...θα ήθελα να τα γράψω ολα μαζεμένα , αλλά έχω μείνει απο χρόνο , οπότε ζητώ τ'ην κατανόησή σας .
Η Δεύτερη μέρα :ernaehrung004:
...σιγά να μήν μου κόλλαγε ύπνος ....οποτε απο πρωί - πρωϊ (07:10) το σύστημα τέθηκε και παλι σε λειτουργία.
Συνέβη δε το εξής : μπορεί μέν να βιαζόμουν να ακούσω και πάλι το Esoteric Χ-03 , αλλά είχα τεράστια υπομονή στα συμπεράσματα , ίσως να είχα πείσει τον εαυτόν μου οτι για να μπορεσω να ακούσω θα πρέπει να ήμουν αυστηρός , αλλά παράλληλα ήρεμος και υπομονετικός.
Μέχρι λοιπόν να γίνει ο καφές , να ανοίξω το κινητό και ολα αυτά που κάνουμε σχεδόν ολοι μας καθώς ξυπνάμε , έβαλα πάλι το TIN PAN ALLEY , γιατί πώς να το κάνουμε μ αρέσει ....βέβαια οι στάθμες ήταν χαμηλές , γιατί πρωϊ ήταν και δέν ήθελα να σηκώσω τήν πολυκατοικία στο πόδι (όσοι έχουν περάσει απο την πολυθρόνα ακρόασης ...γνωρίζουν

)
Λοιπόν το σύστημα είχε ώς εξής :
Τελικός ο USHER R 1.5 (με μερικούς ηλεκτρολυτικούς παραπάνω , μιά μεγαλύτερη βιομηχανική γέφυρα , σφιγμένες -κολλημένες οι (φανταστικές) μπόρνες απο μέσα , και κάποιες κολλήσεις σε κόσσες που πάνε στα καλώδια που δίνουν τάση DC και AC ....αν κάποιος ενδιαφερθεί ? ευχαρίστως σε κάποια στιγμη νά βάλω φωτό , αν και δέν προτείνω σε κανένα να κάνει τίποτα , αν δέν γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει - τα ρεύματα είναι μεγάλα , τα τρανζίστορ πολλά και οι τάσεις επικίνδυνες - ) --> Σύνδεση RCA
Προενισχυτής
, η κλασσική (οχι με audiophile υλικά παντού ) έκδοση του προενισχυτή μου OPA 627 MK I ---> Σ'υνδεση RCA
Πηγή : ε...! το Esoteric (TEAC) X - 03
Ηχεία τα ARCOS - X
Kαλώδια :
....απο πηγή σε πρό το 89259 Belden με βύσματα WBT (ομοαξονική γεωμετρία - teflon )
απο πρό σε τελικό ένα τής Neotech (URFM3 -) χαλκός PCOCC πάλι με βύσματα WBT (ομοαξονική γεωμετρία - πολυαιθυλένιο και αγώγιμο pvc πάνω στήν ψύχα )
απο τελικό σε ηχεία 4 Χ 4 καρρέ Χαλκός OFC πλεγμένος χιαστί σε δυό επίπεδα (οριζόντιο -κάθετο ...ο κόμβος τής πάνω πλέξης είναι η κοιλία τής κάτω πλέξης ) μηκος 1.8 μέτρα , συνδέσεις γυμνό καλώδιο πάνω στίς μπόρνες του ενισχυτή και απο τήν πλευρά του ηχείου ακροδέκτες σάν spade , αλλά ροδέλα σφιγμένα πάν σε ειδική βάση με μπουλόνια )
Ρεύματος :
o Τελικός έχει ένα καλώδιο τής ιδιας γεωμετρίας με τα ηχεία και αποτελείται απο 2 αγωγούς ανά πόλο τών 2.2 καρέ , ενώ υπάρχει και ένας αγωγός συνεστραμμένος για τήν γείωση , μονωτικό Teflon - Χαλκός OCC
ο Πρό έχει ένα καλώδιο παρόμοιας γεωμετρίας αλλά σε 1.5 καρέ - PVC - Χαλκός OFC
Εντύπωση μου προκάλεσε το καλώδιο που είχε στήν συσκευασία το X 03
Ναί ήταν μέν φίξ , αλλά το θυληκό IEC είχε επίχρυσες χοντρές επαφές , και κούμπωνε πάρα πολύ καλά πάνω στο IEC του σασσί , ενώ ίδιας ποιότητητος επινικελωμένο ήταν και το αρσενικό σούκο
Το καλώδιο προερχεται απο το εργοστάσιο HIRAKAWA , ήταν 1 καρέ ΧΑΛΚΙΝΟ μεγάλης καθαρότητας (σύμφωνα με τήν προδιαγραφή) και είχε στοιχεία HO5VV-F με προδιαγραφή Non Pb (αυτό σημαίνει οτι το εργοστάσιο γι αυτήν τήν προμήθεια ήταν εναρμονισμένο με τήν συνθήκη RoHs.
Λοιπόν μετά περίπου απο μισή ώρα παιξίματος , πήρα τον καφέ μου και έκατσα να ακούσω με κέφι , έβαλα το Volume στο παρά 10 (Συνήθης θέση για καλή ακρόαση --περίπου κορυφές 102-103 dB )
Ηθελα να βάλω ΟΛΑ τα κομμάτια μαζί , αλλά είπαμε υπομονή !
Θέλοντας λοιπόν να καταλάβω διαφορές και τελικά το πώς παίζει μιά τέτοια συσκευή , ξεκίνησα απο τα πολύ γνωστά κομμάτια ....(και χωρίς να γελάσετε ...) ξεκίνησα απο τον δίσκο του Μαργαρίτη με τούς 667 το " Ολα θα τα διαγράψω "
Οσο κι αν φανεί παράξενο , έβαλα το: "Δέν με νοιάζει" κομμάτι 3 (και τήν συνέχεια του το 4) τουλάχιστον 4-5 φορές και ειλικρινά μετά τήν τέταρτη φορά το CD έπαιζε ελαφρά διαφορετικά απο τήν πρώτη.
Εντάξει δέν είπα οτι με 20 ώρες θα έστρωνε η συσκευή και θα τελειώναμε , αλλά περίμενα οτι θα μπορούσα να ακούσω οτι ήταν να ακούσω.
Ετσι λοιπόν αποφάσισα να βάζω ένα ένα τα κομμάτια που ήθελα και απλά να απολαύσω το ψυχολογικό του θέματος
Το πρώτο που μπορω να πώ με σιγουριά είναι το εξής , παρόλο που δέν μεταβλήθηκαν (πρός το παρόν) οι διαστάσεις τής εικόνας , είχα τήν εντύπωση του μεγαλύτερου βάθους ...κι αυτό μάλλον συνεβαινε γιατί υπήρχε πολύς αέρας ανάμεσα στα οργανα.
Το Χαμηλό οχι απλά συνέχιζε να είναι γρήγορο και μπόλικο ταυτόχρονα , αλλά μπόρεσα να ακούσω στο τελείωμα του κομματιού 7 (το ομώνυμο Ολα θα τα διαγράψω) και κάποιες "καινούργιες" αρμονικές στο σβήσιμο τής χορδής και κάποιους βαθείς κτυπογενείς ήχους καθώς
ο κος Μανίκας (Ο μπασίστας και ηχολήπτης ) έπιανε απότομα τα τάστα για να σταματήσει τήν ταλάντωση τής χορδής
Φυσικά εννοείται οτι οι κομπρέσορες τα noise gates και ολα αυτά τα τής ηχογράφησης ακουγόντουσαν πεντακάθαρα (όπως ακριβώς εχω συνηθίσει να τα ακούω και απο το ταπεινό 50άρι )
Η δυναμική περιοχή , μου έδινε τήν αίσθηση οτι είχε αυξηθεί , αλλά αυτό δέν μπορώ αυτή την στιγμή να το πώ σίγουρα καθώς θα πρέπει να μετρήσω τίς στάθμες σήματος στις γνωστές θέσεις του Volume και συγκρίνοντας μέγιστα - ελάχιστα να ξεκαθαρίσω οτι η στάθμη αυτής τής πηγής , είναι η ιδια/ εναρμονισμένη με τήν άλλη πηγή
Βέβαια το manual δίνει τήν προδιαγραφή 250mV RMS ή 2.5V pp , αλλά θα πρέπει και να το δώ ...
Εκείνο που μένει αυτή τήν δεύτερη μέρα είναι οτι υπάρχει τουλάχιστον ένα κλίκ πιο πάνω απο ανάλυση , βάθος και γενικά όγκο (κυρίως στήν μεσαία και μεσουψηλή περιοχή ) , ογκος που ουτε ενοχλεί , απεναντίας ολα τα οργανα είτε φαίνονται πιο μεγάλα είτε διατηρούν τίς διαστάσεις που έχω συνηθίσει στο χώρο μου
Η Υποψία του χαμηλού , που υπήρχε τήν πρώτη μέρα , ή μάλλον τίς πρώτες ώρες , δέν ισχύει πια , το χαμηλό είναι εκεί ζωντανό , ογκώδες και δυναμικό , με πολύ καλή ατάκα και επίσης πολύ καλό μάζεμα σε σημείο που στα τραβήγματα να λέμε οτι δαγκώνει !!!
Μετά λοιπόν τον Μαργαρίτη , άκουσα λίγο Blues με κάτι κομμάτια με ηλεκτρικό μπάσσο και ντράμς κυρίως , ενώ πρός το τέλος τής ακρόασης τίμησα τήν Πασπαλά και τον Αλκίνοο Ι.
:damnyou: .....ήδη ομως είχε περάσει η ώρα και έπρεπε να ετοιμαστώ για να φύγω
..όμως
Αφησα το σύστημα να παίζει (έδωσα και τήν άδεια στήν Γυναίκα μου :slapface: ) ..να βάλει μετά και δικά της κομμάτια (Φραγκούλη - Χορευτικά - κλπ κλπ) , με σκοπό να παίζει συνεχώς με ένα διάλειμα μόνο το μεσημέρι για να συνεχίσει και απόγευμα και βράδυ , ούτως ώστε απο τήν Τρίτη-Τέταρτη μέρα να μπορούσα να βγάλω τα συμπεράσματά μου ...
...συνεχίζεται .....