Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
@Skakinen Τη φράση "απαράδεκτο" την κόλλησα στην κάτω παράγραφο για να τονίσω την κατάσταση "όλα ίσωμα". Γι' αυτό έφερα και το παράδειγμα με την ποσόστωση και το τι συμβαίνει σε διάφορες εταιρίες. Και όμως υπάρχουν άτομα τα οποία παραβλέπουν τη φύση και νομίζουν ότι όλα είναι "ροζ συννεφάκι" επειδή έτσι νοιώθω. Και εγώ νοιώθω Bill Gates και Brad Pitt αλλά ούτε η τράπεζα μου δίνει δάνειο, ούτε θα μου κάτσει η όμορφη γειτόνισσα.

Να αναφέρω και κάτι άλλο που το παραβλέπουμε αλλά είναι δίπλα μας σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τη δυσφορία φύλου και επηρεάζει άμεσα τη ζωή όλων. Αναφέρομαι σε ασθένειες, αλλεργίες και κινητικά προβλήματα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένας διαβητικός ζήτησε να απαγορευτεί η ζάχαρη; Πότε διαμαρτυρήθηκε ένας ανάπηρος και θέλησε να γκρεμίσει τα πολυώροφα κτήρια ώστε να μείνουν ισόγεια; Ένας διαβητικός μπορεί να πεθάνει αν πάθει σοκ και δεν έχει άμεση αντιμετώπιση. Δεν συζητάω καν τα άλλα προβλήματα όπως τύφλωση ή οργανική ανεπάρκεια. Έχω 3 άτομα στο φιλικό μου περιβάλλον και οι 2 είναι ΤΥΦΛΟΙ. Ο ένας μάλιστα είναι δεν είναι 45 ετών με μικρό παιδί. Δεν γίνεται λοιπόν να έρχεται ο Θανάσης και να μου λέει ότι καταπιέζεται επειδή δεν τον αναγνωρίζω σαν πεταλούδα και δεν τον καλώ "το θανάση" που είναι ουδέτερο non binary.

ΟΚ δεκτό ότι καταπιέζεσαι. Κράτησε το και προσπάθησε ευγενικά να εξηγήσεις στον ΔΙΠΛΑΝΟ σου τι συμβαίνει. Ο υπάλληλος στην καφετέρια τι δουλειά έχει να ακούει το λογύδριο σου όταν σε πει κατά λάθος "Κύριε"; Σε είδε μια φορά και δεν θα σε ξαναδεί ποτέ. Πλέον έχει χαθεί η ευγένεια και οι βασικοί καλοί τρόποι. Κάποτε είχες το "Κύριε, Κυρία και Δεσποινίς". Τους αποκαλούσες όλους έτσι και ήταν μια χαρά. Τώρα κινδυνεύεις με μήνυση λόγω δεν ξέρω τι. Και μπορεί σε εμένα να μην έχει τύχει αλλά με αυτά που βλέπω δεν είναι μακριά η μέρα. Όλο και κάποιος θα έρθει και εδώ. Συνέχεια βλέπω "διάσημους" να κάνουν coming out οπότε περιμένουμε.

Οσον αφορα τον σινεμα και την τηλεοραση (γιατι αυτος ειναι ο κυριαρχος βηχας μου,
οχι οτι δεν διαβαζω τα υπολοιπα, ουτε οτι δεν γινεται να επιτευχθει αρμονικη συνυπαρξη
gay και straight οπως συμβαινει ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τωρα, χωρις κανεις να το εχει κανει main theme)

To να ξαναγυριστει η Χιονατη με μια λατινα ηθοποιο ΔΕΝ ηταν ποτε προβλημα.
Ομως το να ΜΗΝ γυριζεται μια εντελως πρωτοτυπη ιστορια με μια λατινα ηθοποιο .... ΕΙΝΑΙ.
Το ΑγιοΞυλο (κακοχρονο να χει) νομισε οτι χωρις να ρισκαρει (νεες ιστοριες και concepts)
απλα ΞΑΝΑΤΥΛΙΓΩΝΤΑΣ σε αλλο χρωμα (δερματος ?) μια χιλιοειπωμενη ιστορια (που ομως
δεν παυει να ειναι ψυχαγωγικη με την ακριβη σημασια του ορου, για νεους και παιδια)
θα ικανοποιουσε και το αδηφαγο κινηματογραφικο κοινο .... και το αδηφαγο πουγγι της.

Φευ ..... υπολογισμοι χωρις τον ξενοδοχο.

