Windows Home Server 2011 (ήταν: V2 (Vail))

Re: Windows Home Server V2

Έχμ.. Όπως άρχισα να διαβάζω το άρθρο, χάρηκα.. Μετά στεναχωρήθηκα..

Δεν εγκατέλειψε απλά το block level.. Εγκατέλειψε εντελώς την τεχνολογία του Drive Extender!!!!

What a bunch of friggin' idiots.

Πάει ο σημαντικότερος λόγος που αγοράσαμε WHS..

Το ZFS φαίνεται πολύ ελκυστικό, αλλά όταν το είχα ψάξει είχα βρει ένα deal breaker: δεν μπορείς να προσθέσεις εύκολα δίσκο στο array (κακό αλλά όχι fail - μπορείς με κάποια σχετική δυσκολία..) ούτε να αφαιρέσεις χωρίς να καταστρέψεις το array. Αυτό είναι deal breaker για μένα, που συνηθίζω να αλλάζω δίσκους συχνά (π.χ. βγάζω έναν του 1.5TB και βάζω των 2ΤΒ με δύο κινήσεις).

Έχεις δίκιο για τα vdevs.

Γενικά πάντως, πάνω που και εγώ σκευτόμουν να δοκιμάσω τον επόμενο WHS, με βλέπω να κοιτάζω αλλού…

:devil-smiley-029:
Χαχα με corruption bugs ακυρωμένο block level κ.ο.κ. τι κάνει αυτό το άτιμο λειτουργικό της MS να λέγετε server? εστω home server.
Και τα 7 καλά είναι εάν δε θές τις συγκεκριμένε ευκολίες που δίνεi ι WHS.
:devil-smiley-029:

Έλα μωρέ και εσύ.. Τι είναι λίγο file corruption μεταξύ φίλων.. :p

Εξάλλου το έφτιαξαν νωρίς.. Μόλις κάποιους μήνες τους πήρε από την κυκλοφορία του.. :p

Όλα τα λεφτά είναι η ευκολία του Drive Extender, καθώς και τα αυτόματα backups κτλ.

Για να δούμε τελικά τι θα είναι αυτός ο WHS v2...

Έχουμε εξελίξεις..

Αναμένεται πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει η έκδοση Release Candidate (RC) του καινούργιου WHS. ( http://www.wegotserved.com/2011/02/02/windows-home-server-vail-release-candidate-imminent/ )

Λέγεται ότι δεν θα περιλαμβάνει κανέναν Drive Extender, ούτε τον παλιό ούτε τον καινούργιο.

Re: Windows Home Server V2 (Vail)

Ti driver ρε Δημητρη.... δεν εχω βαλει τιποτα ανω , ουτε καρτα ηχου ουτε γραφικων.
Θα τα σουταρω μου φαινεται, αλλα σκεφτομαι που θα κανω backup τα 10 ΤΒ !!!
Aληθεια, μπορω να βαλω windows 7 , και να κρατησω τα δεδομενα μου ?
Δεν εχω χρηιμοποιησει file duplication.

Γιάννη, έχεις δεν έχεις βάλει πάνω περιφερειακά έχεις φορτωμένους έναν σωρό drivers για τα system devices. Έτσι γίνεται σε όλα τα λειτουργικά. Μπορεί κάποιος από αυτούς να σου δημιουργεί το πρόβλημα, αν το είχες από την αρχή. Αν το απέκτησες στην πορεία, μάλλον έχεις hardware θέμα.

Τα δεδομένα σου μπορείς να τα δεις άνετα και εκτός WHS, αλλά θα χρειαστεί ενδεχομένως να τα "ξεμπερδέψεις" λίγο γιατί μπορεί να έχουν μοιραστεί σε πολλούς δίσκους. Άκρη πάντως βγαίνει πολύ άνετα, χωρίς πονοκέφαλο. Αν ενδιαφέρεσαι, θέσε το στο νήμα του τρέχοντος WHS να το δούμε.

