Windows Home Server 2011 (ήταν: V2 (Vail))

Δεν ξέρω τι γίνεται με τα routers.
Οι ISP εταιρείες δίνουν δωρεάν τα ADSL modem/router τους, αλλά δεν σου δίνουν administration σ' αυτά.
Εγώ έχω On, μου έχουν δώσει ένα Pirelli (όχι λάστιχο). Σ' αυτό, δεν έχω δικαιώματα να ορίσω port forwarding και άλλα σημαντικά.
Δεν το χρησιμοποιώ και έχω βάλει ένα DG834G της Netgear.
Δές το κι έτσι. Δηλ. δοκίμασε ένα άλλο modem/router, κατά προτίμηση δανεικό αρχικά.

Εμενα μου αφηνει περιθωριο να κανω ρυθμισεις, μονο που δεν ξερω πως!
Κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω, ειναι αν ορισω εναν απο τους δισκους σαν server backup
εκει θα αποθηκευονται και τα client backups?
παιζει ρολο το μεγεθος του δισκου, δηλαδη θα χρησιμοποιειται αποκλειστικα σαν backup η μπορω να βαζω και data.

Κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω, ειναι αν ορισω εναν απο τους δισκους σαν server backup
παιζει ρολο το μεγεθος του δισκου, δηλαδη θα χρησιμοποιειται αποκλειστικα σαν backup η μπορω να βαζω και data.

Αυτό δεν το γνωρίζω, καθώς ο v2 δεν έχει drive extender. Άς μας πεί κάποιος με WHS v2.

Άσχετη/σχετική ερώτηση. Χρησιμοποιείς κάποιον torrent client στο δίκτυό σου? (Εννοώ, τί κάνει εκεί με το port forwarding? Βασίζεσαι στο Upnp?)

Το καλυτερο ειναι να κανεις τις ρυθμισεις χειροκινητα, παρα να ενεργοποιησεις το upnp. (και πιο σιγουρο οτι θα δουλεψει, και πιο ασφαλες).
Σιγουρα στο ρουτερ σου, υπαρχει το μενου port forwarding.
O WHS (V1 τουλαχιστον) χρειαζεται τις εξης 3 πορτες για να δουλεψει

port.jpg

Stratos καλησπέρα.
Σ' εμένα (και χωρίς Upnp στο router), ο v1 καταφέρνει να κάνει τις ρυθμίσεις. Δηλ. βλέπω το server και τα pc απ' έξω.
Modem/Router, Netgear DG834G.

Οι πόρτες που δείχνεις είναι
443 για https
80 για http
Η άλλη πορτα που φαίνεται, δεν θυμάμαι σε τι αντιστοιχεί.

Last edited:
Stratos καλησπέρα.
Σ' εμένα (και χωρίς Upnp στο router), ο v1 καταφέρνει να κάνει τις ρυθμίσεις. Δηλ. βλέπω το server και τα pc απ' έξω.
Modem/Router, Netgear DG834G.

Οι πόρτες που δείχνεις είναι
443 για https
80 για http
Η άλλη πορτα που φαίνεται, δεν θυμάμαι σε τι αντιστοιχεί.

Καλησπερα Γιαννη
Ειναι για Remote Desktop Protocol (RDP).

Γενικοτερα, ο 1 ειχε θεματα με τα routers με το upnp. Καποια επαιζαν αμεσως, καποια οχι.

Αυτο το εκανα, ανοιξα τις πορτες μεσα απο το nat virtual server, και απενεργοποιησα το firewall του router.
Θα ξαναπροσπαθησω.

Απ'οτι φαινεται εχει θεματα και ο 2, τουλαχιστον με το δικο μου router.
Και κατι αλλο, οταν επανεκκινει ο server, γιατι μου κανει reset στον router απο μονος του?

Απάντηση: Re: Windows Home Server 2011 (ήταν: V2 (Vail))

Εμενα μου αφηνει περιθωριο να κανω ρυθμισεις, μονο που δεν ξερω πως!

Ο δίσκος που θα ορίσεις ως server backup θα είναι αποκλειστικά για αυτή τη χρήση. Δεν θα μπορείς να σώσεις άλλα δεδομένα πάνω του.

