www.Churchbook.gr ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: www.Churchbook.gr ....

Εγώ πιστεύω ότι αν είχε δημιουργηθεί πχ το facebook των μηχανόβιων, δε θα το συζητούσαμε καν. Απλά επειδή η Εκκλησία μας έχει συνηθίσει σε τρελές εμμονές και ισοπεδώσεις, γι'αυτό τώρα έχει γίνει θέμα.

+1.
Βοήθησε βέβαια και το χάκεμα των Τούρκων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: www.Churchbook.gr ....

Ά, τουλάχιστον είμαστε οι κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου οπότε και φέρουμε, ως βάρος του Γένους, τα πεπραγμένα του; Γ

Σ'έχασα. Είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο, ότι δεν υπάρχει άσπρο μαύρο σε όσα έχουν γίνει στην ιστορία. Το άσπρο για μας είναι μαύρο για κάποιους άλλους και αντίστροφα. Λογικά τα Τουρκάκια ακούγοντας για τη Μικρασιατική καταστροφή έχουν στο μυαλό τους μια εθνική γιορτή όπου εκδιώχθηκαν οι "κακοι Έλληνες" που μόλυναν τον τόπο τους, σκότωναν τους οικογενειάρχες Τούρκους, και ποιος ξέρει τι άλλο θα λένε... Οι μόνοι που ντρέπονται για το παρελθόν τους είναι οι Γερμανοί, επειδή ο Χίτλερ ήταν ειδική περίπτωση.

Αν υπήρχε ένα αντίστοιχο site που να αφορούσε επί παραδείγματι μόνον φανατικούς τής επιστήμης,τύπου Dawkins ,τού οποίου οι ακραίες-φονταμενταλιστικές απόψεις έχουν βρεί ουσιαστικό και σημαντικό αντίλογο στην επιστημονική κοινότητα,θα υπήρχε ανάλογη αντίδραση??
Δεν νομίζω..
Τώρα βεβαια άν η Εκκλησία πιστεύει οτι με τετοιους τρόπους θα κερδίσει πιστους ,προφανώς σφάλλει..
Τετοια sites αφορούν ανθρώπους πού έχουν προαποφασίσει τά πιστεύω τους..

Είναι σάν τά sites που αφορούν οπαδούς τού Ολυμπιακού και μονον...Υπάρχει περίπτωση μπαίνοντας κάποιος οπαδός τού ΠΑΟ εκεί να αλλάξει ομάδα??Αδύνατον...

Επίσης έχω υποψιν μου sites με συμμετοχή ανθρώπων που δηλώνουν άθεοι και εκει μέσα ειναι πολύ δύσκολο να ´επιβιώσει´άνθρωπος που πιστεύει γιατί θα δεχτεί πάμπολλες ειρωνείες....
Το ιδιο συμβαινει και σε sites πιστών οπου τοποθετούνται άθεοι...Ακούνε τά ´εξ´αμάξης´...
Ειναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που γινεται γόνιμος διάλογος.
Για τούς χάκερς ,ειλικρινά δεν εντυπωσιάζομαι ,γιατί τετοια φαινόμενα ειναι αμοιβαία και ασήμαντα επι τής ουσίας.

Και ο Θεός ανακάλυψε το internet.

Τότε ο διάβολος ανακάλυψε το wi-fi για να κλέβουμε internet!!!!

Τότε ο Θεός ανακάλυψε το WEP..........

" Με ιδιαίτερη χαρά η Ομάδα Πολυμέσων της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινώνει πως η ιστοσελίδα churchbook δεν έπαθε απολύτως τίποτα απο την διαδυκτιακή επίθεση hackers που είχε. Αντίθετα, αυτοί που προσπάθησαν να σιωπήσουν την πρωτοπόρα αυτή 'φωνή' αντιμετώπισαν τα αντιμέτρα που είχαμε λάβει σε αυτές τις περιπτώσεις, για αυτό και η 'ἐπίθεσή τους' περιορίστηκε μονον στόν πρωταρχικό φάκελλο 'index' και δεν προχώρησαν περαιτέρω. Αυτό φυσικά έχει ώς αποτέλεσμα μια μικρή καθυστέρηση ώστε να είμαστε πάλι κοντά σας στίς 1/2/2010 "

Αυτά αναφέρονται τώρα στή σελίδα τής μητρόπολης Κορίνθου, http://www.churchbook.eu/

Πολύ καλή προσπάθεια σέ τοπικό επίπεδο πού θά ήθελα νά βρεί μιμητές καί άλλες Μητροπόλεις η ακόμα καί ενορίες.
Βέβαια υπάρχουν ήδη δεκάδες ανάλογα φόρουμ μέ ελεύθερη εγγραφή μελών αλλά όχι κάτι τέτοιο σέ επίπεδο (Ενορίας η Μητρόπολης) έξ όσων γνωρίζω.

Οτιδήποτε προάγει τήν επικοινωνία μεταξύ τών ανθρώπων είναι καλοδεχούμενο, έστω καί μέσω internet.

