Windows 8

Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 8

Η προγραμματιστική υπεροχή είναι δεδομένη. Εδώ το συζητάμε από άποψη του πως φαίνεται στον χρήστη. Εγώ πιστεύω για το λαπτοπ 3ετίας ότι λειτουργεί ακόμα, αλλά και το δικό μου λάπτοπ 5ετίας λειτουργούσε κανονικά με XP (τα προ-εγκατεστημένα) , μέχρι που του πέρασα 7 το 2011, και τελικά το άλλαξα λόγω πληκτρολογίου. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να δούμε τις επιπτώσεις του registry.

Δεδομενη για ποιον, για εσενα;

Αν κάνεις τον κόπο να ελέγξεις την διαχείριση μνήμης/επεξεργαστή στον ίδιο υπολογιστή, με τα ίδια προγράμματα να τρέχουν (μεταξύ win 7/8) θα δεις ότι έχει υπεροχή το νέο λειτουργικό...

Re: Απάντηση: Windows 8

Ποιο antivirus έβαλες;

Μήπως έβαλες Norton Internet Security ή κάτι ανάλογο? Αν ναι, βγάλε τα και βάλε μόνο το Microsoft Essentials. Προφανώς κάτι το επιβραδύνει και δεν ευθύνονται τα windows για αυτό.

Avast έχω. Τα ίδια μου έκανε και με Avira. Norton έχω 10 χρόνια να ακουμπήσω.

Μετά απο 2-3 μέρες με τα 8, δεν έχει το ίδιο πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Windows 8

Δεν ξερω για το inux, αλλα στο OSX ενα αρχειο υπαρχει για καθε προγραμμα και ένα config αρχειακι. Τα σβηνεις και τέλος, ουτε σκουπιδια στην registry ουτε τίποτα.
Και το λειτουργικο δεν βαραινει με το καιρο οπως με τα windows. Για την ακρίβεια, η διαφορα ειναι μερα με την νύχτα..

μια χαρά βαραίνει και το OSX με τον καιρό...

Και παλι, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το τι συμβαινει σε windows.. Μιλάω ως χρηστης παραλληλα και των δυο λειτουργικών..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 8

Δεδομενη για ποιον, για εσενα;

Για όποιον αναπτύσσει εφαρμογές για τελικούς χρήστες. Αυτό περιλαμβάνει και εμένα. Είμαστε εκτός θέματος να σου αναλύσω το γιατί, αλλά ελπίζω να είναι προφανές ότι υπάρχει προγραμματιστική διεπαφή για να αλληλεπιδράς με την registry (το οποίο περιλαμβάνει και ελέγχους ασφάλειας), ενώ για διακριτά αρχεία δεν υπάρχει τίποτα. Κάθε εφαρμογή κάνει ότι μπορεί να κάνει από μόνη της. Δεν υπάρχει καν κοινός τύπος (format) μεταξύ εφαρμογών, αν και αρκετές ακολουθούν το ini φορματ πολύ παλιών εκδόσεων των windows.

Αλλά είμαστε εκτός θέματος, και κακώς ξεκινήσαμε τέτοια κουβέντα.

Avast έχω. Τα ίδια μου έκανε και με Avira. Norton έχω 10 χρόνια να ακουμπήσω.

Μετά απο 2-3 μέρες με τα 8, δεν έχει το ίδιο πρόβλημα.

Κάποιες (λίγο παλαιότερες) εκδόσεις του avast είχαν θεματάκια με τις 64μπιτες εκδόσεις vista/7. Αν και εγώ (που επίσης έχω avast σε μερικά μηχανήματα) δεν έχω αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.
Τσέκαρε αν κάποιο από τα προγράμματα που έχεις βάλει χάνει μνήμη (και συνεπώς ζητάει συνέχεια νέα από το λειτουργικό).

Κακως φυσικα, αλλα επετρεψε μου να αμφιβάλλω για τα λεγόμενα σου.. Και ας μην ανοιξουμε κουβεντα περί πιο λειτουργικο ειναι πιο ασφαλες, σταθερό, user-friendly κλπ γιατι δεν θα μας φτασουν οι σελιδες του forum.. :p

Κακως φυσικα, αλλα επετρεψε μου να αμφιβάλλω για τα λεγόμενα σου.. Και ας μην ανοιξουμε κουβεντα περί πιο λειτουργικο ειναι πιο ασφαλες, σταθερό, user-friendly κλπ γιατι δεν θα μας φτασουν οι σελιδες του forum.. :p

Γιατί με απαξιώνεις έτσι; :flipout:
Δηλαδή εγώ σαν χρήστης aix από το 1992, λίνουξ από το 1994, windows από το 1995, HP OS από το 1996, sun os από το 1997 και OS X από το 2006, δεν πρέπει να έχω άποψη; Και την στιγμή που έχω αναπτύξει εφαρμογές για όλα αυτά;
Δηλαδή, τι πρέπει να κάνω για να αξίζει η άποψη μου; Να συμφωνώ με ότι ακούω, ακόμα και αν το θεωρώ λάθος;
Εσύ σαν απλός χρήστης μπορεί να θεωρείς διάφορα πράγματα, όπως ότι είναι user friendly, ασφαλή, κλπ., αλλά καλύτερα σε αυτά να ακούμε και τους ειδικούς.
Άλλο ο ενθουσιασμός, και άλλο η πραγματικότητα.

