wma lossless in mac os

vsklav

AVClub Enthusiast
13 September 2012
1,119
Αθηνα, Κεραμεικος
Καλησπερα. Θελω να ρωτησω αν ξερετε καποιο προγραμμα για να ριπαρω τα σιντι μου στον μακ που εχω.
θελω αναγκαστικα wma μορφη, νομιζω οτι υπαρχει και μορφη lossless για σχεδον πιστη αντιγραφη του σιντιου!
Αν κανω λαθος διορθωστε με!
Γνωριζει κανεις καποιο προγραμματακι για τον σκοπο αυτο;
θελω αποκλειστικα wma μορφη για να αναγνωριζει το στικακι το multimedia που χω στο αμαξι. Εχω την εντυπωση οτι αν οντως υπαρχει lossless wma θα ναι κατα πολυ καλυτερο απο ενα απλο mp3 που το κανω απλα και μεσωitunes.
αν δεν υφισταται υψηλης αναλυσης wma αναγκαστικα θα αρκεστω σε mp3...
Γραφω απο κινητο οποτε συγχγωρατε την απουσια τονων!

Δυστυχώς,μόνο φίλος με Windows θα σου δώσει λύση αν θέλεις wma.

Αλλά για το αμάξι,και το mp3 μια χαρά θα σε βολέψει,εκτός κι έχεις μεγάλες απαιτήσεις.
Εκεί όμως πας πια για αλλαγή πηγής που να παίζει τα πάντα.

Re: Απάντηση: wma lossless in mac os

Δυστυχώς,μόνο φίλος με Windows θα σου δώσει λύση αν θέλεις wma.

Αλλά για το αμάξι,και το mp3 μια χαρά θα σε βολέψει,εκτός κι έχεις μεγάλες απαιτήσεις.
Εκεί όμως πας πια για αλλαγή πηγής που να παίζει τα πάντα.

απο γκουγκλαρισματα δε βγαζω ακρη... θα ψαξω κι αλλο.

windows δε παίζει στο σπίτι δυστυχώς... από media player γίνεται εύκολα αλλά από μακ δυσκολεύει.
σε μπ3 το καταλαβαίνω ρε γαμώτο ακόμα και στο αυτοκίνητο, πολύ μέτρια ποιότητα. θέλω να ναι λύση ανάγκης το μπ3

Αν κάνεις δεύτερο partition με windows?
Ή αν τρέξεις parallels και μέσω αυτών δουλέψεις το πρόγραμμα;

Αν κάνεις δεύτερο partition με windows?
Ή αν τρέξεις parallels και μέσω αυτών δουλέψεις το πρόγραμμα;

αυτό είναι μια λύση που βαριέμαι :) δηλαδή αν είναι να βάλω να τρέχω parallels ας παίξω με μπ3... ευχαριστώ πάντως, το είχα σκεφτεί και γώ

Καλησπερα. Θελω να ρωτησω αν ξερετε καποιο προγραμμα για να ριπαρω τα σιντι μου στον μακ που εχω.
θελω αναγκαστικα wma μορφη, νομιζω οτι υπαρχει και μορφη lossless για σχεδον πιστη αντιγραφη του σιντιου!
Αν κανω λαθος διορθωστε με!
Γνωριζει κανεις καποιο προγραμματακι για τον σκοπο αυτο;
θελω αποκλειστικα wma μορφη για να αναγνωριζει το στικακι το multimedia που χω στο αμαξι. Εχω την εντυπωση οτι αν οντως υπαρχει lossless wma θα ναι κατα πολυ καλυτερο απο ενα απλο mp3 που το κανω απλα και μεσωitunes.
αν δεν υφισταται υψηλης αναλυσης wma αναγκαστικα θα αρκεστω σε mp3...
Γραφω απο κινητο οποτε συγχγωρατε την απουσια τονων!

Πριν αρχίσεις κάποια διαδικασία σιγουρέψου ότι το σύστημα του αυτοκινήτου υποστηρίζει WMA lossless. Πολλά τέτοιου τύπου συτήματα υποστηρίζουν μεν MP3 & WMA αλλά σε χαμηλότερα bitrates (συνήθως μέχρι 320) χωρις να μπορούν να παίξουν την (σπάνια) ασυμπίεστη μορφή του WMA.

Πριν αρχίσεις κάποια διαδικασία σιγουρέψου ότι το σύστημα του αυτοκινήτου υποστηρίζει WMA lossless. Πολλά τέτοιου τύπου συτήματα υποστηρίζουν μεν MP3 & WMA αλλά σε χαμηλότερα bitrates (συνήθως μέχρι 320) χωρις να μπορούν να παίξουν την (σπάνια) ασυμπίεστη μορφή του WMA.

είχα κάνει ένα τεστ παλιότερα και είχα ριπάρει σε apple lossless και σε wav που δίνει την δυνατότητα το itunes και μετά απλά μετονόμασα το extension του κάθε κομματιού σε .μπ3 και τα πέρασα σε ένα στικάκι και το αμάξι αναγνώρισε έαν εξ αυτών. δυστυχώς δε θυμάμαι ποιό, αλλά και τα δύο είναι μεγάλα αρχεία ασυμπίεστα οπότε φαντάζομαι οτι θα παίζει και wma lossless. αλλά εννοείται οτι δε ξέρω στα σίγουρα.
μία λύση είναι αυτή που είπα πιο πάνω, να μετονομάζω αρχεία αλλά επίσης βαρετή και χρονοβόρα... αν και με το automator είχα βρει ένα κολπάκι και μου τα άλλαζε σε χρόνο dt τα file extensions. αλλά βαρετή διαδικασία....

γι αυτό ψάχνω αν υπάρχει κάποιο προγραμματάκι και ας μην είναι free, να μου λύσει τα χέρια.

Δοκίμασες το flip4mac?
Πάντως το πιο εύκολο είναι να βάλεις ένα VMware, ή parallels (και για μελλοντική χρήση) και θα κάνεις την δουλειά σου ήρεμα απλά και ωραία. Θα σου πάρει 15 λεπτά.
Εγώ έχω το VMware και λύνω τέτοιου είδους προβλήματα.

αυτό είναι μια λύση που βαριέμαι :) δηλαδή αν είναι να βάλω να τρέχω parallels ας παίξω με μπ3... ευχαριστώ πάντως, το είχα σκεφτεί και γώ

Με όλο θάρρος, αλλά είσαι διατεθιμένος να ριπάρεις εκ νέου την συλλογή σου και "κολλάς" στα 15-20 λεπτά που θα σου πάρει η εγκατάσταση του parallels?
Ήδη γράφοντας εδώ έχεις κάνει περισσότερο κόπο... :-)

Μη κάνεις το λάθος να ριπάρεις σε λάθος μορφή, γιατί στο μέλλον θα χρειαστεί να ξαναριπάρεις!

Μια φορά και καλά!

Ειδικά μιας και λές ότι σε ενδιαφέρει το lossless, που σημαίνει ότι έχεις απαιτήσεις, με τον ίδιο τρόπο θα έχεις απαιτήσεις και από τα σταθερά (μη αυτοκινούμενα) στερεοφωνικά σου στο μέλλον.

Για το αμάξι υποχρεωτικά θα πρέπει να δοκιμάσεις wav για lossless,
Εναλλακτικά πήγαινε σε mp3 320Kbps, οι διαφορές αποκλείω να είναι ακουστές σε στέρεο αμαξιού - Δοκίμασε το!

Όσο για το ριπ σου
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=102584
Βάλε στο mac σου το XLD, διάβασε και στήσε το σωστά
Κάνε το ριπ σου σωστά – καλά – μια φορά.
Κράτα όλα τα σχετικά, όπως logfiles και το CUE του ripping !!!
Μην πετάς τίποτα , γιατί θα σου χρειαστούν στο μέλλον
Κράτα αυτά τα σωστά ριπ, και μη τα σβήσεις, αυτά θα ακούς στα στερεοφωνικά σου από εδω και πέρα

Μα βάση αυτά τα αρχεία κάνε μετατροπή σε 320mp3 ή ότι άλλο βολεύει για το αμάξι.