Τό ίδιο θά ισχυριζόμουν ακόμα καί γιά άλλες διαδικτυακές κοινότητες όπως τό indymidia λόγου χάρη.

Τώρα βέβαια άν διαπίστωνα πώς μέσω τού churchbook υποκινούνται παράνομες η εγκληματικές ενέργειες θά επανεξέταζα τήν άποψή μου.

Εδώ που τα λέμε με μία καλύτερη ανάγνωση, το ότι βαπτίστηκε ως facebook των πιστών και τόπος κοινωνικής δικτύωσής τους, μέχρι στιγμής δεν αποτελεί τίποτε άλλο από μία αυθαίρετη ερμηνεία του αρθρογράφου της Καθημερινής (δεν βλέπω να προκύπτει από κάπου αλλού κάτι τέτοιο). Ωστόσο, εάν όντως αυτή είναι η λειτουργία της σελίδας, προσωπικώς βρίσκω ότι ακροβατεί στα όρια του γελοίου.

Re: Απάντηση: www.Churchbook.gr ....

Αν υπήρχε ένα αντίστοιχο site που να αφορούσε επί παραδείγματι μόνον φανατικούς τής επιστήμης,τύπου Dawkins ,τού οποίου οι ακραίες-φονταμενταλιστικές απόψεις έχουν βρεί ουσιαστικό και σημαντικό αντίλογο στην επιστημονική κοινότητα,θα υπήρχε ανάλογη αντίδραση??
Δεν νομίζω..
Τώρα βεβαια άν η Εκκλησία πιστεύει οτι με τετοιους τρόπους θα κερδίσει πιστους ,προφανώς σφάλλει..

Είναι σάν τά sites που αφορούν οπαδούς τού Ολυμπιακού και μονον...Υπάρχει περίπτωση μπαίνοντας κάποιος οπαδός τού ΠΑΟ εκεί να αλλάξει ομάδα??Αδύνατον...

Επίσης έχω υποψιν μου sites με συμμετοχή ανθρώπων που δηλώνουν άθεοι και εκει μέσα ειναι πολύ δύσκολο να ´επιβιώσει´άνθρωπος που πιστεύει γιατί θα δεχτεί πάμπολλες ειρωνείες....
Το ιδιο συμβαινει και σε sites πιστών οπου τοποθετούνται άθεοι...Ακούνε τά ´εξ´αμάξης´...
Για τούς χάκερς ,ειλικρινά δεν εντυπωσιάζομαι ,γιατί τετοια φαινόμενα ειναι αμοιβαία και ασήμαντα επι τής ουσίας.

Συμφωνω Σπύρο, γιαυτό και το χαρακτήρισα ώς αστείο και όχι ώς κατακριτέο. Αντίστοιχα σε facebook των άθεων θα έλεγα το ίδιο. Ο φονταμεταλισμός είναι κακός απο όπου και αν προέρχεται.

Το κωμικό στοιχείο όμως σε τέτοιες κινήσεις της εκκλησίας είναι δεδομένο σε επίπεδο που ο ρόλος του πρωτοποριακού παπά είναι πλέον κωμικό κλισέ. Ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος, το καθιέρωσε μάλιστα, με τις σχιζοφρενικές πολιτικές του. Είναι αστείες γιατί αν επιχείρησαν πράγματι να κάνουν στα σοβαρά το facebook των πιστών, δείχνει μια αφέλεια (με την κακή έννοια της κουτοπονηριάς) τυπική αυτού ακριβώς του κλισέ. Του αρτηριοσκλυρυντικού ιδρύματος με βασικό το δόγμα της μή αλλαγής που προσπαθεί να "ανανεώσει" το προφίλ 1700 χρόνων ύπαρξης με επιφανειακές κινήσεις.
Αποδεκτό σίγουρα. Εξαιρετικά κωμικό επίσης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: www.Churchbook.gr ....

Συμφωνω Σπύρο, γιαυτό και το χαρακτήρισα ώς αστείο και όχι ώς κατακριτέο. Αντίστοιχα σε facebook των άθεων θα έλεγα το ίδιο. Ο φονταμεταλισμός είναι κακός απο όπου και αν προέρχεται.

Το κωμικό στοιχείο όμως σε τέτοιες κινήσεις της εκκλησίας είναι δεδομένο σε επίπεδο που ο ρόλος του πρωτοποριακού παπά είναι πλέον κωμικό κλισέ. Ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος, το καθιέρωσε μάλιστα, με τις σχιζοφρενικές πολιτικές του. Είναι αστείες γιατί αν επιχείρησαν πράγματι να κάνουν στα σοβαρά το facebook των πιστών, δείχνει μια αφέλεια (με την κακή έννοια της κουτοπονηριάς) τυπική αυτού ακριβώς του κλισέ. Του αρτηριοσκλυρυντικού ιδρύματος με βασικό το δόγμα της μή αλλαγής που προσπαθεί να "ανανεώσει" το προφίλ 1700 χρόνων ύπαρξης με επιφανειακές κινήσεις.
Αποδεκτό σίγουρα. Εξαιρετικά κωμικό επίσης.

Aλέξη με δυό λόγια:Aνάξιο αναφοράς,επί τής ουσίας.

Και απ´ότι κατάλαβα αντί τού face έβαλαν το church...Eμεινε το book:ADFADF1:

ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ και εκκλησίες

off topic είναι άλλα δεν gameis :Banane0:

στο γυμνάσιο μας τσιμπάει ο Διευθυντής με ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ανάρμοστη !! κόμη

και μας δίνει άδεια να πάμε σε ένα μπαρμπέρη για σφαγή

εεεε
λοιπόν εμεις πήγαμε εις στα σφαιριστήρια η και ουφο .. επονομαζόμενα καταστήματα :flipout::music-smiley-006:

επικοινωνεί ο μεγάλος με τον μπαρμπέρη και του λέει τα καθέκαστα ..

που κολλάνε τώρα οι παπάδες ΟΕΟ ?

λοιπόν πάει το κάθαρμα το φασιστόμουτρο ( το πήρε προσωπικά .. ο αρχιπαπαρας ) ο διευθυντής και βάζει στο απολυτήριο ... διαγωγή κοσμία ( και 3 μέρες ban :flipout: )

εγώ μετά από αυτό δεν μπορούσα να πάω στη σχολή που ήθελα , αλήτης γαρ ..

οι παπάδες της ενορίας όμως μπορούσαν να σου δώσουν ένα χαρτί ,συχωροχάρτι , που ακύρωνε την διαγωγή κοσμία και μπορούσα να εγγράφω στην σχολή ( ποινικό μητρώο έτσι οχι μαλαιες !!)

500 ΔΡΑΧΜΕΣ ΖΉΤΗΣΕ 500 ΠΗΡΕ .. να με βγάλει καθαρό

εχω και άλλες ιστορίες πιο πιπεράτες με παπάδες :afro:
αλλά άστο

......

λοιπόν πάει το κάθαρμα το φασιστόμουτρο ( το πήρε προσωπικά .. ο αρχιπαπαρας ) ο διευθυντής και βάζει στο απολυτήριο ... διαγωγή κοσμία ( και 3 μέρες ban :flipout: )

εγώ μετά από αυτό δεν μπορούσα να πάω στη σχολή που ήθελα , αλήτης γαρ ..

οι παπάδες της ενορίας όμως μπορούσαν να σου δώσουν ένα χαρτί ,συχωροχάρτι , που ακύρωνε την διαγωγή κοσμία και μπορούσα να εγγράφω στην σχολή ( ποινικό μητρώο έτσι οχι μαλαιες !!)

500 ΔΡΑΧΜΕΣ ΖΉΤΗΣΕ 500 ΠΗΡΕ .. να με βγάλει καθαρό

εχω και άλλες ιστορίες πιο πιπεράτες με παπάδες :afro:
αλλά άστο

Για ποια εποχη μιλας?

Οχι οτι θα μου εκανε εντυπωση να μη μιλας και για πολυ παλια.

Δεν νομίζω..

Υπαρχει ομως περιπτωση να μπει καποιος αναποφασιστος και να ταυτιστει. Η καποιος μετριοπαθης να βρει το δρομο για να γινει φανατικος.

Ειναι προφανες ομως οτι τα μερη οπου φανατικοι συχναζουν για να συμφωνουν με αλλους φανατικους, εξυπηρετουν βασικα την αναγκη της ενταξης σε ομαδες.

Απο την αλλη, η Θρησκεια υποτιθεται οτι δεν ειναι ενα χομπι, οπως το ποδοσφαιρο ή ο αερομοντελισμος.

Και το κυριοτερο υποτιθεται οτι οι αντιπροσωποι του Θεου επι της Γης, ειναι ανθρωποι με συγκεκριμενη αποστολη, ειδικες γνωσεις και βαθια επαφη με το "ανωτερο επιπεδο".

Πως λοιπον θεωρουμε φυσικο, να ασχολουνται με τις ιδιες δραστηριοτητες, που ασχολουμαστε ολοι οι υπολοιποι?

Και πως με την ιδια ευκολια, αποδεχομαστε την φαινομενη ταση προς την παραβατικοτητα, σε ποσοστα παρομοια με του γενικου πληθυσμου? Αν οντως ειχαν επαφη με το Θειο, θα ειχαν την ορεξη να κανουν μπιζνες, σεξ, να σερφαρουν στο ιντερνετ και να βλεπουν μπαλα, με την υποσημειωση οτι φορουν ρασο?

Αυτη κατα τη γνωμη μου ειναι μια απο τις πολλες αντιφασεις, που θα οδηγουσαν σε αμφισβητηση πραγματων που θεωρουνται δεδομενα.

Απλα ειναι πιο ασφαλες να το προσπερασουμε αυτο το churchbook.eu!!
με την απλη λογικη "ειναι κακο που μια μητροπολη εχει δικη της ιστοσελιδα?"

Last edited: