Wolfson dac .... η επόμενη μέρα (επιτέλους ξημέρωσε)

modright

AVClub Enthusiast
31 May 2008
1,104
ΑΘΗΝΑ
Καλησπερα σε ολους-bye-

Το επομενο πακετο βελτιωσεων υλοποιηθηκε και εχει να κανει με :

-Δυο μεγαλυτερους πυκνωτες τροφοδοσιας στο ψηφιακο σταδιο
( ενας nippon 4.700uf μετα απο καθε σταθεροποιητη )
-5 πυκνωτες oscon στο ψηφιακο σταδιο για μειωση θορυβων
του κυκλωματος
-Αντικατασταση των 5 πρωτων αντιστασεων αμεσως μετα απο καθε wolfson dac chip με ποιο καταλληλες τιμες
( η πιο σημαντικη επεμβαση )
- Αφαιρεση 2 αντιστασεων μετα τους τελευταιους τελεστικους
- Αντικατασταση των 6 τελεστικων με opa627

Οι ακουστικες επιδοσεις ( μετα δικα μου αυτια ) ειναι πια σε υψηλο επιπεδο
-Σημαντικη βελτιωση της σταθμης του σηματος
-Εκπληκτικη διαφανεια και ησυχια
-Εντυπωσιακοτατο μπασο με βαρυτητα, περιγραφη, εκταση, σωματα...!!!

Οι πολυ μεγαλες προσδοκιες που ειχα απο αυτην την υλοποιηση επιτελους
αρχισαν να επιβεβαιωνονται

Περισσοτερα σχολια συντομα μαζι με φωτογραφιες

Last edited:
Re: Μια βραδιά με Wolfson

Καλησπερα σε ολους-bye-

Το επομενο πακετο βελτιωσεων υλοποιηθηκε και εχει να κανει με :

-Δυο μεγαλυτερους πυκνωτες τροφοδοσιας στο ψηφιακο σταδιο
( ενας nippon 4.700uf μετα απο καθε σταθεροποιητη )
-5 πυκνωτες oscon στο ψηφιακο σταδιο για μειωση θορυβων
του κυκλωματος
-Αντικατασταση των 5 πρωτων αντιστασεων αμεσως μετα απο καθε wolfson dac chip με ποιο καταλληλες τιμες
( η πιο σημαντικη επεμβαση )
- Αφαιρεση 2 αντιστασεων μετα τους τελευταιους τελεστικους
- Αντικατασταση των 6 τελεστικων με opa627

Οι ακουστικες επιδοσεις ( μετα δικα μου αυτια ) ειναι πια σε υψηλο επιπεδο
-Σημαντικη βελτιωση της σταθμης του σηματος
-Εκπληκτικη διαφανεια και ησυχια
-Εντυπωσιακοτατο μπασο με βαρυτητα, περιγραφη, εκταση, σωματα...!!!

Οι πολυ μεγαλες προσδοκιες που ειχα απο αυτην την υλοποιηση επιτελους
αρχισαν να επιβεβαιωνονται

κι αν καποιος ηθελε να αναπαραξει τη γνωση αυτη και να εχει ενα αντιστοιχο Dac τι θα επρεπε να κανει..?

Last edited by a moderator:

κι αν καποιος ηθελε να αναπαραξει τη γνωση αυτη και να εχει ενα αντιστοιχο Dac τι θα επρεπε να κανει..?

Μπορει να ερθει σε επαφη μαζι μου για πληροφοριες ή/και βοηθεια
στις μετατροπες-bye-

modright ολα θα τα ξερασεις:behead: διαφορετικα θα σε απαγαγουμε και θα σε βασανησουμε και αν δεν ομολογησεις θα σου κλεψουμε το DAC και θα το αντιγραψουμε.........γι αυτο περιμενουμε αναλυτικες φωτο με σχολια συμορφωσου πριν να ειναι αργα.....

modright ολα θα τα ξερασεις:behead: διαφορετικα θα σε απαγαγουμε και θα σε βασανησουμε και αν δεν ομολογησεις θα σου κλεψουμε το DAC και θα το αντιγραψουμε.........γι αυτο περιμενουμε αναλυτικες φωτο με σχολια συμορφωσου πριν να ειναι αργα.....