Με όλο θάρρος, αλλά είσαι διατεθιμένος να ριπάρεις εκ νέου την συλλογή σου και "κολλάς" στα 15-20 λεπτά που θα σου πάρει η εγκατάσταση του parallels?
Ήδη γράφοντας εδώ έχεις κάνει περισσότερο κόπο... :-)

χαχα! το οτι έγραψα είναι σίγουρα κόπος για μένα! αλλά κοίτα να δεις τι παίζει... ριπάρισμα δεν χρειάζομαι να κάνω και ούτε θα έκανα ποτέ. αλλά αγόρασα το νεο κλιο και έχει ενσωματωμένο media navigation system όπου δέχεται και στικάκι, ipod, ή οτιδήποτε άλλο θες και αναγνωρίζει μόνο μπ3 και wma.
επειδή να σου πω την αλήθεια το κατάλαβα οτι το αμάξι δεν έχει σιντι στον εξοπλισμό την μέρα όποτε και το παρέλαβα! παθαίνοντας ένα σοκ αρχικό συνειδητοποίησα οτι έπρεπε να ακούω μόνο μπ3. την προσωπική μου συλλογή δεν την έχω ριπάρει, ακούω στο αυτοκίνητο οτιδήποτε άλλο είχα κατεβάσει και απλά βαρέθηκα και ήρθε η ώρα να κάνω την χαμαλοδουλειά. Επειδή περνάω αρκετή ώρα στο αμάξι κάθε μέρα ( πολλά χλμ) θεωρώ απαραίτητη την μουσική, ραδιόφωνο δεν ακούω σχεδόν ποτέ.

ακούγοντας τόσον καιρό μπ3 στα 320 νιώθω οτι απλά δε με καλύπτει ο ήχος αυτός. στο προηγούμενο αμάξι όταν άκουγα σιντι δε το είχα νιώσει αυτό. και το κλιο και το προηγούμενο είχαν εργοστασιακά ηχοσυστήματα, πολύ καλής ποιότητας θα έλεγα, ειδικά το κλιό.

γι αυτό και απλά έψαχνα μετατροπέα wma που απ οτι αποδεικνύεται δεν πρέπει να υπάρχει σε μακ! τουλάχιστον σε lossless μορφή. δεν έχω βρεί τίποτα... το flip4mac που αναφέρθηκε πριν από κάποιον φίλο κάνει άλλη δουλειά στο quicktime, δεν είναι για ριπάρισμα.

Μη κάνεις το λάθος να ριπάρεις σε λάθος μορφή, γιατί στο μέλλον θα χρειαστεί να ξαναριπάρεις!

Μια φορά και καλά!

Ειδικά μιας και λές ότι σε ενδιαφέρει το lossless, που σημαίνει ότι έχεις απαιτήσεις, με τον ίδιο τρόπο θα έχεις απαιτήσεις και από τα σταθερά (μη αυτοκινούμενα) στερεοφωνικά σου στο μέλλον.

Για το αμάξι υποχρεωτικά θα πρέπει να δοκιμάσεις wav για lossless,
Εναλλακτικά πήγαινε σε mp3 320Kbps, οι διαφορές αποκλείω να είναι ακουστές σε στέρεο αμαξιού - Δοκίμασε το!

Όσο για το ριπ σου
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=102584
Βάλε στο mac σου το XLD, διάβασε και στήσε το σωστά
Κάνε το ριπ σου σωστά – καλά – μια φορά.
Κράτα όλα τα σχετικά, όπως logfiles και το CUE του ripping !!!
Μην πετάς τίποτα , γιατί θα σου χρειαστούν στο μέλλον
Κράτα αυτά τα σωστά ριπ, και μη τα σβήσεις, αυτά θα ακούς στα στερεοφωνικά σου από εδω και πέρα

Μα βάση αυτά τα αρχεία κάνε μετατροπή σε 320mp3 ή ότι άλλο βολεύει για το αμάξι.

είναι μία λύση αυτή που λες, απλά για μένα δεν είναι προτεραιότητα. δηλαδή συνεπάγεται διπλή δουλειά που στο μέλλον δε νομίζω να με ικανοποιήσει. δε θα άκουγα ποτέ απο υπολογιστή, δε ξέρω αλλά δεν...