Νταξ, οταν λες οτι δεν βαραίνουν τα windows με τον καιρο, ή οτι η registry ειναι ανωτερη λυση, τι να συζητησουμε.. :p
Καλη καρδια πανω απο ολα..

Να κάνω και λίγη πλακίτσα, που την εμπνεύστηκα από το avatar:
προτιμάς μια κάμερα με 120 κουμπάκια (1 για κάθε λειτουργία, σε διάφορα σχήματα, χρώματα, και τρόπο να τα ενεργοποιήσεις - πίεσης, διακοπτικά, περιστροφικά, ολίσθησης) στο σώμα της μηχανής (σε διάφορα σημεία), ή ιεραρχικά μενού; :smile:
Εγώ κλείνω προς τα μενού πάντως...

Κάποιες (λίγο παλαιότερες) εκδόσεις του avast είχαν θεματάκια με τις 64μπιτες εκδόσεις vista/7. Αν και εγώ (που επίσης έχω avast σε μερικά μηχανήματα) δεν έχω αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.
Τσέκαρε αν κάποιο από τα προγράμματα που έχεις βάλει χάνει μνήμη (και συνεπώς ζητάει συνέχεια νέα από το λειτουργικό).

32bit τρέχω το laptop, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς, φαίνεται οτι λύθηκε το πρόβλημα με τα 8

Το avast! μου έβγαλε άλλο πονοκέφαλο όμως: πριν 2-3 μέρες ανέφερα ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε στο utorrent όταν έβαλα τα 8. Τελικά ο "ένοχος" είναι το Network Shield του Avast!.
Θα μου πεις, και με τα 7άρια, Avast! έτρεχες και πρόβλημα ουδέν. Έλα ντε, τι γίνεται;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 8

Μήπως έχει πρόβλημα το TuneIn; Το δοκίμασα και δεν έπαιζε τίποτα, σε όσους σταθμούς προσπάθησα έβγαζε "stream error". Οι ίδιο σταθμοί παίζουν κανονικά στο All Greek Radio.

Το εντελώς ηλίθιο με το All Greek Radio είναι οτι σταματάει να παίζει αν πάει στο background! Έλεος...

Στο δικο μου ουτε το All Greek Radio παιζει! Γι αυτο θεωρω οτι κατι αλλο φταιει σε μενα. Προβλημα με το tune in το εχουν και αλλοι....

Μήπως έχει πρόβλημα το TuneIn; Το δοκίμασα και δεν έπαιζε τίποτα, σε όσους σταθμούς προσπάθησα έβγαζε "stream error". Οι ίδιο σταθμοί παίζουν κανονικά στο All Greek Radio.

Το εντελώς ηλίθιο με το All Greek Radio είναι οτι σταματάει να παίζει αν πάει στο background! Έλεος...

σε μένα παίζει, και χτες και σήμερα

σε μένα παίζει, και χτες και σήμερα

Κάτι το μπλοκάρει....κάτι χρειάζεται. Κάποιο update..java? Flash? κάτι παιζει με το firewall? Οτι και νάναι θα το βρούμε. (έχω στείλει μήνυμα στο support τους.)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 8

Για όποιον αναπτύσσει εφαρμογές για τελικούς χρήστες. Αυτό περιλαμβάνει και εμένα. Είμαστε εκτός θέματος να σου αναλύσω το γιατί, αλλά ελπίζω να είναι προφανές ότι υπάρχει προγραμματιστική διεπαφή για να αλληλεπιδράς με την registry (το οποίο περιλαμβάνει και ελέγχους ασφάλειας), ενώ για διακριτά αρχεία δεν υπάρχει τίποτα. Κάθε εφαρμογή κάνει ότι μπορεί να κάνει από μόνη της. Δεν υπάρχει καν κοινός τύπος (format) μεταξύ εφαρμογών, αν και αρκετές ακολουθούν το ini φορματ πολύ παλιών εκδόσεων των windows.

Αλλά είμαστε εκτός θέματος, και κακώς ξεκινήσαμε τέτοια κουβέντα.