Παραδινομαι παιδια :angel:
οτι ζητησετε θα το εχετε
Περιμενω να ολοκληρωθει ενας κυκλος ακροασεων :ears:
για να γραψω λεπτομερειες :chinscratch:

Εδώ θα γράψουμε για την επόμενη μέρα, για εμπειρίες και ακροάσεις του wolfson dac, το οποίο με λίγα σχετικά χρήματα, βελτιώσεις στα σημεία, μπορεί να γίνει αρκετά καλύτερο.

...
Τις τελευταίες 2 εβδομάδες (και ενώ είμαι εκτός χόμπυ) έτυχε να ακούσω 2 εκδοχές του wolfson που μου άρεσαν πολύ.

Η πρώτη ήταν με το wolfson του φραγκ με τα 8741 και μερικές άλλες μετατροπές και η δεύτερη -που αποτέλεσε ΣΟΚ για μένα- η ακρόαση του Wolfson του modright στην τελευταία του εκδοχή (χθες).

Το wolfson του modright πέρασε από διάφορα στάδια, σε καθένα από τα οποία γινόταν ακρόαση στο σύστημά μου για να ακούσουμε τα αποτελέσματα (θετικά/αρνητικά).
Χθες λοιπόν το ηχητικό αποτέλεσμα αποτέλεσε για μένα μια έκπληξη πρώτου βαθμού καθώς το wolfson του modright με καίριες επεμβάσεις στα σημεία απέδωσε εντυπωσιακά. Κύρια χαρακτηριστικά του ήταν η... υγρασία στις μεσαίες, ο όγκος του χαμηλού και ο διαχωρισμός των οργάνων στα διαφορετικά επίπεδα βάθους στη στερεοφωνική εικόνα.

Καλά θα ήταν αν ο modright έγραφε δυο λόγια για τη χθεσινή ακρόαση και έδινε περισσότερες λεπτομέρειες σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν σοβαρά (αλλά και οικονομικά) το dac τους.

Προσωπικά, θα ήθελα να έχω το wolfson του φραγκ και του modright για μια απευθείας αντιπαράθεση στο σύστημά μου....

Οι καλοπροαίρετες αντιπαραθέσεις μπορούν να κλείνουν με μια ακρόαση και ένα ποτήρι μπύρα....:ernaehrung004:

Last edited by a moderator:
Ηλία μόλις βρώ λίγο χρόνο θα κατέβω να τα ακούσομε. Περισσότερα με πμ...

είσαι πάντα πρόθυμος φίλε μου...! thanxxx -bye-

...αν θέλει να είναι και κανένας άλλος παρών στην ακροασούλα, πολύ ευχαρίστως !!

(στείλτε μου πμ με τηλέφωνα όσοι ενδιαφέρεστε- θα επικοινωνήσουμε για να βρούμε κάποια μέρα που να μας βολεύει όλους) -bye-

-> ευχαριστώ τους διαχειριστές που με ανέχονται... ακόμα ! :7SFGSFG:

Last edited:
είσαι πάντα πρόθυμος φίλε μου...! thanxxx -bye-

...αν θέλει να είναι και κανένας άλλος παρών στην ακροασούλα, πολύ ευχαρίστως !!

(στείλτε μου πμ με τηλέφωνα όσοι ενδιαφέρεστε- θα επικοινωνήσουμε για να βρούμε κάποια μέρα που να μας βολεύει όλους) -bye-

-> ευχαριστώ τους διαχειριστές που με ανέχονται... ακόμα !

Τι να κάνουμε..Και τη σκάλα θα πλύνουμε και το σφουγγαρόπανο θα στίψουμε..

