windows η android media player?

fuorigioco1981

AVClub Addicted Member
29 November 2007
1,482
πανω που ειχα καταληξει σε android ακουσα οτι τα win κουτακια ειναι "ποιο ευχρηστα".τι λετε?

Πιο ευχρηστα τα win; λογω συνηθειας ναι . Εχοντας εμπειρια απο ταμπλετς με win - android, δεν θα στοιχηματιζα υπερ των πρωτων

Εξαρτάται τι θες να κάνεις κ πόσα θα δώσεις. Γιατί αν σας σε κινεζιες των 30 κ 50 ευρώ καλύτερα να τα δώσεις στο χαμόγελο του παιδιού.
Εγώ που έχω windows κουτάκι είμαι υπέρ ευχαριστημένος αλλά κάνει πάνω από 400

Οπως ειπαν και τα αλλα παιδια ειναι καθαρα θεμα του τι θελεις να κανεις. Αν εχεις σκοπο να εχεις κοντα σου ασυρματο πληκτρολογιο και να κανεις και λιγο ιντερνετ browsing ή να παιζεις κανενα ελαφρυ παιχνιδακι τοτε windows ειναι μια καλη λυση. Βεβαιως για να το κανεις σωστα αυτο θα πρεπει ειτε να πας προς nuc/brix ειτε να πας προς στημενο απο την αρχη htpc που θα βγει ισως πιο φτηνα απο το nuc, αλλα δεν θα ειναι τοσο κομψο. Στο htpc θα πρεπει να προσεξεις το θεμα του θορυβου, μιας και μιλαμε για κανονικο η/υ με ανεμιστηρες κτλπ. Επισης εχει σημασια τι υπολοιπο εξοπλισμο εχεις π.χ. ενισχυτης.
Εχω δοκιμασει htpc, rpi1, rpi2, chromecast και android tv. Το android tv με βολεψε τελικα περισσοτερο απο ολα, αλλα υπηρχε ομως ετοιμη ολη η υποδομη (δικτυο, nas, ενισχυτης) και κουμπωσε τελεια. Εχω δει επισης nuc i3 σε φιλο και ειναι φοβερο μηχανημα.
Νομιζω παντως οτι στα μικρα ποσα (<100 ευρω) τα κινεζικα android boxes και το rpi ειναι πολυ καλη λυση. Αν εχεις αυξημενες απαιτησεις ή θελεις να κανεις πολλα διαφορετικα πραγματα με ενα μηχανημα (π.χ. κατεβαστηρι κτλπ) τοτε προσανατολιζεσαι προς windows, αλλα αμφιβαλλω οτι τα φτηνα windows boxes/sticks θα σε καλυψουν.

Απάντηση: Re: windows η android media player?

Εξαρτάται τι θες να κάνεις κ πόσα θα δώσεις. Γιατί αν σας σε κινεζιες των 30 κ 50 ευρώ καλύτερα να τα δώσεις στο χαμόγελο του παιδιού.
Εγώ που έχω windows κουτάκι είμαι υπέρ ευχαριστημένος αλλά κάνει πάνω από 400

Κι ομως με 35 (και με 55 αργοτερα) ημουν ΠΟΛΥ ευχαριστημενος για το σκοπο που το ηθελα: θεαση ταινιων (μηντια πλέυερ), ιντερνετ, τορρεντς - τι αλλο θελει ο ανθρωπος;)

αυτη τη στιγμη εχω τρια wdtv και αυτα που μου λειπουν ειναι 2 πραγματακια

1/// τωρα με περιοριζουν τα wdtv ως προς την εξοδο ηχου.για τα παιδικα πρεπει να το εχψ στο stereo αλλα οταν θελω να δω καλη hd ταινια πρεπει να το γυρναω σε optical output για να παιξει απο το ενισχυτη ο ψηφιακος ηχος!ποιο κουακι android με αφηνει να αλλαξω την εξοδο ηχου ακομα και ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ μιας ταινιας?

2/// θελω να δω μεσω browser απο ιστοσελιδα live streaming ποδοσφαιρο κλπ.με android box εχω αυτη τη δυνατοτητα?

