιτυχίες. Για εμένα στις φορητές συσκευές το γραφικό της περιβάλλον είναι το νέο: επιτέλους φεύγουμε από τα εικονίδια που πιάνουν άσκοπα χώρο, και περνάμε στα "ζωντανά" εικονίδια που παρέχουν και πληροφόρηση.
Ακόμα και αν αποτύχει η κίνηση για τις φορητές συσκευές, τα "ζωντανά" εικονίδια θα τα δούμε και αλλού.
Όσο για το UI στο desktop, μπορεί να αρέσει στα windows 9...

Ειναι ...λιγο Ποντιακή αν και δεν ειμαι Ποντιος. Εχω συνδεσει το PC με την TV μεσω HDMI οποτε σε ενα σημειο της εγκαταστασης αυτο επιλεγει σαν κυρια οθονη την TV λογω HDMI και ενω εγω εβλεπα μαυριλα στο μονιτορ αυτο εκανε displey στην TV. Ετσι εγω νομιζα οτι ειχε κολλησει η εγκατασταση. Τοσο Ποντιος...

Έτσι την είχα πατήσει με τα 7. Ακριβώς αυτό γίνεται και κει. Έμενα στην μπλε οθόνη με τα λουλούδια και νόμιζα ότι είχε κολλήσει η εγκατάσταση και περίμενα περίμενα....

Δεν νομιζω να δημιουργει κανενα προβλημα στο χρηστη γιατι απλουστατα μολις πατησης καποια εφαρμογη βρισκεσαι στο παλιο

Φιλε Petasis εγω σταματω εδω.Οταν γραφεις οτι τα Windows XP ειναι απογονος των Millenium, περαιτερω συζητηση ειναι ασκοπη - τα Windows XP βασιζονται στον NT kernel (Windows NT, Windows 2000) και δεν εχουν απολυτως καμμια σχεση με τα Windows ME.Θα σου απανταγα και στα υπολοιπα (ανακριβη) που παραθετεις, αλλα δεν βλεπω το λογο να σπαταλαω off-topic γραμμες, αχρηστες για τα υπολοιπα μελη του forum.Φιλικα παντα.

Φιλε Petasis εγω σταματω εδω.Οταν γραφεις οτι τα Windows XP ειναι απογονος των Millenium, περαιτερω συζητηση ειναι ασκοπη - τα Windows XP βασιζονται στον NT kernel (Windows NT, Windows 2000) και δεν εχουν απολυτως καμμια σχεση με τα Windows ME.Θα σου απανταγα και στα υπολοιπα (ανακριβη) που παραθετεις, αλλα δεν βλεπω το λογο να σπαταλαω off-topic γραμμες, αχρηστες για τα υπολοιπα μελη του forum.Φιλικα παντα.

Συμφωνώ, να σταματήσουμε γιατί δεν συνεννοούμαστε. Αν το διάδοχος έγινε απόγονος, και μου επισημαίνεις ότι τα XP δεν έχουν τον ίδιο πυρήνα με τα Me (που το έχω ήδη πει στο πόστ 131 γράφοντας ότι τα XP δεν βασίζονται σε DOS όπως τα Me), πώς να συνεννοηθούμε; :ernaehrung004:
(Πάντως δεν κατάλαβα να έγραψα κάτι ανακριβές...)