Ατιμη κοινωνία!!

Εδώ θα γράψουμε για την επόμενη μέρα, για εμπειρίες και ακροάσεις του wolfson dac, το οποίο με λίγα σχετικά χρήματα, βελτιώσεις στα σημεία, μπορεί να γίνει αρκετά καλύτερο.

...
Τις τελευταίες 2 εβδομάδες (και ενώ είμαι εκτός χόμπυ) έτυχε να ακούσω 2 εκδοχές του wolfson που μου άρεσαν πολύ.

Η πρώτη ήταν με το wolfson του φραγκ με τα 8741 και μερικές άλλες μετατροπές και η δεύτερη -που αποτέλεσε ΣΟΚ για μένα- η ακρόαση του Wolfson του modright στην τελευταία του εκδοχή (χθες).

Το wolfson του modright πέρασε από διάφορα στάδια, σε καθένα από τα οποία γινόταν ακρόαση στο σύστημά μου για να ακούσουμε τα αποτελέσματα (θετικά/αρνητικά).
Χθες λοιπόν το ηχητικό αποτέλεσμα αποτέλεσε για μένα μια έκπληξη πρώτου βαθμού καθώς το wolfson του modright με καίριες επεμβάσεις στα σημεία απέδωσε εντυπωσιακά. Κύρια χαρακτηριστικά του ήταν η... υγρασία στις μεσαίες, ο όγκος του χαμηλού και ο διαχωρισμός των οργάνων στα διαφορετικά επίπεδα βάθους στη στερεοφωνική εικόνα.

Καλά θα ήταν αν ο modright έγραφε δυο λόγια για τη χθεσινή ακρόαση και έδινε περισσότερες λεπτομέρειες σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν σοβαρά (αλλά και οικονομικά) το dac τους.

Προσωπικά, θα ήθελα να έχω το wolfson του φραγκ και του modright για μια απευθείας αντιπαράθεση στο σύστημά μου....

Οι καλοπροαίρετες αντιπαραθέσεις μπορούν να κλείνουν με μια ακρόαση και ένα ποτήρι μπύρα....:ernaehrung004:

Δεν υπάρχει άλλος λόγος εκτός του οικονομικού να μείνει κάποιος με τα 8740.
Από εκεί και πέρα κάνεις ότι μετατροπή θέλεις και σου επιτρέπει το μικρό κουτί.
Η άλλη σκέψη είναι γιατί να το αγοράσεις από τον Κινέζο και μετά να τα αλλάξεις όλα και να μην το φτιάξεις από την αρχή.

Δεν υπάρχει άλλος λόγος εκτός του οικονομικού να μείνει κάποιος με τα 8740.
Από εκεί και πέρα κάνεις ότι μετατροπή θέλεις και σου επιτρέπει το μικρό κουτί.
Η άλλη σκέψη είναι γιατί να το αγοράσεις από τον Κινέζο και μετά να τα αλλάξεις όλα και να μην το φτιάξεις από την αρχή.

Γιώργο μου, επειδή γράφεις θεωρητικά* και επειδή υπάρχει εξέλιξη στο θέμα του ήχου του wolfson, θα ήθελα να σε προσκαλέσω να παρεβρεθείς και εσύ στην ακρόαση που θα γίνει από βδομάδα - έτσι ώστε να έχεις και εσύ μια ιδέα για το που έχει φτάσει το θέμα.

*έχει τύχει να ακούσω το wolfson με τα 8741+ αλλά και την τελευταία αλλαγή σε εκείνο του modright (χθες) σε σύστημα που ξέρω καλά (μάλλον χαχα). Αν έχει τύχει να ακούσεις κάποιο άλλο με 8741 ή με αξιόλογες βελτιώσεις στείλε μου πμ για να επικοινωνήσουμε με τον κάτοχο και να τα πούμε όλοι μαζί στην ακρόαση - από βδομάδα.

Πολλούς χαιρετισμούς, με το καλό να τα πούμε από κοντά -bye-

Last edited:
Εγώ απλά είπα ότι και στου modright αν βάλεις 8741 μόνο βελτίωση θα δεις.
Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Αρκετες ακροασεις και σε διαφορετικα setup με το συγκεκριμενο dac
εδειξαν οτι υστερουσε σημαντικα σε εκταση/ογκο μεσοχαμηλων, δυναμικα
και διαφανεια.

Η σημαντικοτερη μετατροπη αφορα την αντικατασταση 4 αντιστασεων
των 4kohm που βρισκονται σε σειρα με το αναλογικο σημα αμεσως μετα
απο καθε 8740 οι οποιες αθροιζουν το σημα των 2 dac chip ανα καναλι.
Εδω ακολουθησαμε το σκεπτικο οτι η μεγαλες αντιστασεις (4k) πνιγουν το
σημα, αντικαταστησαμε με 4 των 100ohm (διορθωνοντας αντιστοιχα και τις τιμες των επομενων αντιστασεων)
και αμεσως η διαφορα σε δυναμικα, μπασα, υψηλοτερη σταθμη εξοδου μας εντυπωσιασε ευχαριστα.
Τωρα ομως το dac ειχε γινει καπως επιθετικο και αναρωτιομαστε πως θα το διορθωσουμε
Στη συνεχεια παρακαμπτουμε τους τελευταιους τελεστικους περνοντας σημα
απο το σημειο της πλακετας που βρισκονται οι εξοδοι για τα xlr μονο απο
τα + τοποθετοντας πυκνωτες για τον περιορισμο του dc και κανουμε ακροαση
Εδω τα πραγματα κυριολεκτικα ξεφυγαν απο καθε προσδοκια
Ηρθε στην επιφανεια ενας απιστευτος ηχοχρωματικος πλουτος και μελωδικοτητα
χωρις να χασει ουτε το ελαχιστο απο τα εντυπωσιακα δυναμικα του και το εκπληκτικο μπασο του
Στο συνολο βοηθησε σημαντικα η ενισχυση της τροφοδοσιας με μεγαλους
πυκνωτες κοντα στα 8740 και τους 627 και μερικοι oscon στο ψηφιακο κομματι για καλυτερη
αποθορυβοποιηση του κυκλωματος οπως και ορισμενες αλλες μικροδιορθωσεις

Ερχονται συγκριτικες ακροασεις για πιο αντικειμενικα σημπερασματα-bye-

Last edited:
Γιώργο τώρα που ήρθαν ολα εκει που πρέπει ειναι ώρα να βάλεις τα 8741. πριν ισως και να μην έβλεπες διαφορά αλλα τωρα η αλλαγή θα ακουστεί σίγουρα.

Γιώργο τώρα που ήρθαν ολα εκει που πρέπει ειναι ώρα να βάλεις τα 8741. πριν ισως και να μην έβλεπες διαφορά αλλα τωρα η αλλαγή θα ακουστεί σίγουρα.

Ναι Γιώργο βάλτα και αν κάτσουν καλά να προχωρήσουμε και εμείς οι υπόλοιποι....-bye-

Απάντηση: Re: Wolfson dac .... η επόμενη μέρα (επιτέλους ξημέρωσε)

Ναι Γιώργο βάλτα και αν κάτσουν καλά να προχωρήσουμε και εμείς οι υπόλοιποι....-bye-

Τους 8741 τους έχεις ήδη πάνω. Πόσο να το προχωρήσεις πια βρε Φραγκ;
Θα αρχίσουν να φυτρώνουν σπάνια φυτά από το πολύ τουμπάνιασμα!!

Όσες φορές πάντως έχω ακούσει αυτό το ντακ (σε όποια μορφή του) σε Α/Β, πάντοτε σχεδόν μ' αρέσει περισσότερο το...Β

Μ' αρέσουν όμως και τα Eggleston... οπότε δεν είναι να μου δίνεις και πολλή σημασία! :D