WORKSHOP2: OLD VS NEW IN MUSIC

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο πρέπει να μας δημιουργούνται ενοχικά σύνδρομα (εννοώ σε εμάς τους "παλιούς" :grandpa:). Το έγραψα και αλλού τις προάλλες: Όσον με αφορά, το πολύ πολύ να αναφερθώ σαν περίεργα σε αυτά που ακούει ο Μανωλάκος, ο Ντοκ, ο Λύμπε και λοιπά. Πιστεύω οτι τα ακούτε γιατί πραγματικά βρίσκετε νόημα σε αυτά.
Ομως το "πεθαμένα", είναι βαριά κουβέντα βρε Τζίμη μου. Μουσική που μου μιλάει, δεν μπορώ να δεχτώ να χαρακτηρίζεται έτσι. Το ξαναλέω, είναι σαν να μου λές ότι λέω ψέμματα. Πως ακούω κάτι που δεν υπάρχει. Πως είναι θέμα συνήθειας, βολέματος κλπ κλπ. ΔΕΝ υφίσταται τέτοιο θέμα.
Και δεν μπαίνει και θέμα 3 ονομάτων. Δίσκους έχω πάρα πολλούς. Όρεξη νάχουμε να τους φέρνουμε βόλτα. Και "καινούργια" αγοράζαμε μαζί με τα "παλιά", τουλάχιστον εγώ, πάντα. Ίσως η αναλογία να ήταν αρκετά μπαταρισμένη, αλλά πάντως αγόραζα.
Και φυσικά αρκετά πράγματα απο αυτά που έχεις προτείνει εσύ κατά καιρούς έψαξα και τα βρήκα και μου άρεσαν πολύ. Πέρα απο το άτομο,γουστάρω και το στυλ σου, το ξέρεις.
Αλλά να ξέρεις επίσης πως είναι η τελευταία φορά που απολογούμαι.:antlers:
Και υπάρχει και μια υποκατηγορία Παρουσιάσεις - Αφιερώματα.
'Ελα να βλέπουμε κανα γραφτό απο τους νέους μας, όχι όλα στις Νέες Κυκλοφορίες -bye-

Re: Απάντηση: WORKSHOP2: OLD VS NEW IN MUSIC

Και υπάρχει και μια υποκατηγορία Παρουσιάσεις - Αφιερώματα.
'Ελα να βλέπουμε κανα γραφτό απο τους νέους μας, όχι όλα στις Νέες Κυκλοφορίες -bye-

Από μένα δεν έχετε παράπονο πιστεύω...:flipout:-bye-

Ένα κόλπο πάντως με τα καταρχήν "περίεργα", είναι να τους δίνουμε το χρόνο τους...
Δηλαδή να πούμε: σήμερα έχω χρόνο να ακούσω, εστω, μια ώρα μουσική; τρία τέταρτα ακούω κάποια γνωστα, ένα τεταρτάκι το προς "εξερεύνηση". Κι ας μας ξενίζει. Μετα απο κάμποσες τέτοιες απόπειρες, θα δείξει κατα μεγάλο ποσοστό,αν μένει ή φεύγει...
(Βέβαια έχει τύχει να φύγει και μονορούφι με την πρώτη και να λές μετά, πω πω πέρασε η ώρα, άργησα... :FSGSFGS4:).
Άμα θες να ψάξεις, δηλαδή...

Γιώργο μου ξέρεις τώρα.
Πεθαμένο μπορεί να είναι και κάτι που έχει βγει και πριν 5 χρόνια.

Το ίδιο επιχείρημα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος και για το Ντουμπου Ντουμπου ζα Ντουμπου ζίτσου (ότι τον φτιάχνει ακόμη).
Αν και αυτό ακούγεται πιο φρέσκο από το Obladi oblada.
Δεν είναι το θέμα ν´απολογηθεί κάποιος, το θέμα μας είναι αν στον ορυμαγδό των κυκλοφοριών μέσα στις δεκαετίες, εμείς κολλάμε σε 3 ονόματα.

Το πρόβλημα μου κατα καιρούς είναι πως καπελώνουμε κάθε τι νέο, που προσπαθεί να εκφραστεί, στο όνομα της απόλυτης αλήθειας που εκφράζουν οι Δεινόσαυροι.
Ή πετάμε ένα όνομα Beatles. Ε και ; Στην εποχή τους καλοί ήταν.:BDGBGDB55:

Όταν μάλιστα έχουμε χάσει και 30 χρόνια μουσικής παραγωγής, εγώ λέω πως θα πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο με τα και καλά δόγματα.

Ο καθένας ότι γουστάρει, σεβαστό.
Αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που μπορεί να με πείσει ότι για π.χ. οι beatles έχουν μεγαλύτερη καλλιτεχνική αξία από τους Swans.

Απλά πράγματα.

Και για να είμαι ειλικρινής προτιμώ τις πούδρες και το προδέρμ από τις πάνες ακράτειας και τα Π.:guitarist:

Υ.Γ. Να μου συγχωρήσετε τον αρνητισμό. Πάντα ήμουν καχύποπτος γι´αυτούς που έμπαιναν σε λίστες μαζί με τους Οlympians, τη Μπέσυ Αργυράκη, τον Tony Pinelli και τους Santa Esmeralda.

Υ.Γ. Να θυμίσω 2009 και πάμε για 2010.:grandpa:

Last edited:
Το πρόβλημα μου κατα καιρούς είναι πως καπελώνουμε κάθε τι νέο, που προσπαθεί να εκφραστεί, στο όνομα της απόλυτης αλήθειας που εκφράζουν οι Δεινόσαυροι.
Ή πετάμε ένα όνομα Beatles. Ε και ; Στην εποχή τους καλοί ήταν.

Eίναι θέμα Κληρονομιάς Τζιμ. Είναι η προέλευσή μας, το από Πού ερχόμαστε.
Και είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό.
Είσαι στον αντίποδα των κολλημένων "σεβεντάδων": είσθε λάθος όλοι. Η μουσική προχωράει. Κάνοντας κύκλους, σπειροειδώς, αλλά κάθε περιφορά φέρνει και καινούργια πράγματα. Ολα προστίθενται.
Αδυνατώ να καταλάβω διαχωρισσμούς τύπου 'Παληό-Καινούργιο', 'Καλό-Κακό', Ασπρο-Μαύρο. Τι διάολο...προτεστάντες είσαστε;

Μιά υποσημείωση: οι μελλοντικοί, όταν θελήσουν να δούν Τι έγινε στα 60ς, θα σκύψουν πάνω στους Μπήτλς και όχι στον Μπήφχαρτ.
Και ξέρεις πόσο μου αρέσει ο Μπήφχαρτ...;)

θα μου πείς 'δεν μ ενδιαφέρει'...
Ιδιωτικά ναί, μπορεί κάλλιστα να μη σ ενδιαφέρει. Αλλά εγώ, έχω την υποψία πως ο Καπετάνιος, θα ήθελε πάρα πολύ να έχει κι αυτός μεγαλύτερη απήχηση.
Γι αυτό και ηχογράφησε in the first place. -bye-

Συμφωνώ Λύμπε. Και εγώ ελάχιστα νεότερος προέρχομαι από τους Sabbath.
Θα είναι πάντα επίκαιροι για μένα αλλά μέχρι εκεί.

Από το να πάρω κάποιο remaster τους προτιμώ να πάρω το νέο άλμπουμ των Nightstalker.

Πέρα από το ιδεολογικό μέρος είναι και θέμα αισθητικής.

Στο σπίτι έχω πράγματα για 3 ζωές. Όμως οι αισθήσεις είναι ακόμη ζωντανές.
Προτιμώ τις νέες μουσικές προκλήσεις από τις επαναλήψεις.
Όταν νοιώσω κούραση θα ξεκινήσω αφιερώματα για τους νεανικούς μου έρωτες.

I'm alive and Kicking.:guitarist:

.

Από το να πάρω κάποιο remaster τους προτιμώ να πάρω το νέο άλμπουμ των Nightstalker.

Συμφωνώ απολύτως.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι που δεν συμφωνούν.
Και δεν χάνουν ευκαιρία να υμνήσουν τις νεανικές τους αγάπες.
You know what? I like them, after all.
Ζωντανοί, δεν είναι μόνο αυτοί που αφήνονται στις προκλήσεις :grandpa:

Και εδώ, υπάρχει χώρος για όλους Δοξα τω Θεώ.

More please. Γράψτε!!!

Και εδώ, υπάρχει χώρος για όλους Δοξα τω Θεώ.

[/B]!!!

Μπραβο μωρε Κωστα:grinning-smiley-043

Ας εχει ο καθενας την αποψη του ,ας την γραφει,ας σχολιαζεται ευπρεπως ...και παμε παρακατω ρε παιδια!!!
Ουτε απολογιες,ουτε εγω εχω δικιο,ουτε εσυ εχεις αδικο...καθεις εφ ω εταχθη-bye-

Απάντηση: Re: WORKSHOP2: OLD VS NEW IN MUSIC

Kαι ο γάμος δέν είναι κακό πράγμα πάντως.-bye-:flipout::flipout:
Ούτε σημαίνει οτι στερεύει το περιεχόμενο μιάς σχέσης όταν έχει μιά βάση στηρίξεως απο την οποία διευρύνεται και εξελίσσεται.
Μην γίνει δηλαδή και εμμονή το ´καινούριο´ως ´υποχρεωτικός νεωτερισμός´..
Κάπου στην μέση είναι τά πράγματα.
Και το λέω αυτό παρότι οσον αφορά στίς μουσικές πού με ενδιαφέρουν πάντα ψάχνω..

Eννοείται, κουβέντα κάνουμε. Έχει και την πλάκα του.
Εξάλλου έχουμε καιρό να γράψουμε για Santana.:flipout::flipout::flipout:

Μήτσε κανένα αφιερωματάκι;:guitarist:-bye--bye-

Eννοείται, κουβέντα κάνουμε. Έχει και την πλάκα του.
Εξάλλου έχουμε καιρό να γράψουμε για Santana.:flipout::flipout::flipout:

Μήτσε κανένα αφιερωματάκι;:guitarist:-bye--bye-

Έχει πλάκα πάντως Τζιμ που οι περισσότεροι που μιλάμε για νεα πράγματα φαινόμαστε πως δεν έχουμε κολλήματα από τα 60ς - 70ς...:BDGBGDB55:

Έτσι και αρχίσουμε να τα λέμε δεν θα μας πιστεύει κανείς:flipout:

σεβόμαστε το παρελθόν όσο δεν παίρνει:grandpa:
μη γελάτε!:ADFADF1:

...
...

Δεν παρκάραμε στα δεξιά,
φόρο τιμής αποτιμούμε σε αυτούς που έσπειραν Μία Μουσική με 50 προεκτάσεις.
Και ο προτιμών τους Nightstalker (σημ. Δεν τους γνωρίζω τους ανθρώπους )
όταν νιώσει την ανάγκη γιά κάτι περισσότερο
δεν θα κοιτάξει μόνο εμπρός.

-bye-

εσύ αγόρι μου , κι αν χώριζες θα ξαναπαντρευόσουν. Αλλοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος . Τόκανες μια φορά όλο τα ίδιο είναι :flipout::flipout:

Αν το πάρουμε αναλογικά δηλαδή, εγώ προέρχομαι από τους Jesus and Mary Chain?

Και μάλιστα από το δεύτερο μισό της καριέρας τους...

Βασίλη μου αν δεις προσεκτικά ,τα μάτια μας είναι πολλές φορές γυρισμένα προς τα πίσω.
Απλά δεν κλαίμε συνέχεια στους ώμους μας.

Ντοκ. θα συμφωνήσω.

Δεν λυπάμαι ή χαίρομαι μόνο για το παρελθόν. Εξάλλου ο παρακάτω απόλυτος διάλογος τα συνοψίζει όλα.

- ''Λυπάμαι πολύ"
- '' Γιατί; ''
-'' Δεν ξέρω ακόμα''.

Υπάρχει και αυτό που ακόμη δεν έχει δημιουργηθεί. ΔΜ 1999.