Μα το θέμα είναι η κακοποίηση του από εφαρμογές. Βρήκαμε το registry να θάψουμε 5-6… Πολλές μεταβλητές θα μπορούσαν να αποθηκεύονται αλλού. Ουσιαστικό πρόβλημα permissions δεν υπάρχει εάν τα file permissions είναι ορθά ορισμένα. Κανένα πρόβλημα με ini xml

Δεν έχεις 2-3 αρχεία, ένα τυπικό σύστημα λίνουξ έχει μερικές εκατοντάδες αρχεία. Και αν το λειτουργικό προσέφερε τις λειτουργίες των windows, θα είχες εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία. Registry cleaners (αν χρειάζεσαι, εγώ δεν χρησιμοποιώ) χρειάζεσαι λόγω της εγκατάστασης/απεγκατάστασης εφαρμογών, οι οποίες δεν φροντίζουν να αφαιρούν ακριβώς ότι έβαλαν στο registry. Αυτό είναι πρόβλημα παντού, αφού και σε άλλα λειτουργικά τα αρχεία ρυθμίσεων συχνά δεν αφαιρούνται. Μπορείς για παράδειγμα να μετρήσεις το μέγεθος όλων των φακέλων και αρχείων που ξεκινάνε από "." στον κεντρικό φάκελο ενός χρήστη, αφού έχεις τρέξει μερικές δεκάδες εφαρμογές.

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ, προφανώς μιλάω για την κάθε εφαρμογή. Δηλαδή θα έχεις είτε 2 αρχεία, είτε 2 καταλόγους, για το configuration της κάθε εφαρμογής.

Θέλεις π.χ. να βγάλεις μια εφαρμογή στο linux;;; Απλά την κάνεις remove από τον package manager της διανομής σου, σβήνεις και το config αρχείο/κατάλογο από το home σου και το σύστημά σου είναι το ίδιο γρήγορο και ελαφρύ όπως πριν.

Το να πιστεύει κανείς ότι ο uninstaller κάθε τυχάρπαστης εφαρμογής θα κάνει σωστά τη δουλειά του και θα αφήσει το σύστημα όπως ακριβώς το βρήκε, είναι αν μη τι άλλο αφελές. Και σαφέστατα, το λειτουργικό δεν μπορεί να στηρίζεται στην καλή πίστη, του κάθε προγραμματιστή εφαρμογών.

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ, προφανώς μιλάω για την κάθε εφαρμογή. Δηλαδή θα έχεις είτε 2 αρχεία, είτε 2 καταλόγους, για το configuration της κάθε εφαρμογής.

Θέλεις π.χ. να βγάλεις μια εφαρμογή στο linux;;; Απλά την κάνεις remove από τον package manager της διανομής σου, σβήνεις και το config αρχείο/κατάλογο από το home σου και το σύστημά σου είναι το ίδιο γρήγορο και ελαφρύ όπως πριν.

Το να πιστεύει κανείς ότι ο uninstaller κάθε τυχάρπαστης εφαρμογής θα κάνει σωστά τη δουλειά του και θα αφήσει το σύστημα όπως ακριβώς το βρήκε, είναι αν μη τι άλλο αφελές. Και σαφέστατα, το λειτουργικό δεν μπορεί να στηρίζεται στην καλή πίστη, του κάθε προγραμματιστή εφαρμογών.

Γιατί με τσιγκλίζετε με αυτό το εκτός θέματος θέμα; :flipout:
Που ακριβώς θα βρεις αυτό το αρχειάκι, ή τα μερικά δεκάδες αρχειάκια μιας εφαρμογής μέσα στους φακέλους του gnome ή του kde;
Που αποθηκεύει τις ρυθμίσεις το gnome-system-monitor; Πώς θα σβήσω τις ρυθμίσεις της εφαρμογής "Disks" (πώς στο καλό θα βρεις ότι ονομάζεται palimpsest; );
Ή ακόμα χειρότερα: πώς θα έχεις 2 διαφορετικές εκδόσεις μιας εφαρμογής, που θα κοιτάν το ίδιο αρχείο ρυθμίσεων;
Πώς θα βάλεις 2 διαφορετικές εκδόσεις της mysql, για να κάνεις migrate τις βάσεις σου (κάτι που το upgrade του λειτουργικού δεν έκανε, για απλούς λόγους, το χάος του configuration που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις για να τρέξουν και τα 2 στο σύστημα).

Με απλοϊκές προσεγγίσεις του στυλ "Απλά την κάνεις remove από τον package manager της διανομής σου, σβήνεις και το config αρχείο/κατάλογο από το home σου και το σύστημά σου είναι το ίδιο γρήγορο και ελαφρύ όπως πριν" δεν οδηγούμαστε κάπου. Πέρα ότι το ίδιο θα συμβεί σε πληθώρα λειτουργικών (ναι και στα windows), δοκίμασε να εγκαταστήσεις σε ένα λίνουξ σύστημα με gnome το kcalc, και μετά αφαίρεσε το. Έχεις το ίδιο σύστημα; Μάλλον όχι.

Δεν είμαι βαθύς γνώστης αλλά εδώ και χρόνια με έχει βοηθήσει πολύ στην διατήρηση "καθαρής" (όσο το δυνατόν) registry το Your Unistaller (¨η όποιο ανάλογο). Κάνεις την απεγκατάσταση από εκεί και αφού ανοίξει την κανονική εγκατάσταση και ολοκληρωθεί συνεχίζει αυτό και ψάχνει registry και φακέλους για υπολλείματα. 99 στις 100 εφαρμογές αφήνουν πίσω τους ουκ ολίγες εγγραφές (ακόμη και επώνυμα. Το itunes να δείτε τι αφήνει..). Πολύ σπάνια θα δω κάποια που να μην βρει κάτι. Με αυτόν τον τρόπο κρατιέται σε καλά επίπεδα. Προσωπικά μου έχει γίνει συνήθεια, δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και απεγκαθιστώ από εκεί πάντοτε εδώ και 4-5 χρόνια.

Για τα 8 μάλλον τελικά δεν θα "πάρω". Τα σκάλισα αρκετά αλλά τελικά είδα ότι δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο παραπάνω σε σχέση με τα 7 που μου τρέχουν ρολόι περίπου 2.5 χρόνια τώρα. Αντίθετα αυτή η εναλλαγή από τουβλάκια στην επιφάνεια εργασίας και τούμπαλιν με κουράζει. Αν είχα ταμπλέτα μπορεί να μου άρεσαν αλλά έχω ένα "κλασικό" υπολογιστή. Προσωπικά με βλέπω με 7 για αρκετά χρόνια ακόμη (όπως με τα ΧΡ, που μετά από δοκιμή βίστα και επιστροφή σε ΧΡ, τα είχα μέχρι τα 7).

Γιατί με τσιγκλίζετε με αυτό το εκτός θέματος θέμα; :flipout:

Για να βρισκόμαστε σε κουβέντα. :argue:

Που ακριβώς θα βρεις αυτό το αρχειάκι, ή τα μερικά δεκάδες αρχειάκια μιας εφαρμογής μέσα στους φακέλους του gnome ή του kde;
Που αποθηκεύει τις ρυθμίσεις το gnome-system-monitor; Πώς θα σβήσω τις ρυθμίσεις της εφαρμογής "Disks" (πώς στο καλό θα βρεις ότι ονομάζεται palimpsest; );

RTFM & JFGI :2thumb22sup:

Ή ακόμα χειρότερα: πώς θα έχεις 2 διαφορετικές εκδόσεις μιας εφαρμογής, που θα κοιτάν το ίδιο αρχείο ρυθμίσεων;
Πώς θα βάλεις 2 διαφορετικές εκδόσεις της mysql, για να κάνεις migrate τις βάσεις σου (κάτι που το upgrade του λειτουργικού δεν έκανε, για απλούς λόγους, το χάος του configuration που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις για να τρέξουν και τα 2 στο σύστημα).

Για ποιο λόγο να έχεις 2 διαφορετικές εκδόσεις από οτιδήποτε; Στο software όπως γνωρίζεις (εφόσον δηλώνεις και προγραμματιστής), υπάρχει και η έννοια του migration. Αλλά ακόμα και αν θες οπωσδήποτε να τρέχεις 2 διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας εφαρμογής, με λίγο scripting (chrooting, symlinking, κτλ), γίνεται εύκολα. :idea:

Με απλοϊκές προσεγγίσεις του στυλ "Απλά την κάνεις remove από τον package manager της διανομής σου, σβήνεις και το config αρχείο/κατάλογο από το home σου και το σύστημά σου είναι το ίδιο γρήγορο και ελαφρύ όπως πριν" δεν οδηγούμαστε κάπου.

Ούτε οδηγούμαστε κάπου με απλοϊκές διαπιστώσεις του στυλ "μακάρι να είχαν όλα τα λειτουργικά registry". LOL. :laugh:

Πέρα ότι το ίδιο θα συμβεί σε πληθώρα λειτουργικών (ναι και στα windows), δοκίμασε να εγκαταστήσεις σε ένα λίνουξ σύστημα με gnome το kcalc, και μετά αφαίρεσε το. Έχεις το ίδιο σύστημα; Μάλλον όχι.

Και όμως θα έχω ακριβώς το ίδιο. Γιατί με μια "aptitude purge" θα ξηλωθεί μαζί και ότι dependency μπήκε.

Τέλος, ξέχασες να απαντήσεις στο παρακάτω: