Wonder Woman 1984

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    38
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Wonder Woman 1984 (2020)

Για τις imax κάμερες έχω διαβάσει πως είναι πιο ογκώδεις, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κλειστά set επειδή είναι θορυβώδεις και λόγω βάρους δεν προτιμούνται σε γυρίσματα στο νερο.
Έχουν πάψει να ισχύουν αυτά;

Oχι μια χαρα ισχυουν.

Απο καλλιτεχνικη αποψη τραβαει IMAX εννοω, οτι μπορει να τραβηξει με αυτες.

Οτι δεν μπορει το τραβαει με 65αρι ή 35αρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Wonder Woman 1984 (2020)

Oχι μια χαρα ισχυουν.

Απο καλλιτεχνικη αποψη τραβαει IMAX εννοω, οτι μπορει να τραβηξει με αυτες.

Οτι δεν μπορει το τραβαει με 65αρι ή 35αρι.

Ναι, προφανώς όσοι επιλέγουν την μέθοδο imax το κάνουν για το βέλτιστο αλλά δεν λέμε αυτό.
Η κουβέντα αφορά το κοκτέιλ καδρων εντός της ταινιας και αν θα μπορούσε να αποφευχθεί
Εφόσον κάποιες σκηνές δεν είναι δυνατόν να γυριστούν με imax και κάδρο 1:90, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άλλες κάμερες ( no imax) διατηρώντας το ίδιο κάδρο.
Το 2:39 δεν είναι το default.

Απάντηση: Wonder Woman 1984 (2020)

Kαποτε ειχα κανει νημα ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ .... δηλαδη, απο ποσα διαφορετικα φορμα προεκυψε το 16:9 των τηλεορασεων
και γιατι δεν μπορουμε να απεμπλακουμε απο τις μαυρες μπαρες πανω-κατω ! Τελικα ελαβα το εξης (ως απορια) .....
"Μανο, δεν καταλαβαινω, τι προσπαθεις να βρεις ....."

:icon15:

:bang:

Re: Wonder Woman 1984 (2020)

Το θέμα καταρχάς είναι φυσιολογικό και χωροταξικό:

Αφενός το οπτικό μας πεδίο είναι αρκετά πιο ευρύ στον οριζόντιο άξονα παρά στον κατακόρυφο, αφετέρου αν ένας κινηματογράφος θέλει να γεμίσει μια αίθουσα πλάτους 40 μέτρων, το να της δώσει ύψος 30 (για να πετύχει το 4:3 του ΙΜΑΧ) ισοδυναμεί προφανώς με το κόστος μιας 10όροφης οικοδομής.

Οπότε το μακρόστενο φορμά ήταν φυσιολογικό σαν επιλογή. Από κει και πέρα το γιατί πρέπει να 'χουμε 10 διαφορετικά μακρόστενα ratio φαντάζομαι ότι έχει να κάνει και με κατασκευαστές.

Απάντηση: Wonder Woman 1984 (2020)

To 16/9 βγηκε ως το εμβαδο που θα περιειχε την μικροτερη δυνατη ανεκμεταλλευτη επιφανεια
αναμεσα στα 4/3 (1.33 προς 1) ... και τα 5/2 (περιπου 2.35 με 2.40 προς 1 αλλα και λιγο παραπανω)

116-1160667_awesome-image-depicting-how-16-9-aspect-ratio.png

Με τις δεκαδες των aspect ratio (κυριως στον κινηματογραφο) ... ΔΕΝ υπηρχε αλλη επιλογη.
Οι μαυρες μπαρες θα μας συνοδευουν για παντα .... ΕΚΤΟΣ .... αν παραγωγες σε 4/3 (τηλεοπτικες)
γεμισουν δεξια και αριστερα με ΕΠΙΠΛΕΟΝ σκηνες (VFX) μεχρι να φτασουν τα 5/2. Το οποιο ειναι
ονειρο θερινης νυκτος ! Δεκαδες χιλιαδες οι παραγωγες .... !!!

Απάντηση: Re: Wonder Woman 1984 (2020)

Το θέμα καταρχάς είναι φυσιολογικό και χωροταξικό:

Αφενός το οπτικό μας πεδίο είναι αρκετά πιο ευρύ στον οριζόντιο άξονα παρά στον κατακόρυφο, αφετέρου αν ένας κινηματογράφος θέλει να γεμίσει μια αίθουσα πλάτους 40 μέτρων, το να της δώσει ύψος 30 (για να πετύχει το 4:3 του ΙΜΑΧ) ισοδυναμεί προφανώς με το κόστος μιας 10όροφης οικοδομής.

Οπότε το μακρόστενο φορμά ήταν φυσιολογικό σαν επιλογή. Από κει και πέρα το γιατί πρέπει να 'χουμε 10 διαφορετικά μακρόστενα ratio φαντάζομαι ότι έχει να κάνει και με κατασκευαστές.
Το 4:3 σε imax τα τελευταία χρόνια πνεει τα λοίσθια.
Ακόμα και το 70mm παίζει σε ελάχιστους κινηματογράφους παγκοσμίως αφού πλέον τις αίθουσες τις γυρίζουν σε digital 4K με κάδρο 9 στις 10 φορές 1:90.
Το Tenet προβλήθηκε σε μόλις 13 κινηματογράφους στην 70mm version ενώ στον υπόλοιπο κόσμο το έδειξαν digital 4K.