αυτα θελω μονο παραπανω!

avpap, Android, τα win ειναι απο 80 και πανω

Fuorigioco με android κανεις οτι με ενα pc

Re: Απάντηση: windows η android media player?

avpap, Android, τα win ειναι απο 80 και πανω

Fuorigioco με android κανεις οτι με ενα pc
απλα το λεω γιατι οταν παρηγγειλα ταμπλετ ειχα παλι το ιδιο διλημμα και πηρα windows και δεν το μετανιωσα γιατι κανω απειρως περισσοτερα πραγματα ακομα και στο browsing!sites φαινονται οπως στο πισι ,flash player παιζει κανονικα σε σαιτ που το χρειαζονται κλπ!

αλλα βεβαια σε κουτακι media player δεν θελω να κανω οτι με το πισι μονο για live streaming που ειπα και για την επιλογη εξοδου ηχου!

αυτο με τις εξοδους δεν το πολυκαταλαβα. Για ποιο λογο εχεις συνδεδεμενο τον media player με δυο διαφορετικους τροπους με τον ενισχυτη σου; Ειτε στερεο ειτε πολυκαναλος ηχος πρεπει να περναει απο την καλυτερη δυνατη εξοδο. hdmi > optical > αναλογικες

σχετικα με το livestreaming: θεωρητικα μπορεις να δεις οτι θελεις με add on του kodi σε οποιαδηποτε πλατφορμα (rpi, android, windows).

Να σου πω περι ταμπλετ: εχοντας 8" με win και 12.2" με android (πριν 10"), βρισκω το win πολυ πιο δυσχρηστο - για ποιο λογο;
α- δεν εχουν τα win την απλοτητα των προγραμματων android. Πολυ φορτωμενη επιφανεια εργασιας, μικρη γραμματοσειρα, λιγα προγραμματα εναντι του θησαυρουα android, οπου κυριολεκτικα κανεις "παιγνιδι" με απειρες εφαρμογες για, κυριολεκτικα, οτιδηποτε που εχουν συγκεκριμενο σκοπο. με android κανεις οτι με windows, ενω με windows κανεις οτι κανεις με... windows. Σκεφτομουνα κι εγω να παω σε win tablet μα βλεποντας το 8"αρι της κυρας, εκανα πισω! Μου φτανει που τα εχω σε δυο πισι, αλλα εχουν χαρη που δεν συνηθισα το λινουξ του φορητου!

Να σου πω περι ταμπλετ: εχοντας 8" με win και 12.2" με android (πριν 10"), βρισκω το win πολυ πιο δυσχρηστο - για ποιο λογο;
α- δεν εχουν τα win την απλοτητα των προγραμματων android. Πολυ φορτωμενη επιφανεια εργασιας, μικρη γραμματοσειρα, λιγα προγραμματα εναντι του θησαυρουα android, οπου κυριολεκτικα κανεις "παιγνιδι" με απειρες εφαρμογες για, κυριολεκτικα, οτιδηποτε που εχουν συγκεκριμενο σκοπο. με android κανεις οτι με windows, ενω με windows κανεις οτι κανεις με... windows. Σκεφτομουνα κι εγω να παω σε win tablet μα βλεποντας το 8"αρι της κυρας, εκανα πισω! Μου φτανει που τα εχω σε δυο πισι, αλλα εχουν χαρη που δεν συνηθισα το λινουξ του φορητου!
μια διόρθωση, στα windows κάνεις τα πάντα ενω στο android κάνεις οτι κάνεις στο android και κάποια που κάνεις στα windows

λιγα προγραμματα εναντι του θησαυρουα android, οπου κυριολεκτικα κανεις "παιγνιδι" με απειρες εφαρμογες για, κυριολεκτικα, οτιδηποτε που εχουν συγκεκριμενο σκοπο.
Ελπίζω να αστιευεσαι έτσι με το "λίγα προγράμματά". Μιλάμε για windows και όχι mobile windows.

Ειναι εντελως διαφορετικη η λογικη του android απο αυτην των win και η οποια ταιριαζει καλυτερα σε συσκευες tv box. Φυσικα με τα windows κανεις τα παντα στον "κοσμο" τους, αφου πανω σε αυτα στηριζεται ολο το "συστημα" (και στο λινουξ για ειδικες αποστολες), ωστοσο με το android κανεις αλλο "παιγνιδι".και βεβαια το συγκρινουμε με mobile και οχι με υπολογιστικα συστηματα (εκει, ισως, ταιριαζει το λινουξ)

αυτο με τις εξοδους δεν το πολυκαταλαβα. Για ποιο λογο εχεις συνδεδεμενο τον media player με δυο διαφορετικους τροπους με τον ενισχυτη σου; Ειτε στερεο ειτε πολυκαναλος ηχος πρεπει να περναει απο την καλυτερη δυνατη εξοδο. hdmi > optical > αναλογικες

σχετικα με το livestreaming: θεωρητικα μπορεις να δεις οτι θελεις με add on του kodi σε οποιαδηποτε πλατφορμα (rpi, android, windows).
το media player είναι συνδεδεμένο μέσω οπτικής με τον ενισχυτή.(σημαντικό: Αυτός ΔΕΝ έχει εισόδους,HDMI! ) εαν στο media player επιλέξω την στερεο έξοδο όλες οι ταινίες που είναι Dolby digital,dts κλπ ΔΕΝ ακούγονται από τον ενισχυτή! μόνο εαν αλλάξω την έξοδο του media player σε οπτική μόνο τότε στον ενισχυτή βγαίνει ο ψηφιακός ήχος.Στις απλές ταινίες παιδικές κλπ κανένα πρόβλημα.

Sent via Zopo Speed Plus 7

Ειναι εντελως διαφορετικη η λογικη του android απο αυτην των win και η οποια ταιριαζει καλυτερα σε συσκευες tv box. Φυσικα με τα windows κανεις τα παντα στον "κοσμο" τους, αφου πανω σε αυτα στηριζεται ολο το "συστημα" (και στο λινουξ για ειδικες αποστολες), ωστοσο με το android κανεις αλλο "παιγνιδι".και βεβαια το συγκρινουμε με mobile και οχι με υπολογιστικα συστηματα (εκει, ισως, ταιριαζει το λινουξ)

Μόνο που Windows tablets μηχανάκια δεν έχουν Windows Mobile επάνω λειτουργικό αλλά full windows και με tablet mode. Οπότε αναπόφευκτα κάνεις σύγκριση με αυτά.

Επίσης με τα Windows δεν κάνεις τα πάντα στον κόσμο τους, κάνεις γενικά τα πάντα. Τώρα αν το "άλλο παιγνίδι" που κάνεις με το Android είναι κάτι χαζοπαίχνιδα για παιδάκια που κυκλοφορούν με το κιλό πάω πάσο (βλέπε pokemon go και ένα σωρό βλακείες).
Είναι άδικο για το Android να το συγκρίνεις με Windows tablet πάντως.

Ξεφύγαμε από το θέμα μας όμως. Σύμφωνα με τα σχόλια χρηστών τα μισά κινέζικα boxes των 50$ σκάνε και δεν επανέρχονται ή κολλάνε ή δε δουλεύουν σωστά. Εσύ και όποιος άλλος κάνει τη δουλειά του με αυτά προφανώς δεν τον ενδιαφέρει ποιότητα εικόνας και HD audio. Υπάρχουν αξιοπρεπή Android boxes; Φαίνεται πως κάτι βγαίνει αλλά πλησιάζουν τα 150$.

Η φτήνια τρώει τον παρά λέει η γνωστή..κινέζικη παροιμία και έτσι είναι. Ότι πληρώνεις παίρνεις.

το media player είναι συνδεδεμένο μέσω οπτικής με τον ενισχυτή.(σημαντικό: Αυτός ΔΕΝ έχει εισόδους,HDMI! ) εαν στο media player επιλέξω την στερεο έξοδο όλες οι ταινίες που είναι Dolby digital,dts κλπ ΔΕΝ ακούγονται από τον ενισχυτή! μόνο εαν αλλάξω την έξοδο του media player σε οπτική μόνο τότε στον ενισχυτή βγαίνει ο ψηφιακός ήχος.Στις απλές ταινίες παιδικές κλπ κανένα πρόβλημα.