ΑγιοΞυλο ..... ΠΡΕΠΕΙ να ρισκαρεις. Οπως τον παλιο καλο καιρο. Δηλαδη, να παιξεις
ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ταινιες (πληρωνοντας αδρα τους αντιστοιχους συγγραφεις η πληρωνοντας
τα αντιστοιχα δικαιωματα απο βιβλια .... που ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ ειναι) να προσλαβεις αγνωστα
ονοματα (αρα να ξαναρισκαρεις) για να αναδειξεις νεους πρωταγωνιστες και ηρωες και
........ να ΧΑΣΕΙΣ στην προσπαθεια σου αυτη ..... D-E-A-R-L-Y. Μεχρι (οπως την δεκαετια
του 50 και 60) να αρχισεις να δρεπεις καρπους. Σιγα-σιγα, ταινια την ταινια.

Κανενα κοινο δεν εχει προβλημα με woke ατζεντα .... ΑΡΚΕΙ .... η ιστορια (και αισθητικη
και concept) να ειναι συναρπαστικα και απο την drag queen και απο τον παπα της ενοριας.
Αυτο μπορει να γινει. Και ο παπας της ενοριας μπορει να συγχωρησει "ανιερες" σκηνες
...... αρκει το σεναριο, η φρεσκαδα και το σφριγος νεων ΜΗ γερασμενων ηθοποιων σε
πρωταγωνιστικους ρολους (οχι τριτοτεταρτους) και η ευρηματικοτητα σκηνοθεσιας
...... να στελνει κοσμο ΑΠΟΣΒΟΛΩΜΕΝΟ (απο την συναρπαγη) πισω στο σπιτι του.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΜΠΟΝΗΡΟ ΑΓΙΟΞΥΛΟ ?

REMAKES ........ με Woke ατζεντα ........ και οτι αρπαξουμε.

• Like
Reactions: Deneb
Αφού έβαλε μυαλό και έκοψε τις υπερβολές (σε βαθμό εμμονής) ο Ιάσονας ίσως υπάρχει τελικά ελπίδα να ξεφουσκώσει όλο αυτό το πανηγύρι. Δεν ξέρω πως άλλαξε, ίσως παίρνει και φαρμακευτική αγωγή γιατί σίγουρα δεν ήταν καλά.
Εννοείται πως όλοι έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Οσον αφορα τον σινεμα και την τηλεοραση (γιατι αυτος ειναι ο κυριαρχος βηχας μου,
οχι οτι δεν διαβαζω τα υπολοιπα, ουτε οτι δεν γινεται να επιτευχθει αρμονικη συνυπαρξη
gay και straight οπως συμβαινει ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τωρα, χωρις κανεις να το εχει κανει main theme)
Σε ποιον πλανήτη συνέβαινε αυτό;;;;;; Εκτός αν θεωρείς αρμονική συνύπαρξη να κρύβεται το 90%. Και να υποφέρει το υπόλοιπο 10. Η έλλειψη αρμονικής συνύπαρξης οδήγησε στις ανόητες υπερβολές του woke. Θα ισορροπήσει.

• Like
Reactions: Kosh and avpap
Σε ποιον πλανήτη συνέβαινε αυτό;;;;;;
Σ'αυτον τον πλανητη.
Δευτερα και Τριτη Λυκειου ειχαμε δυο λεσβιες στην ταξη (η πιο ομορφη και η πιο ασχημη)
και περα απο ενα στιγμιαιο παραπονο (τα αγορια) ΠΟΤΕ δεν τους το χτυπησαμε (οτι ειναι λεσβιες).
ΑΡΜΟΝΙΚΗ συνυπαρξη.

Επισης, στην δουλεια (στον γραφιστικο τομεα, τουλαχιστον οταν δουλευα) gay και dykes δεν ηταν η εξαιρεση.
Μαλλον το 1/3 των πελατων. ΠΟΤΕ δεν μου(μας) την επεσαν. Κυριοι και κυριες and IF Ι may add ... και καλοπληρωτες.
Οι αλλοι (οι straight) ..... μην ανοιξω το στομα μου (ΚΑΦΡΟΙ ... το ανοιξα).

ΟΝΤΩΣ υπαρχουν δυο κατηγοριες LGBQT+ ....... αλλα ξεφευγουμε απο το θεμα.
Και το θεμα (αυτο που αφορα εμενα) ειναι οτι η κακη φουρνια (η προκλητικη) εχει κατσικωθει στα μηντια
με πραγματικα αναρμοστο τροπο. Σχεδον ολοκληρωτικο. Επιχειρει rewriting καθε ιστοριας και αναπροσδιορισμο
καθε προτυπου. Και εγω συγκεκριμενα ΖΩ και ΑΝΑΠΝΕΩ μεσα απο τα πεπραγμενα της 7ης τεχνης (κυριως scifi).

Last edited:
Σ'αυτον τον πλανητη.
Δευτερα και Τριτη Λυκειου ειχαμε δυο λεσβιες στην ταξη (η πιο ομορφη και η πιο ασχημη)
και περα απο ενα στιγμιαιο παραπονο (τα αγορια) ΠΟΤΕ δεν τους το χτυπησαμε (οτι ειναι λεσβιες).
ΑΡΜΟΝΙΚΗ συνυπαρξη.

Επισης, στην δουλεια (στον γραφιστικο τομεα, τουλαχιστον οταν δουλευα) gay και dykes δεν ηταν η εξαιρεση.
Μαλλον το 1/3 των πελατων. ΠΟΤΕ δεν μου(μας) την επεσαν. Κυριοι και κυριες and IF Ι may add ... και καλοπληρωτες.
Οι αλλοι (οι straight) ..... μην ανοιξω το στομα μου (ΚΑΦΡΟΙ ... το ανοιξα).

ΟΝΤΩΣ υπαρχουν δυο κατηγοριες LGBQT+ ....... αλλα ξεφευγουμε απο το θεμα.
Και το θεμα (αυτο που αφορα εμενα) ειναι οτι η κακη φουρνια (η προκλητικη) εχει κατσικωθει στα μηντια
με πραγματικα αναρμοστο τροπο. Σχεδον ολοκληρωτικο. Επιχειρει rewriting καθε ιστοριας και αναπροσδιορισμο
καθε προτυπου. Και εγω συγκεκριμενα ΖΩ και ΑΝΑΠΝΕΩ μεσα απο τα πεπραγμενα της 7ης τεχνης (κυριως scifi).
θα ειχε περισσοτερο ενδιαφερον να ακουγαμε την αποψη των ομοφυλοφιλων που αναφερεις. Δηλαδη, κατα ποσο τους ενοχλησε κανεις ή οχι. Διοτι το να μας λες εσυ τι εγινε σε μεμονωμενες περιπτωσεις, δεν λεει και πολλα πραγματα. Ασε που πραγματα που ισως ενιωσες οτι δεν τους εθιξαν, να τους ειχαν θιξει στην πραγματικοτητα.
Μιας και ανεφερες ταινιες και σειρες, εχουν γινει τεραστιες καφριλες σε ταινιες και σειρες, οι οποιες ηταν "κωμικα στοιχεια" για την εποχη που προβληθηκαν οι ταινιες/σειρες. Τωρα ομως θεωρουνται απαραδεκτα και ορθως υπαρχει αυτη η αποψη.
Η κοινωνια δεν μενει στατικη, αλλα εξελισσεται και μαζι με αυτην τα ηθη/συνηθειες κτλπ.

Όταν μιλάμε για υπερβολές: Η Ιταλίδα Angela Carini αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο στο γυναικείο μποξ με σπασμένη μύτη μετά από 46 δευτερόλεπτα!

Αυτό δεν είναι απλά υπερβολή, είναι επικίνδυνο!

• Like
Reactions: SR-71 and vadergr
Δηλαδη, σαν τι μπορουσα να κανω ? ......... (20 η 40 χρονια πισω).
Η woke ατζεντα δεν ηταν στα πραγματα το 2002 (ουτε το 1982).
δεν ριχνω οποιοδηποτε φταιξιμο σε εσενα, απλα εξηγω οτι η δικη σου αποψη δεν εχει τοση βαρυτητα οσο η δικη τους.
Ειναι σαν να ρωτουσαμε σπαρτιατη πολιτη αν νιωθει οτι κακομεταχειριζονται τους ειλωτες.

το προβλημα ειναι η γενια μας που δεν εχει συνηθισει.

Οταν πεθανουμε ολοι εμεις και μεινουν οι γενιες που θα εχουν μεγαλωσει με αυτο δεν θα τιθεται καν θεμα.

Μην πω οτι αν διαβαζουν τους προβληματισμους αυτους θα γουρλωνουν τα ματια .

