woofer 8" για επισκευη Roister ΗΤ-2000

panakos

Established Member
22 September 2008
139
καλησπερα , εχω ενα sub της Roister σειρα HT-2000 , 100watt
με 8" woofer και θελω να το αλλαξω μιας και ειναι παλιο.
εχετε κατι καλο και οικονομικο? value for money.
με ενδιαφερει να το εχω και για ταινιες αλλα και για μουσικη αν το woofer ειναι καλο.

ευχαριστω

5 μετράω με το πολυμετρο, οπότε ονομαστικά θα είναι 4.
το κουτι εχει πατουρα με διαμετρο 21 ποντους και ανοιγμα 18,2

Τοτε το πιο πιθανο ειναι να ειναι 6Ω το μεγαφωνο που εχει.
Καλου κακου πηγαινε σε 8Ω μεγαφωνο.

Μπορεις να δεις αυτο. Για λιγο μαλλον δεν σε παιρνει μεσα στην πατουρα.
Παιζει σε μικρες καμπινες.

Αν θες να δοκιμασεις την τυχη σου με 4Ω τοτε οικονομικη λυση ειναι μαλλον αυτη. Χαρακτηριστικα εδω.
Παιζει σε πιο μεγαλες καμπινες.

Υπαρχει και η λυση να πας σε ενα φθηνο no-name 8Ω μεγαφωνο που ομως το πιο πιθανο ειναι να μην εχει σχεδιαστει για χρηση sub. Αν και θα παιξει αν εχει ικανο μαγνητη και καπως μεγαλο spider και η καμπινα σου ειναι μεγαλη.

H Rockford εχει στην ιδια σειρα punch και σε 4 ohm 8ιντσο:
http://www.rockfordfosgate.com/rftech/library/2007/5_Subwoofers/P1S48_revA-TS.pdf

Η σειρα punch εχει καλα και γρηγορα μεγαφωνα. Με ενα τετοιο 12" αλλαξα το στο σπιτι το μεγαφωνο του Sony sub και επαθα πλακα.

Το θεμα ομως ειναι η πατουρα.

τι την βαζουν την πατουρα? ποτε δεν το καταλαβα.
το Boschmann θελει να φαω αρκετα την τρυπα και δεν θελω.
αν δεν βρω στο κεντρο μεγαφωνου μαλλον θα παω για το Rockford στα 8ohm.
θα παω σε ενα ξυλουργο να μου κοψει εναν δακτύλιο να κλείσω την πατουρα.

απο κεντρο μεγαφωνου μου ειπαν για Peerless στα 98 ευρω (δεν μου ειπαν μοντελο) υποθέτω οτι θα ειναι αυτο
http://www.ellicon.gr/prodspeaker.php?id=342
και για ενα speakon στα 90 , ισως το γραφω λαθος γιατι στο νετ δεν βρηκα κατι.
αυτα μπαινουν ακριβως.
τι λετε αξιζει να παω σε κατι τετοιο ή να παρω το punch και να το πατενταρω λιγο?

???
Σιγα.
Με 100 - 130 παιρνεις καινουριο subwoofer (ετοιμο).

Με 100 παιρνεις πραγματικο subwoofer (μεγαφωνο). Αν το παμε και αλλιως.

Η λυση σου ειναι το punch ή καποιο no-name 8Ω μεγαφωνο.
Μετα πας σε δυο ZX-8, σε isobaric compound (push pull) και συνδεση σε σειρα.
Τα οποια ομως κοστιζουν το ιδιο με το punch και χρειαζονται περισσοτερη δουλεια σε μονταρισμα.

Εγω θα σκεφτομουν και το αλλο...
Κατασκευη νεας καμπινας, κλειστου τυπου στα 24 λιτρα, και χρηση ενος punch 10". Ή bass reflex στα 35 λιτρα και συντονισμο στα 33Hz.
Και ασε τα 8".
Αν ειχα χωρο θα εβαζα ενα 12" στα 35 λιτρα κλειστου τυπου ή 48 bass reflex.
*ο καθαρος ογκος σε λιτρα (αφαιρουμε και τον ογκο του μεγαφωνου ή/και του σωληνα).

Αν θες βοηθεια στην σχεδιαση καμπινας πες μου.

ΥΓ. σπιτι παιζω με δυο 12" Punch του `97 σε bass reflex (ξεχωριστες καμπινες) και εναν ενισχυτη... 2x 18W RMS

Και εγω punch λεω, εαν βεβαια ησουν ευχαριστημενος απο το 8ιντσο.

Την πατουρα μπορεις ευκολα, πάμφτηνα και γρηγορα να την γεμισεις (στοκαρεις) με εποξικο στοκο, αντι να την καλυψει ο επιπλοποιος.

Το θεμα ειναι οτι θα βγαινει πιο εξω το μεγαφωνο και πρεπει να μετρησεις σωστα γιατι πιθανως βρισκει η σιτα, και να μην κλεινει.

μπηκα στον πειρασμο και πηρα το Peerless
http://www.ellicon.gr/prodspeaker.php?id=66
απο κεντρο μεγαφωνου.

με τις οπες ακομα δεν εχω πειραματιστει να τις κλεισω , θα δοκιμασω και θα σας πω.
η διαφορα ειναι τεραστια παντως ηδη.
το παλιο μεγαφωνακι που ειχε δεν εχει καμια σχεση ουτε σε ποιοτητα ουτε σε μαγνητη.

τωρα εχω ενα αλλο θεμα.
εχω 2 ενισχυτες , εναν sony str db780qs στο γραφειο με δυο eltax silverstone 160 ηχεια (παλια και οικονομικα , αλλα πολυ value for money)
και στο σαλονι εχω εναν sony str da3400es με crystal audio T3

ο 3400 ειναι λίγο βαρβαρος με το sub , νομιζω οτι στην μουζικη κανει σαματα χωρις λογο
ενω ο 780 που το δοκιμασα ειχε σαφως ανωτερο αποτελεσμα σε μουσικη και μαλιστα ηταν ακριβος αυτο που ηθελα να πετυχω.

επισης δοκιμασα να κανω autocalc στον 3400 και μου βγαζει το sub και το δεξι ηχειο εκτος φασης , βεβαια αυτο μπορει να ειναι και λογο bi-amp

αλλα μου κανει κατι που δεν θυμαμαι αν το εκανε οταν τον ειχα παρει και δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο.

οταν στελνει τον τονο σε καθε ηχειο για να μετρησει , οταν στελνει στο δεξι μπρος ηχειο ταυτοχρονα στελνει και στο sub......περιεργο δεν ειναι?
μετα το sub το μετραει και μονο του.
αλλα το δεξι ηχειο το μετραει παντα μαζι με το sub
μπας και εχει προβλημα να τον παω πισω? ειναι ακομα σε εγγυηση.

Στο ιδιο σετ ηχειων της roister HT2000 τα left right με εχουν καει τα γουφερακια. Με τι θα ηταν καλο να τα επισκευασω ? Δηλαδη τι ηχειο θα ταιριαζε να βαλω ?

Ευχαριστω