WORLD BLACK-OUT!

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Η παγκοσμια κοινοτητα αποφασισε να δωσει ενα (...μικρο...) φιλι ζωης στον πλανητη σημερα κανοντας ενα μικρο black-out για 10 λεπτα. Ολα τα φωτα και οι συσκευες θα κλεισουν για 10 λεπτα.

Εσεις θα σβησετε τα φωτα και τις ηλεκτρικες συσκευες στο σπιτι σας αποψε 17/10/08 απο 2150 εως 2200???

Last edited:
Πλάκα κάνεις? Την ώρα του Chl? Ας σώσουν οι υπόλοιποι τον πλανήτη. Εγώ έχω δουλειά δεν μπορώ.... :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: WORLD BLACK-OUT!

Πλάκα κάνεις? Την ώρα του Chl? Ας σώσουν οι υπόλοιποι τον πλανήτη. Εγώ έχω δουλειά δεν μπορώ.... :BDGBGDB55:

να το δεις....με ασυρματη τηλεοραση με μπαταριες.

ο πλανήτης δεν θα σωθεί, αλλά κάποιος ονειρεύεται να ικανοποιήσει την υπέρτατη ματαιοδοξία του βλέποντας ένα chain mail να γίνεται παγκόσμιο event.

Δεν ξερω αν τελικα θα γινει παγκοσμιο event αλλα το μονο σιγουρο ειναι πως πολλοι θα το κανουν. Σταγονα στον ωκενο ισως αλλα απ' το τιποτα...

Ευτυχώς που είναι σταγόνα στον ωκεανό!

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αν υποτεθεί ότι την ανωτέρω σύσταση ακολουθούσε σημαντικό μέρος του πληθυσμού, θα είχαμε υπερφόρτωση του δικτύου από την στιγμιαία υπερπροσφορά με αποτέλεσμα πολλές ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές (μη σκέφτεστε σπίτια, σκεφτείτε νοσοκομεία) και ενδεχομένως στο ίδιο το δίκτυο.

Αν θέλετε να δώστε ανάσα ζωής στον πλανήτη, κλείστε την τηλεόραση την ώρα που δεν παρακολουθείτε - κάθε μέρα. Και πάρτε μετρό αντί για αμάξι. Ή πηγαίνετε στη δουλειά μαζί με κάποιον συνάδελφο. Και ούτω καθεξής.

Αγαπητε Lepton δε νομιζω οτι θα γινει τιποτα διαφορετικο απ' το οταν επανερχεται το ρευμα μετα απο ενα black out της ΔΕΗ. Και επιπλεον δε θα κατεβουν οι γενικοι απλα τα φωτα+καμια συσκευη.

Εάν το κάνουν όλοι και κατά την επάνοδο τιναχθεί στον αέρα κανένα εργοστάσιο ρεύματος, να δούμε πόσο θα ωφεληθεί ο πλανήτης με το CO2 που θα εκλυθεί.
Εξυπνάδες μικρών εγκεφάλων. Αμάν πια με τα chain letters.

Ευτυχώς που είναι σταγόνα στον ωκεανό!

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αν υποτεθεί ότι την ανωτέρω σύσταση ακολουθούσε σημαντικό μέρος του πληθυσμού, θα είχαμε υπερφόρτωση του δικτύου από την στιγμιαία υπερπροσφορά με αποτέλεσμα πολλές ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές (μη σκέφτεστε σπίτια, σκεφτείτε νοσοκομεία) και ενδεχομένως στο ίδιο το δίκτυο.

Αν θέλετε να δώστε ανάσα ζωής στον πλανήτη, κλείστε την τηλεόραση την ώρα που δεν παρακολουθείτε - κάθε μέρα. Και πάρτε μετρό αντί για αμάξι. Ή πηγαίνετε στη δουλειά μαζί με κάποιον συνάδελφο. Και ούτω καθεξής.
Συμφωνώ 100%!

Δεν είναι απαραίτητα "παιδιάστικα" τεχνάσματα τύπου κλείνουμε όοοολοι μαζί τις καταναλώσεις μας για Χ χρονικό διάστημα! Πιθανότατα η προέλευση μιας τέτοιας προτροπής να έχει τελείως αντίθετες με το κοινό καλό τάσεις.
Η ουσία είναι να αποκτήσει όσο γίνεται περισσότερο ο καθένας μας την απαραίτητη συνείδηση ως προς τη χρήση και άρα τις καταναλώσεις των ενεργοβόρων συσκευών που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του.
Εκεί πραγματικά θα υπάρχει και "μήνυμα" αλλά και ουσιαστική βοήθεια στην όλη τραγική κατά τ' άλλα κατάσταση.

Απάντηση: Re: WORLD BLACK-OUT!

Αγαπητε Lepton δε νομιζω οτι θα γινει τιποτα διαφορετικο απ' το οταν επανερχεται το ρευμα μετα απο ενα black out της ΔΕΗ.
Δεν ισχύει ακριβώς έτσι αυτό γιατί πολύ απλά όταν επανέρχεται η κατάσταση από ένα black out, επανέρχεται ελεγχόμενα, για πολλούς λόγους, από την ίδια την εταιρία παροχής του ρεύματος (βλέπε Δ.Ε.Η.). Δεν γίνεται από τους απλούς καταναλωτές με τόσο μαζικό και ανεξέλεγκτο ουσιαστικά τρόπο.

Και επιπλεον δε θα κατεβουν οι γενικοι απλα τα φωτα+καμια συσκευη.
Ποιός το εγγυάται αυτό; Εγώ π.χ. αν ήθελα να κάνω κάτι σχετικό, τον γενικό θα έκλεινα και για λόγους ευκολίας και για λόγους απόλυτης συμμετοχής στο σκοπό που θα το έκανα. Πιστεύω και πολλοί άλλοι σαν εμένα θα έπραταν τελικά.

Απάντηση: Re: WORLD BLACK-OUT!

Αγαπητε Lepton δε νομιζω οτι θα γινει τιποτα διαφορετικο απ' το οταν επανερχεται το ρευμα μετα απο ενα black out της ΔΕΗ. Και επιπλεον δε θα κατεβουν οι γενικοι απλα τα φωτα+καμια συσκευη.

Μα εγώ δεν εντόπισα το πρόβλημα εκεί στην επαναφορά.

Όταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποφορτίζεις σημαντικά το δίκτυο, δημιουργείς υπέρταση σε αυτούς που είναι ακόμα συνδεδεμένοι. Εκεί θα κάνεις πολύ μεγαλύτερες ζημιές.