Το τι θα παίρνεται backup είναι δικό σου θέμα, το ορίζεις σε επίπεδο φακέλλου. Μπορείς για παράδειγμα να παίρνεις backup μόνο το system ή το system και κάποια δεδομένα σου (όποια θέλεις εσύ) ή και μόνο κάποια δεδομένα, π.χ. τα client backups. Προσοχή, μιλάω για να παίρνεις backup των backups, όχι για να αποθηκεύονται τα client backups σου απευθείας στον backup disk. Τα client backups αποθηκεύονται κανονικά σε κανονικό δίσκο του server.. όχι σε backup disk.

Re: Απάντηση: Re: Windows Home Server 2011 (ήταν: V2 (Vail))

Οταν λες backup disk ειναι συνετο αυτος να ειναι εσωτερικος και μεγαλος σε μεγεθος,
διοτι πρακτικα αυτο που με ενδιαφερει ειναι τα client backups.
Αυτα αποθηκευονται στον D η οχι? Ας υποθεσουμε οτι θελω να παρω backup τα photos, αυτο θα αποθηκευτει στον backup disk η σε καποιον απο τους αλλους?
Τελος παντων εχω μπερδευτει.

Οι clients γράφουν τα backups τους στο D:. To server backup που στήνουμε παίρνει backup αρχεία που υπάρχουν γενικά μέσα στον WHS, όχι αρχεία των clients. Αλλά, το server backup δίνει τη δυνατότητα να παίρνουμε backup και τα υπάρχοντα (στον D:) client backups, καθότι και αυτά είναι στην ουσία απλά αρχεία σε έναν φάκελλο.

Το μέγεθος του backup disk και το κατά πόσο είναι εσωτερικός ή εξωτερικός είναι θέμα αναγκών του χρήστη. Προσωπικά χρησιμοποιώ έναν 500GB εξωτερικό που μου έχει ξεμείνει, καθότι παίρνω backup μόνο το system partition. Τα άλλα κρίσιμα δεδομένα μου τα στέλνω σε άλλο storage για backup.

Re: Απάντηση: Windows Home Server 2011 (ήταν: V2 (Vail))

Ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες, ολα τα ελυσα πλην του remote web access.
οσο κι αν προσπαθησα.
Τι με συμβουλευετε να δοκιμασω με αλλο gateway, θα πρεπει φυσικα να δανειστω καποιο,
η να αγορασω καποιο σοβαρο κι οχι αυτα που δινουν οι παροχοι.

Re: Απάντηση: Windows Home Server 2011 (ήταν: V2 (Vail))

για όσους ενδιαφέρονται να τρέξουν wsus στον server τους , οδηγίες εδώ http://wiki.wegotserved.com/index.php?title=Extending_Windows_Home_Server_with_WSUS .
Αντί για την 32 bit έκδοση του wsus κατεβάστε την 64 bit για whs 2011 .
Από το point 5 και κάτω τα βήματα είναι προαιρετικά .

Απο που συμφερει η αγορα του whs 2011? Καποια καλη τιμή σε καποιο μαγαζί ?

Κανε μια αναζητηση στο skroutz ως windows home server 2011.

Γνωριζει κανεις αν τις επιλεον αδειες μπορω να τις χρησιμοποιησω και σε χωρο γραφειου? Γιατι λεει οτι ειναι για home και μικρες επιχειρησεις και το πακετο εχει 10!. Εννοειται σε δικο μου γραφειο.

Last edited:
Κανε μια αναζητηση στο skroutz ως windows home server 2011.

Δεν βγαζει και πολλά, και δεν το έχει κανείς διαθέσιμο. Μου φαίνεται θα το πάρω από εξωτερικό αν θέλει 7 ημέρες όντως εδω.

Γνωριζει κανεις αν τις επιλεον αδειες μπορω να τις χρησιμοποιησω και σε χωρο γραφειου? Γιατι λεει οτι ειναι για home και μικρες επιχειρησεις και το πακετο εχει 10!. Εννοειται σε δικο μου γραφειο.

Οι 10 άδειες που βλέπεις αναφέρονται σε χρήστες (PCs) που θα έχουν πρόσβαση στον WHS, όχι σε άδειες του ίδιου του WHS.

Οπότε όχι, δεν είναι νόμιμο το να τον εγκαταστήσεις σε δεύτερο server.

Δεν ξερω αν ηταν τυχαιο, αλλα σημερα που εφερα τα whs2011 και ξεκιναω στησιμο, εβγαλε fail o system disk...
σωστο timing :flipout: