Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
Κάθε χώρα κάνει τελετη έναρξης που αναδεικνύει την ταυτότητά της. Φαίνεται πως ο πλουραλισμός της Γαλλίας έπεσε βαρύς στη λευκή στρέιτ χριστιανική Δύση. Θα ήθελα βέβαια να έχει δηλώσει ο Ζολί ότι η τελετή είναι απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς (που μόνο οι ανιστόρητοι αγνοούν τον τρόπο που αντιμετωπίζει όλες τις μειονότητες) στη χώρα του, αλλά οκ, φτάνει ότι το υπονόησε με το έργο του (εγώ τουλάχιστον κάνω και αυτή την αναγνωση).
Φανταστείτε δε τι θα είχε γίνει, αν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είχε δημοσιεύσει την εποχή των αγώνων της Αθήνας αντί για 20 χρόνια μετά, αυτή τη συγκλονιστική αφήγηση, όπου μεταξύ πολλών άλλων, παρουσιάζει και την έμπνευσή του για την τελετή έναρξης των αγώνων.

• Love
Reactions: Kosh
Οk,
τοτε υπαρχει απειρος κοσμακης που ενοχλειται (αισθητικα) απο γλωσσοφιλα μεταξυ ανδρων.
Θα πρεπε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ να τον εκπαιδευσουμε, χρονο με τον χρονο, δεκαετια με την δεκαετια,
να μην ενοχλειται ?
Μη τσιμπάς, όλα αυτά είναι εικονικά, είναι οθόνες, ηχογραφήσεις, πληροφορία.
Στην πραγματικότητα όλα είναι μια ενεργειακή σούπα που κοχλάζει και εμείς βλέπουμε μια αντανάκλαση έναν στρεβλωμενο κατοπτρισμο. Δεν αξίζει να χαλιεσαι για οθόνες. Η ζωή screenshots είναι.

Εγώ που είμαι και ημιμαθής μου έπεσαν στα χέρια τα βιβλία της κόρης μου που σπούδασε αυτά τα ψυχιατρικά τον Φρόυντ και τους φίλους του, και εμαθα πράγματα και θαύματα.

Για να μη νευριάζουμε με τα γλωσοφιλα μεταξύ ανδρών πρέπει να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι του γιατρού και να μας αρχίσει τις ερωτήσεις.....

Και αν και άντρες μεταξύ μας εδώ μέσα, ντρέπομαι να γράψω την πρώτη ερώτηση που θα σου κάνει ο γιατρός.

Επειδή είμαστε στο Ανclub, θα την γράψω πλαγίως και ο νοων νοητω.

Ηδονιζεσαι όταν λειτουργεί ένα subwoofer; Σε ποια ηλικία ανακάλυψες ότι τα μπάσα είναι το πρωταρχικό πράγμα που σε ενδιαφέρει και πρέπει να ψάξεις τα καλύτερα μπάσα όχι συντονισμούς όχι βούισμα, πραγματικο καθαρό ακριβές στακατο μπάσο;

Υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται από τις εδηλώσεις τρυφερότητας ακόμη και μεταξύ ετερόφυλου ζεύγους.
Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται από κάτι, καλλιτεχνικά, κοινωνικά, πολιτικά κλπ. Ο κόσμος προχωράει όμως, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Η ομοφυλοφιλία πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, μικρό μεν στατιστικά (και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, διότι ο άνθρωπος στη βάση του είναι μια μηχανή επιβίωσης και αναπαραγωγής), αλλά είναι μια πραγματικότητα. Ο άνθρωπος είναι εξαιρετικά πολύπλοκο ον, σε ψυχοπνευματικό επίπεδο, με διαφορά από τα υπόλοιπα πρωτεύοντα, οπότε τέτοιου είδους διαφοροποιήσεις από τον κανόνα, την στατιστική νόρμα, είναι αναμενόμενες. Ακόμη και σε κοινωνίες σύγχρονες μεν, αλλά με μεσαιωνικές ιδέες, όπου οι άνθρωποι από μικροί γαλουχούνται ανάλογα, και η ομοφυλοφυλία τιμωρείται ακόμη και με θάνατο, υπάρχουν ομοφυλόφιλοι!

Θα σας (εννοώ εσάς που έχετε θέμα να βλέπετε 2 άνδρες να φιλιούνται) κάνω μια ερώτηση.

Έχετε το ίδιο θέμα και όταν βλέπετε 2 γυναίκες να φιλιούνται;
Εγώ θέλω να μπω ανάμεσα.

Θα σας (εννοώ εσάς που έχετε θέμα να βλέπετε 2 άνδρες να φιλιούνται) κάνω μια ερώτηση.

Εξαρτάται απο την ταινια, και αν ειναι σε HD

Απάντησε πρώτος εσύ Μήτσε και όταν φύγω από την παραλία θα σου πω.

Οσοι νιωθουν ΑΝΕΤΑ με ολα αυτα .... και ειναι straight .... μαλλον ηρθε η ωρα να πανε ψυχολογο.
Οσοι απο την αλλη νιωθουν μοντερνοι .... ο μοντερνισμος ΔΕΝ ειναι το παν. Η Αισθηση του Μετρου ΕΙΝΑΙ.
Οσοι θεωρουν οτι η woke κουλτουρα θα ισορροπησει .... μονη της .... ζουν σε ουτοπιες δικης τους κοπης.
Οσοι ..... θεωρουν οτι ειναι ΑΠΟ ΠΑΝΩ οτι και αν συμβει και οτι το 95% του straight πλυθησμου εχει
την κατασταση στα χερια του ..... ο στοχος ΠΟΤΕ δεν ηταν αυτοι .... αλλα τα παιδια και εγγονια τους.

Βλεπω ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ελαφροτητα στο θεμα ..... σαν να μιλαμε για τον τρελλο του χωριου.
Ας ειναι !

Ιασωνα, η αισθητικη ειναι ακρως υποκειμενικη, ΝΑΙ.
Ομως ταυτοχρονα υπαρχει ΚΑΙ αισθητικη που ελκει τους περισσοτερους (και οχι τους λιγοτερους).
Οσο οξυμωρο και αν ακουγεται ...... υφιστανται και τα δυο ! Μην ανακαλυπτουμε τον τροχο.

Συγγνώμη ρε 'σύ Μάνο. Δηλαδή επειδή η Έφη Θώδη και η αισθητική της έλκουν περισσότερους Έλληνες από ότι ο Gustav Mahler, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τον καταργήσουμε στην Ελλάδα; Και καλά, πες ο Mahler έχει και έναν αριθμό φανς στην Ελλάδα που ίσως και να γεμίζουν αεροπλάνο, τι να πούμε για τον Hindemith?

Μια τελετή έναρξης είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Και την βλέπουν συντηρητικοί και προοδευτικοί, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, straight και gays, καλλιεργημένοι και αγράμματοι, κλπ. Ωστόσο, φέρει την υπογραφή ενός καλλιτεχνικού διευθυντή, άρα μόνο τη δική του αισθητική αφορά, οι υπόλοιποι περισσεύουμε.

Αν διαβάσεις το άρθρο που έγραψε ο ίδιος ο ΠαπαΪωάννου λίγες μέρες πριν με αφορμή τα 20 χρόνια από το δικό του αριστούργημα (που τώρα όλοι θαυμάζουν και τότε πολλοί έκραζαν), και δεις την τελετή από τα δικά του μάτια, θα καταλάβεις ότι το πως βλέπει ο καθένας από μας τα πράγματα ελάχιστο έως κανένα ρόλο παίζει (και καλά κάνει).

Last edited:
  • Like
Reactions: avpap
Οσοι νιωθουν ΑΝΕΤΑ με ολα αυτα .... και ειναι straight .... μαλλον ηρθε η ωρα να πανε ψυχολογο.
Οσοι απο την αλλη νιωθουν μοντερνοι .... ο μοντερνισμος ΔΕΝ ειναι το παν. Η Αισθηση του Μετρου ΕΙΝΑΙ.
Οσοι θεωρουν οτι η woke κουλτουρα θα ισορροπησει .... μονη της .... ζουν σε ουτοπιες δικης τους κοπης.
Οσοι ..... θεωρουν οτι ειναι ΑΠΟ ΠΑΝΩ οτι και αν συμβει και οτι το 95% του straight πλυθησμου εχει
την κατασταση στα χερια του ..... ο στοχος ΠΟΤΕ δεν ηταν αυτοι .... αλλα τα παιδια και εγγονια τους.

Βλεπω ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ελαφροτητα στο θεμα ..... σαν να μιλαμε για τον τρελλο του χωριου.
Ας ειναι !
Τι πρέπει να γίνει Μάνο;;
Να γυρίσουμε τα πεζοδρόμια ανάποδα;;
Εδώ καταργούνται συλλογικές συμβάσεις εργασίας και δεν ανοίγει ρουθούνι....

Αρα εφοσον την βλεπουν ολοι ...... φιλε Ιασωνα .......
ΑΠΑΙΤΩ ενα ολοκληρο λεπτο καλυψης για τον Henri Poincare ?

ΠΟΣΟΥΣ αφορα (και συναρπαζει) ο Henri Poincare (γαλλος γαρ ) ?

Η καλυψη δεν παει με το ποιος ειναι ο πιο σημαντικος και ποιοτικος
αλλα ποιος ειναι ο πιο ΕΥΡΕΩΣ γνωστος, διαδεδομενος και δημοφιλης
στην πλειοψηφια του κοινου που παρακολουθει. Οι θεοι του Ολυμπου ΕΙΝΑΙ.
Η Εφη Θωδη .... ΟΧΙ. Και ποιος ετυμηγορησε οτι η Εφη Θωδη ελκει τους
περισσοτερους ελληνες .... τα πρωιναδικα ? .... εχεις καποια στοιχεια ?

Τι πρέπει να γίνει Μάνο;;
Να γυρίσουμε τα πεζοδρόμια ανάποδα;;
Εδώ καταργούνται συλλογικές συμβάσεις εργασίας και δεν ανοίγει ρουθούνι....
Ανοιξε ποστ ωστε να μιλησουμε για ολα αυτα.
ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ? ........ Κατι ελεγα για Αισθηση του Μετρου.
Ο επιμερισμος ειναι μια πολυ αναγκαια ιδιοτητα !

Ανοιξε ποστ και να μιλησουμε για ολα αυτα.
ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ? ........ Κατι ελεγα για Αισθηση του Μετρου.
Ο επιμερισμος ειναι μια πολυ αναγκαια ιδιοτητα !
Ναι καλά....
Περνάω τις τελευταίες στιγμές σε μαγική παραλία μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα ξανάρθω...
Άλλη όρεξη δεν είχα για να συζητήσω για ΣΣΕ.... :LOL:

IMG_20240730_155017.jpg

Και εγω το ιδιο (....... παω σε λιγο που θα χαμηλωσει ο κυρ Ηλιας)
Τοτε ......... τι θες απο μενα βρε Βλαδιμηρε ?
Να ποσταρω ΟΛΑ τα φλεγοντα θεματα ?

Το AVclub αποφασισε να κλεισουν τα νηματα που τα φιλοξενουσαν.
Και .... συμμορφωνομαι .... με την αποφαση τους. Μ'αρεσει δεν μ'αρεσει.
ΑΥΤΗ ειναι η εννοια ..... του να ανηκεις σε κοινωνικα συνολα και ομαδες.
Συμμορφωνεσαι ....... η φευγεις !

ΕΚΤΟΣ ........ αν εισαι ......... LGBTQ+

Mπορει να γινει και το αντιστροφο βεβαιως.

Καντε μια αρχη οσοι εχετε τετοια θεματα και πειτε μας και εμας τι αποψεις εχει η επιστημη επ΄αυτου.

Mπορει να γινει και το αντιστροφο βεβαιως.

Καντε μια αρχη οσοι εχετε τετοια θεματα και πειτε μας και εμας τι αποψεις εχει η επιστημη επ΄αυτου.
Δεν μας διαφωτιζεις ....... εσυ που εχεις !

εγω δεν ειμαι επιστημονας

αλλα δεν εχω και θεματα

Συνηθως στην επιστημη απευθυνονται οσοι εχουν θεματα ή εχουν τελος παντων ανησυχιες.

Status
Not open for further replies.