Re: Απάντηση: Re: Wonder Woman 1984 (2020)

Το 4:3 σε imax τα τελευταία χρόνια πνεει τα λοίσθια.
Ακόμα και το 70mm παίζει σε ελάχιστους κινηματογράφους παγκοσμίως αφού πλέον τις αίθουσες τις γυρίζουν σε digital 4K με κάδρο 9 στις 10 φορές 1:90.
Το Tenet προβλήθηκε σε μόλις 13 κινηματογράφους στην 70mm version ενώ στον υπόλοιπο κόσμο το έδειξαν digital 4K.

...ναι αλλά αν το πετύχεις είναι συγκλονιστικό. Είχα την τύχη να δω το Dunkirk σε κανονικό IMAX 70mm, με 4:3, και ήταν εμπειρία ζωής. Δεν επιμένει τυχαία ο Νόλαν.

Πολυ ωραια συζητηση, θα μπορουσε να δημιουργηθει ειδικο νημα και να μεταφερθουν ετσι θα το εβλεπαν η θα συμμετειχαν και ατομα που δεν ειδαν το φιλμ.

Παντως εμενα το 4:3 παντα με προβληματιζε και ποτε δεν ελυσα καποιες αποριες γιατι ο Χερτζοκ γυρισε σε 4:3 η το Μουνταπεστ Χοτελ επισης....
Ποτε δεν μπορεσα να το καταλαβω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Wonder Woman 1984 (2020)

...ναι αλλά αν το πετύχεις είναι συγκλονιστικό. Είχα την τύχη να δω το Dunkirk σε κανονικό IMAX 70mm, με 4:3, και ήταν εμπειρία ζωής. Δεν επιμένει τυχαία ο Νόλαν.

Σε κατασταση ηρεμιας, το ανθρωπινο ματι βλεπει 150 μοιρες στον οριζοντιο αξονα και 120 μοιρες στον κατακορυφο αξονα.
Περιπου, δηλαδη, 4/3. Ομως ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ μαζι, δημιουργουν ενα βαθος πεδιου με παραπανω απο 200 μοιρες στον οριζοντιο αξονα.
Και ολα αυτα χωρις να κινηθουν οι βολβοι. Αν κινηθουν οι βολβοι ... τα νουμερα αλλαζουν (ΠΟΛΥ).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Wonder Woman 1984 (2020)

Σε κατασταση ηρεμιας, το ανθρωπινο ματι βλεπει 150 μοιρες στον οριζοντιο αξονα και 120 μοιρες στον κατακορυφο αξονα.
Περιπου, δηλαδη, 4/3. Ομως ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ μαζι, δημιουργουν ενα βαθος πεδιου με παραπανω απο 200 μοιρες στον οριζοντιο αξονα.
Και ολα αυτα χωρις να κινηθουν οι βολβοι. Αν κινηθουν οι βολβοι ... τα νουμερα αλλαζουν (ΠΟΛΥ).

Παντα κινουνται οι βολβοι.
Γιαυτο αμα δεις ενα τοπιο και μετα το τραβηξει φωτογραφια σε 4:3 σου φαινεται στριμογμενη, λες εγω ειδα πολυ πιο ευρεια εικονα απο αυτο εδω.
Πιο μεγαλοπρεπη θεαμα. Και ειμαστε παντα απογοητευμενοι με φωτογραφιες αυτου του φορμα.

Γιατι στο σινεμα δε θα ηταν το ιδιο ; Και φυσικα το ιδιο ειναι. Γιαυτο εγω εχω προβλημα με το φορμα αυτο. Ιδιως οταν προκειται για αριστουργηματα.
Τι ξινιλα τους επιασε λεω...

Είμαι τρελός; Άρεσε σε όλους σας; Από transformers έχω να δω τέτοια σαβούρα.

Είμαι τρελός; Άρεσε σε όλους σας; Από transformers έχω να δω τέτοια σαβούρα.

Αν κοιτάξεις, δεν έχω ψηφίσει στο poll. Γιατί ακριβώς τη βρήκα απολαυστική για DC-ταινία, αλλά σε οποιαδήποτε άλλο σύστημα αξιολόγησης θα έλεγα ότι ήταν πατάτα ολκής. :guitarist:

Μιας και βρίσκεσαι στην χώρα παραγωγής ψάξε να βρεις κάποια νέα αίθουσα imax 4K laser.
Ίσως να βρεις μια νέα εμπειρία.

Αυτό που και καλά τα κινηματογραφικα καδρα συνάδουν με την πορεία του ματιού και πως συπεριφέρεται, να με συγχωρείς αλλά από ένα σημείο και μετά τα θεωρω μπαρούφες.
Και κυκλωπες να ειμασταν να είσαι σιγουρος πως τα ίδια καδρα θα βλέπαμε.

Πολυ μετρια δυστυχως.Ποπ κορν και την ξεχνας δεκα δευτερολεπτα μετα.
Gal Gadot αταλαντη,Kristen Wiig θεα...

Απάντηση: Re: Wonder Woman 1984 (2020)

Ψηφησα το χαρακτηρισμό πατάτα ολκής του Maestro ! τα transformer ήταν top class ταινία σε σύγκριση με αυτή :flipout:

κανονικά θα έπρεπε να διπλασίασω την ψήφο μου μιας και την είδα με τον υιο μου που από τα πρώτα λεπτά με ρώτησε αν θα αντέξουμε 2.5 ώρες !

Δηλαδη η πρωτη ταινια σας ειχε αρεσει και ειχατε υψηλες προσδοκιες ?

για να ξερουμε κι ολας τι συζηταμε...:afro: