windows η android media player?

Baspav επειδη ουτε χαζοπαιγνιδα παιζω (λογω γουστου μα δυστυχως και λογω ηλικιας) αλλα ουτε αδιαφορος σε ποιοτητα κλπ ειμαι, σε διαβεβαιω πως τα δυο box που ειχα τελευταια (35 και 55 ), ηταν εξαιρετικα. Εχουν αλλαξει αρκετα τα πραγματα, πιθανως δεν τα παρακολουθεις ...ζωντανα αλλα μονον απο φημες, αλλωστε ημουν απο τους πρωτους που πηρα android box, πριν 3ετια, και το μεταβιβασα συντομα. Και σημερα το εκανα μα για να παρω ανωτερο. Και δεν σκανε τα μισα, προχειροδουλειες αρπαχτης γινονται βεβαια και για αυτο αγοραζουμε φιρματα κι οχι ...kodi box!

Εγώ από την άλλη είχα για 3 χρόνια HTPC με HD ήχο αλλά ήταν ένα θορυβώδες σύστημα στο σαλόνι (ακόμα και με αλλαγές ανεμιστήρων) και μια και η παρακολούθηση ταινιών γίνετε το βράδυ με ενοχλούσε. Άσε που βαρέθηκα το άνοιξε κλείσε, τα updates των windows, drivers, κτλ.....

Τελικά την δουλειά μου την κάνω με raspberry και android box φορτωμένα με libreelec στην sd κάρτα (HEVC) και δεν ξαναγυρίζω σε win για media player.

Αλλά το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας...... Αν θες ένα pc στο σαλόνι να βλέπεις ταινίες και να δουλεύεις Photoshop τα windows είναι μονόδρομος. Αν θες να βλέπεις ταινίες, το κάνεις άνετα με raspberry pi και android box (με libreelec αν θες 24hz κίνηση).

ξεφευγουμε λιγο απο το OP, αλλα ετσι και αλλιως εσυ εισαι o OP :)

η τελεια συνδεσμολογια ειναι Πηγη (media player) -hdmi-> ενισχυτης -hdmi-> tv (1 καλωδιο βγαινει απο καθε συσκευη και παει στην επομενη της αλυσιδας) Αν ειχες ενισχυτη με passthrough θα μπορουσε να περναει το ηχητικο σημα ακομα και αν ηταν κλειστος.

καταλαβα!το αναποδο γινεται η δεν θα λαμβανει ψηφιακο ηχο ο ενισχυτης?δηλαδη media player-hdmi-tv-hdmi-ενισχυτης?γινεται η 6100 samsung μου να κανει το passthrough?

Να προτεινω μια ριζοσπαστικη λυση στο προβλημα σου; Να αφησεις μονο την οπτικη πανω στο media player και να βλεπει και το παιδι σου τα βιντεο του με τον ενισχυτη ανοιχτο; :)

αυτο το εχω σκεφτει αλλα ενω ο εννιαχρονος γιος μου τα εχει καταλαβει γυναικες και ανοιχτο ντουλαπακι για να φαινεται ο ενισχυτης ΔΕΝ συμβαζιζουν LOL!

Ο audiophile γινεται δεν γεννιεται ;)

Τα android boxes πως λειτουργουν?υπαρχει κανενα που να εχει ενεργες και τις 2 εξοδου ηχου η hardwrικα δεν γινεται?

Αν η τηλεοραση υποστηριζει hdmi arc μαλλον θα γινεται. Καινουριος ενισχυτης το υποστηριζει ετσι και αλλιως. Αλλα ρε συ ομως, η λογικη γενικα ειναι οτι φορτωνουμε τις πηγες πανω στον ενισχυτη και γινεται το switching απο εκει.