Windows Home Server 2011 "Vail" Release Candidate Now Available

[COLOR=#202020 !important]Απ' το "wegotserved", μετά από mail που μου έλαβα σήμερα...[/COLOR]​

Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να μου πείτε, γιατί με τρόμο σκέπτομαι τη διατήρηση των data μου περνώντας σε νέο λειτουργικό (δηλ. μη καταλήξω σ' ένα server me 8Tb σκουπίδια που δεν μπορώ να διαβάσω...)

Last edited:

Ως γνωστό πλέον η νέα έκδοση του WHS δεν θα περιλαμβάνει τεχνολογία Drive Extender, και αυτό έχει εκνευρίσει αρκετά την σχετική κοινότητα χρηστών..

Υπάρχει όμως ξανά ελπίδα, καθότι για την ώρα τρεις άσχετες με την MS εταιρείες έχουν ανακοινώσει προϊόντα που σκοπεύουν να υποκαταστήσουν τον Drive Extender:

- DataCore: http://www.wegotserved.com/2011/02/...hirt_DE_Replacement2_18_2011&utm_medium=email

- Drive Bender: http://www.wegotserved.com/2011/02/...hirt_DE_Replacement2_18_2011&utm_medium=email

- StableBit DrivePool: http://www.wegotserved.com/2011/02/...hirt_DE_Replacement2_18_2011&utm_medium=email

Όλα τα παραπάνω είναι σε στάδιο pre-beta ή το πολύ beta, αλλά σύντομα θα αρχίσουν να δοκιμάζονται από τους χρήστες.

Ίσως τελικά σωθεί ο νέος WHS εξαιτίας τους...

Ποιός θα πάει στον v2 μετά απ' όλα αυτά?
Ερώτηση: Ποιό είναι το concept στον v2, γιατί στον v1 ήταν ξεκάθαρο. "Βάλε όσους δίσκους χωράει το κουτί μέσα κι έξω και άσε το λειτουργικό να κάνει τη δουλειά του".
Τώρα τί?
Μια χαρά δουλεύει ο v1 μέχρι τώρα...
Επίσης τρέμω με τη σκέψη του "τι θα γίνουν τα xTb" που έχω τώρα, κάνοντας το upgrade.
Υπάρχει κανένα νέο σχετικά με migration του v1 σε v2?

Αν δεν εχει αυτη τη τεχνολογια, βαζουμε και windows 7 και τελειωνουμε...
Ολοι γι αυτο βαλαμε τa WHS.

Τι πινουν και δε μας δινουν !

Αν δεν εχει αυτη τη τεχνολογια, βαζουμε και windows 7 και τελειωνουμε...
Ολοι γι αυτο βαλαμε τa WHS.

Τι πινουν και δε μας δινουν !

Γιατί συγκρίνετε τα Win7 με τον WHS?
Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Τα Win7 είναι η εξελιγμένη έκδοση των Windows που χρησιμοποιούμε στη δουλειά ή στο σπίτι (δηλ. μιά βάση για τα προγράμματα Word, Excel, Powerpoint κλπ, ή τα αντίστοιχα δωρεάν προγράμματα του OpenOffice).
Αντίθετα, ο WHS όπως τον ξέραμε μέχρι τώρα, κάθεται σε μιά γωνιά και αθόρυβα, παίρνει backup απ' τα pc του δικτύου, ωστε σε κάθε περίπτωση, να μπορεί να "ξαναγεννήσει" ένα pc, του οποίου κάποιο hardware "απέτυχε" (failed).
Μου έχει συμβεί 3 φορές και ομολογουμένως, αν δεν είχα τον WHS, δεν ξέρω τι θα έκανα.

Αν δεν ειχε το drive extender δεν θα το εβαζα ποτε...
Εμενα μ ενδιαφερει μονο αυτη η λειτουργια του, backup μπορω να κανω και με αλλα προγραμματα.
Αλλωστε τα περισσοτερα μηχανηματα που εχω σπιτι ειναι mac και αρα δε δουλευει αυτο (εχω το time machine ).

Aν δεν εχει drive extender και πληρη συμβατοτητα με τα τωρινα δεδομενα, ουτε για πλακα δεν το βαζω....

+1
Αν και δε νομίζω ότι βάζει κανείς server "για πλάκα". Κάποιο λόγο έχουμε όλοι που έχουμε ένα pc 24/7 στο On. (Backups, torrents, website κλπ)