Sent via Zopo Speed Plus 7
μια διορθωση!οταν επιλεξω την εξοδο στο media player στερεο τοτε ακουγονται οι ταινιες στον ενισχυτη με hd audio αλλα μονο στερεο οχι dolby digital,dts κλπ!ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ δεν γινεται.οταν εχω ξεχασει την εξοδο ηχου στο media player σε οπτικη πχ και κλεισω τον ενισχυτη και θελει να δει ο μικρος ενα απλο παιδικο ΔΕΝ ακουγεται ΤΙΠΟΤΑ απο την τιβι!πρεπει να ξανα μπω να αλλαξω την εξοδο ηχου του media player σε stereo για να ακουστουν τα παιδικα .

μια διορθωση!οταν επιλεξω την εξοδο στο media player στερεο τοτε ακουγονται οι ταινιες στον ενισχυτη με hd audio αλλα μονο στερεο οχι dolby digital,dts κλπ!ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ δεν γινεται.οταν εχω ξεχασει την εξοδο ηχου στο media player σε οπτικη πχ και κλεισω τον ενισχυτη και θελει να δει ο μικρος ενα απλο παιδικο ΔΕΝ ακουγεται ΤΙΠΟΤΑ απο την τιβι!πρεπει να ξανα μπω να αλλαξω την εξοδο ηχου του media player σε stereo για να ακουστουν τα παιδικα .

ρε συ δεν ειναι λογικο αυτο. Κανονικα πρεπει μια συνδεση ενισχυτη-media player με την οπτικη ινα να αρκει για τον ηχο, ειτε ειναι στερεο ειτε οποιαδηποτε αλλη μορφη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωπ... τωρα καταλαβα τι κανεις .... λες "και ΚΛΕΙΣΩ τον ενισχυτη και θελει να δει ο μικρος ενα απλο παιδικο ΔΕΝ ακουγεται ΤΙΠΟΤΑ" . Αν ο ενισχυτης ειναι κλειστος λογικο ειναι να μην ακουγεται τιποτα, εκτος αν εχει passthrough.

ρε συ δεν ειναι λογικο αυτο. Κανονικα πρεπει μια συνδεση ενισχυτη-media player με την οπτικη ινα να αρκει για τον ηχο, ειτε ειναι στερεο ειτε οποιαδηποτε αλλη μορφη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ωπ... τωρα καταλαβα τι κανεις .... λες "και ΚΛΕΙΣΩ τον ενισχυτη και θελει να δει ο μικρος ενα απλο παιδικο ΔΕΝ ακουγεται ΤΙΠΟΤΑ" . Αν ο ενισχυτης ειναι κλειστος λογικο ειναι να μην ακουγεται τιποτα, εκτος αν εχει passthrough.
αυτο ακριβως που ειπες για το passthrough του ενισχυτη που δυστυχως ΔΕΝ εχει ο rxv 640 yamaha μου!
γιαυτο ψαχνω ενα media player που να μου δινει την δυνατοτητα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ παροτι θα εχω επιλεξει εξοδο οπτικη να δινει και την απλη στερεο για τις απλες ταινιες!

και κατι σχετικο.εαν υποθεσουμε οτι ειχα ενισχυτη με hdmi εισοδους.
συνεδεα το media player με hdmi με την τιβι(οπως τωρα δηλαδη)
πως θα συνεδεα το media player με τον ενισχυτη??(για ηχο) με οπτικη παλι?γιατι 2ο hdmi γινεται να παει στον ενισχυτη απο το media player?(ενα στην τιβι και ενα στον ενισχυτη?)

γενικα τι ειναι καλυτερο/σωστοτερο για τον ηχο απο media player σε ενισχυτη?οπτικη κατευθειαν?το hdmi του media player θα παει στην τιβι.ο ηχος με τι?

ξεφευγουμε λιγο απο το OP, αλλα ετσι και αλλιως εσυ εισαι o OP :)

η τελεια συνδεσμολογια ειναι Πηγη (media player) -hdmi-> ενισχυτης -hdmi-> tv (1 καλωδιο βγαινει απο καθε συσκευη και παει στην επομενη της αλυσιδας) Αν ειχες ενισχυτη με passthrough θα μπορουσε να περναει το ηχητικο σημα ακομα και αν ηταν κλειστος.

Να προτεινω μια ριζοσπαστικη λυση στο προβλημα σου; Να αφησεις μονο την οπτικη πανω στο media player και να βλεπει και το παιδι σου τα βιντεο του με τον ενισχυτη ανοιχτο; :)
Ο audiophile γινεται δεν γεννιεται ;)