Χμμ.. γυναικα.. χμμμ προβλημα. Προσωπικα αγορασα harmony εκπαιδευσα και τη γυναικα (και τον μεγαλο γιο) και το ληξαμε το θεμα. Εσυ ομως εχεις χωσει τον ενισχυτη μεσα σε ντουλαπακι (ελπιζω να μην τον λιωσεις απο τη θερμοκρασια) οποτε θα ηθελες πιο ακριβο harmony που να εχει και ir blaster. Δεν βγαζεις τον ενισχυτη απο το ντουλαπι να ησυχασεις; :)

Αν η τηλεοραση υποστηριζει hdmi arc μαλλον θα γινεται. Καινουριος ενισχυτης το υποστηριζει ετσι και αλλιως. Αλλα ρε συ ομως, η λογικη γενικα ειναι οτι φορτωνουμε τις πηγες πανω στον ενισχυτη και γινεται το switching απο εκει.

Χμμ.. γυναικα.. χμμμ προβλημα. Προσωπικα αγορασα harmony εκπαιδευσα και τη γυναικα (και τον μεγαλο γιο) και το ληξαμε το θεμα. Εσυ ομως εχεις χωσει τον ενισχυτη μεσα σε ντουλαπακι (ελπιζω να μην τον λιωσεις απο τη θερμοκρασια) οποτε θα ηθελες πιο ακριβο harmony που να εχει και ir blaster. Δεν βγαζεις τον ενισχυτη απο το ντουλαπι να ησυχασεις; :)
εχω ηδη 2 marantz rc 2000 mk2 πολυχειριστηρια και εχω σωθει( ο μικρος τα εμαθε αμεσως η γυναικα δεν!!!!!!!!!!!!!!!!)
στο ντουλαπακι του σκρινιου μπηκε ο ενισχυτης οταν παντρευτηκα για να μην χαλαει η "αισθητικη" του σαλονιου lol!!οταν παιζει ειναι ανοιχτο εννοειται!
anyway η πρωτη επιλογη-λυση στο θεμα μου ειναι αλλαγη ενισχυτη να εχει hdmi passthrough και τελειωσαμε!σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

ως προς το βασικο ερωτημα του παροντος τοπικ μαλλον θα καταληξω σε android γιατι η βασικη χρηση ειναι θεαση ταινιων απο το πισι μεσω wifi και live streaming αθλητικων γεγονοτων οπου αυτο γινεται και με browser απο το google play.(το πισι ειναι στον ιδιο χωρο οποτε τι να το κανω να εχει και το media player windows?)

Re: Απάντηση: windows η android media player?

Και σημερα το εκανα μα για να παρω ανωτερο. Και δεν σκανε τα μισα, προχειροδουλειες αρπαχτης γινονται βεβαια και για αυτο αγοραζουμε φιρματα κι οχι ...kodi box!
Φίλε Βαγγέλη πες μας πιο "ανώτερο" σκέπτεσαι να πάρεις ..........

Αλκη, λεω "φιρματα", δηλ αναγνωρισμενων εταιρειων που σου παρεχουν μια καποια εγγυηση ως προς την ποιοτητα των προϊόντων τους. Βεβαια πολλες φορες και αγνωστων εταιρειων βγαινουν διαμαντια, μα ειναι λαχειο. Τα beelink, Himedia, Zidoo (τελευταια αυτα) συμπεριλαμβανονται σε αυτα, οπως και αλλες εταιρειες, αλλα "κουτια" που γραφουν Kodibox αστα καλυτερα.Προσωπικα κοιταζω το Zidoo 9s αλλα λογω 3D, που πλεον δεν με ενδιαφερει (αν κι εχω 3D τιβι), μαλλον δεν..., προτιμω σταθεροτητα, καλη εικονα/ηχο και...φερεγγυοτητα!
Μου κανει εντυπωση οτι το αγαπημενο (καλαμια μου που το εδωσα!) Beelink GT1 στη Γερμανια, ebay.de, παει πανω απο 120 -περιμενουν να πουλησουν;