Wonder Woman 1984

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    38
Re: Wonder Woman 1984 (2020)

...Ούτε η κορμάρα το σώνει...

Μια χαρα το σώνει η κορμάρα :p

Παπαπα.. μεταμεσονύxτια προβολή κάνατε ?? :p

Δεν ξύπνησαν οι γείτονες ? :p

Sony HW700DS for the win.

617oLl0bt%2BL._AC_SX425_.jpg

Απολαυστική ταινία ποπ κορν για να μας φτιάξει τη διάθεση, μέρες που είναι. Η Gadot δεν έχει καμία σχέση με ηθοποιό, αλλά ποιος νοιάζεται; Είναι χάρμα οφθαλμών. Ο Chris Pratt, η Kristen Wiig και ο Pedro Pascal αναπληρώνουν με άνεση το έλλειμα στην υποκριτική τέχνη. Πολύ καλός ρυθμός, ωραίες σκηνές δράσης-προσωπικά ξεχωρίζω το ξυλίκι στο Λευκό Οίκο. Απολαύστε υπεύθυνα.

Απάντηση: Wonder Woman 1984 (2020)

Αυτή η μόδα του ΙΜΑΧ να αλλάζει τα κάδρα μέσα στην ταινία επικο fail για σπιτική χρήση....λες και θα αισθανθεί δέος ο χρήστης από τις 100" 2.35:1 ξαφνικά να δει 110" σε 16:9 :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Να μην αναφερθώ σε τηλεόραση....:flipout::flipout::flipout::flipout:

Μάλλον υπάρχει θέμα κόστους η ακόμα και θέμα πρακτικότητας ώστε να γίνει ολοκληρη η ταινία με ένα κάδρο.
Κρίμα βέβαια γιατί το 1:90 που κλεφτα είδα λίγο είναι χάρμα οφθαλμών.
2:39 μπλιαχ

Τι πρακτικότητα; Όλες οι ταινίες που είναι γυρισμένες με ένα κάδρο τι πρόβλημα έχουν δηλαδή;
Έχουν πιο δύσκολη εφαρμογή οι κάμερες imax και προφανώς και κόστος ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ολόκληρη την ταινία.
Τα κομμάτια της ταινίας που είναι σε κάδρο 2:39 είναι με άλλες κάμερες και πιθανον anamorphic

UzFvYbKl5Qk

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
:BDGBDGB53:

Αυτή η μόδα του ΙΜΑΧ να αλλάζει τα κάδρα μέσα στην ταινία επικο fail για σπιτική χρήση....λες και θα αισθανθεί δέος ο χρήστης από τις 100" 2.35:1 ξαφνικά να δει 110" σε 16:9 :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Αυτη η μοδα μου σπαει τα νευρα, γιατι δεν αναγκαζομαι να βλεπω τις ταινιες χωρις blackout στις πανω-κατω μπαρες της οθονης του προβολεα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Wonder Woman 1984 (2020)

Τιποτα απο τα δυο.

Καλλιτεχνικη επιλογη ειναι .
Για τις imax κάμερες έχω διαβάσει πως είναι πιο ογκώδεις, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κλειστά set επειδή είναι θορυβώδεις και λόγω βάρους δεν προτιμούνται σε γυρίσματα στο νερο.
Έχουν πάψει να ισχύουν αυτά;

Για τις imax κάμερες έχω διαβάσει πως είναι πιο ογκώδεις, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κλειστά set επειδή είναι θορυβώδεις και λόγω βάρους δεν προτιμούνται σε γυρίσματα στο νερο.

Αυτά έχω διαβάσει και εγώ γιαυτο ο Nolan αν και θα ήθελε, δεν μπορεί να έχει μόνο IMAX footage. Επίσης έχω διάβασει ότι έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος.

Re: Απάντηση: Wonder Woman 1984 (2020)

H εκδίκηση της OLED :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

(Εμένα μ'αρέσει, σοβαρά. Βέβαια όχι με αλλαγές ανά 5 λεπτά όπως ο Νόλαν, αλλά χθες μια χαρά ήταν. )

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Wonder Woman 1984 (2020)

Οι μόνες "προβληματικές" IMAX κάμερες είναι οι φιλμάτες, κυρίως λόγω θορύβου (το μοτέρ τους κάνει σαν τρακτέρ), μεγέθους και βάρους. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δε μπορείς να γυρίζεις σκηνές διαλόγου ον-σετ και πρέπει να κάνεις μετά ντάμπινγκ στο στούντιο. Ο Όλντμαν στο Dark Knight παραπονιόταν συνεχώς ότι δεν μπορούσε να ακούσει καν τον εαυτό του σε σκηνές διαλόγου, γι' αυτό ο Νόλαν αυτές τις σκηνές τις γυρίζει σε απλό 35άρι ή 70άρι φιλμ ή αν γυρίσει Imax τις ντουμπλάρει μετά στο στούντιο. Στο Ιντερστέλαρ δε είχε βάλει τα μικρόφωνα μέσα στα κλειστά κράνη των ηθοποιών για να ηχογραφήσει τους διαλόγους. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με κάποιο εξωτερικό περίβλημα στην κάμερα που όμως θα προσθέσει επιπλέον μέγεθος και βάρος. Τα τελευταία είναι που τις καθιστούν ακατάλληλες και για χαντχέλντ λήψεις. Ο Χοιτέμα "ξεβράκωσε" μια στα απολύτως απαραίτητα για τη Δουνκέρκη και πήρε το γομάρι στην πλάτη, αλλά και πάλι χρειαζόταν δεύτερο άτομο-βοήθεια για να παλαντζάρει το βάρος. Η Τζέκινς που όπως και ο Νόλαν για την ώρα παραμένει στο "στρατόπεδο" των φιλμάτων σκηνοθετών, λογικά θα εφάρμοσε παρόμοιες μεθόδους με τον διευθυντή φωτογραφίας της. Βέβαια, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια Αλέξα 65 ή τη Red Monstro 8k και να ξεμπερδεύουν, αλλά, για την ώρα, η φιλμάτη IMAX εξακολουθεί να θεωρείται η εικόνα αναφοράς σε μεγάλο φορμά.

H εκδίκηση της OLED :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

(Εμένα μ'αρέσει, σοβαρά. Βέβαια όχι με αλλαγές ανά 5 λεπτά όπως ο Νόλαν, αλλά χθες μια χαρά ήταν. )

Καλα, οταν βγει oled στις 110 ιντσες, το συζηταμε :p