• Like
Reactions: PanMan and Skakinen
δεν ριχνω οποιοδηποτε φταιξιμο σε εσενα, απλα εξηγω οτι η δικη σου αποψη δεν εχει τοση βαρυτητα οσο η δικη τους.
Ειναι σαν να ρωτουσαμε σπαρτιατη πολιτη αν νιωθει οτι κακομεταχειριζονται τους ειλωτες.
Οk ....... μιλαω εξ ονοματος μου.
Πως μπορω να μιλησω εξ'ονοματος τους ?
Ο πλουραλισμος ειναι κατι που απαιτει χρονο, χρημα και πλυθησμιακο δειγμα.
Δεν μπορω να τα παρεχω αυτα ! Αυτονοητο δεν ειναι ?

ps :
τωρα που το καλοσκεφτομαι ΠΟΙΟΣ μπορουσε να ρωτησει τις συμμαθητριες μου
γιατι επελεξαν να ειναι κατι παραπανω απο φιλες .... η ΠΟΙΟΣ μπορουσε να ρωτησει
τον οποιονδηποτε αν γουσταρει καποιον αλλο του ιδιου φυλου ? Μηπως ειναι τοσο
προσωπικα θεματα που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γινει γκαλοπ και στατιστικη αναλυση ?

Σ'αυτον τον πλανητη.
ΑΡΜΟΝΙΚΗ συνυπαρξη.

Αναρρωτήθηκες ποτέ πόσοι άλλοι στην τάξη σου ήταν gay χωρίς να το ξέρεις, και συνυπήρχαν "αρμονικά" ακριβώς γι'αυτό, επειδή κρύβονταν (και αντίστοιχα, χωρίς να ζήσουν σαν παιδιά της ηλικίας τους, να ερωτευτούν, να βγουν με το αγόρι/κορίτσι τους, κλπ κλπ κλπ)?

Το ότι ήξερες 2 ανθρώπους που ήταν αρκετά δυνατοί ψυχολογικά ώστε να το κοινοποιήσουν, δε σημαίνει ότι αυτός είναι ο κανόνας.

• Like
Reactions: PanMan and avpap
Όταν μιλάμε για υπερβολές: Η Ιταλίδα Angela Carini αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο στο γυναικείο μποξ με σπασμένη μύτη μετά από 46 δευτερόλεπτα!

Αυτό δεν είναι απλά υπερβολή, είναι επικίνδυνο!
Κώστα, πιο πάνω έγραψα ένα post με τις ανατομικές/βιολογικές ιδιαιτερότητες των trans γυναικών, οι οποίες (ιδιαιτερότητες) τους δίνουν από μεγάλο έως συντριπτικό πλεονέκτημα έναντι των γεννημένων γυναικών. Παρόμοια περίπτωση είναι και η Αλγερινή. Σε κάποια αθλήματα (πυγμαχία κλπ), είναι προφανές ότι υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα.

Διαβάζω και διαβάζω ότι γράφετε όλοι εδώ μέσα. Σε κάποια συμφωνώ σε κάποια (ελάχιστα) διαφωνώ. Από ότι όμως έχω καταλάβει των περισσοτέρων το πρόβλημα είναι ότι και το δικό μου.
Το πρόβλημά μου (όπως και πάρα πολλών φαντάζομαι) δεν είναι λοιπόν αν κάποιον είναι gay ,αμφίφυλος ή έστω ουδέτερο ή ότι διάολο θέλει να βγάλει σαν ονομασία η σημερινή εποχή.
Το πρόβλημα έγκειται στην υπερπροβολή , στην διείσδυση των εικόνων μέσα από εκπομπές , σήριαλ , υπερθεάματα και ταινίες. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τι κάνει κανείς στο κρεββάτι του ή στο σπίτι του. Έχω- είχα γνωστούς ή συναδέλφους gay ( με την όποια σημερινή ονομασία). Μια χαρά άνθρωποι ήταν. Το υπερβολικό , η υπεπροβολή η επιβολή είναι αυτό που ενοχλεί.

Eμενα δεν με ενοχλει ουτε αυτο.
Ακομα και το gay pride που γινοταν στην Θεσσαλονικη δεν με ενοχλουσε.

Μονο ενα πραγμα με ενοχλει .....

που χαλασαν ενα απο τα καλυτερα (και πιο συναρπαστικα) franchises που εχουν βγει ποτε
(μιλω για το Star Trek) βαζοντας την woke ατζεντα ... ΠΑΝΩ απο την εξωκοσμη συναρπαγη
που ειχαν ως σημαια αυτες οι σειρες και ταινιες. Στο Star Trek δεν πηγαινα ποτε να δω
ποσο αγαπιουνται οι gay ..... πηγαινα για να μου "κανει ερωτα" το αστροπλοιο και τα
εξωγηινα σκηνικα και φυσικα η εξωγηινη συλλογιστικη και διαννοια. Αυτα ολα ......
ηρθαν σε τριτοτεταρτη μοιρα.

Φυσικα (επειδη ειμαι Wookie βαμμενο) ουτε την φεμινιστικη ατζεντα της Kennedy Lucasflim
μπορω να αντεξω. Γιατι εβαλε αυτην ΠΡΩΤΗ ... και το lore μαζι με τα εφφε .... ΔΕΥΤΕΡΟ.
Oι αρρενες Sith η Jedi ξεθωριασαν ως κακη αναμνηση, η, στην καλυτερη περιπτωση
they are holding the beer of female heroines. Aκομα και η Ahsoka (που περιμενα πολλα,
αν δει κανεις τι εχει προηγηθει απο δραμα στο Clone Wars) την εβαλαν να χαμογελαει
ολο νοημα λες και ερωτοτροπει. Η Ahsoka που ξεμπροστιασε ολοκληρο Jedi Council !!!!!
Που εκανε κοτζαμ Anakin να αναρρωτηθει τι γυρευει και αυτος στο Jedi Council ......

Ξαναγραφετε ενας μυθος (απο τους καλυτερους του αμερικανικου σινεμα) ..... FOR WHAT ?
Να εκδικηθει μια Kathleen Kennedy που κρατουσε τις μπυρες των Spielberg και Lucas ?

ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ (Η ΑΜΠΑΛΗ) ..... ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ..... ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΡΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΥΘΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.
(ναι Ok, δεν ειναι επιστημονικη φαντασια ..... ειναι space opera ..... δεν αλλαζει τιποτα)

Last edited:
  • Like
Reactions: donk
Eμενα δεν με ενοχλει ουτε αυτο.
Ακομα και το gay pride που γινοταν στην Θεσσαλονικη δεν με ενοχλουσε.

Μονο ενα πραγμα με ενοχλει .....

που χαλασαν ενα απο τα καλυτερα (και πιο συναρπαστικα) franchises που εχουν βγει ποτε
(μιλω για το Star Trek) βαζοντας την woke ατζεντα ... ΠΑΝΩ απο την εξωκοσμη συναρπαγη
που ειχαν ως σημαια αυτες οι σειρες και ταινιες. Στο Star Trek δεν πηγαινα ποτε να δω
ποσο αγαπιουνται οι gay ..... πηγαινα για να μου "κανει ερωτα" το αστροπλοιο και τα
εξωγηινα σκηνικα και φυσικα η εξωγηινη συλλογιστικη και διαννοια. Αυτα ολα ......
ηρθαν σε τριτοτεταρτη μοιρα.

Φυσικα (επειδη ειμαι Wookie βαμμενο) ουτε την φεμινιστικη ατζεντα της Kennedy Lucasflim
μπορω να αντεξω. Γιατι εβαλε αυτην ΠΡΩΤΗ ... και το lore μαζι με τα εφφε .... ΔΕΥΤΕΡΟ.
Oι αρρενες Sith η Jedi ξεθωριασαν ως κακη αναμνηση, η, στην καλυτερη περιπτωση
they are holding the beer of female heroines. Aκομα και η Ahsoka (που περιμενα πολλα,
αν δει κανεις τι εχει προηγηθει απο δραμα στο Clone Wars) την εβαλαν να χαμογελαει
ολο νοημα λες και ερωτοτροπει. Η Ahsoka που ξεμπροστιασε ολοκληρο Jedi Council !!!!!
Που εκανε κοτζαμ Anakin να αναρρωτηθει τι γυρευει και αυτος στο Jedi Council ......

Ξαναγραφετε ενας μυθος (απο τους καλυτερους του αμερικανικου σινεμα) ..... FOR WHAT ?
Να εκδικηθει μια Kathleen Kennedy που κρατουσε τις μπυρες των Spielberg και Lucas ?

ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ (Η ΑΜΠΑΛΗ) ..... ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ..... ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΡΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΥΘΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ.
(ναι Ok, δεν ειναι επιστημονικη φαντασια ..... ειναι space opera ..... δεν αλλαζει τιποτα)
Πάνω κάτω τα ίδια λέμε. Το εξώφθαλμο!!! Η επιβολή!! το να μετατρέψουν τα πάντα σε αυτή την ηλίθια ατζέντα που έχουν ανοίξει. Έχω πολλά παραδείγματα!! Αν αρχίσω δεν θα τελειώσω. Ποιο πρόσφατο παράδειγμα η τελευταία σεζόν στο THE BOYS. Το έχουν ξεφτιλίσει πραγματικά.

Status
Not open for further replies.